Size bir dolmuş sorusu soracağım...?

Öncelikle soru bir bilmece değil, soruda bir i*nelik yok... :)... otobüs geçmeyen bir durakta dolmuş bekliyorsunuz ve acil bir işiniz var... gideceğiniz yer uzak ve dolmuş sık sık geçiyor... dolmuş çok dolu gelmiyor, son durağa kadar da çok dolmuyor... tasarruf edeceğiniz zaman çok az da olabilir çok da olabilir farketmez, önemli olan zaman kazancı diyelim... soru şu: gideceğiniz yere daha kısa sürede ulaşabilmek için dolmuşa nasıl binersiniz? a) dolmuşun geldiği yöne doğru yürürüm... b)olduğum yerde kalırım, hiç bişey farketmez... c) gideceğim yöne doğru yürürüm... (bu bir mantık sorusu, lütfen bu 3 şık içinde cevap verin, alakasız cevaplar vermeyin ! )
Güncellemeler
+1 yıl
cevaplarınızı saklıyorum, belli bir süre sonra doğru cevabı verecem, bizzat kendim matematiksel hesabını yaptım, soruyu hesaplamadan da kafadan çözebilirsiniz ama ben ispatlamak için matematiksel hesabını da yaptım...
Güncellemeler
+1 yıl
doğru cevap "b" fakat burda en uzun en kısa süre olayı yoktur,her türlü durumda süreler eşit olur ama tabiki en mantıklısını yapmak "b" dir...
Size bir dolmuş sorusu soracağım...?