ben 19 yasindayim ben amerikada yasiorum su an. artik zamani geldide gecti diorum ve turbanli olmak istiyorum. anneme bole diyince. sen ekmek kapnimi kapatican memurmu oldun. calismak istemiosun ondan yapiosun die seyler dior bana. ama benim dusuncem yarina cikcam bellimiki nie erken zaman varken gece birakayim deme. biraz terettude dusunuorum. yapsammi yapmasammi die destekci olmayinca. ne yapayim sizce.
Cevabın nedir?
+1 yılGünümüzde kız çocukları olan ailelerin yaşadığı en büyük sorunlardan biri onlara İslam’a uygun giyinme alışkanlığı kazandırmaktır. Kimi aileler tesettürü sadece başı örtmek şeklinde algıladıkları için kızlarının diğer kıyafetlerine pek karışmıyor. Ya da kapalı giyinmeye zorladıkları için, evden örtülü çıkan bir genç kız iki sokak ilerde veya okulunda ailesinin karşı çıkacağı kıyafetleri giyebiliyor. Bu durumun sebeplerinden biri ailelerin neden tesettürü çocuklarına güzelce anlatıp bu tarz giyimi sevdirmemeleri. Bir sebebi de örtünmeleri gereken yaşa kadar kızlarına bunu anlatmayıp birden bire bunu emretmeleridir. Ayrıca çok küçük yaşta örtünmeye başlayan çocuklar içinde tersi bir durum söz konusudur. Annenin başını ört demesi gerekirken bunu yapmayıp bilakis engellemeye çalışması.. üzücü.. sen güzel düşünüyon kendi düşünceni Annenide kırmayarak uygula.. sana kolaylıklar diliyorum...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu hususta peygamberimiz diyor ki : Yarına bıraka helak oldu...
Yani birçok Müslüman yok namazı ileride kılarım, orucu ileride tutarım falan filan. Tamam yap da ilerisi var mı bakalım ? Kur'anı Kerim'e göre ana ve babana öf bile dememen lazım ama Allah'ın emir ve yasakları müstesna. Her şeyin bir zorluğu vardır. Senin de bir emri yerine getirmen için karşına çıkmış bir zorluk var işte. Bakalım Allahü tealanın emirlerini yerine getirmeye mi çalışacaksın yoksa annenin blörfüne mi aldanacaksın ? Allah yardımcın olsun...43 Yorumla
Soran+1 yıl+++++10000000000000000000
+1 yılBen zaten müslümanlığa göre cehennemde yanacağım o yüzden icinden geliyor dinini gercekten uyguluyorsan kapan ama sırf görünüş icin yapıyorsan kapanma. Birde cinsel sorularda sapık cevaplar yazanlar baktım burda Müslüman olmuşlar akıl veriyorlar. İlginc
11 Yorumla- +1 yıl
Welcome to Turkey Miss testerparfume :)
Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. benim ablam da kapanıp namaza başladığında babam dövmüştü. sen aldırma; bu hayatta zorlukla yaptığın güzel işler için inşallah daha fazla sevap kazanırsın canım.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
28Cevap
bu kararı tamamen kendin alıyorsun değil mi bu konuda sana yol gösteren yada akıl veren birileri yok
Soran
nie olsunki benim aklim yokmuda milletin aklina ihtiyacim yok kalbimden gelen bu.
yorumda boyle demişsin o zaman bızden neden akıl almaya çalısıyorsun
annen kapanmanı ıstıyor buyuk ıhtımalle gelecek tepkılerden dolayı uyarıyor
senı şartlar acık olmaya zorluyorsa bunun gunahını sen degıl
senı zorlayan ceker özgür oldugun anlarda kapanabılırsın iş yerı ızın vermıyorsa
normalde senın yorumdakı cevabından sonra bunları yazmakta anlamsız beynın varsa madem onu kullan bızden yardım bekleme demekte vardı25 Yorumla
Soran+1 yılyardim beklemedim fikir bekledim canım.. sartti zorluyanlar degil emiri yerine getirmeyen gunahini ceker bilip bilmeden konusma fikir vermek istemiosanda o aklini kendinize saklayin kalbinizi kirmak istemiorum kardesim.
Soran+1 yılo baska is. tabiki gunah bizde degil o zaman. ama seni biri is yerinde kapalisin calisamazsin acarsan calisirsin derse o zaman o isi degistirmen gerekio yoksa acilirsan gunahi sana gider. senin vurusturma yaptigin sey cok baska.
"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır, esirgeyendir. " Ahzap süresi. Bence doğru karardasınız. hem rızkı veren de Allah'tır ayrıca benim bildiğim avrupa ve amerkada örtülü çalışan çok kadın var. İslamda anne ve baba kuralı hiç çiğnenmez ama Allah'ın kuralına karşı geldikleri zaman onları yumuşak bir dille ikna edicez ve Allah'ın dediğni yapmak zorundayız. Yine amerkadaki müslüman türk çevrenize bi sorun. istişare edin. eğer istişare kararı bi süre daha açık gezin derlerse açın. yok istişare kararı kapanın derse kapanın. illa türban olcak diye bir şey de yok. vucud organlarını belli etmicek şekilde ve incelikte olmasın yeter. ama yine ilmihale bakmak lazım... Ama emin olun Allah bir kolaylık verir. siz kararınızdan vazgeçmeyin ve istişare yapcağnız çevre müspet, güvendiğinz çevre olsun..
10 YorumlaAnnene bu durumu daha kibar bir dille, tartışmadan, ayet ve hadis göstererek anlatabilirsin. Sonuç olarak annen yine aynı annen kalırsa sen doğru olanı seç ve kapan. Annen ne kadar tepki gösterirse göstersin umursama. Nitekim peygamber efendimiz de müşriklerin putlarına karışınca mırıldanmaya başlamışlardır ancak müslümanlar baş koydukları bu yoldan geri adım atmamışlardır. Annen de mırıldanırsa bil ki sen de onun putuna karışmış olacaksın ve putlara karşı verilen mücadeleyle anneni umursamayacak, doğru olanı yaşayacaksın. Seni tebrik ediyor, devamını diliyorum.
00 YorumlaAnneni kırmamamaya çalış zira yüce Allah'ta öyle emir buyurmuştur sen yüce Allahın emrini yerine getiriyorsun sonuçta için rahat olsun kardeşim Allah emri olduğunda kimsenin sana sütümü helal etmem vs gibi sözleri geçerli olmaz ama ailenide kırmamaya çalış doğru yoluda terketme seni tebrik ederim ayrıca Allah yolunu açık etsin...
00 Yorumla
+1 yılKapanmak istemen dini nedenlerden ise Kuran "OKU" ile başlar.
Sor, düşündüklerin ile değil duyduklarınla karar ver demez.
Dini temeli yerle yeksan olanların direkt temelsiz kat çıkması absürttür.21 Yorumla
Soran+1 yılnamaz kilmayla basladim.
+1 yılya sen kapanmak istiyorsan kapan.Ailen bir süre sonra bunu kabul edicektir.Eger ailende kapali kimse yoksa bunu tepki göstermeleri ilk etapta normaldir.sonra alisacaklardir.
14 Yorumla
Soran+1 yılannem ablam kapali. dusunceleri git biraz heralde.
- +1 yıl
sanirim sen isten kaciyorsun diye düsünüyorlar olabilir.
Soran+1 yılisde ole dusunuorlar ama kacmak istesem ole calismak istemiorum derim nie bole yapiolar anlamiorum
- +1 yıl
sen kapansanda calisacagini söyle onlara. o zaman sana hak verirler.
+1 yılDoğru bildiğini yap Anne baba sözünden çıkmamak gerekir ama anne-baba hak söz söylediği sürece. eğer anne-baba batıl veya Allah'a muhalif bir söz söylüyorsa eğer, anne-baba sözdü DİNLENMEZ, Allah'ın sözü dinlenir. Bu durumda senin yapman gereken Allah'a uymaktır. Anne-babanı dinleme asla. Onlar hatalı çünkü.
00 Yorumla
+1 yılSen kimseye değil,Allah'a kulsun...bunu biliyorsun değil mi?
Ayrıca
zaten kimsenin desteğine ihtiyacın yok,Allah olacak destek sana,aciz bi kulun ne kadar faydası veya zararı olur...20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 956 cevap paylaştı.
+1 yılkapanınca günahların mı affolacak ? yarına çıkmıcam falan ondan kasıt ne acaba ?
35 Yorumla
Soran+1 yılnie olmasin sen nerden yada ben nerden bilebirimki. ama bize kuranda yapmamiz gerekilenler bildirilmis. biz bunlari yaparsak ve tovbe edersek neden af olmasinki. sen yarina olmeden cikicani biliomusun be yani ertelemek istemiorum manasinda soledim. her saniyeni olecekmis gibi yasamak lagzim die dusunuorum.
- +1 yıl
ya yanlış anlaşılmasın Elhamdullilah Müslümanım. Fakat sen günahlarım afffolacak yarına ölecek korkusuyla falan kapanıyosan hiç kapanma daha iyi. kapanacaksan da onun sırf başını kapatmaktan ibare olmadğını da biliyosunduır.sırf baş kapamayla olmuyo.
- +1 yıl
ya anlayp anlamadan eksiliyosunuz Allah akıl vermiş okuyup anlamasını öğrenin önce !
Soran+1 yılniyetimi bilmeden yorum yapma. giybet oluyor.
- +1 yıl
öyle diyosan öyledir. sende cevap verme o zaman madem sana uymuyo yazdığım.
+1 yılNamaz kılmıyosan hiç kapanma daha doğrusu Allahın sana verdiği görevleri yapmıyosan hiç kapanma boşa ama eğer yapman gereken herşeyi yapıyosan kapan hiç kimse sana karışamaz her insan dininde özgürdür :)
210 Yorumla- +1 yıl
ne demek namaz kılmıyorsan hiç kapanma? kesinlikle katılmıyorum yorumuna madem dini konularda yeterli bilgin yok,boş cevaplarla milletin kafasını karıstırma
- +1 yıl
Kardeşim öyle bayanlar tanıdım ki sırf görüntü olsun diye kapanıyorlar ben bundan bahsediyorum ne demek istedğimi anlamadan yorum yapma bence .
- +1 yıl
Ya ne bilmemesi arkadaşım Siz benim ne demek istedğmi anlamadınız ben ne diorum bakın dinin gereklerini yerine getirmiyorsan sırf görüntü olsun diye kapanıyosan hiç kapanma diorum gerçi yukarıya yazmamışım öyle ama neyse ya pff siz kralsınız :)
- +1 yıl
Al işte bi akıllı daha kadın kısmısı kafası açık namaz kılarmı kardeş :)
- +1 yıl
Hah bende onu demeye çalışıyorum ortada yanlış anlama var siz beni anlamadınız benim niyetim iyi gösteriş için takma dioyrum sadece tabi biraz garip dedim ayrı bi mesele :D
+1 yıleger inancın bu dogrultudaysa kapan,kimse bisey diyemez.ama ne gerek var yani bi yandan da,tereddutlerin varsa anneni dinle
10 YorumlaBence sallıyorsun, hem amerikada yasıyosun hemde kapanmak istiyosun cok ilginc hemde ailen karsı olmasına rahmen, noldu sevgilinden mi ayrıldın
12 Yorumla
Soran+1 yılkarsi degil sadece ole mirildanio cok tepkili degiller. nie amerikada olunca inancsizmi oluosun.
sen kapan bir gün bir gündür bence en güzelini yaparsın allah yardım eder inşallah içinden geldigi gibi davran seni allah huzurunda ne annen nede baban kurtaracak yaptıgın ameller kurtaracak
00 Yorumlabu kararı tamamen kendin alıyorsun değil mi bu konuda sana yol gösteren yada akıl veren birileri yok
01 Yorumla
Soran+1 yılnie olsunki benim aklim yokmuda milletin aklina ihtiyacim yok kalbimden gelen bu.
+1 yılÖyle bİrini sevki evlendiğin zaman kapanmana itiraz etmesin hatta teşvik etsin + evlenene kadar sabret .
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 754 cevap paylaştı. Birkaç yıl geçsin, ekonomik özgürlüğünü kazandıktan sonra düşün böyle şeyleri.
00 Yorumla
+1 yılValla helal olsun sana.. Kimisi ailesi baskı yapar kapanması için senin durum tam tersi.. Dünya mi ahiret mi annene onu sor.. Kapanmak en güzeli
30 Yorumla
+1 yılkendi hayatının kendi kurallarını koy ,
kendi kurallarınla da yaşantına yön verecegini , başarılı olacagını da göster20 Yorumlaherkes kendine ister tak ister takma kimse seni takmaya zorlayamaz veya cikarmaya senin bilcegin is ama ailende kapanan yoksa ve sen kapanmak istersen tabi buna tepkileri olabilir normal
00 Yorumla
+1 yılHayatta yaptığın secimlerin senin kişiliğine yön verir şunu düşün hayatı sen mi yaşıyorsun yoksa ekonomik kaygılara düşen annen mi ? BEN neden kapanmalıyımı bir düşün gerisi sende :))
00 Yorumlaçalıştığın yerde müsade etmiyorlarmı ve başka yerdede çalışma şansın yoksa kapanma dicem ama nekadar doğru bilemiyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılamerika ozgur ulke bisey diceklerini sanmiorum. bellide olmazsa. annem ole dunuor kapanirsan isten cikarsin felan.
- Aşk İlişkileri konusunda 378 cevap paylaştı.
+1 yılhayat senin, ne annen ne baban bunun üstünde birincil hakka sahip değiller.
00 Yorumla Bu senın kararın bence ama istiyosan kapan bence ölüm hak miras helal demışler atalar dogru olanı yaparsın bence...Americayla da ılgılı bı problemım var sendebana yardımcı olursan sevınırım;)
03 Yorumla
Soran+1 yılsolede olam.
Soran+1 yılkusura baqmayin ben ozelde erkeklerle ne ekliorum nede konusuorum.
+1 yılkendin en iyi bildiğin şeyi yap ama, kapanmak sadece türbanla olmaz, türbansızda kapanılabilir ve bu münasip gösterilebilir
00 Yorumlaanlamadığım şey ekmek kapını mı kapatıcan diyen annen mi
01 Yorumla
Soran+1 yılevt.
Kapanmak gibi güzel Sey mi var kizm öbür dünyada anne baba cocuklarindan sorumlu ozaman nasil Allaha cevap verecek acaba icin de varsa kapan derim kimseyi dinleme yarin ölmiyecemiz ne malüm
00 Yorumlayaparsan iş bulamazsın bunu da duşün bence, evlendin diyeleim ve kocan senden ayrıldı, işte o zaman popo gıbı tek basına kalırsın
01 Yorumla
Soran+1 yılnie is bulamiyayim. kapalilar acmi kaldi. ben kapali cok calisan gordum turkiyedede.
Gizli Üye(30-35)+1 yılşuan ki halin ile kapanınca ki halin arasında ne fark olacak ?
26 Yorumla
Soran+1 yılanlamadim.
Cevap sahibi+1 yılbir bez parçasıyla cennete gidiceksek bende takıyım..herşey insanın kendisinde biter eğer içinde kötülük varsa bir bez parçası seni kurtarırmı ? kurtaramaz.. iyi biriysen taksanda takmasan da farketmez ... Örümcek beyinli olmaktan kurtulun CAHİL OLMAYIN LA..OLMAYIN..!
- +1 yıl
Kapanmak bir emir değildir, ayette bir emir belirtilmiyor, hatta baş kelimesi bile geçmiyor, burada amaçlanan karşı tarafta şehvet uyandırmayacak şekilde giyinmektir. Diğer yandan bu ibare 7. yüzyıl araplarına yöneliktir. Örneğin domuz ve şarabın haram olduğu tüm insanlara açık bir ifadeyle belirtilmesine karşılık bu ayette açık dolaşmak haramdır gibi net bir ibare de yok.
Soran+1 yılkapanmak bir emirdir kurani ac oku kadinlar kendilerini ortsun dior sadece nasi ortulcegi beriltilmior. insanin icinde kotuluk olmamasi icin allahtan korkmali ve emirler yerine getirilmeli. cokta kucumseme o bez parcasi dedigin seyi bence.
Cevap sahibi+1 yılBen allahtan korkmuyorum çünkü kötü bişey yapmadım. yapanlar korksun
+1 yılSenin secimin annen hicbisey diyemez. Derse bile en büyük günah ona
00 YorumlaKendin istiyorsan kapat anneni dinleme
00 Yorumlakalbinin sesini dinleeeeeee
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKapan bence hem kendinde istiyosun içinden geliyo
00 YorumlaNe gibi farklılık olacakki...
11 Yorumlayürekten istiyorsan yap.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeattle Abla Evi Enternce!
10 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem