Hristiyanlara sorum var?

Ben felsefeyi sevem biriryim Müslümanım ama başka görüşleri seven de biriyim ve her şeyi anlamak istiyen empati kurmayı seven biriyim. Olaylara da izleyici gibi başka biriymil gibi bakıp ibandığım şeyleri cebime koyup bu gerçek olsaydı nasıl hidederdim ne hisediyor şy kişi diye düşünmeyi de severim. Peki incilde ilk ayetlerde Hz Adem'r yasak meyve yerseniz ölürsünüz diyor Allah ve yılan onlara ölmiyeceklerini Tanrı kadar bşlgili olucaklarını ve kabdırıldıklarını söylüyor bublar meyveyi yiyor Allah onları atıyor yok toprapı labetliyor yok kadınnbu yüzden doüum sancısı çekicekmiş ve onlsrı atıktan sonra bubdan böyle bahöede olmasıblar yoksa tanrıya dönüşecekler benim gibi olucaklar diyor Havva Adem ölmüyor o zaman sizin inançta yılan haklı Allah yalan söylüyor peki masum çocuk bebek daha hiç bir ley bilmiyen bu kadar masum canlıların gğnahkar doğması ve vaikadınıb günahını üstenme hani bunun ferçek oldupunı varsayarak o zaman bu kalp kırıcı olmuyor mu hiç Tanrıya kırgınlık yafa bir hüzüntğ gisetmiyor musunuz hani bunun gerçek olduğunu düşünürsek o zaman nasıl Tanrıya kırılmıyorsunuz? ben müslümanım ve soru soruyorum felsefi şekilde benim için geröekler önemli değil her türlü görüşü tartışmayı seven feşsefeyi seven her türlü şeyi sorgulamayı seven biriyim ve var saynayı seven biriryim feröek bu olsaydı ne olurdu nasış hisederdüm diye düşünmeyi de seven biriyim ve düşününce tanrıya kırılacapımı hatta idyam etmek istediğimü hisettim sizin düşüncebizi ve bu konu hakındaki duyguşsrınızı merak ediyorum eğer saygısızca ve lavga bşyetli olan yprumlsrı da engeliyeceğim felsefi olarak tartışmak istiyorum sadece felsefe yapalım diyorum

Hristiyanlara sorum var?