Direksiyon dersinde rampa kalkısında aracı bir türlu kaldıramadım. Normalde yapabiliyodum ama bugün ya geri kaçtı ya da stop etti sürekli. Nasıl yapmaliyim
Güncellemeler
+1 yıl
Bir de sol aynaya çok takılı kalıyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim
Yani ben uzun zamandır otomatik kullanıyorum ama gaz verip yarım debriyajdan sonra zaten motor sesi degişiyor gaza biraz daha bastiginda araba devir alacak ve kalkacaktır
debriyajdan ayağını kaldırırken sesi dinle motor sana gaza basmanı söleyecek korkmaz biraz bas kalksın
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Normalde araci kullandigim güzergahtaki rampada yarım debriyajla kalkabiliyodum ama bugun kalkamadim. Hoca da aynı sizin gibi debriyajdan ayagini cekerken gaza bas dedi ama herhalde tam anlayamadim yanliş yapip arabayı teklettim stop etti. Debriyajdan kaldırmaya başladıgim anda mi ayni anda gaz vericem
aslında hayır debriyajdan ayağını kaldırıken motorun sesi değişene kadar frenden ayağını çekme sonra motor sesi değişecek ve o an motor freni olucak arkaya araba kaymayacak o anda gaz vermeye başla zaten yarım bastığın için debriyaja öne doğru hamle yapacak araba sende o an debriyajı çek ve gaza yüklen ne kadar gerekiyor ise
Panik zaten her şeyi bozuyo. Bugün bir yapamadım sonra elim ayağıma dolaştı zaten
Cevap sahibi
+1 yıl
ben otomatik minibüs kullanıyorum ama debrıyajlı arabada ayağın frende basılıyken debrıyajı biraz bırak araba titreyince frenden ayağını çek az gaza bas debrıyajdan yavaş yavaş kaldır ayağını
Normalde yarim debriyajla gaz vermeden cok rahat kalkiyodum. Kalktiktan sonra gaz veriyodum. Bu sefer bir yapamadim sonra elim ayagima dolandi. Hoca debriyajdan tam cekme gaz ver falan dedi. Alısik olmadigim icin beceremedim surekli stop etti araba
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Yani ben uzun zamandır otomatik kullanıyorum ama gaz verip yarım debriyajdan sonra zaten motor sesi degişiyor gaza biraz daha bastiginda araba devir alacak ve kalkacaktır
debriyajdan ayağını kaldırırken sesi dinle motor sana gaza basmanı söleyecek korkmaz biraz bas kalksın
Normalde araci kullandigim güzergahtaki rampada yarım debriyajla kalkabiliyodum ama bugun kalkamadim. Hoca da aynı sizin gibi debriyajdan ayagini cekerken gaza bas dedi ama herhalde tam anlayamadim yanliş yapip arabayı teklettim stop etti. Debriyajdan kaldırmaya başladıgim anda mi ayni anda gaz vericem
aslında hayır debriyajdan ayağını kaldırıken motorun sesi değişene kadar frenden ayağını çekme sonra motor sesi değişecek ve o an motor freni olucak arkaya araba kaymayacak o anda gaz vermeye başla zaten yarım bastığın için debriyaja öne doğru hamle yapacak araba sende o an debriyajı çek ve gaza yüklen ne kadar gerekiyor ise
Şimdi anladım teşekkürler. Hoca da o an sert çıkmak yerine bu şekilde açıklasaydı yapabilirdim belki. Sağ olun
rica ederim hocanıznda bildiği bişi vardır
En kolayı el freni kullanmak. normalde ise yarım debriyaj dediğimiz sistem. ayağını frenden çektikten sonra gazı ve debriyajı yarılaman gerekiyor.
El frenini kullandirmiyo hoca maalesed. Debriyajdan ayagimi cekmeye baslamamla ayni anda gaz vermeye mi basliycam peki
önce gaza sonra debriyaja kank. sonra alışınca yarım debriyajdayken gaza basarsın
Anladim. Teşekkúrler
Debriyajı yarıla aşırı basma.
Yorumlardan da anladıgım kadariyla debriyajı yarıladıktan sonra gaz verip yavas yavas ayagimi cekicem debriyajdan?
Debriyaj ı iyi ayarla kaymaz
Normalde ders aldigim güzergahtaki rampada yarım debriyajla kalkabiliyodum. Ama bugün bir turlü kaldıramadım.
Göstergeden devri takip et iyice yüksek olursa güvenle çekebilirsin ayağını fazladan gaza yüklen
Denerim. Sağ olun🙏
Rica ederim. 🙂
heyecan ve panik kaynaklı
Panik zaten her şeyi bozuyo. Bugün bir yapamadım sonra elim ayağıma dolaştı zaten
ben otomatik minibüs kullanıyorum ama debrıyajlı arabada ayağın frende basılıyken debrıyajı biraz bırak araba titreyince frenden ayağını çek az gaza bas debrıyajdan yavaş yavaş kaldır ayağını
Şimdi anladim. Teşekkürler🙏
rica ederim
Araç ne biliyo musun
Hyundai i20
Gaza basmana bile gerek yok debriyajdayken ayağın bile kaldırırsın. Hocana söyle öğretsin bunu sana
Normalde yarim debriyajla gaz vermeden cok rahat kalkiyodum. Kalktiktan sonra gaz veriyodum. Bu sefer bir yapamadim sonra elim ayagima dolandi. Hoca debriyajdan tam cekme gaz ver falan dedi. Alısik olmadigim icin beceremedim surekli stop etti araba
Zamanla oturur devam et
Benimki her yerde kalkıyor
Araç manuel mi
Evet
Mesaj atabilir misin bana
Nerelisin