+1 yılBenim sorularım böyle olurdu.
Namaz kılıyor musun?(Allah'a karşı sorumluluğunu yerine getiren fani işlerini de yapar.)
Daha önce aşık oldun mu?(Kalbinin sadece benim için atmasını isterim.)
Ailenle nasıl anlaşıyorsun?(Sonuçta ben de onun ailesi olacağım. Aile kavramını bilmeli. Kıymet bilmeli.)
Evlilik sonrası aile ile mi yaşanacak?(Büyük konuşmayayım ama ailesiyle yaşamak nasip olmaz inş kimseye. Muhakkak sorun oluyor. Ablalarımın evlilikleri bu yüzden sarsıntılı.)
Borcun var mı?(Olduğu halde evlilik düşünmesini mantıklı bulmuyorum. Evliliğe hazır olmak dedikleri bu olsa gerek. Kadınlar kaçmıyor önce evveliyat düzeltilmeli.)22 Yorumla- +1 yıl
Zor sorularmış..
Ama evelallah alnımızın alıyla cevabımızı veririz ;)
Evli misin sen? 20 yaşında? - +1 yıl
Değilim bekarım.
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle imanını ve namazını yanlış anlaşılmadan sorgularım.. Onlar tamsa gerisi Hallolur inşallah.
620 Yorumla- +1 yıl
Hmm.. Güzel..
- +1 yıl
Namaz kılıp sonradan namazını terk edenler ve namaz kılmayıp sonradan kılmaya başlayanlar var yani ona güvenme
- +1 yıl
@wwwKADİRwww Eğer itikadı düzgünse namazı bıraktığında vicdanı rahat etmeyecektir, tekrar namaza başlayacaktır :)
- +1 yıl
@wwwKADİRwww İman sağlamlığı Allah korkusu diyorum öncelikle güvenmem gereken bunlar.. Bunlara güvenmezsem geriye güvenebileceğim ne kalır?
- +1 yıl
Namazı tam olan çok zibidi gördük bu kriter olmamalı
- +1 yıl
@sjsksnsksjso Peki sen hangi kritere göre evleneceksin?
- +1 yıl
Beraber yaşayabilecek miyiz anlaşabilecek miyiz onlara bakarım. Namazı niyazı geçmişi bakireligi beni ilgilendirmez
- +1 yıl
@sjsksnsksjso Buna nasıl karar vereceksin? Eğer herkese buna güvenilmez diye bakarsak evlenemeyiz. Mecburen belli başlı kriterlerimiz olacak. Anlaşabiliyorsak namazı da varsa evleneceğiz biz de zaten. Anlaşamıyoruz ama namazı var olsun diyerek değilki
- +1 yıl
Peki anlaşabiliyorsun ama namazı yok o zaman ne yapacaksın?
- +1 yıl
@sjsksnsksjso O zaman namazı kabul etmeli, yani müslüman olmalı ve namaz farz evet ama bu benim bir hatam diyebilmeli. Yoksa anlaşamıyoruzdur zaten
- +1 yıl
Anladım saygı duyarım :)
- +1 yıl
@sjsksnsksjso Teşekkür ederim :) Bu fikirlere saygı duyan insanlar görünce sevinir olduk :D
- +1 yıl
Biraz sert yaklaştım ne bileyim birden boyle namazı kriter görunce kafama uymadıgı icin hosuma gitmedi sonra beni ilgilendirmeyeceği de geldi tabi aklıma :D
- +1 yıl
@Avokadondurma
1- Dini yalanlayanı gördün mü?
2- İşte o, öksüzü iter, kakar.
3- Yoksulu doyurmaya önayak olmaz.
VAY NAMAZ KILANLARIN HALİNE
4- Vay, o namaz kılanların haline ki;
5- Onlar kıldıkları namazdan gafildirler.
6- Onlar gösteriş yaparlar.
7- En ufak bir yardımı esirgerler. Bu ayet ile ne demek istediğimi anlarsın umarım Allah gönlüne göre versin ve inş Kalbi ile namaz kılan hakiki kul ile karşılaşırsınn Allah iyilerle karşılaştırsın - +1 yıl
@wwwKADİRwww yanlış dini yalanlıyorum ama kimseyi itip kalkmadım ve bu cok gerikafalı bir düşünce musluman olmayan herkese zulum ediyor mu saniyorsun?
- +1 yıl
@sjsksnsksjso Sen ayeti baştan sona okudunmu 7 maddede aynı ayete ait Bu Müslüman gibi gözüken namaz kılan ama onun dışında Müslümanlıkla bağdaşmayan şeyler yapandan bahsediyor Müslüman dışındaki insanlardan bahsetmiyor yani Zulmeden namaz kılan O Müslümanların vay haline diye bildiriliyor anladınmı
- +1 yıl
@wwwKADİRwww ilk uc ayet dini yalanlayan ile ilgili ama
- +1 yıl
@sjsksnsksjso Ben Müslümanım ve yaptıklarımla hareketlerimle Müslümandan çok Din düşmanı gibi gözüksem Dinimi yalanlamış olmazmıyım?
- +1 yıl
@wwwKADİRwww teşekkür ederim anladım. Size de inşallah
- +1 yıl
@sjsksnsksjso Anlıyorum. Herkesin kendi tercihi tabiiki :)
+1 yıl1 Evleneceği kişiden beklentileri
2 Evleneceği insan için yapacakları
3 Yapmayı düşündüğü şeylerde hangilerini severek yapacak hangilerini taviz aşamasında yapacak ve bu yapacaklarını yapmama ihtimali var mı
4 Kendinde sevmediği nefret ettiği ve bir türlü düzeltemediği şeyler
5 Kendinde sevdiği ve gurur duydu şeyler43 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah abi.. Çok güzel yazmışsınız.. Kulağıma küpe olsun..
- +1 yıl
Allah gönlüne göre versin
- +1 yıl
Allah razı olsun
bizim talihsiz genç heyecandan ilk görüşmede şunu sormuş: beyaz çorap çok giyerim. sürekli çorap yıkamak size zahmet verir mi?
abi kız reddetti diyor. oğlum dedim ne bekliyon. sen kıza demişsinki mutluluğun formülü çok açık. bir ben bir sen birde beyaz çorap :)54 Yorumla- +1 yıl
Yuhh :D
- +1 yıl
Haha.. 😂😂 Heycandan garibim.. Çorabı çok önemliyse demekki.. 😉
E peki abi sen evlimisin? Seninde önerilerini bekliyorum.. - +1 yıl
Eyvallah abi 😉
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Evin var mi?
Araban var mi?
Ne is yapiyorsun?
Elektrik var mi?
😂😂😂😂😂😂😂 Ha begendiysen sonunda birde bunu sormali muhakkak: "Evi üstüme yaparmisin?"
😂😂😂😂😂😂😂 Esra Erol'da mevzu bundan ibaret😂😂😂22 Yorumla- +1 yıl
Ora kriterim olsaydı zaten oraya katılırdım.. ;)
Rabbim düşürmesin..
+1 yılSonuçta görücü usulu olduğu için karşı tarafa merak ettiğim herşeyi sorarım. Daha sonrası arada yanlış anlaşılmaları önlemek adına. Bir iki kere benim başıma gelmişti. Sonradan bokunu çıkaran taraf oluyor. O yüzden kızı iyice tanı. Herşeyi sor aklına gelebilen. Ama şunu belirteyim ilk tanışma aşaması olduğu için ve görücü usulu olduğu için sakın özel detaylara girme. Bu seni beğense bile onun gözünde eksi bir rol oynar.
30 Yorumla
+1 yılÖyle evlendim mutluyum... kimsin nesin nerelisin ne işle ugrasiyirsun evlilikte beklentjn ne kavga edersek hemen gidermisin kaç çocuk vs cart curt işte sen sevgilinle ilk gorustugunde ne soruyorsan o görücüye usulü ile evlenince karşı cinsle sevgilin aynı cins korkma
10 Yorumla
+1 yılEger kizim sevdigi ya da bekledigi icin kalmis biri falan varsa ileride sorun olur once onu sor. sonra nasil bir es istedigini kocasinin nasil biri olmasini istedigini falan sor iste o kaa yeter ilk sefer icin oda bisey sormazsa bu konusmayi uzatma
10 Yorumla
+1 yılgörücü usulü ne yok mu senin hiç erkeklik gururun tanımadığın bir kızı sırf anan beğendi diye al koynuna yaşa ömür boyu sordunmu lan hiç kıza beni beğenirmisin severmisin diye dümbük var mı kızın rızası olmasa bile ailesinden çekindiğinden bişey diyemeyecek töre var keserler kızcağızı dese sana ben istemiyorum seni basıp gidermisin yoluna
26 Yorumla- +1 yıl
Siz görücü usulünü ne sanıyordunuz ki? Beşik kertmesi mi?
Soruyu iyi okudunuz mu?
Adaylar sorular sorarlar ve bu soruların ya da konuşmaların ışığında fikir sahibi olurlar..
Ona göre de birbirlerini beğenir, kalbleri ısınırsa aileler tanışır ve söz, nişan yapılır.. - +1 yıl
Görücü usulünde aileler karakterlerini huylarını beğendiği evlenme yaşına gelmiş iki insanı bir araya getirir ve birbirlerini beğenip beğenmedikleri sorlur beğenirlerse yanlız kalırlar ve konuşurlar bu aşamada da sıkıntı yoksa kendi aralarında söz keserler ve daha detaylı bir birlerini aileleri tanımaları için fırsat verilir yani senin sandığın mal alır gibi kız alınmaz kısacası iki tarafında beğenmesi lazım
- +1 yıl
@wwwKADİRwww kesin anlattığın gibi olmuştur sana gelen damat adayı kesin tanımıştır seni bana öyle olmadı yavrucum hiç fikri zikri sorulmaz kızın verirler gider mal gibi eşya gibi atarlar satarlar seni
- +1 yıl
Birinsi edebini bozma yorumuna rağmen seni adam yerine koydum adam gibi anlattın beni haksız çıkartıpta seni adam sandığım için pişman etme ikincisi Görücü usulünün amacını maksadını hiçe sayıp mal satar gibi kız satanlar var diye Görücü uslünün amacı bumu diyeceğiz her görücü usulü ile evlenen kızın razılığı olmadan mı evleniyor diyeceğiz?
- +1 yıl
@wwwKADİRwww usul farkıl bişey kadir gerçekler başka başına geldiyse konuş yoksa bana ağaçtan düşeni getir
- +1 yıl
Başıma gelmese görmesem neyi anlatacağım da söyleyeceğim Hem şahsım hemde akrabalarımda görücü olarak kız isteyen oldu kimi evlendi kimi evlenemedi
ilk önce hiç sevgilisi olmuş mu olamamış sa evlenmem biz evlenirsek beni dövmecek namaz kılıyor mu mesleği ne imam olmasın isterim 😊
53 Yorumla- +1 yıl
İmam niye?
+1 yılBilmiyorum. Hiç düşünmedim; ama düşünmek gerek gerçekten böyle şeyleri. Sadece şunu soracağıma eminim: "Ahını aldığın insanlar oldu mu?"
12 Yorumla- +1 yıl
Güzel soru.. Bana sorulsa "vardır" derim..
Üniversite'nin ilk yılında bir çocuk hakkında gıybet etmiştim.. Sonra hatamı anlayıp kusurumu itiraf edip "helallik" istemiştim..
Kusurunu itiraf eden affa müstahak olur.
Fakat, çocuk etmedi.. Tam bir ay hergün çocuğun peşinden koştum.. İnada mı bindirdi, hoşuna mı gidiyordu bilmiyorum, etmiyordu.. Sınıf bile artık baskı yapıyordu..
Ben artık kaderime razı olup, başımı eğip sınıfa öyle geliyordum.. Artık peşinden koşmayı bıraktım..
Sonra çocuk bana acıyıp gelip yanıma "hakkını helal ettiğini" söyledi..
Sonradan anlaşıldı ki çocuk rahatsızmış zaten zihinsel olarak.. Üniversite'yi okuyamadı..
Ah aldıklarım vardır elbet, ah ettiklerim de..
Ben helâl ettim ama zaten milletin bir dünya günahı var bir de benim yüzümden yanmasın kimse.. - +1 yıl
Konu siz ya da kimsenin ahını alıp almadığınız değil. Benim de ahını aldıklarım vardır. Mühim olan tövbe etmek. Ama ben merak ederim ve sorarım eşim olacak kişiye bunu. Dürüst olmasını da beklerim üstelik. Neden sorarım biliyor musunuz? Yarın birgün böyle şeyleri duyup da ondan şüphe etmemek için...
+1 yılÇimento su oranı yonetmelige göre ayarlanmalı. 😝
Sizin evli olduğunuzu sanıyordum. Evliyseniz bizi siz bilgilendirin abi bir bence ile. :)110 Yorumla- +1 yıl
Çimento su mu? ;) sen çok yanlış anladın.. İnşaate girmiyoruz..
Hayır evli değilim.. Olsaydım bence yazardım ;) - +1 yıl
Temel harcı dediniz ama :) gerçi temelde harç değil beton olur da neyse :)
O halde cevap vereyim. Evlilik ahiret yaşamında da daima yaninda olmasını istediğin kişi ile bu dünyada da beraber olmak ve dini vecibeler benim için önemli. Büyük hatalarım olsa da beni düzeltecek bir eşim olsun isterim.
Aile bireyleri ile ilişkisi sorulabilir. Anne ve babasının nasıl olduklari öğrenilebilir.(sert mizaç, yumuşak anlayışlı vs..)
Sevilen biri mi? Kaç kişi ile arkadaş veya arkadaşı vardı.
Evvelki yaşamında görüştüğü kişiler olmuş mu? Olduysa biraz bahsetsin de bilelim :D
Karı koca iliskisinde en tahammul edemeyecegi şey nedir? Eşinden beklediği hal ve tavırlar.
Sinirli biri mi? Tahammul edemeyecegi yanlış ne? Sinirlendiginde karşı taraf ne yaparsa daha iyi olur? 😂😂😂😂 valla akla ne geliyorsa sorulsun artik daha ne diyeyim. - +1 yıl
Görüşünüz için teşekkür ederim öncelikle..
Güzel sorular.. Aklımda bulunsun.. ;)
İkinci olarak sanırım inşaat mühendisi okumuşsunuz ama usta olamamışsınız.. 😂😂
Temelde beton vardır bu doğru, fakat beton karışımdan oluşur..
Kum, çimento ve su..
Kumun kalitesi, çimentonun kalitesi ve kıvamı önemlidir.. Karışım oranları da.. 😉
İşte sorular ve aldığım cevaplar kaliteli olmalı ;) - +1 yıl
Şantiye stajina çıkmadım ki daha 🙈 nasil yakaladınız cok kötüsünüz 😂😂😂😝
- +1 yıl
Mühendisin işi detaydır.. Mühendis hanım.. ;) Siz kaşındınız..
Beni bilginizle eziklemek istediniz ama dikkatsiz olursanız, yaptığınız binanın ilk sarsıntıda yıkıldığı gibi yıkılırsınız ;) - +1 yıl
Hayır harç ile beton farklı seyler. Harcın temelde kullanıldığını bilmiyordum. İşçilik ile ilgili tek alakam lab derslerim. Ayrica sizi ezmek niye isteyim? O kadar sacma karaktere sahip degilim.
- +1 yıl
Latife ettim.. ;) takmayın
- +1 yıl
Ayrica araştırmamı da yaptım. Harç duvar işleri gibi detaylarda kullanılıyor. Yani temelde dediğim gibi harç kullanilmiyor. Yine de net konuşmayım emin değilim.
Size de yanlış cümle kurduysam kusura bakmayın. İyi akşamlar. - +1 yıl
Haklı olabilirsiniz.. Ben mütehassısı değilim.. Fakat beton bir karışım sonuçta değil mi? Kastettiğim oydu..
İyi akşamlar.. ;) - +1 yıl
Karışım evet ama neyse bosverelim :)
+1 yılufukta evlilik mi var :D
öncelikle nacizane fikrim kisiliklerinizi tam anlamiyla analiz etmek önemli beklentilerinizi acikca konusun sonradan pürüz cikmasin11 Yorumla- +1 yıl
Yok ya kafama takıldı.. Sorayım dedim..
Şu an için böyle bir durum yok.. 😉
+1 yılNeden en sağlam?
Mesleğini sorarım
Çok önemli28 Yorumla- +1 yıl
Başta Sünnet.. Sünnet olan her şey insan için en sağlamıdır..
İkincisi gayr-i meşru diye tabir ettiğimiz "flört" değil..
Çünkü flört ilişkilerde herkes iyi yönleri gösterir hatta olmadığı biri gibi biçimlenerek olmak istediği gibi biri olur..
Rol yapar..
Görücü usulünde ciddiyet esastır.. Herkes beklentilerini ve yapabileceklerini açık açık söyler.. Göz boyamaya çalışılmaz..
Her iki tarafında niyeti bellidir.. Yuva kurmak..
Flört gibi gönül eğlendirmek değil..
Sağlam adımlarla hareket edilen ne istediğinin bilincinde olan ilişki elbette sağlamdır.. 😉 - +1 yıl
:) görücü usulünü onaylamakla birlikte (muhtemelen öyle yaparm)
Flörte gönül eğlendirici demeni çok çirkin buluyorum
Sevgiler - +1 yıl
Eyvallah ;) ciddi bir ilişki olmayan gönül eğlendirmekten başka nedir?
Ciddi ilişkiden kasıt ailelerinde onayladığı ve iki tarafından evlenmeye hazır olması..
Hem finansal hem manevi.. ;) - +1 yıl
Bilmiyorum uzatmayacagm bu konuyu
Gerildim
Diğer arkadaşların goruslerini takip edeceğim
Kolay gelsin - +1 yıl
Peki hemşerim.. 😉
Gerilmen için söylemedim.. - +1 yıl
Senin flört dediğin sey deneme yanılmadır bir nevi. Hadi gorucu ile bir kız buldun ciddi bir yola girdin kız sana gore degilse ne yapacaksın?
- +1 yıl
@sjsksnsksjso nişan bu yüzden canım kardeşim..
Nişanlılık döneminde birbirimizi tam tanırız.. O zaman devam edip edilmeyeceğine karar verilir.. - +1 yıl
Nisanla flörtün ne farkı var o zaman
+1 yılBen öyle evleneceğim bu gidişle daha önce aşık oldun mu diye sorarım olmuşsa yolla gitsin
23 Yorumla- +1 yıl
Demi.. Bende sorayım.. En başta sormak en temizi.. ;)
- +1 yıl
Sevgilisi olması değil mesele daha önce aşık olduysa bana aşık olamaz bana aşık olmasını isterim
- +1 yıl
Sebmiş olmasındaki yanlış nokta nedir ki yolla gitsin düşüncesindesiniz?
+1 yılEşlerin yüzyüze görüşmeleri duygusallıktan tamamen arınmış olmalı evlendikten sonraki yaşıycağınız sosyal durumlar hakkında konuşabilirsiniz bir çok şey ev için alışveriş yaparken zaten doğal olarak konuşulur
10 YorumlaTanışıp akla gelen ilk konuda sohbet açma olur çünkü ben öyle yaptım aklımıza gelen konu da Abim le tanışmaları oldu 😉😊😊
10 Yorumla
+1 yılKendini anlat sonra kafandaki profil olup olmadıgını ögrenmek için ona göre soru bulursun
20 YorumlaMerak ettiğin herşeyi sorabilirsin.
Mesleği, daha önce evlilik yapıp yapmadığı, Nasıl bir evlilik istediği vs10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılimanli olmasın sevgilisi olmamasi sonra hiç sevgilisi olmasın ben namusum nefsim sahip ciktiysam oda çıksın
22 Yorumla- +1 yıl
Bunu sormak doğru olur mu? Sevgilin oldu mu diye?
Cevap sahibi+1 yılDoğru onu hayat beni ilgendir yanliskala kendim gizli yaptım
genel hatlarıyla yasam tarzı begenıler
az bır sıyası ve dını degerler
ılerıye yonelık beklentıler10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcuma namazını kılıyor olması çok çok önemli bunu kesinlikle sorarım.
ters ilişki yapmamış teşebbüs etmemiş olmaması önemli.
bunlar aklımda olan hep önem verdiğim şeyler diğerlerini de zamanla sorar öğrenirim acelesi yok10 Yorumla
+1 yılönce sohbet edebiliyomusunuz bunu test edin gerisi zaten gelir
20 Yorumlayemek yapmayı biliyor mu?
12 Yorumla- +1 yıl
Bak bu önemli 😉
Sabah namazını en son ne zaman kaçırdığı sorarım
25 Yorumla- +1 yıl
Heyt bee.. Ama bu sorulmaz ki.. Bana sorsa söylemem ilgilendirmez çünkü.. Günah sorulur mu?
- +1 yıl
Bilirim.. Severim de..
Doğru söylemişte.. Ben kusurluyken nasıl onu töhmet altında bırakırım? - +1 yıl
Düzeltsemde soramam.. Devamlı kılıyor musun derim..
Görücü usulü evliliğe bakış açın nedir derim.
11 Yorumla- +1 yıl
Kıza mı?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBilmem sevgilinle ne konusuyosan onlari sor
12 Yorumla- +1 yıl
Sevgilim yok.. Olmadı..
Cevap sahibi+1 yılHim bilmem o zamn
Gizli Üye(30-35)+1 yılneden görücü usulu derim. senin yeteneğin yok mu beceriksz derim
02 Yorumla- +1 yıl
Yetenek? Ne alaka?
Cevap sahibi+1 yılsevgili bulma yeteneği.
sormaktan çok kendinden bahset beklentilerinden.
10 YorumlaBurcun ne? Ajsjjsjjsjjsjsjsj
10 Yorumla
+1 yılBen hep susmustum 😂
17 Yorumla- +1 yıl
E ne oldu sonra?
Evlendin mi? - +1 yıl
Yooo. Zaten evlenmemek için sustum
- +1 yıl
Neden görüşmeyi kabul ettin o zaman?
- +1 yıl
Ailemin ısrarı üzerine. bir tanı bir konuş anlasirsin belki vs dedikleri için.
- +1 yıl
Anladım.. Beğenmedin çocuğu.. ;)
- +1 yıl
Çocukları diyelim ona. Begenmemek değil evlilik dusunmedigim için en yakışıklısı da gelse olmaz. Ki geldi de.
- +1 yıl
Anladım.. Hayırlısı olsun ;)
karakterini yansıtacak sorular sorulmalı
10 Yorumla
+1 yılsigortan var mı :)
14 Yorumla- +1 yıl
Kıza sorarsan bunu orda biter 😉
- +1 yıl
:D :D :D :D nedennn
- +1 yıl
İşçi mi alıyon?
Güvence mi istiyorsun? - +1 yıl