Ben kız isteme de kahve içmeyi düşünmüyorum. Kendime yapmam olur biter Damat bey de içmek zorunda değil sonunda fincanı kapatıp falıma bakın diyecek hali yok.
bunun bir hikayesi var aslında çok bizde yanlış bilinen bişey iranda çok eskiden kız istemeye gittiğinde kız damadı ne kadar istiyorsa o kadar şeker ne kadar istemiyorsa o kadar tuz koyarmış kızlara görüşü sorulmadığından damat kızın görüşünü böyle anlarmış aslında tuz atmak seni istemiyorum demek bilseydi kızlar atmazdı heralde..
çok boş bir gelenek, o yüzden küçük bir paket toz şeker alıcam cebime, gözlerinin içine bakarak içine atıp karıştırcam ve tuzun tadını sıfırlıycam... bunu yaparken herkesin de gözünün içine bakıcam... siz beni salak mı sandınız der gibi...
Böyle bir adet var ama bence saçma yani bir tuzlu kahveyi içti diye sizin için her şeyi göze alacağını mı sanıyorsunuz bir erkeğin. O zaten o koltukta sizin ve ailenizin karşısında oturuyorsa niyeti ciddidir. O yüzden tuzlu kahveyi ben içmem
Elimden zehir dahi olsa iceceginii bildigim icin kahvene tuz atmadim agzimisin tadi kacmasin Afiyet olsun ( ablam enisteye not ile kahveyi boyle vermisti ) :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayatımda Turk kahvesi icmedim ilk kahvemi kız isterken içmek isterim ve ömrüm boyunca o kahveyi ictigimden günü beraber hatirlayacagim bir eş adayim olsun isterim
İcerim ikinciyi de isterim ikincisinde tuzlu getirirse icmem kizida terk ederim insan bir acır şekerli kahve hadi bipemedin sade kahve getirir ikincide
Ders çalıştıktan sonra kafam kazan gibi oldugu zamanlarda Türk kahvesi yaparken dalgınlıkla şeker diye kavonozdaki tuzu koymuşluğum çok oldu. Onun için sorun yok içerim. :D
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir adama isteme gününde tuzlu kahve vereceklermis ama kizlar o kadar abartmış ki bir sürü baharat katmislar. Oglaninda bir baharata alerjisi varmış oğlanı hastaneye kaldırmışlar hayatını kaybetmiş. Böyle şeyler önemli. Şakaya gelmez!
Deli saçması cahil insan geleneği. Şaka yaparken insana eziyet verilmez. Bu olsa olsa eşek şakasıdır. Bana da baldızlarım yapmıştı bu şakayı. Fakat eşim beni evlenmeden önce de çok sevdiği için Kıyamamayıp önceden uyarmıştı beni.
En İyi Cevaplar