stresi nasıl engelleyebilrim?
iyi geceler
Bir an önce kendinizi toparlamaya bakın,az bir zaman kaldı,kendinizi tanıyorsunuz,en iyi desteği yine kendiniz kendinize vereceksiniz,az çok gelişim psikolojisi gördünüz.
Alan sınavı son bir ay kala bile iptal edilebilir.Edilmezse bile şanslısınız matematik yapamıyor olduğunuzu söylediniz, matematiğe ayıracağınız zamanı kendi alanınıza ayırırsınız,en azından size yabancı değil.Bir an önce konuları tekrar edip,ösym nin sorularını çözmenizi öneririm.Bu sınava girecek olanların çoğu emin olun aynı durumda.Piyasadaki yayınların soru bankalarındaki soruları hazırlayanlar atanamamış öğretmenlerdir,kimi kendi branşında kimi tam tersi...Siz ösym'nin yapmış olduğu eğitim bilimleirnde sts,kpss sınav sorularını ,genel kültür-genel yetenek alanında ösym'nin yapmış olduğu diğer sınav sorularını çözmeye ağırlık verin.Ne kadar çözdüğünüz önemli değil.
Başarılar dilerim.
çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. sözleriniz çok iyi geldi.
Rica ederim :)
öncelikle nasıl çalışmalıyımdan çok şu stresini ve kafandakileri atmakla başlayabilirsin.. illaki kafanda düşünceleri ve bunula beraber stres olucak ama bu sayede stres sınavın önüne geçebiliyo nerdeyse..
kendini sen biliyorsun her anlamda başkalarından farklısın oyüzden en başta başkalarının çalıştıkları bitirdikleriyle kıyaslama kendini ..sadece kendinle yarışmalısın. olumlu yönlerden bakmaya çalıs .anladıgım kadarıyla kpss tek çıkar yolun olarak seçmişsin. haklısın önemli bi konu önemli bi sınav ama gözünde büyüttünden dolayı stresin artıyo ve eğer olurda kazanamazsan bu seni daha büyük bi sıkıntıya sokucak.. unutma olucakları engelleyemezsin.. sadece yolunu değiştirebilirsin .umarım faydam dokunmustur.
tam olarak benim ne demek istediğimi anlatmışsın. teşekkür ederim. elimden geleni yapacağım artık öteside olmaz zaten
rica ederim.tabi ben bunları diyorum kendim yapabiliyomuyum hayır (: nasrettin hoca misali dediğimi yap yaptıgımı yapma
evet umarım yapabilirim
o zaman kolay gelsin sana .bol şans
teşekkür ederim
gerçekten başlık açan kız olunca rağbet oluyo :)
çalışırız kolay
link
sorun kız erkek değil ben burda bir derdimi paylaştım
tamam anladım. önerileriniz için teşekkür ederim. ben videolardan çalışmaya başladım ama daha temel konular. sıfırdan başladım.
tarih öğretmenliği
teşekkür ederim ben birkaç tane biliyorum ama izleyecek pek vakitte kalmadı :(
bütün hepsine yetişecek vakit var.zaman kısaldı bitti falan diye düşününce eli ayağına dolaşır insanın .rahat ol bence.zaten her yıl sınav var.yılda iki kere yapılacak gibi bi muhabbet dönüyodu ama öğretmen olmadığım için bilemiyorum konuyu kesin olarak.p10 du şimdi p121 oldu sanırsam sizinki.
testlerin yüzde olarak ne kadar etkilediğine bakar ona göre strateji belirlersin kolay olur.gerekirse dersin birini bırakır oranı yüksek olana eğilirsin
aynen dediğinz gibi elim ayağıma dolaşıyor yapamayacağımdan değil ama bu stres mahvediyor beni. bir de tek dert bu değil herşey üst üste gelince böyle oldu. videolardan çalışıp not tutayım dedim sonra kitap tekrarı baktım çok zaman gidiyor hala çalışma düzeni oturtamadım anlayacağınız. önerilerinz için teşekkür ederim
Cevap
9Cevap
Hocam merak ettim hangi bölüm ? İlk defa mı gireceksiniz ?
tarih öğretmenliği. 2. kez gircem
teşekkür ederim. Allah cümlemizin yardımcısı olsun. kardeşinize de başarılar dilerim
daha önceden kpss altyapın yoksa 5 ayda işin çok zor.gk+gy asılırsan 2 ayda biter bilemedin 3 ay.alana ağırlık ver sizi baya etkiliyor
matematik sorun bende. evet alan etkiliyor ama kaynaklar çıkmadı örnek sorular yok
evet 15 yapsam çok iyi olur. lise kitaplarını indirdm ama okullarda veriyorlar mıdır acaba?
lise kitapları bir arkadaş sormuş elimizde yok demişler. büyük ihtimal okulda yoktur. ben netten indrdm ama okuması zor ayrıca tek başına meb kitabı yeterli olmaz
evet alan kiatapları çıkana kadar diğer dersleri halledeym diyorum
Klasik öğrenci profili...Burdakiler ne yorum yaparsa yapsın üzerinde etkili olmaz.Çalışman için yumurtanın biyere dayanması gerekir...
ben yumurta kapıya dayanmadan hareket ederdim ama şartlar elvermedi
belkide haklısın ama geç mi kaldım
sağolasın
bunu buraya yazana kadar soru çözseydin kazanmıştın :(
kafamı toplayamıyorum :(
kafayı ne yapıcan altı üstü KPSS
altı üstü kpss :(
bir sonraki sınavı beklersin ama çalışmaya şimdiden başla hadi başarılar...
bir sonraki olmasın...
evet diyelim olmasın. :)
Mantiga yakin sallasan yine bi 65 tutturursun
65 yetmiyorki 85e yakın olmalı :(
Kpss zor iş. Allah kurtarsın
amin
stres için kahve iç her gün iki adet.
teşekkür ederim iyi gelir mi acaba. türk kahvesini diyorsun değil mi?
tek engel stres
aynen maalesef
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar