Aslında inanmazdım açıkçası hala inanıp inanmadığımı da bilmiyorum ama şu var şimdi İslam dini olarak düşündüğümüzde bir gün ölücez ve tekrardan dirilicez sonunda da sonsuz hayata başlıcaz..Şimdi dünyada yaşıyorken öldükten sonra tekrar ruhumuz bir bedene girecekse bunun önceden olması da mantıklı geldi bana, belki ruhumuz dünya değil de başka bir yerdeydi başka bir bedendeydi şimdi ise buradayız...Siz ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
+1 yıl*ben çok araştıran bir müslüman olarak bu konuyla alakalı çok kafa patlattım, araştırdım..
*sonunda şuna hüküm getirdim.. reenkarnasyonun varlığına işaret eden ayetler var(benim kendi tefsirimle) benim idrak ettiğim kadarıyla..ancak kesin bir dille belirtimişmi? hayır... o yüzden bence en doğrusu olduğunada , olmadığınıda kesin hüküm vermemek gerek..
*mantığım ve benim Allah anlayışıma göre ise reenkarnasyonun olma ihtimali yüksektir, çünkü: Dünyevi hayatın yaratılmasının en önemli sebebi, nefisleri sınavlarla terbiye edilmesidir burdan yola çıkarak:
1- bebekken olenler, hayatini zihinsel sorunlarla gecirenler (deliler), bi sekilde yanlis bi durumdayken oldurulenler, kendisine hic din gelmemis olan insanlar olduklerinde nereye gidecekler? ne cennet ne cehennem yakisir bu insanlara cunku yargilanacak bi durumlari yok bu insanlarin... tekrar yasamalari lazim ki yargilanabilsinler...
2-bu daha karisik bir sebep... insan isledigi gunahlarin tamamini kendi arzusuyla gerceklestrmez. onu zorlayan etkenler vardir. bu etkenler ekonomik sikintilardan tutun psikolojik, genetik veya kader diye tanimlayanlarin da cikacagi tesadufler olabilir.. bu gibi durumlarda hirsizlik yapmak zoruda kalan, intihar eden insanlar bence cok da suclu degiller... cunku boyle bir hayati kendileri secmemislerdir... bu insanlarin onceki yasamlarini dengeleyecek bi baska hayati yasamalari gerekir... bir önceki hayatında maddiyat sıkntısı çekmeyen birinin, rızık ile ilgili sınanmamıştır, o yüzden bir sonraki hayatında maddi sıkıntılar çekip o sınavı vermelidir.. ateist bir ailede doğmuş büyütülmüş bir kişiyle, müslüman bir ailede doğup büyümüş çocuk, ahirette nasıl eşit koşullarda yargılanabilir? işte ben bunları Allah'ın adalet anlayışı içinde yorumlayamadığım için reenkarnasyon ihtimalini yüksek görüyorum.. ama belki rabbimin çok daha farklı bir sistemi vardır, benim aklımın idrak edemediği onuda öteki dünyada görücem..51 Yorumla
Soran+1 yıl2. maddenin açıklaması kolay aslında dinler araştırılacak ve yakın seçilecek..Rab akıl vermiş, sorgulama yeteneği vermiş bunun için insanlar sorumludur.O hırsız olayları da bu hayat için nasıl ki sınav deniliyorsa her bir insanda belli konularda sınava tabii tutulur ve sabırları ölçülür.Bu yüzden bence onların açıklama var..Ama 1.madde için haklı olabilirsin.
En İyi Cevaplar
+1 yılben karşı değilim ayrıca ölümsüzlük fikri cazip geldiği ve kolaya kaçabildiğimiz için inanmaya meyilliyim ama muhtemelen de yoktur. enerji boyutunda teklik vb olabilir tekin ayrılmaz parçaları olabiliriz gibi geliyor
22 Yorumla- +1 yıl
thanks mathesis
Soran+1 yılÖnemsiz..
karşı değilim fikre. biraz da inanmaya meyilliyim. ama seninkinden farklı bi reenkarnasyon anlayışım var. mesela ruhum başka bir bedene girmesi olarak bakmıyorum. ayrı bir ruhum var diye bir inancım da yok. ama ortak bi öz var ve bunun bedenden bedene girmesi olarak bakabilirim. yani ben benden önce, benimle birlikte ve benden sora yaşamış insanların ya da diğer canlıların hepsiyim fikri yakın geliyor.
ama gurbetkuşu3 ün dediği olaylar da var. önceki hayatını, ölümünü hatırlayan insanlar. konuya hakim değilim ama direkt karşı çıkılmayıp üzerine düşünülesi bir konu.13 Yorumla
Soran+1 yılyok özele istedim şimdi bakalım..
Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Mümkün olabilir,bu konu da henüz bir karara varmış değilim.İnanıyorum ya da inanmıyorum diyemem.
24 Yorumla
Soran+1 yılBende karar veremedim şimdi..
Soran+1 yılBen bir yere varacağımı düşünmüyorum şahsen :))))
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
15Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 384 cevap paylaştı. İslam'da reenkarnasyon yoktur.
İnsan ölünce ruhu bedenden ayrılır.
Aynı ruh kıyamet günü
Yeniden dirilişte
Yine aynı insanlar birleşir.
Kuran'da, insanları ölümden sonra diriltmenin
Allah için çok kolay olduğu anlatılırken,
insanların özellikle parmak uçlarına dikkat çekilir:
Evet; onun parmak uçlarını dahi derleyip-(yeniden) düzene koymaya güç yetirenleriz.
(Kıyamet Suresi, 4)
Ayette parmak uçlarının vurgulanması, son derece hikmetlidir.
Çünkü parmak izindeki şekiller ve detaylar, tamamen kişiye özeldir.
Aynı DNA dizilimine sahip tek yumurta ikizleri dahi farklı parmak izine sahiptir11 Yorumla- +1 yıl
Kesin hüküm verme ne olur... Bende ilk başlarda olmaz oyle sey diyordum ancak kuran da bazi ayetlerde reenkarnasyona işaretler var.. O yuzden en iyisi, ne olduguna nede olmadigina inanmak.. Prof.dr suleyman ateş ve yaşar nuri ozturk bile bunun olabilecegine kanaat getirmislerdir... Fikirlerimizi körü körüne savunmak yerine fikirlerimizi sorgularsak ancak kendimizi gelistirebiliriz.
+1 yılhocam sen islamiyeti bi araştır...ruh ölünce bedene girmez kıyameti bekler neden çünki dünyada yaptığın iyilik ve kötülüğe göre hesap vereceksin diye..senin ruhun bedeninden ayrılsa maddeden öte birsey değilsin acı cektiğinde bedenin değil ruhun acı ceker...ruh da öyle burdan al diğer bedene koy olmaz..çıktın mı bir bedene giremez...saygılar
14 Yorumla- +1 yıl
kıyamet günü dirilme var sen araştır bence ıslamı.
- +1 yıl
biz sana yok demedik ki senin konu dünyaya tekrar gelme benim sana dediğim ölünce ruhun yasaması
Soran+1 yılDünya olması şart değil ki..Nasıl ki ahiret hayatı bu dünyadan farklı olacaksa bundan başka bir hayat da farklı olabilir.
- +1 yıl
insanların baska hayatı yok bir dünya bir ahiret var
Ben inanmıyorum. Saçma buluyorum. Ancak daha önce rüyamda görüp geçtiğim bazı yolları günlük hayatımda aynen görüyorum...Ben bu yolu rüyamda gördüm..Şuradan gidecektim diyorum..ilk kez geçtiğim yolda kaybolmadan rahat yönümü buluyorum..Bu olayı en az 5 defa yaşadım...Garip değilmi ?...
12 Yorumla
Soran+1 yılOna dejavu deniliyor..Çoğu insanda da oluyor bu...
+1 yılHayır Kur'an da bir ölüm iki diriliş geçer.Bu Ahirete imanı sakatlar.Ruh öldükten sonra artık buraya dönmemek üzere mahşer günü dirilise değin Berzah alemi denilen bir alemde tutulur.Bir tür uyku halinde.Reenkarnasyon Ahiret inancına aykırıdır.
111 Yorumla
Soran+1 yılEvet ters ama mantıklı da aynı zamanda.
- +1 yıl
Peki o zaman sende benim şu sorumu yanıtla.Reenkarnasyona göre dönüşüm sürekli devam eder.Diyelim ki bi adam milatta önce doğmuş olsun.Bu adam onbin defa durulmuş olsun.Bu ne demektir?Cennete girebilmek için onbin ayrı şans demektir.Bir başka adam da kıyametin kopmasına 50 yıl kala kopmuş olsun ve 3 defa dirilsin.3 defa dirilen adam Allah'a dönüp dese ki:Allah im onu onaokbij tane şans verdin bana ise sadece üç.Bu adaletine sigdi mi?Bu bence de aha mantıklı
Soran+1 yılCennet ile cehennemde adalet dengelenir.
- +1 yıl
O kopmuş değil doğmuş olacaktı buarada.Telden yazdigimdan bayağı bir hata oluşmuş :)
Soran+1 yılÖnemli değil anladım :))
- +1 yıl
Peki belki ben dorduncusunde çok iyi şeyler yapacaktimda hiç cehenneme girmeyedektim sen beni kıyametle engelledin derse?
Soran+1 yılSon olarak kıyameti koyuyorum ben zaten..Sadece şuanki hayatımızdan bir önceki için konuşuyorum.
- +1 yıl
Işte bende ondan bahsediyorum ya.Yazdıklarımı bir daha bi oku hele:)
- +1 yıl
Suanki hayatımızdan öncesinde ruhumuz ruhlar alemi olan berzah aleminde bekliyordu.Sence bu daha mantıklı değil mi?Allah yaptığı işlerde şaibe bırakmaz
- +1 yıl
Bu soruların hepsinin sana cevabını verebilirim.Çünkü biz bunların cevabini fitraten ve atalarimdan aldığım ilimlerle zaten Allah'in izniyle biliyorum.Ancak temel iman gerekleri olan bu konuları sorgulamandan dolayı senin imaninin sarsilmasindan korkarım.Çünkü insanoğlunun aklı sinirli yaratılmıştır.
Soran+1 yılGarip..
Aslında ruh diye bir şey yoktur. Ölürsen ebediyen yokolursun.
27 Yorumla
Soran+1 yılYok olduğunu kabul edersen her şey daha nettir aslında..Ruh yoksa beden çürüyecek ve bitecek ama ruh varsa çok karışıyor olay..Ferisiler gibi dedin sende:)))
Soran+1 yılsenin ki isyankarlık desene :))
Soran+1 yılAmen.
Soran+1 yılHepimiz kardeşiz.
Aşk İlişkileri konusunda 886 cevap paylaştı. bu stajyer olduğum bedendi, öldükten sonraki kariyerime bok böceği olarak devam etmeyi düşünüyorum.
13 Yorumla
Soran+1 yılBende çiyan...Bir de onların bakış açısından bakmak lazım.
Soran+1 yılGözel..
+1 yılPek mantıklı gelmiyor bana ama bütün manevi inançlar arasında (İslam, Hıristiyanlık,Şamanizm,Putperestlik vs..) en mantıklı olanı bana göre.
24 Yorumla
Soran+1 yılreenkarnasyon mu en mantıklısı?
- +1 yıl
Evet, bütün manevi inançlar arasında ki o bile çok mantıklı gelmiyor aslında, yani inanmıyorum reenkarnasyona.
Soran+1 yılBen inanıp inanmadığımı da bilmiyorum aslında..
- +1 yıl
İnansan bile emin olamazsınki zaten.Kanıtlanabilir bir şey değil..Kesin vardır denebilecek bir şey olmadığı için ikilemde kalman normal..
+1 yılhımmm bazen hani olayları önceden yaşamış gibi oluyoruz ya o yüzden mantıklı geliyor bana ama hani senin kadarda abartmıyorum dejavu deniyor benim dediğime
26 Yorumla
Soran+1 yılDejavu tamam onu kabul ediyorum da ruh atıyorum bir kelebeğin içinde falan olabilir aslında.
- +1 yıl
yok sende be abartın :) hayvanlardada ruh var ama kendi ruhları insan ruhu değil yani bence saçma bu :)
Soran+1 yılbilemiyorum ki bilsek keşke.
- +1 yıl
:) öl bakalım görelim diyecem :) geri dönüşü yok anasını satıyım :)
Soran+1 yılAynen :D inanmak daha karlı geliyor .
- +1 yıl
yanii :) yşamak güzel ya herşeye rağmen :)
+1 yılben inaniyorum bununla ilgili onlarca kitap makale okudum ayrica bunu yasayan insanlar tamiyorum var oyle bisey
210 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yaşamışlar peki? Bence de olabilir mantıklı geliyor.
- +1 yıl
onlari birebir taniyorum eski hayatlariyla ilgili konustuk hatta bir onceki hayatindaki ailesiyle gorustum yuzde yuz dogru
Soran+1 yılÖnceki hayatlarında da mı insanlarmış?
- +1 yıl
insanmis tabii 200m ilerdeki bir evde oturuyorlarmis eski esini cocuklarini tanidii eskiden neler konustuklarini hatta para saklamis onu bile buldu
Soran+1 yılKafa bulma len.
- +1 yıl
arastirdigimi soyluyorum bununla ilgili yazilarim bile var ne kafasi ya
Soran+1 yılYazılarının bazılarını paylaşabilir misin?
- +1 yıl
sitede mi:)
Soran+1 yılÖzele yazabilirsin..
- +1 yıl
olur istedigin zaman konusuruz
+1 yılreenkarnasyona canlı şahit olacağınız olaylar olsa inancınız daha sağlam olurdu, şüphe de etmezdiniz bence :)
10 Yorumla
+1 yıliyide islamda öldükten sonra ruhda ölüyle birlikte kabre girmiyormu?
112 Yorumla
Soran+1 yılkabir azabına bağlı olması lazım..Azap görmeyenin ruhu serbestçe dolaşıyor.
- +1 yıl
onuda şöyle biliyorum ben yanlış doğru:)kabir azabı görmeyenlerin kabirlerinde cennet bahçelerinden biri görünüyor ve kabirde yatan mefta bu görüntüye bakıp uykuya dalıyor.tabi şu anda bizim uyuduğumuz gibi bir uyku değil bu.kıyamet günü uyanacağı ve uyuduğu zamanı bir anlık dalmışım diye adlandıracağı bir uyku.
Soran+1 yılUyku olayını bilmiyorum da o dediğini biliyorum kabir genişleyecek ve çok güzel olacakmış..Ruh serbestçe dolaşabilecekmiş.
- +1 yıl
yok uyku olayı var.sadece şehitler için var ruhun serbestçe dolaşması.zaten kuranda onlara ölü demeyiniz diye geçen bir ayet var.
Soran+1 yılÖlsek de görsek diyesim geldi.
- +1 yıl
senin derdin öldükten sonrada gezmek herhalde:)yat zıbar ne işin var dışarda:)
Soran+1 yılRuhum göçebe :/ :D
- +1 yıl
:)bide bakmışın bir kualada vücut bulmuş ruhun:)bir ağacı iki saatte tırman pöff:)
Soran+1 yılKuş olayım ya uçmak nasıl bir şey merak ediyorum :(
- +1 yıl
arı kuşu ol o zaman.onlar kadar bir kuşun bana uçuşu zahmetli gelmedi:)gagaları uzun,kanatlarını çok seri çırpıyorlar.ufak böcek kadar bir şey:)
Soran+1 yılTemam çok istedin olurum :)))
- +1 yıl
hayırlı olsun o zaman:))
inanmıyorum. kızım sen eskiden nardın, portakaldın diyene de rastlamadım. demek ki eskiden bir halt değilmişim
24 Yorumla
Soran+1 yılKıdem yükseldik belki de :/
Soran+1 yılOnları hiç dinlemedim sadece ahiret hayatı olacaksa önceki yaşamda olabilir şuanki hayatımız ikisinin ortası olabilir diye düşünüyorum.
- 02 Yorumla
inanıyorum çünkü önceki haytımda gandinin kızı indigandiyle ilişkim vardı :)
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 754 cevap paylaştı. Ahiret günü tüm kemiklerimiz dirilecek.
21 Yorumla
Soran+1 yılTamam zaten onu demek istiyorum..Ahiret günü dirileceksek mesela ;
1.hayat - şuanki dünya hayatı - ahiret hayatı diye düşünelim..1.hayatta ruhumuz bir hayvanın içindeyse biz günah ve sevaplardan sorumlu değiliz öldük diyelim daha sonra ruhumuz bir insan bedenine geldi ve günah sevaplardan sorumlu olduk bize akıl verildiği için...sonrası zaten ahiret günü dirilme cennet cehennem..cennet cehennem mesela o da bir hayat...öyle bir hayat var ile 1.hayatta olabilir aslında çok da mantıksız gelmiyor.
evet inanıyorum
insanları burada bir amaçla geldiklerini ve bu amacı gerçekleştirene kadar bir kaç tekrar geldiklerini düşünüyorum10 Yorumla
+1 yılUnicorn'dum <3
umarsızca uçup koşuyordum22 Yorumla
Soran+1 yılYerinde olmak isterdim.
- +1 yıl
:)
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılmantıklı bir destek bulamadım kendi açımdan
11 Yorumla
Soran+1 yılYani İslami perdeden bakınca mantıklı gibi yoksa başka türlü bir Ateizm veya Nihilizm tarafından mantıksız..
+1 yılbu tamamen ahiret inancını ortadan kaldırmak için uydurulan bir inanış..ruhun geri dönücek ama mahşer günü kendi bedenine dönücek..yani bunun zamanı ve ne şekilde dirileceğimiz öğretildi..
317 Yorumla- +1 yıl
Soran+1 yılAhiret inancını etkilediğini düşünmüyorum şahsen..Misal olarak eskiden kardeş kardeşe evlenme vardı ama sonradan yasak oldu..Belki de Kuran ve ondan önceki ilahi kitaplar gelmeden öncede böyle bir olay vardı ve sonradan yasak oldu..Bence mantıklı bir şey.
- +1 yıl
linkte yazanları okudunuz mu?
Soran+1 yılOkudum bunları zaten biliyorum Kuranda bazı ayetler açık olarak demese de mümine de falan geçiyor ancak farklı bir dünya olarak bakınca mantıklı geliyor.
- +1 yıl
neresi tam olarak mantıklı geliyor?aklını kurcalayan nedir?
Soran+1 yılSonuçta şuanda dünyada yaşıyoruz ve ölücez tekrar dirilcez ahiret hayatı başlayacak..Bunun olduğu gibi şuanki dünyadan farklı bir yerde farklı bir bedende de olabiliriz..Mesela bir kelebeğin ruhunda..O zaman akıl yoktu e haliyle olmayınca günah ve sevaplardan sorumlu değildik ama şimdi sorumluyuz..Bir zamanlar reenkarnasyon vardı belki o da kardeş kardeşe evlenme gibi sonradan kalkmıştır..Bu mümkün bence.
- +1 yıl
bunun mümkün olduğunu aklınla bulamazsın ki..sınırlı bir aklımız var bizim..Aklın anlayamadığı veya yanlış anladığı çok şey vardır ki, bunları Peygamberler bildirir..peygamber efendimiz bununla ilgili bir hadis-i şerifini gördünmü hiç..bu inanış sadece dini yıkar,zedeler..dikkat et..
Soran+1 yılZaten o yüzden inanıp inanmadığımı bilmiyorum çünkü soyut bir konu..İnanıyorum desem de gerçekçi olmayacak, inanmıyorum desem de...
- +1 yıl
anlıyorum seni..bunlar sadece vesvese gerçekten..islamda böyle inanışın yeri yok..ehl-i sünnet alimi İmam-ı Rabbani Hz. bile inanmayın diyorsa ..dinlenmeli..gerisi boşverilmeli..teslimiyet lazım
Soran+1 yılNiye milletin inanışına hakaret ediyorsun ki?
- +1 yıl
hakaret?! saçma bulduğum şeylere inanmayız dimi..bunu söylemek hakaret olarak algılandıysa kusura bakma.
Soran+1 yılÖnemsiz bir şey boşver saçmalık..Bunlarda bir hakaret. Algılamadım direkt hakaret.
- +1 yıl
tamam ne anladıysan o olsun..sen kazandın
Soran+1 yılAmen.
- +1 yıl
iyi geceler
Soran+1 yılSize dee..
Mumkun olmadıgını usunuyorum saçma bence
211 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşüyordum da şimdi ahirette tekrar dirileceğimize göre bundan önceki yaşantımız eğer varsa olabilir aslında..Çok da mantıksız gelmiyor.
Soran+1 yılBelki de ruhumuz insan değil de başka bir bedendeydi akıl yetimiz yoktu belki de...Akıl verildiği için mesulüz günah sevaplardan diye düşünüyorum.
Soran+1 yılBeden ile girecekmişiz cennete veya cehenneme...
Soran+1 yılAyrıca hayvanlarda da ruh vardır..Öyle olmasa neden kurban bayramındaki kurbanlar için sırat köprüsünde bekleyecekler densin ki?
Soran+1 yılYa ben ona zaten bir şey demiyorum sen benim sorumu anlamadın sanırım.. Şuanda insan bedenindeysek önceki hayatımız varsa ve atıyorum bir böcek isek aklımız yoktur haliyle günah ve sevaplardan sorumlu değildik şimdi ise sorumluyuz...Bunu demek istiyorum.
Soran+1 yılTeşekkürler cevabın için :)
Saf olma arkadaşım al biraz müslümanlara indirilen kuran-ı kerime bak bu olayı nasıl ayrıntılı anlatmış.
06 Yorumla
Soran+1 yılBen Kuranı okudum sen anlat madem çok biliyorsan..Kuranda reenkarnasyon geçmez sen neyden bahsediyorsun allasen.
- +1 yıl
Sen kuranı kerimi okudum diyorsun gerçek anlamda okuyup akletseydin böyle saçma bir şeye inanmazdın "Nihayet onlardan birine ölüm gelip çattığında der ki, Rabbim! beni geri gönder. T� ki, boşa geçirdiğim dünya hayatında iyi ameller işleyeyim. Hayır! O, söylediği boş bir laftan ibarettir. Onların arkalarında ise, yeniden diriltilecekleri güne kadar bir berzah (12) vardır" (Mü'min�n, 99-100)" işte sana net bir cevap veriyor Allah
Soran+1 yılSaçma bir şeye inanmazdın diyorsun da ben soru da demişim inanıp inanmadığımı bilmiyorum diye ne diyorsun ya...Kuranda onları biliyorum verdiği linklere de baktım onları bende biliyorum ama benim demek istediğimi anlayamıyorsun kusura bakma..Önceden ruhlar alemindeydik yani ölüydük daha sonra bir hayvanın bedenine girip tekrardan ölmüş de olabiliriz..Kuran bunu niye yazsın ki? Böyle bir şey olsa kim dine inanırdı bu kadar düşünsene? İnandırıcılığı kalmazdı dinin..Önceden insan yoktu artık var.
Soran+1 yılgibi bir şey de olabilir..Akıl verildi ve günah sevaplardan sorumlu olduk..Önceden bir hayvan bedenindeyken aklımız yoktu haliyle günah sevap yoktu belki o zaman kutsal kitaplar bile yoktu..Bunun ispatını yapabilir misin bu ayetlerle? Elbette hayır...
+1 yılİnanmıyorum
10 Yorumlahe inanıyok.
12 Yorumla
Soran+1 yılNe kadan da güzel.
+1 yılben ınanıyorum sahsen
00 Yorumlane demekki o ben bilmiyorum ?
12 Yorumla- +1 yıl
Ruh Göçü (Reenkarnasyon) : öldükten sonra başka bir bedende tekrar dünyaya gelmeye reenkarnasyon denir..önemsiz bişey boşver.
- +1 yıl
evet,onlarda da var bu saçmalık.
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Reenkarnasyona inanıyor musunuz? Belki ruhumuz başka bir yerde başka bir bedendeydi, şimdi ise buradayız.
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler