Evet arkadaşlar bugün aklıma gelen bir Derin Soru: '' Platonik Aşk '' kelimesi nereden gelmektedir?
Mantıklı cevap ve açıklamalarınızı bekliyorum...
Mantıklı cevap ve açıklamalarınızı bekliyorum...
Platonik coğrafya terimi plato dan gelir..Coğrafyada plato çevresindeki yükseltilere karşı alçakta kalmış araziye denir..Alçakta kalması eşit olamaması aşka uyarlanarak plato-nik denilmiştir..Aşk terimi olarak kullanılan platoniklik karşılıksız karşılık bulunmayan denk olmayan alçakta kalan olarak kullanılır..
:) Atmasyonun bu kadarıyla verilen, inandırıcı cevap.
Kelimenin kökü plato dur platonun sonuna nik eklemek kelimeyi isimden sıfata çevirmektir..Sıfatı bulmak için ismin ne anlama geldiğini bileceksin..İsmin iki anlamı var biri yunan felefecisi diğeri coğrafi terim..Sen platonikliğin yunan felsefecisi ile bağlantısını bul benim iddiamın aksini ispatla ben senden özür dileyeceğim anlaştık mı?
:) platoyu biliyorum dostum. Şaka mahiyetinde takıldım :)
Platonun adından gelir , sürerlilik ifade eder ama cevabı yoktur yani Türkçesi cevaplanamayan aşk gibi bişey olsa gerek
Bildiğim kadarıyla platonun hocasının adı sokratestir ve sokratesin karısıyla arası çok iyi değildir daha sonra sokrates ölür ve karısı platona aşık olur ama platon hocasının karısına karşılık veremeyeceği için platona olan aşk yani platonik aşk olarak kalır
unlu dusunur Platondan gelmekte, Platon bi erkek ogrencesine asik olmus ve karsilik alamamis. karsiliksiz ask demektir. birine besledin askin karsiligini alamamak.
Tebrik ederim :) Obsession. Bizden bir Hyundai Accent kazandın :)
Cevap
3Cevap
herkes bir şeyler yazmış ama hiç biri doğru temellere dayanmıyor, platon'dan geliyor, platon'un devlet eserinde ideal, kusursuz, herkesin üstüne düşeni yaptığı bir devlet modellenir ve bu ütopik adlandırılır, platonik de kelime anlamı olarak ütopik aşktır. Bir erkek için, bir kadınla ömür boyu cinsellik yaşamayacağını bilse dahi ona olan aşkıdır. Ya da bir deri rahatsızlığı geçirip ömür boyu yüzüne bakılmayacak olsa bile devam eden aşktır. Çevresel etkilerden bağımsızdır. Anne, baba çocuk dışındakiler için bana mümkün gözükmeyendir. Bir anne çocuğunu her ne şartta olursa olsun sever, yaptığı hiç bir şey ona ağır gelmez.
plüton uzak olsa gerek
Platon dan :P
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar