merhaba. 5 yıllık sevgilim kürt olduğu için ailem (daha doğrusu annem ve abim) istemiyor. evlenme zamanımıza gerçi daha 5-6 senemiz var. filmlerde görüpte istediğim başka kimse tarafından göremeyeceğim gerçek aşkı onda buldum. bana deliler gibi aşık, bende onu çok seviyorum. ama ailem yüzünden ayrılmak zorunda kaldık. ailem onları pkklı zannediyorlar. hayır değiller diyorum ikna edemiyorum. o kadar dik kafalı dediğim dedik bir ailem var ki ne dersem diyim kafalarındaki doğruları değiştiremiyorum. geçen ay abim öğrendi küplere bindi söylemediğini bırakmadı aynı ortama giremiyorum korkumdan. babam daha bilmiyor bir öğrense o daha beter olur. ne yapacağımı bilmiyorum ama. birbirimizi çok özlüyoruz bize bir çözüm yolu lazım. eğer okuduysanız bir fikir verin lütfen. çok ihtiyacım var başkalarının düşüncelerine. bir çözüm yolu olmalı... böyle bir aşkı kaybetmek istemiyorum...
Cevabın nedir?
+1 yılAynı sorunları belki daha sert hallerle ben yaşadım kız arkadaşımla. Bu yüzden tavsiyem denenmiş sonuç alınmış birşeyler olucak itimat et; Siz ne kadar üstünüze gelirlerse gelsinler ılıman olun. İstemeye gelecekleri vakite kadar alttan al. Hatta 3 ayda bir görüşüyoruz falan de. Yüreklerini ferah tut ailenin. Taaki seni istemeye gelmeleri gereken, evlenmenizin vakti geldiği zamana kadar. O zaman asıl kıyamet kopabilir. Bu yüzden o vakit gelene kadar eziyet çektirtme kendine. O gün geldiğinde seni istedikten sonra vermeyeceklerini düşünelim ailenin. Siz üstünüze düşen herşeyi eksiksiz yaptıktan sonra hala seni vermedilerse o zaman geriye kalan tek ve afilli çözüm kalıyor. Sevgilin geliyor seni kaçırıyor, nikahınızı kıyıyorsunuz. Zamanla ana baba yüregi yumuşuyor barışıyorsunuz haliyle sevgilininde sandıkları gibi biri olmadıgını göryorlar, herşey yoluna giriyor. Sadece şimdiden asileşmeyin, o zamana kadarki yaşantınızı mahfetmeyin. Selametle
37 Yorumla- +1 yıl
siz başarabildiniz mi bu yöntemle? evlendiniz mi ailenizin şimdiki görüşü nasıl, evlendiyseniz dünürleriyle araları nasıl? siz erkek olduğunuz için belkide daha kolay oldu. umarım benimkide kolay olur bu anlattıklarınız göz ardı etmeyeceğim size ve tüm yorum yapanlara teşekkür ederim..
- +1 yıl
Yok benim hatun türk ben zazayım. Kürt de diyebiliriz. Herşey aynı şekilde oldu. Kaçtıktan sonra araya büyükler girdi. Biz zaten nikahlanmış oldugumuzdan ses edemediler düğüne razı oldular. Bir süre evlendikten sonra soguktular fakat iyi biri oldugumu ailemin de sandıkları gibi olmadıgını görünce yumusadılar. Sonra herşey iyi gitti. Sıkma canını.
- +1 yıl
Benim ablamin esi de zaza ve hamile sucu olmasan birakti ablami simdi ailem benim sevgilim de oyle sandiklaei icn benj vermiyorlae
En İyi Cevaplar
+1 yılBu yüzden nefret ettim işte bu ülkedeki insanlardan. Lafta türk kürt kardeştir der ama kendi kızını oğlunu evlendireceği zaman ( kendileri evlenmiyor dikkat edersen evlendirilmeleri gerekiyor ) yok sunni-alevi-şii-rum-hıristiyan vb olay oluyor hep. Elle tutulur gözle görülür birşey olsa. Mesela eski bir madde bağımlısı olsa ya da ne biliyim ekonomik durumu kötü biri olsa karşı çıksalar anlarım. Ne kadar saçma nedenlerden kalpler kırılıyor.. Sen en iyisi alıştır alıştıra hergün onu sevdiğini aşık olduğunu gerekirse kaçacağını söyle. O zaman razı olurlar belki.
44 Yorumla- 1 yıl
aileler böyleler tatlım ne yazıkki doğrularını değiştiremeioruz... bende ailem yüzünden sevdiğim insandan ayrıldım hala ona aşığımm ama onlar yüzünden tek adım atamadım şimdi de duydum ki evlenecekmişş ama isteyerek değil biliorumm çünkü evleneceği kız ile ilgili düşüncelerini biliorum filan neyse yani sonun benim gibi olmasın be tatlımm savaşş kararlı ol sevdiğin insana onun yanında olduğunu hissettir 5-6 sene sonra da ailen kararlı olduğunuzu görüncee zaten engel olmayacaktır ki olursa da o zaman sapasağlam dikilirsin karşılarınaa hayat senin hayatın ben de başta ailemin dediğini yaptığım için ne kadar acı çeksemde doğru bu diordum ama şu an bak benim yanımda kimse yokk tek başıma acı çekiyorum herkkes hayatını yaşıyor annem başka şeylerin sevincinde herkes ayrı bir alemde kimsenn bnden haberi yokk olan bana oldu anlayacağın ve tertemiz bir sevgiyi mahvettim sen bunu yapma dostumm ...
31 Yorumla
Canım iyi güzel söylüyorsun ama sen öyle bir anlatıyorsunki aynı evde kalıcaz 5 6 senemiz var ayrıldık falan fistan herşeyden öncesi daha önünüzde çok yıl var niye bukadar takıyosun okadar seneye emin ol bircok sey değişir ama sen yanlıs yapmıssın ayrılarak tam tersi onlara ne kadar kararlı oldugunu göstermeliydin seviyorum diyip bitirmişsiniz ee aileye umut vermiş oldunuz olmaya devam ediyorsunuz mantıklı hareket edin birlikte adım atın ama eminseniz birbirinizden aceleniz yok yavas yavas yol alın ne güzel zamanınız var önünüzde
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
12Cevap
+1 yılMerhaba. Size şu kadarını ayzayımkı kürt erkeği kadar sağlam karakterde, eşine sahıp çıkan, sevgılısını aldatmayan ve aılesı cın canını veren başka erkek tipi bulamazsınız. aılenız buyuk ıhtımalle kitap okumayan kendıelrını gelıstırmeyen sıradan bir türk ailesidir. onun ıcın "tv dızılerınde" gördüklerine ınanıp kürtlere önyargıyla yaklaşıyorlardır. "tv dizilerı" kürt kültürünü asla yansıtmıyor bilakıs kötuluyor. ınanmayın o dzılere vs... sevgılınızı elden kaçırmayın sonra pısman olursunuz. vesselam...
32 Yorumla
+1 yılailen de kendine göre hakli
benim kadesimde sevdi kacti kürde bir ben karsi cikmamistim keske ciksaydim karsi
simdi ne misafiri ne isi gücü bitiyor kiz cocugu oldu üzüldüler simdi oglu olcak ikinciye kurban kestiler ve enistem bizim yanimizda bile kardesimi dövdü tekmelerle bizde bosanmada yok diyorlar öldürük felan diyorlar onlarin aski basta cok icli oluyo iki günde bitter üstelik kadesim cok zeki Üniversite mevzunu ailen senin hayatini kurtarmis yat kalk duaet bide üzülüyon311 Yorumla- +1 yıl
evet kalabalık aileleri ve akrabaları var ama onlarda dayak söz konusu değildir. tvde gazetelerde görüyoruz her gün bir kadın öldürülüyor eski kocası ya da sevgilisi yüzünden. bunların hepsi kürt değil. türklerin olduğu gibi kürtlerinde iyileri kötüleri var her insanın olduğu gibi. yani ben azından böyle düşünüyorum. yinede yorum yaptığın için çok teşekkür ederim. allah hepimizin hakkında hayırlı olanı nasip etsin. ablanada sabır güç kuvvet, eniştenede akıl fikir versin inşallah :(
- +1 yıl
kimse demz basta bizde dayak var su var bu var sonucta kürtlerde bir cok sey ayni oluyor ilaki ezilirsin
- +1 yıl
kadina bakis acilari cok farkli
bakire kiz ararlar kendileri bakir olmaz
istedigin saat kalkamasin istedigin yere gidemesin tek basina
erkek sana sormaz biyere gidecek olsa ailesinde biri gelse sana sormaz gelsinmi diye ailem geliyor yemek yap der bugibi bir sürü gelenekleri ayni onlarin - +1 yıl
tamam anlasildi sen o cocugun pesinde gidecen beliki
bir gün burda yine yazarsin belki ama sanmiyorum cünkü buraya girecek vaktin bile kalmayacak o cocukla evlenirsen isten gücten o kadar eziyet cekecenki yorulacan
bide cok kiskanc. enistem kiskanc degil kiz kardesim eski erkek arkadaslariyla görüsür okul arkadaslariyla ama enistem yaninda gider kardesimle - +1 yıl
neşemialma bir halka akrsı böyle bir ön yargıyla içindekı kinle ifitra atmanız cok cahilce ve sahtekarcadır. saykı dedıkelrın doğru ama birtek kişinin hareketını bır halka maletmen cok saçma. kürtler kadar kadına değer evren başka bır erkek toplumu daha bulamazsın. kürt eşine cocukalrına canını feda eder. adam gibi sever. esını asla aldatmaz ve aldatılmayıda asla ahzmedemez. ama sen ve sneın gıbı tıpler oynak ve ayran gonullu oldukalrı ıcınde kürtlerle anlaşamazlar. ıste ısın gercegıde bu...
- +1 yıl
Ben Kürtüm ailem benden gurur duyular kürt kötü de var iyide
merhaba bende seninle aynı dertteyim sevgilim kürt ve ailem istemiyor. bizimkilerde onları pkk lı gibi duşunuyor sevgilimin ailesnde yok öyle bir şey ama amcalarından bazıları destekliyormuş onları. bunlar ailem için büyük sorun. ben seviyorum ama aradaki kültür farkını düşünnce ne yapacağımı bilmiyorum. sevgilim evin en büyük çocuğu ve şu an aileye o bakıyor evlendiğimizde aynı evde oturmamız gerekiyor anne ve babasına her zaman bakarım ama kardeşleri de var hep beraber aynı evde kalmak korkutuyor beni biz alışkın değiliz böyle bir yaşantıya ne yapacağımız bilmiyorum. birde bizim ailede asker çok şimdi herkes karşı çıkacak bende ailemi karşıma almak istemiyorum destekleri olsun istiyorum. şu arada kendi memleketimden ilk okul arkadaşım beni istiyor ve oda asker bir tarafta her yönüyle aynı kültürü paylaştığım biri diğer tarafta hiç bilmediğim bir kültürden ama sevdiğim kişi mantığımla kalbim arasında kalmış durumdayım lütfen bana da bir yardım :-(
12 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer tür ayrımın yapılmasına karşı olmama rağmen evlilik gibi bir olayda özellikle ülkemizde sadece çiftler değil aileler ve sülaleler de olayın her bölümüne müdahil oldukları için bizde evlilikler sülale boyu olmakta .
Sevginin her engeli aşacağı gibi maalesef yanlış bir kanaat var . Çünkü günümüzde üç evliliğe bir boşanma düşüyorsa evlilik müessesinde yanlışlık yoksa , yanlışlık bireylerdedir .
Sevgi önemli ama aile , çevre , maddiyat o kadar güçlü bir etken ki insan başına geldiği zaman anlıyor o yüzden sana tavsiyem ,aileni karşına almadan bir çözüm üretebilmen.yoksa daha baştan bu iş olumsuz başlamış olacak.10 Yorumlahmm evet dikkafalılık yapmışlar. onun kim olduğunu bilmiyorlarmış. ama işin garibi ne biliyor musun. anneler ne zaman bir eşye karşı çıksa haksız ya da haksız gelse. en sonunda onların haklı olduğu anlaşılır.. kaç defa yaşadığım gibi.. her şeyin hayrılısı. alınyazında o varsa zaten illaki bir şekilde tekrar kavuşursunuz
10 Yorumlaaşkının peşinden git. sonuç olarak evlenecek olan sensin. sen onu bir ömür boyu yanında olmasını istiyorsan kimse karşınızda duramazki. ailenin sözüyle aşkını bitirme. nasıl olsa bir süre sonra kabullenecektirler. kabullenmek zorunda kalacaklardır..
31 Yorumla
+1 yılBak şimdi aynı durumları bende yaşıyorum ben 16 yaşındayım benim de sevgilim kurt ailemdekiler özellikle annem bize uymadıklarını düşünüyo mutlu olamiycagimi dusunuyo kürtlere karşı bir ön yargıları var anliycagin ama ben öyle düşünmüyorum herkes aynı değil sonuçta her ırkın iyisi kötüsü vardır insanları tanımadan yargilamalarini istemiyorum ama dinlemiyorlar beni
31 Yorumlaya artik bitsin su batil inanclar yaa yok kurtmus yok turkmuss ne yaaa bende kurdumm kimlige degil kulture ve insanliga bakilmasi gerek kimse kimligini secme sansina sahip degil ama insanligini kendi gelisitirir olaya boyle bakinnn
41 Yorumlatürk ün tersi pistir..Türk= Kürt ,o yüzden kürtler pistir.. şaka şaka :) benimde ablamında kürt sevgilisi var. ailen fazla gaza gelmiş heralde. ama dikkat et onların kültürleri kadınları çok küçük görür. eğitimsiz birisiyse biraz düşün.
33 Yorumla- +1 yıl
s.a kardeşim neden ön yargıyla yaklaşıyorsunuz. "tv dizilerınde" görmüş olduğunuz saçma sapan seylere ınanacak akdarda cahilsiniz. kürtler kadar kadına değer evren aska bır toplum daha yoktur. kürtçe kadına "jin" denir. jin=hayat. bıllmeden konuşmayın...
- +1 yıl
Yo ben kürtum o dizilerde gördüğün gibi değil
Ben de tam böyle birsey yasiyorum Şu an annem ve babamdan aslinda daha cok babam kiziyor onla konusmicaksin diyor ama ben sevdigim kisiyle ayrilmam oda beni cok seviyor ben de napicam bilmiyorum sadece kurt oldugu icin izin vermiyorlar daha onunla 1bucuk ay oldu iliskimiz ben de cok uzuluyorum babam annem izin vermiyor diye ama bir tek teyzem izin veriyor sevgilim le de konustum o diyor ki bos konusuyorlar dedi napicam edicem bilmiyorum
00 YorumlaÖncelikle hemen barış ayrılık olmaz seviyorsanız görüş ama ailene yansıtma evlenme düşüncesi geldiği zaman baskı yap. Benim sevgilimde kürt ve annem istemiyor babama söylemekle tehdit ediyor ama ben lafımı esirgemiyorum zamanla alışır gözüyle bakıyorum sende öyle bak birbirinizi üzmeyin.
00 Yorumla
+1 yılkardeşim bende Kürtüm ailen müslümansa deki Hz Muhammed S. A. V ırkçılık yapan bizden değildir de günah giriyorsunuz de müslüman olan herkese hani irkitan olursa olsun evlenebilir ailen deki sizde kürt olabilirdiniz de Allah istediği irki yaratir ona kimse karışmaz bende kürtum pkkli değişim nefret ederim pkkllidan pkkli sadece Türk öldürmüyor kürtlerde ölüyor ailen tatlı dile anlat
01 Yorumla
+1 yılsana kac yıl emek harcamıs aileni bırak sen ülke bölücülerine git sonra yarın birgün hadi dağa cıkartmak ister seni cıkmassan dayak yersin bunlara alıs
31 Yorumla- +1 yıl
neden yalan söylüyorsun Kürtler hepsi pkkli değil bazı kürt evliya gibi adamlar var
+1 yılCanım bana mesaj atar mısın aynı durumdayız bişey konuşmam lazım
11 Yorumlahic suphen olmasinki kurtler saglam olur. bence aileni dinleme senin hayatn sonucta
muameleyi sevmedim cok yazk
allah islah etsin
nereli acaba ?30 Yorumla
+1 yılilk önce aşkınıza sahip çıkın derim... İnşallah herşey zamanla yoluna girer.. Siz vazgeçmeyin sonra ailenizde anlayacaktır... Benim de senin sorununa benzer durumum var... sevgilim kürt ve sorun ilerde ailelerin anlaşamamasından korkuyorum.
04 Yorumla- +1 yıl
Aradan zaman geçti aklıma geldin birden merak ettim.. ne yaptın sevgili durumunu?
- +1 yıl
@Razadeh bende aynı durumdayım 3 yıllık ilişkim var artık evlilik düşünüyoruz 23 yaşındayız annem aşırı karşı babamsa fikrini söylemedi hiç ama benim için fark etmez şimdiye kadar seviyorum vermek zorundalar diye düşünüyordum sabah annem Asla kürt birini getirme karşıma diyorlar moralim aşırı bozuldu büyük zorluklar bizi bekliyor bize bir şey olacak diye korkuyorum çok seviyoruz birbirimizi. Aileme nasıl söyleye bilirim bu durumu nasıl anlayışla karşılarlar bilmiyorum
- +1 yıl
@Esrayöntem kaç o zaman vermek zorunda değiller benim kizim bunu bana teklif bile edemez o kadar türkün icinde kurdu buldun
ya aileni tercih edeceksin ya da o adamı. gerçi daha uzun seneler var önünüzde kim öyle kim kala..
01 Yorumla
+1 yılEvet Benim Ailemde istemiyor Sevdigim kızı Neymiş efendim dillerini bilmezmişim
Ailem kız arkadasım diye olmaz kürt diye olmaz diyolar ne yapmalıyım00 Yorumla
+1 yılEN GÜZELİ AİLENİ DİNLE YARIN ÖBÜR GÜN TÖRE YE BERDELE DAĞA ÇIKMALARA HAZIRLIKLI OL. KÜRTTEN EVLİYA SOKMA AVLUYA ESKİLER DEMİŞ NE GÜZEL DEMİŞ
21 Yorumla
+1 yılŞu anda da ben aynı durumdayım bir çözüm buldunuz mu bana yardımcı olun nolur
00 Yorumla
+1 yılailenin ben... ellerinden öpemn
30 Yorumlaeğer gerçekten seviyosan kaç. Başka çaren yok
33 Yorumla
+1 yılfaşizme hayır !
40 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi