Neden sürekli bakıyor ama adım atmıyor?

Öğle arası aynı yerde yemek yediğimiz bir doktorun sürekli bana baktığını arkadaşım söyledi. Daha öncede gördüm onu ama bana bakmaz diye düşündüm. O gün arkadaşım bana baktığını söyleyince içime öyle bir ümit doldu ki anlatamam. İnsan bazen kusur bulamasa bile reddettiği kişiler oluyor malum ısınamazsın bir türlü. Ama ona öyle ısındım ki neredeyse çocuklu olsa kabul edecek kadar hoşlandım. Bir gün restaurantta denk geldik o arkadaşların yanındaydı ben de. Öğle arası boyunca birbirimize arkadaşlarımızı umursamadan saatlerce arada bir gözleri kaçırarak bakıştık. Yeterince yüz verdiğimi düşündüm. Sonra ismini yoğun bir çaba sonrası öğrendim, ortak arkadaşlarımı buldum sırf öneri arkadaş listesinden ekler belki diye.. Bulamadı mı bilmiyorum. Beni bir arkadaşına anlatmış hal ve hareketlerinden anladım. Rahatsızlanmıştım muayene de tesadüfen arkadaşı denk geldi ve benim adımı telefonumu bir şey istemek bahanesiyle aldı. Eminim ki bilgilerim onda var. Ama bir ay boyunca en az 15-20 sefer karşılaştık bir türlü adım atmadı. Ama bana artık dalga geçmek için yaptı gibi geliyor ya da yedek olarak düşündü bilemiyorum. Sonra bir gün neden yaptım bilmiyorum ama onu görünce kafamı çevirdim. Sonra başka bir karşılaşmamız da o da bana öyle yaptı. Ama sonra yine kısa süreli bakışmalar oldu. İki ay falan oluyor hala bakıyoruz birbirimize ama adım atmıyor. Sizce vazgeçmeli miyim... Adım atmaz mı artık boşuna mı bekliyorum... Yani olmayacaksa şansımı başka kişilerde kullanıcam.. Başka kişilerden aynı şekilde hoşlanamayacağım belki ama böyle platonik olarak kendimi de üzmek istemiyorum. Sizce onun aklından ne geçiyor amacı nedir...
Güncellemeler
+1 yıl
Doktor biriyle uzun zamandır bakışıyoruz. İlk olarak o benim dikkatimi çekti. Arkadaşlarım bana baktığını söylediler. Bende çok hoşlandım. Aynı yaştayız. Arkadaşlarına da benden bahsetmiş ama nasıl bahsetti bilmiyorum. Bir arkadaşı muayene sırasında bir şey bahane ederek telefon numaramı istedi. İki ay falan oldu ama hala adım atmıyor yedekte mi düşünüyor beni yoksa dalgasına mı baktı amacı ne anlamadım. Yardımcı olun lütfen, sizce amacı ne olabilir?
Güncellemeler
+1 yıl
Doktor biriyle uzun zamandır bakışıyoruz. İlk olarak o benim dikkatimi çekti. Arkadaşlarım bana baktığını söylediler. Bende çok hoşlandım. Aynı yaştayız. Arkadaşlarına da benden bahsetmiş ama nasıl bahsetti bilmiyorum. Bir arkadaşı muayene sırasında bir şey bahane ederek telefon numaramı istedi. İki ay falan oldu ama hala adım atmıyor yedekte mi düşünüyor beni yoksa dalgasına mı baktı amacı ne anlamadım. Yardımcı olun lütfen, sizce amacı ne olabilir? (bende gıda mühendisiyim)
Neden sürekli bakıyor ama adım atmıyor?