Aşk kelimesi olmasaydı, aşkınıza isim koyan siz olsaydınız ne koyardınız? Aşk" kaçamamaktır" ateşe bile bile yürümektir. Size göre aşk aşkın tanımı nedir?
"Aşk" kelimesine alternatif olabilecek kelimeler nelerdir?
Aşk bir zehirdir! İnsanın içine işleyen ve öyle kolayca da bedenini terk etmeyen güçlü bir zehir. Aşk’ın zehri sevdiğinle yan yanayken mutluluk, ayrıyken acı olarak etkiler bedenini. Hayatının her anında aşkı bulabilirsin. Bu oyunun tek kuralı aşkı aramamaktan geçer. Aşk öyle her aradığında karşına çıkabilecek bir duygu değildir. Bir insanın defalarca birilerine âşık olabileceğine inanıyorum. Fakat her duyduğumuz aşk’ın derecesinin aynı olduğuna inanmıyorum. Bu yüzden bazı aşklarımızı hiç unutmuyoruz üzerinden yıllarca geçmesine rağmen.
Aşk gayet anlamlı, Arapça “aşeka” kelimesinden türemiş bu da çevrilince sarmaşık, bağlılık anlamına geliyor, sarmaşığın ağacı bitirdiği gibi aşk da insanı bitiriyor. Yani alternatif bulsam da buna benzer bir şey bulurdum:)
Buna binaen dilimize sakız ettiğimiz ''aşk'' kelimesinin aslında ne kadar yüce bir his olduğunu fakat bunu nasıl yerlerde süründürüp tamamen nefsani arzularımızı aşk adıyla öne sürdüğümüzü fark ediyor ve utanıyoruz.
Aşk kelimesine karşılık olabilecek değil. daha önde gelen iki kelime vardır ve beraber anılmalıdır. Biri Şefkat diğeri Merhamet. Bunları bulunduran zaten aşkı daha iyi anlar
Aşk bir çeşit rüya halidir. Uçurumdan atlar yola devam edersin. Eğer isim koymak gerekirse hamza ya da osman koyardım. Neticede isim dediğin hitab edenin ağzını doldurmalı.
Aşk tattiravalliye benziyor kimin sevgisi ağır basarsa diğerinin g*tü havada kalıyor Bu gibi salak saçma bir şey acıdan ağlamaktan başka bişey vermiyor.
En İyi Cevaplar