Selam, herkese hayırlı güzel günler dilerim öncelikle. Dinleri araştırmaya başlayan Müslümanlık ile Hristiyanlık arasında kalmış biriyim ancak Hristiyanlıkta cevabını alamadığım ve merak ettiğim 20'nin üzerinde soru var. Karakter sayısı sığmadığı için hepsini soramıyorum ancak bilgili arkadaşlar var ise mail adresini yazarsa oradan kalan soruları atabilirim.
1- Hristiyanlığın hak din olduğunu nasıl ispatlarsınız?
2- Mezheplerin farkı nedir? Mezhep farklılıkları yüzünden Hristiyanlar arasında sevgi ve saygı eksikliği olmuyor mu?
3- İslâm dininde Malaki adında bir peygamberden bahsedilmez. Kimdir bu Malaki? Mucizesi nedir? Peygamber olduğunu nasıl ispat edersiniz?
4- İnsanın kendi zihninde söylediği sözlerin günaha veya sevaba bir etkisi olur mu? İslâm dininde fiiliyata geçmedikçe zihinde oluşan kötü düşünceler günah olmuyor.
5- Noel Bayramında evlerin çam ağaçları ile süslenmesi, insanların birbirine hediyeler vermesi, Noel Baba kostümleri giyilmesi Hristiyanlıkta olan bir şey mi yoksa sonradan mı gelen bir şey?
6- Eski Antlaşmada Tanrının gazabı neden ön plana çıkıyor ve Yeni Antlaşmada Tanrının sevgisi ön plana çıkıyor? Eğer hak din Hristiyanlık ise Tanrının Eski Antlaşmadan itibaren sevgisini göstermesi gerekmez mi?
7- İncilin değişmediğini nasıl kanıtlarsınız?
8- Okuduğum bir yazıda Tevratın tahrif edildiği ve İsa'nın bu bozulmuş kitabı düzeltmek için geldiğini okumuştum. Eğer Tevrat tahrif edildiyse bunun düzeldiğini nasıl kanıtlarsınız.
9- İsa'nın Tanrı olduğunu kabul ediyorsanız neden İncilin bazı yerlerinde İsa kendisine sanki farklı birisiymiş gibi "Baba, Babadan dileyeceğim" gibi şeyler söylüyor? Neden kendim yapacağım demiyor?
10- Kur'an'ı Kerim'in Tanrının sözü olmadığını, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in gerçek peygamber olmadığını ve İslamın hak din olmadığını nasıl kanıtlarsınız?
11- İslam'da alkollü içki tüketimi büyük günahlardan birisidir ve bunun sebebi insan vücuduna zararlı olması, insanların sarhoş olup kendinde olamaması ve bu nedenle namaz vakitlerinde ayık olamamasıdır. Hristiyanlıkta alkol tüketimi nasıldır?
12- Ahiret inancınız nasıl? Öldükten sonra insanlar nasıl yeniden dirilecek?
13- Martin Luther'in Kutsal Kitabı Latince'den çevirmesi hakkında yorumlarınız nelerdir? Doğru bir davranış mı sergilemiştir?
14- Ahiret inancınız nasıl? Öldükten sonra insanlar nasıl yeniden dirilecek?
15- Laiklik ile Hristiyanlık birbirine uyuşuyor mu? Bir Hristiyan aynı zamanda laik olabilir mi?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer