En iyi aşk şiirlerini hep erkekler yazmış.sizce bundan erkeklerin aşkı daha derin yaşadığı anlamı mı çıkıyor? Sevmek söz konusu olunca erkekler kadınlardan daha çok mu sever?
Siz ne düşünüyorsunuz?
Siz ne düşünüyorsunuz?
şiir sadece aşk üzerinemi yazılıyor? şiiri sadece lirik şiirden ibaret sanmak en baştaki hata...ayriyetten dünya tarihi erkek egemen bir yapıda geçmiştir...derebeylerinin zevk aracı..kölesi..malı gibi yaşatılmıştır...sosyal..iktisadi ve politik standartlar kadınlarla..erkekler arasında tarih boyunca hatta hala bir eşit değildir...max weber gibi her konuya objektif bakmalıyız ve öyle değerlendirmeliyiz...total olarak edebiyat diyelim ve bi emily dickinsonın dünya edebiyatı için önemli erkek edebiyatçılarından william blake den ve edgar poe den hiçbir şekilde aşağı kalır yanı yok...üstelik emily dickinson kadar yüreğini satırlara yazan ikinci bir insana rastlamadım şahsen ve emily dickinsonı aşık olunacak son kadındı bana göre...küflenmiş mısralarında ruhumu aydınlatan bir kadın ve karanlığın içinde aydınlanan bir ışık...bunun yanında yaşlı dünyamız..ayn rand...emma goldman gibi güçlü kadınlarla geç tanıştı...ataerkil toplumu ne yazik ki yıkamadık...ayriyetten halide edip adıvar gibi kendi topraklarınızdan çıkan bir kadın edebiyatçıyı..sanatçıyı nasıl tanımazsınız kimsede yazmamış...birde milliyetçi geçinen bir sürü tip var bu sitede...herzaman dediğim gibi türkiyede milliyetçilik slogan milliyetçilği...patentle ölçülür aslında milliyetçilik ama neyse konuda bu değil...erkeklerin total olarak görsel ve yazılı sanatla daha çok tanınması şahsım adıma ataerkil toplum yapısına bağlıdır...fırsat bulan kadınların yaptıkları ortadadır ve cinsiyetçi yaklaşımlar yerine total bakıp...güzel olanı iyi olanı alkışlamalıyız...adil olan budur...
trip atarak şiiir yazılamıyor henüz ondandır :D
Saçma bunun daha mantıklı açıklaması varda baktım kimse onu yapmamış.. :P Herkes kendine veya cinsiyete yönelik olrk yapmış.
aynen öyle.. Evet o zamanlar öyleymiş..
bi kız olarak itiraf edeyimki genelde erkeklerin kalbi bakkal olarak bilinir ama bence tam tersi erkekler hayatında bir kere çok sever ve bunu gerçekten çok derinder yaşarlar kızlarda durum farklıdır sana daha çok ilgi gösteren biri dierini unutturur :)) bunun için bence aşkı en derinden yaşayanda . en iyi şairlerde erkektirler ...ve bunu hakederler
bir de kadınlar daha duygusal denir.sanırım erkeklerin en duygusalı da şair oluyor.kadınların çoğu duygusal olduklarından hislerini kafiyeli ve süslü bir biçimde dile getirmektense samimi bir şekilde söylüyorlar.birazda kadınlar şiir yazıp okumaktan çok yazılıp okunmasını istiyorlar.
evet erkekler kadınlar kadan beklentili olmuyor şiir konusunda:)
ben yazarım sevdiğime.ama en iyi şair olmak gibi bir derdim olmaz:)
Cevap
19Cevap
Alakasız sadece şiir alanında değil tarihteki bütün alanlarda erkeklerin başarıları daha ön planda
bunun sebebi zekadan veya duyguların yoğunluğundan kaynaklanmıyor..
Mesela Einstain,Sokrates,Quantum...bir çok filozof erkektir ve ne yazıkki hiç bayan filozof yoktur ama bunun tek sebebi..şu;
Kadınlar tarihte hem tarlada çalışır hem çocuk bakar vs.vs bütün yük kadındadır..Erkekler ise akşama kadar oturup içerler ve ilgi alanlarına göre kahve veya kulüp diyebiliriz..arkadaşlarıyla takılırlar..Ör: matematik kulübü..
Eğer biraz eski tarihi kitapları açıp okursanız kadınların erkeklerden eksik kalır hiçbir yanı olmadığını görürsünüz...kaldıki bayanlar duyguları erkeklerden çok daha yoğun yaşarlar fakat insanı harekete geçiren iki dürtü vardır biri mantık dğeri duygu+vicdan bayanlarda birincisi daha baskın gelir..
aşkı en derin yaşayanlar onlarda ondan... aslında baktıgında kadınmış gbi gözüküyor ama emin ol erkekler yaşadıkları hiçbişeyi unutmuyor sadece kadınlar gibi dışa vurmayıp içlerinde tutuyor o yaşadıklarını rafa kaldırıyor ve yollarına devam ediyor... bundandırki şiir mısraları duygularına tercüman oluyor... ben ne zaman bi şairin eserini okusam hep şunu derim acaba ne yaşadıda bunları yazdı ?
Erkeklerin daha çok sevdiğin değil. Tabi bu cümle onlar daha çok seviyor diye anlaşılmasın.
Tarih boyunca erkek kadına gitti. Destanlar hep erkeğin kadını kovalaması üstüne, onu koruması üstüne vs. Sözlü olarak kur yapan erkek.
Haliyle sözlü edebiyatta da şiir konusunda erkekler ağır basıyor. Kadınların yazdığı şiirlere bakarsan zaten erkeklerden duyduklarını kendilerince çeviriyorlar, eh biraz da komik oluyor.
çünkü erkekler duygularını dışarı vuramıyor.kızlar ağlayarak veya başkalarına anlatarak içini dökeblyo fakat erkekler gurrunun yediremediği içinn kağıtlara döküp içinde yaşıyorlar uygularını bence
hayrr :):) kendi adıma söylüyorm yaşadıklarmı hiç bi zaman başkasına aktaramam kendi içimde yaşayanlardnm ama bi şeklde kndmi rahatlatma yolları arayıp rahatlıyorm
Bizim sizin kadar güzel ilham kaynağımız yok. Olsa bile ; kadınların geri planda kaldığı toplumda kadının aşık olması bile suç sayılırken bir de aşk şiirlerini etrafa yaydığında oluşabilecek sonuçları düşünebiliyor musunuz?
Şimdiki zamandan bahsetmiyorum zaten önceden yazıp da ünlü olamayan çok vardır eminim.. Belki şimdi de vardır ünlü olamamıştır seneler sonra hakkında konuşturur :) Atilla İlhan'ın yaşadığı senelere bak, 1925te doğmuş adam o senelerde toplum baskısı yok muydu :)
Ben Atilla İlhan'dan güzel yazıyorum :p
Nedenini söyliyim çünkü öyle bir şey varki mükemmel bir şey ortaya koymuş bir erkek hem erkeklerin ilgi odağı olur hem kadınların ama kadınların ortaya koyduğu şey çoğu erkeğin ilgisini çekmiyor malesef örneğin micheal jacksonu düşün micheal bir kadın olsaydı bu kadar ilgi odağı olmazdı, Kadınlar sadece sexuel anlamda erkeklerin ilgi odağı olabiliyor bu yüzden kozmetik,gyim vs bu kadar kadınlar için önemli, ilgi odağı olabilmek için çünkü ilgi odağı olmadıkça yaptıklarının bir önemi kalmıyor yane kimse senin ne yaptığınla ilgilenmiyorsa senin ne yaptığının ne önemi var ?
işte bu yüzden en iyi oyunlar en iyi şarkıcılar bi taraflarını açıyolar angelina jolie nin makyajsız sıradan bir giyimle olduğunu düşünsene sence şu anki ününe sahip olur muydu
ya da voleybolcı kızların kapalı bir kıyafetle voleybol oynadıklarını izleyici kitlesi yarıya düşerdi herhalde :D
kızlar bir şeyi de kabul edin be =) herkesin mi burnu havada olur bu kadar
kadınların sanatta veya diğer alanlarda adını duyurması için önce erkek egomonyasını yenmesi gerekmiş. o yüzdendir.
Erkeklerin şair olmasının sebebi ilişkiyi beraberlikleri başlatan tarafın erkek olması istisnalar hariç..İsteyen arz talep eden bişeyler karalar verenlik bişey yok..
erkeklerin canları aşk acısından mütevellit daha çok yanıyor kadınlara göre de ondan. dertleri var. yaraları var.
Şiir yazılacak en güzel konu kadınlar da ondan. La dalga geçmiyorum kadınlardan daha güzel birşey olabilir mi sağlıklı bir erkek için şu dünyada.
farkettim de her şeyin iyisi cidden erkekler yapıyor aşçısı, mimarı, tasarımcısı, kadın kuaförlerinin bile en iyisi erkeklerden şaka gibi lan kadınlar ne yapıyo :D
sanırım başka bişey de yok
kadınların duyguları saman alevi gibi çok hızlı yanıp sönüyor erkeklerin içinde ise sürekli o ateş kalıyor geçmiyor belki ondandır
Ayrıca bende sevgilime bana küstüğünde daha önce yazdığım bir şiiri vermiştim barıştık:)
Şiir illaki hissedilerek yazılmaz.Erkeklerin 'daha aşık' değil 'daha yetenekli' olduklarını düşünüyorum.
"ama kadınlara yazılmış şiirler" diye cevap veren ilk kadın üyeyi en iyi seçmen lazım
Güzel soru puanladım kardeşim
Ben mesela cok guzel siir yazarim ama Turkiye henuz beni tanimadi. :/
erkekler laf üretirler kadınlar da bunları hissetseler de lafa iyi dökemezler kısacası erkeklerin işi etkilemek ve ikna etmektir yaradılıştan gelen bir yetenek
peki bunu nasıl kanıtlıyo ki :) bu üstünlük kararını kim veriyor yani :)
ayrıca yine de soruma cevap değil.dediğim, kadın da aşık oluyor sonuçta.edebiyatçı kadınlar da var ama en iyi şiirler erkekler tarafından yazılmış.şiir yazmak da sade edebi beceriyle olacak bişey değil takdir edersin. yaşanmışlık ister. kadınlar bu denli yaşamıyorlar mı aşkı onu diyorum
çünkü erkekler içinde saklar ve kağıda döker ama kadınlar genelde saklayamaz ağlar birilerine anlatır erkekler içinde yaşar
yalan duyguları en derinden yazıp oynamayı en iyi onlar bildiği için
kadın alıcıdır erkek vericidir. şiiri erkek uydurur kadın alır.
çünkü aşk acısı en çok onları derbeder ediyorda ondan
Çünkü Kadınlar İlham Kaynaklarıdır...
Bence en iyi yorum bu olmalıydı :D
Kaliteli soru 5 puan
Çunku Aşkın lugatı Erkege yuklenmis
bakınız virginia woolf kendine ait bir oda
Çünkü gerçekten aşık oldukları için :)
İclal Aydın kadın. Çok iyi yazar ayrıca.
aşk adamlarıyız çünkü
Konusu kadın,okuyan kadın.
kadınlar olmasaydı şairler olmazdı
o onların kişisel başarısı
Kadın susmaya alışmıştır ondan.
demek erkekler daha duygusal
kadınlar ilham perileri ondandır :)
tuvalette daha uzun süre kalabildikleri için...
So gay.
So homo.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar