Ailesi biraz tutucu. Benim musluman olmamdan hoşnutlar ama sevgilim ilerde evlenirsek cocugumuzun hristiyan olacagini soyluyor. Ben muslumanim ama cok dinini yasayan biri degilim. İnsan sevdigi icin bazi seyleri önemsememeli mi?
Cevabın nedir?
Çok güzel bir konu. Bak dinlere karşı saygım çoktur ama bu konuda ikiniz atışması yanlış bana göre. Ailesinin seni kabul etmesi bile onların hoşgörüsünü ve dinlerin kardeşliğini gösteriyor ama mesele bazı şeyleri önemsememen değil. Bu konuda bana göre iki taraf da hatalı. Yapmanız gereken tek şey çocuğunuzakendi dinini kendi iradesiyle seçmesine izin vermek. Babadan veya anneden din geçmez yani Hristiyan veya Müslüman olacak diye bir şey yok. Ha belki kimlikte Hristiyan yazar ki bu hiç önemli değil. Ne yazarsa yazsın. Aziz Nesin der ki "Kimliğimde İslam yazıyor ama ben doğduğumda bana sormuşlar mıydı ki yazdılar?" Yani önemli olan kişinin kendi inancını kendi belirlemesi. Bence bunları söyle
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Müslüman kadın müslüman olmayan biriyle evlenirse dinden çıkar Allah yasaklamış o sana haram şu an ama ben dinlere takmayan biriyim diyorsan tuğçe kazaz ın yolunu izleyebilirsin gerçi oda sonradan pişman olup dine döndü
22 Yorumla
Soran+1 yılTugce kazaz muslumanliga donmedi hala hristiyan
peygamber efendımızumsluman olduktan sonra kızı zeynepte tabıkı musluman oldu ama zeynebın esı musluman degıldı. peygamberımız bır ruya gordu ve onun uzerıne gıdıp zeynebı damadından aldı. damadı cok ıyıydı ona saygısızlık yapmamıstı kızına saygısızlık yapmamıstı ama zynebın onunla bırlıkte olması yanlıstı. şu an fazla ayrıntılarıyla hatırlayamıyorum ama nıhat hatıpoglu hz. zeynep yaz youtube a cıkar. cok duygusal etkıleyıcı bır hıkaye. daha sonra hz. zeynep hasta olmus ve esı cok sonra musluman olup geldıgınde tekrar barısmıslar. bence gır dınle tum sorunun sıkıntının cevabı orda tatlım. hayırlısı olsun ama dınımızce yanlıs dıye bıılıyorum ben
00 Yorumla
Yalnız ben şuraya koptum...'sevgilim ilerde evlenirsek cocugumuzun hristiyan olacagini soyluyor'...
ordan sonrasınıda takmadım.. nasıl insanlarsınızki çocugu madde gibi eşya gibi dinine, kariyerine karar veriyosunuz siz.. yetmiyor adamlar 35 yaşına geliyor bu kezde evleneceğine karışıyorsunuz.. aynı mantık.. çocul yapmayın artık siz.. bir çocuk yapalım şöyle olsun diyebişey mi var.. Can o l*n birkere.. sen taşıyıcısın sadece sen ve kocan..14 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef cocugun inancina biz karar veriyoruz. Turkiyede bile yillardir suren bir sey bu. Cocuk dogar kimlige islam yazdirilir
- +1 yıl
İslam öğrenmeden bu işe girmek kötü.
- +1 yıl
İslami.
- +1 yıl
Üstelik Hıristiyanla evlenmem büyük bela ve çoğunu hıristiyan.. doğmamış afedersiniz ne olucağı beli yani woooow
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
40Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılAh ah zamanında ben de bir almana vurulmustum bazılari çok dindar yetişiyor bunların seninki de öyle. İnsan sevgi olunca mantigini kaybediyor ama öyle yapmamak lazım. seni seviyorsa önce bir islami da araştırsin, arastirsin dedim dikkat et müslüman olsun demedim belki bu sayede adamin imanina vesile olacaksın bunu Allah bilir. En azından çocuğumuz dinine kendi karar versin demeliydi bence. Bh konu önemli bir konu. İşin gücün arasında fark etmiyoruz ama biz budünyaya aslında ahireti kazanmak için gönderildik, Allah bazen bizi sevdiklerimizle hangimjze daha cok deger veriyor diye imtihan eder, seninki de öyle bir durum. Yabancıyls bir ilişkide hersey açık açık konusulmali diye düşünüyorum, sonradan patlak çıkmaso kötü olur
10 Yorumla
+1 yılEğer gerçekten müslümansan bunu düşünmemelisin bile
İmanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir.) [Mümtehine 10
]Müslüman kadın, kitapsız kâfirle evlenemediği gibi, ister harbi olsun, ister zimmi olsun hiçbir kitap ehli kâfirle de evlenemez. Evlenmeye karar verdiği zaman kâfir olur. (Redd-ül Muhtar)
Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur00 Yorumla
+1 yılCanim dini nikaha inaniyorsan eger musluman bir kadinin farkli dinden biriyle evlenemeyecegini biliyorsundur... yani cocugunun dinini dusunuyorsun ama sevgilinle dinen evlenebilmen icin onun musluman olmasi gerekiyor... belkide dinimizi arkadasinda benimsiycek ona bunlari anlatmalisin bence :) Allah yardimcin olsun iyi dusun bence :)
00 Yorumla
+1 yılEvet umursa mamalı insan sevdiği biri için heleki güçlü biri için umursa mamalı senin sevdiğin Allah olduğuna göre umursama Allah için dinleme o kendi dinini istiyorsa senin dilin dinin yok mu da onun istediği olsun olmalı bak yanlış anlama ben sana çocuktan ayrıl demiyorum Allah için onu müslümana çevir çünkü senin Allahtan başka sevdiğinin olduğunu sanmıyorum o kendi dinini savunuyorsa sende savunacaksın bir derdin olduğunda Allah'a sığınıyorsan o zaman vaz geçmeyecek son sevgiler :)
00 YorumlaDaha güzel nesiller için dinler aile dayatması ile seçilmemeli, çocuğunuz zamanla kendi dinini, inancını belirleyecek ve kendine uygun olanı seçecektir. Hem şöyle düşünün: sırf ailesinin dayatması için bir dini seçmiş kişi mi? kendi irade dinini seçmiş kişimi? Hangisi daha inançlı olur...
00 YorumlaHristiyan birisiyle evlenebilir misin ki dine göre? :)
Allah hristiyanlarla düşman olun diyor sen gidip evleniyosun.
Zaten Allah'ın hükmüne uymayıp evlenmeyi düşünüyosun sen hristiyan olsan ne fark edecek müslümanım desen ne fark edecek hükme uymadıkca.00 YorumlaMüslüman kadın, kitapsız kâfirle evlenemediği gibi, ister harbi olsun, ister zimmi olsun hiçbir kitap ehli kâfirle de evlenemez. Evlenmeye karar verdiği zaman kâfir olur. (Redd-ül Muhtar)
Konu ile ilgili âyet-i kerimelerden üçünün meali şöyledir:
(Kitap ehli [Yahudi ve Hristiyan] kadınlarla evlenmeniz helaldir.) [Maide 5]
(İmanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir.) [Mümtehine 10]00 YorumlaBen almanyada doğdum dedem babaannem çevrem hep hristiyandı 2sene için abd 'de kaldım sevgilimde çevremden dolayı hristiyandı ama ayrıldık farklı dinlerde inan ki çok zor oluyo ya sen değiştir ya o hem bide müslümanın hristiyanla evlenmesi haram diye biliyorum ben ama sen bilirsin
10 YorumlaBu konu öyle vazgecilebilecek bir konu değil ki ama, zaten bu konu ıcın dunyaya geldık. Sen hayırlısını iste. Zaten hür bir irademiz var ve bu seçim de senin ama ben bir müslüman olarak senın boyle bir konuyu önemsememeni tercih etmem
00 Yorumla
+1 yılÇocuğun ailesine bak birde burada sana verilen yorumlara bak ne gülünç. Bende erkek arkadaşın ile ciddi olarak konuş çocuğa aklı erene kadar herhangi bir inancı aşılamayın ne olmak istiyorsa düşünsün araştırsın o karar versin.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 569 cevap paylaştı.
+1 yılDinen günah ama bosver bence.
Bir müslüman ile evlenip Hayırsız bir evlât yetiştirecegine varsın hristiyan olsun ama hayırlı olsun. Güzel ahlâk sahibi olsun20 Yorumla İyi halt ettin hata yapıyorsun resmen. Bu kişiler iyi olabilir ama senin dinin Müslüman. Uzak dur demiyorum sende Kuranda kimlerle evlenip evlenmeyeceğine bakmadın mı?
10 Yorumla
+1 yılBak ne dicem.
Çocuk kendisini olgun hissedinceye kadar dini dayatmalarda bulunmayin.
Kendisi karar versin.24 Yorumla
Soran+1 yılAma sevgilim cocugumuzun vaftiz edilmesini her pazar kiliseye gitmesini istiyor
- +1 yıl
Erkek egemenligine bir son ver
seninde goruslerinin degeri olmali..
Senbilirsin.
Soran+1 yılAma sevgilim sadece bu konuda böyle diger herseyde beni kralice gibi yasatiyor
- +1 yıl
amalar mamalar..
Kardesim cok hosuna gidecekse cocugunun baska dinden olmasi kabul et ama yok ben tutucuyum diyosan sözünü kabul ettirmesini bil.
Sevgilinin yaptığı yanlış olur buna izin verme. Çocuk belli bir yaşa geldiğinde tercihini araştırarak kendi yapsın
11 Yorumla
+1 yılişte bunun için Müslüman bir kadının Ehl-i Kitap'tan bir erkekle evlenmesi vs yasak. görüyorsun değil mi? oysa ki erkek olan sen olsaydın Müslüman olacak derdin konu kapanırdı..
04 Yorumla
Soran+1 yılRus karisi olan erkek bir arkadsim hristiyan oldu?
- +1 yıl
o da onun mallığıymış.
Soran+1 yılMallık degilki. İncili okumustu kafayi takmisti zaten arastirdi oldu.
Cinsiyetle alakasi yok yani- +1 yıl
bir zorlamak var birde kendi isteğiyle olmak var. neyse. bildiğini yap. yaşamadan öğrenemeyenlere benziyorsun sen.
+1 yılmüslüman kadını hristiyanla evlenmesi yasak ömür boyu zina yapıcaksın ve cocugun hristiyan olcak
711 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim nedir bu yorum ya faşist misin sen ne zaman günah olmuş zina olmuş Hristiyan biri ile evlenmek dini bile bilmeden konuşuyorsun kim aşılıyor size bu hastalıklı fikirleri isteyen istediği ile evlenir kardeşim hadi bana bunu açıkla. Osmanlı padişahlarının anaları Hristiyandı padişahların babaları günahkar mı oluyor? Bırakın şu palavraları
- +1 yıl
- +1 yıl
@kemikıran boyle basiy bişey için alim olmaya gerek yok
- +1 yıl
- +1 yıl
diğer yorumları bir okuyun bakalım bunu bir tek benmi dedim
- +1 yıl
Söylediklerin içinde doğru olan tek şey efendimiz (S. a. v) in tırnağı bile olamayacağımız. Tamamen onun gibi olamayacaksak da en azından birkaç davranışımızı ona benzetebilirsek ne mutlu bize. Sana hakaret içeren tek bir mesaj bile yazmadım fakat sen tam aksini yapıyorsun. Öfkenin sebebi gerçeğe nasıl karşı çıkabileceğini bilmemen diye düşünüyorum.
- +1 yıl
- +1 yıl
eğer çocukların hristiyan olursa öteki dünyada vebali senin üzerine olur ve sen nasıl annesin ki çocuklarının müslüman olmayıp ta cehennemde yanmasına gönlün razı oluyor
bu arada Türk erkeklerinin suyumu çıktı012 Yorumla
Soran+1 yılAşık oldum napayım
Soran+1 yılHersey aşk. Sevmedigim adamla yataga girmem
Soran+1 yılAşk 1 kez bulunur. Evet cok merakliyim. Elin cavuru degil o. Benim hayatim
Soran+1 yılVatan haini degilim. Aşk herseyden önce gelir evet
- +1 yıl
Görüş paylaşmak başka, sataşmak başka.
- +1 yıl
Onu musluman yap
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen dinden çıkmam desen bile yapacğın evlilikte onun dinine geçmiş oluyosun , evlilik üzeirne bir şey yaşa ama dininde vazgeçme ilerde mutsuz olup geriye bakarsan çok şeyler kaybetmiş olursun... ama karar yinede senin
00 YorumlaBu senin fikirlerine göre şekillenecek bir şey. Evlenince neler olabileceğini biliyorsun. Bunları kabul ediyorsan senin için önemsizse sorun değil.
02 Yorumla
Soran+1 yılHerkes dinden cikarsin diyor. Aşık oldum aşık. İlk defa bana yemek yapan ve bundan mutlu olan bir erkekle tanıştım. İlk kez gercekten bir b. ka benzedigimi farketti. Bu adamdan ayrilirsam ilerde kimle evlenirsem evleneyim hep o aklima gelecek. Neden kendime ve etrafa eziyet edeyim
+1 yılBırak hristiyan yapsın çocuğu sen müslümanlığı da göster ve kendisi seçer dinini büyüdükçe
04 Yorumla
Soran+1 yılDinden cikiyormusum onunla evlenince
- +1 yıl
evlenme o zaman
- +1 yıl
herkesin kendi hayatı kendi tercihi kimse karışmaz yadırgayamaz
Bir kere çocuğun yerine karar vermek ona düşmez sanada düşmez çocuk kendi dinini kendi seçmeli
00 Yorumlacogu yalan söylemiş evlenmekle dinden cıkmassın resmi nikah kıyarsanız ömür boyu zina yapmış olursunuz ama kilisede filan evlenırsenız dinden imandan cıkarsın :) hem sünnet olmamıştır o
10 Yorumla
+1 yılMüslüman kız ile hristiyan erkek arasında nikah malesef olmuyor evlenseniz bile zina sayılıyor zaten gözünü kararttıysan çocuğun dininin ne olacağı önemlimi sence.
00 Yorumla
+1 yılbos ver bakma sen bunlarr hiç bişi olmaz sen evlen gitsinn din min boş hikaye bunlar :d
20 Yorumlamüslüman kadın gayrimüslim bir erkekle evlenemez. müslüman erkek gayrimüslim kadını müslüman yapmak şartıyla evlenebilir
10 YorumlaDinine bagli olmaman dinden cikmana musait oldugun anlamina gelmez
01 Yorumla
Soran+1 yılBen dinden cikmiyorum. Cocugumuz hristiyan doğacak
+1 yılMüslümansın. Bir Hristiyanla evlenmenezmezsin zaten.
22 Yorumla- +1 yıl
Sende mi cvb yazdın :)
- +1 yıl
Bilmem. @alikaradeniz61 😂
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇocuk ilerde kendi karar verse buna olmuyor mu? Senin ailen ne düşünüyor bu konuda?
01 Yorumla
Soran+1 yılAilem acık fikirli
Gizli Üye(30-35)+1 yılcanım bazı şeylerden kasıt ne? burada konu olan senin dinin. öbür dünyada sevgilin kurtarmayacak seni.
20 Yorumla
+1 yılYa cok sacma kabul etme kesinlikle ikiniz de dinleri anlatırsınız kendi karar verir ne olcagına
00 Yorumla
+1 yılDinimizde Müslüman olan biri , Hristiyan olan biriyle evlenemez.
Gerçek anlamda dinine Önem verirsen evlenmezsin.00 YorumlaCanım dinimizde kızlar başka dinden biriyle evlenemez müslüman olması lazım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılHayat senin tercih senin, evlenince müslüman olarak kalamayacaksın.
00 Yorumla
+1 yılBununla ilgili yeterince bilgi var. Biraz araştırmalisin.
00 Yorumla
+1 yılSeni elim bir azaptan Allah tan baska kim kurtarabilir
10 Yorumla
+1 yılinsanın sevdiğimi önemli inancımı. ama senin inancın olmadığı için sevdiğin önemli
00 Yorumlabu durumda kadının dediği olmalı bence. doğuran sensin. izin verme.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl"evlenirsek cocugumuzun hristiyan olacagini soyluyor." öncelikle senin düşüncelerine saygı göstermediği aşikar.
04 Yorumla
Soran+1 yılHer konuda benim dusuncelerimi önemser. Tek konu bu
Cevap sahibi+1 yılişte bu konuda da önemsemesi lazım. önemli bir konu çünkü.
Soran+1 yılBen onu muslumanliga zorlasam hic sorun yok öylemi?
Cevap sahibi+1 yılTabii ki de sorun. Zorlama sakın ha. Benim kastettiğim çocuklarınız için önceden hüküm vermiş bu hoş değil diye düşündüm.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu konuyu açtığına göre din pekte önemli değil senin için, şayet öyle olmasaydı nikahınızın da dini olarak kıyılamayacağını ve evlensen bile hergün zina yaptığını da biliyor olacaktın : )
00 Yorumlacocugun hangı dıne mensup olacagını kendı karar vermesı gerekır
00 Yorumla
+1 yılYanacak çocuğun öbür tarafta sen sebep olduğun için sende yanacaksın
00 Yorumla
+1 yılMüslümanı zor buluyo millet sen hristiyanı ip atlarken mi buldun
00 Yorumla
+1 yılsen sanki çok müslümansın namaz yok oruç yok zekat yok neresi müslümanlık :DD
04 Yorumla
Soran+1 yılNerden biliyorsun?
- +1 yıl
Ben muslumanim ama cok dinini yasayan biri degilim<<< sen yazmışsın kıçımdan uydurmadım ya
Soran+1 yılBundan sonucun namaz zekat oruc yoktur mu? 2 ay boyunca gönüllü olarak cocuk yetistirme yurdunda calistim kicim cikana kadar. Benim kadar zekat veren yoktur merak etme
- +1 yıl
yahuu yaptın yaptın napalım yanii bende sokaktaki kedilere hergün yemek veriyorum cennete gider miyim :DD
Gizli Üye(36-45)+1 yılAilece cehenneme odun olmaya mı karar verdiniz, allah akıl versin size
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaygı göstermeli sana. Çock kendisi. karar vermeli.
00 Yorumla
+1 yılDinen böyle bir evlilik yapmak caiz değildir
Kusura şerif adlı kitapta geniş izahatı mevcuttur00 YorumlaHıristiyan la nikah caizdir, kendileri ehli kitapdir
10 Yorumla
+1 yılevlenmekle dinden çıkarsın zaten, problem kalmaz.
014 Yorumla
Soran+1 yılDinden ciktigima emin misiniz? Peki napicam nasik bir cozum bulucaz
- +1 yıl
maalesef eminim. geçen gün başka bir soruda yazdım ve çok tepki aldım ama bir gayrimüslim ile evlenmeye niyet eden kadın dinden çıkar. bütün İslam mezheplerinde hüküm budur. erkeklerin de sadece ehl-i kitap gayrimüslimlerle evlenmesine izin verilmiştir.
seçim sizin ya o Müslüman olacak, ya siz evlenmeyeceksiniz veya dininizden vazgeçeceksiniz
Soran+1 yılHerkes dinden cikarsin diyor. Aşık oldum aşık. İlk defa bana yemek yapan ve bundan mutlu olan bir erkekle tanıştım. İlk kez gercekten bir b. ka benzedigimi farketti. Bu adamdan ayrilirsam ilerde kimle evlenirsem evleneyim hep o aklima gelecek. Neden kendime ve etrafa eziyet edeyim
- +1 yıl
seçim senin. ben sadece soruya cevap verdim. seni, sevgilini, tercihini filan yargılamıyorum.
Soran+1 yılYargılıyorsunuz demedim. Gayet saygılı cevaplar verdiniz teşekkür ederim fakat problem bu yani
Mesela benim rus kadın bulup evlenen erkek bir arkadasim var. O adam kurani kerime guvenerek hristiyanla evlendi. Sonra moskovada kala kala hristiyan oldu faceden kilisede fotograflarini goruyorum.
Öte yandan ben hristiyanla evlenicem ama belki ilerde esimin inancini degistirebilecegim yani bu işler belli olmaz. Neden yasak konduki- +1 yıl
hüküm bu. ben inandığım dinin içinde "Allah'ım neden böyle istedin?" diye soramam, bu "sen bilmiyorsun, ben daha iyi biliyorum" demeye gelir, şirk koşmaktır.
tercih tamamen sana ait. anlıyorum ki inancını bir kenara bırakacak durumda da değilsin. şunu tavsiye edebilirim belki, madem sevgilinin dinini değiştirebilme ihtimalinden bahsediyorsun; ona bunu sor. ve onu ikna edinceye kadar evliliği ertele.
bu naçizane tavsiyem sadece. elbette karar sana ait.
Soran+1 yılSevgiliyken degistirmek kolay degil cunku isveçte yasiyor hristiyanligin cok önemli oldugu ülkelerden biri. Ama evlenince türkiyede yasicaz. İslama alışabilir.
Tabiki Allaha şirk koşmuyorum. Ama ayetin farkli yorumlandigini ya da o zamanlar ataerkil bir toplum vardi yani artik evlenebilme sansimiz belki vardir- +1 yıl
dünya hala ataerkil maalesef. din zamanla değişmez. adetler değişebilir. binek hayvanları yerine, otomobil kullanmak gibi. yer sofrasında yemek yerine masada yemek gibi ama farzlar, haramlar ve sünnetler değişmez.
Soran+1 yılİsvec anaerkil :) lanet olsun hayat. Cok seviyorum. Sevmek yasakmış
- +1 yıl
:) sana kolaylıklar dilemekten başka seçeneğim yok maalesef.
Soran+1 yılBana dualar edin...
- +1 yıl
elbette. en sevdiğim duadır: "Allah iki cihan saadeti nasip etsin". bu dünyanı da öbür dünyanı da eksik bırakmasın.
burası karışmış çerezimi aldım izlemeye geldim :D
10 Yorumlaçocuğun dinini siz mi belirliyosunuz gençler.
02 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef
+1 yılçocuk gavur olsun ozaman
02 Yorumla
Soran+1 yılGavur olacak :) sevgilim türk degil. Tipsiz halimle buldum yabanci
- +1 yıl
helal
+1 yılBen olsam kabul etmezdim.
10 Yorumla
+1 yılben olsaydım olmazdım hristiyanla felan
00 Yorumla
+1 yılSadece cocugun mu?