Önceden tanışmak mı yoksa tanımadan sevmek mi?
Sizce hangisi?
Sizce hangisi?
Bosanmalarin çoğu.. mutsuz evlililerin sebeplerini oluşturan unsurların çoğu.. görücü usulü.. ya da flört ederk evlilik yapmak konusu ile ilgili olarak değişmiyor. kişilik olarak birbirlerini taniyan.. tam olarak her anlamda tamamlayan.. benim bir kadinda aradigim herşey onda var diyebildigim bir kadinla evlenirsen ben tabiki mutlu olabilirim. Bu kadinin karsima cikma şeknlinin sizce onemi var mi? Ayrıca ggörücü usulü denilince.. sanki zorla evlendirilmek gibi algilaniyor. Sadece taraflar aile ya da akrabaları ile.. aracilar vasitasi ile tanistiriliyor.. birbirlerini evlenmeden önceki akitte benimserseler evlenme karari aliniyor. Dolayisiyla gunumuzde artik tam olarak eskisi gibi algilanan görücü usulü kalmadi. Yani ben bu vb. ortamlarda tanisan insanlar ile.. görücü usulü denilen yöntemle tanistirilan insanlar aradinda bir fark görmüyorum. Benim aile büyüklerinin önerdiği.. ya da tanistirdigi biri ile burada tanisip gercek hayatta kendisini tanimaya devam ettiğim iki farkli ornek arasinda ben kayda değer bir fark görmüyorum. mutluluğun sirri.. sende ve sevdiğinde gizlidir. Tanisma şekli ya da tarzinda kesinlikle degil.
Görücü usulü ile evlenmek şu dönemde değişti aracı olmak gibi bişey oldu sana kısmet buluyor ailen ya da cevren sen anlaşırsan evleniyorsun tabi beğensen bile bunun sözü var nişanı var yani tanımak için bol zamanın oluyor hem artıları da var mesela şu son dönemde boşanmalar artı nedeni görücü üsülü ile evlenmedikleri değil tabikide :) büyüklerimiz bizim göremediklerimizi anlayamadıklarımızı yaşının vermiş olduğu tecrübeyle daha iyi adaylar buluyor hem adayın geçmişini de biliyor aile si vs işte severek evlenmek birbirinizi ne kadar sevdiğiniz kadar sürüyor evlilik eğer aynı düşün müyorsanız ortak noktalarınızda azsa sevgi bitince artık severken katlanılan şeyler ağır gelmeye başlıyor sonucunda boşanma oluyor her iki şekilde de bence ortak yanlarınızı ya da ortak olmayan yanlarınızı adayın geçmişini arkadaş cevresini tutumunu her şeyi araştırmak lazım iki görüşede saygı duyuyoru yani :)
Görücü usulü eskisi gbi değil ki eskiden dğün gecesi göryolarmış birbirlerni ama şimdi tanımak içn yeternce zamanları oluyor bence, görücü usulü olabilr
görücü usulü ama her iki tanıdığın kefil olduğu kişilerle olması gerek
Cevap
41Cevap
Flörtlerin sonunu görüyoruz şefim ya intihar ya madde bağımlılığı
İyi güzeldi flört ama 70 li yıllarda Sadri alışıklaydı
Flörtü genellemeye katmıyorum Hayalindeki kişiyi bulduysan o flört tapınağa dönüşür zaten
Ben görücü usulü diyorum kimse beni yanlış anlamasın gözlemlerimi söylüyorum haksızsam kafama sıkın
Görücü uslülü cagimizda artik o eski seklinde degil, görmeden aileler görür karar verirdi.
Günümüzde kiz olsun erkek olsun birbirlerini uzaktanda olsa görüp begeniyor, veya es, dost, akraba, arkadas tavsiyesi ile araci olunuyor, aileler araya giriyor isteniyor, evlenilyior. Bana göre en saglam yuva bu sekilde kuruluyor..
Tandigim gördügüm, sevgili hayatini degisik partnerlerle deneyen, en sonunda en son sevgilisi ile uzun yillar sevgili hayati yasayip evlenenler en cok bosananlar..
Ikiside farketmez gorucu usulu daha iyi olabilir belki
Eskiden düşünürdün ne kadar da saçmadır bu görücü usulü diye... Öyle değilmiş, günümüzde aracı vasıta ve akrabalardan tanıdıklardan insanlar görüşüyor anlaşıyor daha güzel aslında... Ama flirt edip de mutlu bir evliliği olan çok az malesef şu an ..
Flört daha güzel bence. tanımadığım insanla yapamam ben
Kendi seçtiğim kişi değil ama o hem bu benim fikrim
Hem görücü usulü hem sevgili olarak görüşmem oldu sonuç aynı yani farketmiyor
Tanımadan sevmek en iyisi. Ne çıkarsa şansına artık :D
görücü de zaten bir kac hafta birbirinizi tanımak icin dolaşıyorsunuz
ben. çok görüyorum görücü usulü evlenip sonra çok mutlu olanları
nasip!.. ikisi de olabilir ama. görücü usulü de olsa tanımadan sevemezsin. baktın olmuyo sevmeden evlenmek saçma. sevgi de aşk da beğeni de olmalı.. yoksa bir yerde sorun olur..
Flört şart. İşin sonunda éAdam/karı manyağın teki çıktı Rıza Baba" deme durumu da var :D
Tabikide tanisip sevdiginle evlenmek huyunu bildigin tanidigin birini evlenmek cok daha dogru. Gorucu usulu nedir binlerce yil onceden gelen bir gelenek...
kişilik yapısına bağlı. Tanışmadan kaderim diyebiliyorsan en büyük mutluluğu hakediyorsun
flört görücü usülü ne :D ben tercihimi yaparım millete saygı duymak kalır :D
görücü usuluden anladığın ne flörtten anladığın ne?
Görücü usulü ile flört edip evlenmek hepsinden iyi 😁
Benim tanıdığım kızlar hep bozuk çıktı aileme söyledim en iyisi o benim için
tanımadığım biriyle neden evleniyim ki bir yabancıdan ne farkı var
Görücü usülüyle olan evlilikler daha uzun sürüyo diye duymuştum :)
görücü usulü olsun gördükçe göresim gelsin :D <3 <3
bilmem bu gidişle görücü usulu olucak
görücü usulü
Tanimadan sevemezsin birini
Tabikide Flört
Ben tanımak biraz sevgili olmak isterim
Birbirini görüp sevmek, her zaman için iyidir.
Biraz onceden tanima birazda mantik
Görücü usulü düşünüyorum
bu yaştan sonra hiç ama hiç farketmez
merak ettim sence hangisi?
Flort, tanimadan kocam denmez.
Tanımadan sevemezsin kimseyi.
Musluman olan görucu usulu ile evlenir
yok degilse zaten her halti yer, ve batinin kanununa göre evlenir
Görücü usulü
bilmem ikiside bişeyi var
görücü usulü
Tanımak daha iyi.