Semavi dinlere inananlar " Hayır dinimizde yok" dedi bile bence. Evet kitapta yazmıyor ancak Allah her şeyi yazmak, tüm evrenin sırlarını paylaşmak zorunda mı? Kuran, İncil gibi kitaplar insanlara bu dünya için birer rehber. Neden reenkarnasyondan bahsedilmesi gereksin?
Ahiret sonsuz diyebilirsiniz. Sizin zaman kavramınıza göre sonsuz. Tanrı katında sonsuzluğun üstünde bir sonsuzluk olamaz mı? Ya da cehennem cennet dediğimiz kavramlar birer reenkarnasyon belki de. Kötü insanlar kötü şartlarda, iyi insanlar iyi şartlarda tekrar var ediliyor olabilir. Açıkçası ben dinsizim. Din hakkında düşündüğüm zaman, adalet sistemine asla güvenmedim. Herkesi farklı şartlarda yaşatıp sınav yapmak bana hiçbir zaman adil gelmedi. Ama eğer reenkarnasyonu eklersek işin içine dine daha sıcak bakabiliyorum. Bana göre en mükemmel adalet sistemi budur. Herkes defalarca hayat yaşar, her türlü imkanda sınanır ve yeni hayatıyla ödüllendirilir.
Reenkarnasyon bilimsel değil bu yüzden ateistlerin buna hayır demesi mantıklı olan davranış.
Agnostik, deist veya başka görüşlere sahip olanların tamamen kendi hayal gücünü kullanarak böyle şeyleri yorumlaması gerekiyor.
Benim düşüncelerim: Ben ateist agnostik karışımı düşüncelere sahibim. Reenkarnasyon gibi kavramlar çok hayalperestçe geliyor bazen. Çünkü reenkarnasyon olması için bir ruh olması gerekir ve ruha sahip olmadığımızı düşünüyorum. Yine de reenkarnasyon olmasını çok ister, her türlğ hayatı yaşamak isterdim.
Ya bunlar çok karışık mevzular ama yaratıcı olduğuna inanıyorum ben. Bunu çokta sorgulamak doğru değil çünkü bazı şeyler bizim algılarımızın ötesinde ama Reenkarnasyona gelecek olursak birtakım vakalar mavcut tabi doğruluğu tartışılır.
Hristiyanim ve gercek bulmuyorum. Zamaninda iki insan vardi onlarin ruhlari diger bedene gecse gene 2 insan olurdu. Kalan insanlarin ruhlari nerden geldi
Yazarken kaybedecek vaktin var ama? Farklı düşüncelere göz atmak vakit kaybı, insanlara ahkam kesmek, didişmek vakit kaybı değil. Karakterini çok güzel özetliyorsun
Ne kadar cahilsin? 60-61﴿ Aranızda ölümü biz takdir ettik; sizi benzerlerinizle değiştirmemiz ve bilemeyeceğiniz bir şekilde sizi yeniden var etmemiz hususunda bizim önümüze asla geçilemez. ﴾ 62﴿ Hiç kuşkusuz ilk yaratılışınızı biliyorsunuz; düşünüp ibret alsanıza Bu ayet senin Bilgisizliğini haykırıyor bak