Benjamin Franklin
'Aşkım' yerine alternatif kelimeler neler?
Benjamin Franklin
bende o kelimelerin basitleştiğini dşünüyorum bazı insanlar tarafından. ama 'askım' kelimesini hissederek söyleyen birinden duymak basit ve anlamsız değildir. her o kelimeyi işittiğinde doğru insandan aşka daha çok sarılası gelir insanın. ama benim için en güzeli ' hayatımın anlamı ve prensesim' bana öyle hitap eder
- canım
- hatunum
-güzelim
- meleğim.
- fıstıkçem.
- bebeğim.
- sevgilim..
- kadınım.
fıstıkçem nedir :D
biri öyle diyordu.
baklava ustasımıydı acaba ?
aşkom -kuzum-sarı gülüm-fıstıgım-bidenem-bebegim-fıstık drajem-avradım-kadınım-hatunum-canım-ömrüm-vazgeçilmezim-bayır gülüm-geyşam ben bunları devamlı kullanırım:))))
'fındık kurdum' u yazmamışsın :D
evet geyşamı ben cok kullanırım:)))hoşunada gider
Bebeğim, Meleğim, Canımın içi, aşk damlam, hayatımın aşkı, hayatımın anlamı, aşk tanem, bir tanem, sevgilim, canım kullanılabilecek alternatif kelimelerdir abicim :D
Cevap
38Cevap
Hemen söyliyim herkesin kendine ait özel bir ismi var zaten bence aşkım ,canım,hele ki hayatımın anlamı kelimeleri bana çok samimiyetsiz geliyor.Karşımdakinin bana ismimle seslenmesi daha güzel.
hah ender görünen bir bakış açısı :D
Toplumun genel bakış açısı aşkım ıvırzıvırları... her yaşadıkları ilişkiye aşk diyen insanın herkese aşkım ,hayatımın anlamı demesi ne yaman bi ' çelişkidir :))
hay canını yiyim kız senin :D
çok haklısın gördümde yazmışım gibi olmuş ama inan cevabını bile görmedim bende senin gibi düşünüyorum her sevgili olduğuna aşkım aşkım demesi ortaokuldakiler lisedekiler yapıyor bunu artık sırf göstermelik aşkımlar hayatımlar sevgilimler bide hatunum çıkmış ki ona hiç girmiyorum pöhf
- HATUNUM - cevapların çoğu olumlu bu lafa :D
Sevgiliye adıyla hitap edilir mi ya? Bayılıyorum bunu yapabilen insanlara. İlişkimizin dorduncu yılıydı yanılmıyorsam biraz tartıstık tafra yapıcam aklım sıra adıyla hitap edicem, hayatım derdim normalde, ahmetciğim, mehmetciğim diyecektim sözde ama adını bi hatırlyamadım adamın. Bi baktım yüzüne normal insanlar sana nasıl sesleniyordu onu dusundum 15-20 sanıye kadar dedim :)) tartışmanın yerini kahkahalar almıştı. İyi adamdı rahmetli :)
bir alemsin bizi de güldürdün
allah rahmet eylesin
askim gibi kelimelerin basit oldugunu düsünmüyorum, tabi bazi insanlar basitlestirebiliyor o ayri mesele
benim sevgilim genelde kelimelerin arkasina "benim" kelimesini ekleyince cok hosuma gidiyor, yani askim yerine askim benim, sirf güzelim yerine güzelim benim
en cok hosuma giden ama hayatimin anlami demesi :)
:D içtenlikle söylesin hep söylesin diyelim o zaman..
erkeklerin içi dışı bir değildir :D
:D mutlu mesudd bir ömür dilerimmmmmm saadetiniz bol olsun
Adı dururken ne gerek var öyle cimecime cim :D hareketlere adı neyse onu söyle geç :D
adını söyleyince ne bu resmiyet diyorlar :p
çevrende varsa böyle şirinemsi abidik gubidik çiftler onlara sor kesin tezimi doğrulayacaklar heeaa bu arada benim içinde extra bişiler yapabilirsin ;)
Ya aslında ben sürekli karşısındakilere bazı kelimelerle hitap edildiği zaman dilde esirleştirilmiş gibi hissediyorum. Çevremdeki insanlar arkadaşlarına dayı,hacı,kanka vs diye hitap ediyorlar. İsimleriyle hitap sıfır. O özel insana genel kelimelerler hitap etmek, o kelimelere esaret sanki. İsmin sonuna "M" eklemeyi tercih ederim...
ben eşime naneruhum diyorum. telefonumda bile öyle kayıtlı
bir espri ile başladı. eşim bana ruhum bakarmısın dedi bende söyle naneruhum dedim ve öyle kaldı. tabi espri mahiyetinde söylerim hep. genelde fıstığım derim o da birtanem der
link :)
evet bu cevabı bekliyodum ben :D
Yavrum ve guzelim kelimelerini kullanirim ozellikle yavrum ve kizim
yavrum u bende çok seviyorum yııuuvrımmm <3
Çevrendekilerin ne dediği önemli değil önemli olan senin içinden gelip söylediği sevgilimde bende olgun baya ciddiyiz böyle dakka başı canımlı cicimli değiliz bir birimize aşkım dediğimizde dünyalar bizim oluyo ama çünkü ağızdan zor ve garantili çıkyo gerçekten sevene.
Sevgilim bana "aşk parçam" diyor ne demekse bozmuyorumda yazık
Çayımın şekeri,gitarım teli,yazımın sıcağı kışımın ocağı,... :P alıntı ama güzel lol :P
evettt iyii sana puanım 9.
:D
ben ayi yogim dombilim falan diyorum oda bana siskom balinam diyo (ikimizde sisman degiliz ama cok yeriz)
umarım kısa zamanda şişmanlarsınız.
Aşkın altarnetifi yok eş anlamlısı özlemek ölmek. özlemde ölmek biri birine eş anlamlı yani ölmek hepsinin yerinde
azrailim mi demeliyim ?
Olamaz Yazmam gerek .. Bildiğim kadarıyla son yıllarda herkesin telefonunda AAAaşkım ilk gelen sözcük rehberde... Çok sıkıcı ve banal. Nefret ettim bu kelimeden herkes sevdiğine, eşine aşkım diyor. Benim olursa demeyecğime söz. veriyor. :) Aşkitoşkom olmaz, bitanem, canımm hiç olmaz.. Olunca söylerim :)
'aşkitoşkom' kustum..
önemli olan kelime değildir o kelimeyi söylediğindeki içtenliktir.ama yinede alternatif kelime tavsiyesi istiyorsan başbaşa kaldığında prensesim,toplum içinde de meleğim diyebilirsin
hitaplar çok yapmacık bence ismi neyse öyle seslen ...ama balım lafını oldum olası sevmişimdir
karamelam da iyi mi ?
yoh :D
pekmezim diyicem.
Hayatım
Sevgilim
Hatun
KADINIM
kadınımmmmm
aynen cok basitlesti kır çiçegi papatya gözümün nuru kuzum çiçegim sercem melegim yasama sebebim bu sözleri kulanırım ben...
güncellemene bayıldım :)) böceğim, koca bebeğim :D hahahhaha
aşkım kadar saçma bir kelime yok onun yerine yüzlercesi bulanabilir :)
Güncelleme sözünü çok beğendim.Toprağı bol olsun çok doğru söylemiş
nur içinde yatsın mübarek..
Canım balım gülüm çirkin şey şapşal ALOO bebek güzelim fittuğum at sık gitsin Türkçede o kadar çok kelime var ki uydur uydur fırlat :D
"Işığım" diyorum ben eşime
O'da "saklı cennetim" der.
canım tatlım bitanem bebeğim hayatım sevgilim meleğim hatunum falan :D
hee
bizim söylediklerimizi önemsemeyecek misin şimdi :S
yani siz yazın ama ben sizi ipe sallamam mı diyo güncelleme acaba :S
o kelimeyi kullana kullana eskittiler zaten :) bence ''güzelim'' diye hitap et çok işe yarıyo bnden söylemesi :)
Böyle hitaplar çok yapmacık geliyor. Ben ismimle seslensin isterim. Ama nedense hep güzelim denmesi hoşuma gitmiştir.
aşkım kelimesini o kdr basitleştirdiler ki anlamı ble kalmadı ben paşam derim öküzüm derim sevdiğim herşym derm :)
hatunum balım kadınım
içinden gelmeli tabi yoksa ne önemi var kandırmak olur
aşkmı nasıl söledgne baglı ayı gibi bi adamın askım diişi cok itici.. kızlara yaksyr şimdi askm canım şu bu erkek ismiyle hitap etsn ..
sevdiceğim , kuzucum vee HATUNUM :D
içten söylendiği hissedilirse her kelime çok güzeldir
prensesim diyn erek yürüyen nutella gibidir bncee :)
sindirileylam..
Valla hatunum kadınım kelimesine bayılıyorum hee çok kibarsan meleğim de güzel . Bide ilişkiden ilişkiye değişir bizim oldu 3 sene öküzüm diye seviyorum :)
'Meleğim' bir kıza söylenebilecek en güzel kelime :)
benim erkek arkadaşım bana bazen yarrağım diyor
:D:D aklıma çok ilham verici şeyler geliyor amma ben içinde tutmayı tercih edeyim..
bencede öyle ama o kelimeleri özel yapan kimin söylediğidir bence
askim artik butun egenlerin agzinda prensesim daha gecerli
o da pek farklı değil prensesim nedir yaa :D
prenses ne lan
çokoprensim <3 karşılık olarak söyle bak hoş duruyor
doğru dynn onun yeriine canım,bitnem,çiçeğm,gülüm,güzelm,yarim,hayatmın kadını,vs..
Aşkım mı? Herkes kullanıyor sizin ilişkinizdeki öenmi ne ki?
Safderun derim. Osmanlıda saf temiz kalpli biricik anlamına gelir.
meleğim bana hep öyle derdi :(çok da hoşuma giderdi açıkcası
başın sağolsun desen daha iyi olurdu
Sevgilisi ölen bir arkadaş var oda meleğim derdi A...r ismindeki kıza burdaysa çakmasın durumu
ne deyyon yaaa
çikolatam .D diyorum ben genelde sarışın esmer farketmiyor sarışına ile çikolatam diyorum :D
ben maymunum diyorum :)
çok mu tipsiz sevgilin ?
yok aksine çok şeker ben maymunları severimde :)
:D
bende sevmiyorum aşkım kelimesini kız arkadaşlarıma kullanıyorum sevgilime kullanmam :)
Mavişim, canımın içi bitanem herşeyim :) daha iyi bence <3
basitleşmesinden ziyade bu kelimeyi malesef kötüleştirdiler.
yavru de yavru ..
yıııuvrumm
sewgilim bana hatunum, sevgilim, der buda benim cok hosuma gidiyo daha sahipleyici oluyo
sevgilim bana bebeyim,aşkım,küçük kadınım,yaramaz çocuğum,bitanem ve çişli çocuk diyor. :)
çişli çocuk mu :P nasıl bir hayatl gücü var sevgilinin merak ettim :D
evet hayal gücü çok geniş gerçekten :D beni çocuklugunda altı bezli bi bebek olarak hayal edip oyle sevdiği için böyle diyor :D
dikkat et bak çok sakıncalı şeyler hissettim ilişkiniz açısından :D
bilmiyorum artık uzuun zamandır böyle ben alıştm artık :)
askim gercekten simarik kiz beyanati gibi
sevgilim ya da kendi ismi iyidir
Odunum <3
<3
siskom , balim , bebe
Eğer sevgilin sarışınsa civcivim olabilir. 😋
Arım, balım, peteğim; gülüm, dalım, çiçeğim :DD
öküzcümm diyorum:)))
<3 ne güzeeel
ben genelde yavrumu kullanıyorum
sevgilim bana sarışınım der
gel gel sarışınım şarkısı benden size gelsin o zaman..
Kerevizim.
:D harikaymış
böceğim...
sineğimm <3
ben gülüm diyorum
gülüm ne ya
Hayatım & Sevgilim
Tercihen hatunum :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar