Birincisi yaşın kaç? Çünkü evlilik boyutunda değilseniz birgün ayrılmıcagınızı nerden biliyosun? Allah'tır günahları örten, sen açığa çıkarma tekrar Allah'ın örttüğünü.. Samimi bir tevbe ettiysen seni bilen ancak Allah'tır , O'ndan başkasının haddine değil birsey demek...
İslam fıtrat dinidir. İslam’da insanın günah işleyebileceği kabul edilmiş ve bundan korunma ve kurtulma yolları insana öğretilmiştir.
Yapılan kötülükten, işlenen günah ve kabahatten kurtulup manevi kirlerden temizlenme yolu tövbedir. Tevbe ile insan, yapmış olduğu günah ve kusurlar dan kurtulup o günah ve hataları hiç yapmamış gibi tertemiz olur.
Nitekim bu hususta Peygamber Efendimiz,“Günahtan tam dönen ve tövbe eden, o günahı hiç işlememiş gibidir.”(İbn Mace) buyurur.
Efendimiz (s. a. v.), nasûh tövbesini; “Kulun işlediği günahtan pişmanlık duyması, Allah’a tam rucu’ edip, tıpkı sütün memeye dönmediği gibi, kişinin tekrar günaha dönmemesidir.”(Ahmed b. Hanbel, Musned) şeklinde tanımlamıştır.
Yüce Allah kullarını tövbeye çağırmakta ve şöyle buyurmaktadır:
“Ey muminler! Hepiniz toptan Allah’a tövbe ediniz ki, felaha edesiniz.” (Nur,31)
Başka bir ayette ise Yüce Allah (c. c.), Peygamberine şöyle buyurur:
“De ki: “Ey çok günah işleyerek kendi öz canlarına kötülük etmede ileri giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz. Allah dilerse bütün günahları mağfiret eder. Çünkü O, çok affedicidir, merhamet ve ihsanı fazladır.” (Zümer, 39/53)22 Yorumla
Soran+1 yılYa öğrenir diye korkuyorum :(
Soran+1 yılAllah hiç bir şeyin gizli kalmasını istemez
En İyi Cevaplar
+1 yılHata yapmıssın ama hıc bırımız masum degılız gecmısten ders almıssan ne ala ama devam edersen ıste sorun orda baslar vıcdan azabı cekmek zordur ama herkese de nasıp olmaz bu senın vıcdanlı ve merhametlı bırısı oldugunu gecmısınden pısman olup ders aldıgını gosterır sevgılıne soyleyıp soylememek sana kalmıs canım ama gecmıse cok takılırsan bugunu de kaybedersın ılerıde de bugunlerı yasayamadıgın ıcın pısman olursun tovbe konusuna gelıncede tovbenın en makbulu zaten genc yasta yapılandır fakat bır daha tekrarlama lutfen ınsallah bundan sonra hersey gonlunce olur
04 Yorumla
Soran+1 yılAsla. Ama ya öğrenirse
- +1 yıl
Herkesın gecmıste yaptıgı hataları vardır benım bıle
Soran+1 yılÖğrenir diye korkuyorum
- +1 yıl
Iyı dusun ıyı olsun
+1 yılBir arkadaşım vardı üniversitede senin gibi kekliklerdi ilgi alanı. Çocuk msnde kendini bir video ile kız gibi gösterip evli doktoru kandırdı. Doktoru kendisinin kız olduğuna ikna etti ve adama teklifi sundu''aşkım kamera önünde karınla ilişkiye gir''dedi ve lavuk karısıyla gözümüzün önünde ilişkiye girdi :)) daha neler neler bir keresinde de top bir çocuğu kandırdı. Çocuk peluş ayısıyla show yaptı bizimkine tüm yurt bizim odada yurt bekçisi de dahil kopmuştuk. Memleket keklik dolu. Haftada en az 1 kız soyuyordu. Bir liseli kızı sabahın 9 unda internet kafede soydu :))) kıza süveteri kaldır diyor kız olmaz diyor ikna ediyor kızı kız bir sağa bakıyor bir sola kaldırıyor saniyelik göğüsleri gösteriyor indiriyor süveteri. Bizimkisi görmedim diyor bir daha aç kız bir daha tekrarlıyor :)))))
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 456 cevap paylaştı. İyi de et ete bir durum yaratmadığına göre bu kadar hayıflanmana sebep ne ki? Sanalda bir sürü şey yapmış olabilirsin ve konuda ne kimseyi suçla nede kendini.. Şu sıralar da sanal ortamda her türlü şey oluyor.. Ben şunda iddialıyım ki, sanal da hiç bir halt etmemiş erkek varsa şu bilgisayar başında anırarak dolaşırım sokaklarda.. Merak ettiğim zaaflarını kullanan evli adam senin çok istediğin şey ile ilgili konu.. Bu kadar hayıflanmana sebep neymiş.. Ona göre ha tamam çok ayıp etmişsin diyelim veya buna üzülmene gerek yok diyelim..
06 Yorumla
Soran+1 yılŞöyle örnek vereyim olay pamuk şekeri kadar ufaktı ama ben boşluktaydım. Suç benim
Zayıflandım çünkü üzgünüm :( ama o bunu bilmiyor içim içimi yiyor anlatsam mı
Soran+1 yılYa bilsin istemiyorum ama içim yanıyor
Soran+1 yılÖğrenir mi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
resimlerin orda burada mı dolaşıyor? öyleyse anlat tabi.. ya ayrılır ya da sahip çıkar iyice. kerhaneden kadın alan adamlar var bunda ne var? öyle bir durum yoksa da salla gitsin, hem temiz kalmışsın hem tecrübe edinmişsin ilerde çok işinize yarar. vicdan azabı edilecek bir konu değil... gerçeğini yaşasan bile değil... senn haytın senn vücudun...
01 Yorumla
Soran+1 yılYa 1 yıl geçti üstünden işte bir şey olmaz sanırım
+1 yılBu mantigi anlamiyorum. Sevdigin kisiyi diger insanlardan farkli görmene sebep olan tek sey ona atfetmis oldugun anlam degil mi? Yani biyolojik olarak bazi hormonlar salgilanmasa sende ona ilgi duymayacaksin. Eger vicdan azabi duyacaksan , kendi inancina , ahlakina uygun yasayamadigin icin duy. Baska birisini düsünerek yasamak , vicdan azabi duymak ahlaki mi sence?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNolcak canim ya gecmis gecmiste kalmistir kimseyi ilgilendirmez bu sevgiline karsi bir yanlisin olmamis onunlayken bir hata yapmamissin onu ilgilendiren kisimda bu zaten. Gecmiste bir hata yapmissin tovbe etmissin daha fazla uzme kendini actigin yeni ve temiz sayfanda mutlu olmaya bak
05 Yorumla
Soran+1 yılAnlatmalı mıyım
Cevap sahibi+1 yılBana sorarsan gerek yok gecmis senin gecmisin kimseyi ilgilendirmez
Soran+1 yılYa öğrenirse
Cevap sahibi+1 yılNereden ogrenicek butun sitelerde videon mu varda
Soran+1 yılYok tabiki ama baya kişiyle oldu birde tanıyorsa ne biliyim insan korkuyor işte
Benim tavsiyem anlatma , ama vicdan azabı çekeceğini düşünüyorsan anlat ama gerçekten pişman olduğunu belli et , eğer kabul ederse bu halinle gerçekten seviyordur , etmiyorsa çabalamanın manası yok. Hatandan pişman olmuşsun sıkıntı yok bence. Ben olsam seviyorsam cidden bırakmazdım öyle diyim yani.
01 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum ama cidden pişmanım
Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. sanal ya da dokunarak farketmez bir haltlar yemişsin. önemli olan hata yaptığını anlaman ve bir daha tekrarlamaman. geçmiş gizli kalmaz. ileride çıkacak olursa bile herkesten öönce sen anlat ki güven sorunu yaşamayın.
01 Yorumla
Soran+1 yılİşte tek korkum o
Herkes hata yapabilir. Eskiden yaptıklarından dolayı pişmansan artık bu dakikadan sonra yapabileceğin bir şey yok. Bir daha geriye dönme. Geleceğine ve birlikte olacağınız geleceğe odaklan. Herkes kendi geçmişiyle yaşamak zorunda.
04 Yorumla
Soran+1 yılAnlatdam mı
Soran+1 yılanlatmalı mıyım sevgilime
- +1 yıl
Bilmem. Ben olsam öğrendiğimde tepkim ne olurdu? şu an kestirmek zor ama ilk başta biraz kızar ardından da seviyorsam bir sorun haline getirmezdim. Seni seven her halinle herşeyinle sevmeli bence. Geçmişini çok merak eder ve kurcalarsa sen istersen anlatırsın ama anlatman şu an için çok da şart değil bence. Yine de en iyi sen bilebilirsin.
+1 yılDemek evli olan zaaflarini kullanmasa bu durumdan gayet memnun olup mutlu mesut yola devam edecrktin yani. İnsan beşer şasar ama bu bir olur 2 olur seninki biraz sarsilmis
03 Yorumla
Soran+1 yılO zaaflarımı kullandı ama suçlu benim. Zaten dersimi aldım ben
- +1 yıl
Helal olsin sana herkes hata yapabilir ama kimse srnin gibi yureklilikle hatalarinin arkasnda durmaz. Sen kolay yoldan cok ayrinti olmadan anlat bence sevgilineki sonradan ortaya cikarsa en azindan azda olsa anlatmisligindan durumu kurtarabilirsn
Soran+1 yılÇıkmasa anlatmam aslında. Ama aksi şeytan işte
işte kendini sadece kendn çin temiz bırakman lazım. madem tövbe ettin her insan haata yapar ve daha yapmaz o yüzden fazla hırpalama kendni sevglnde anlat derm
02 Yorumla
Soran+1 yılKorkuyorum.
ilişkiniz ne kadar oldu ablacığım ne kadar sık görüşüyorsunuz? buna göre anlatıp anlatmaman gerektiğini söyleyeceğim.
00 Yorumla
+1 yılherkes hata yapar bu kadar büyütme bence pişmansın zaten geçmişini geride bırak hayatının tadnı çıkar sevdiğinle. Bunu da düşünme daha fazla
00 YorumlaKimler neler yapıyor diktirip bakireyim diyen hatta regil doneminde ilişki yaşayıp bakireyim diyen. içini ferah tut bence en azından vicdan yasıyorsun
06 Yorumla
Soran+1 yılAma ne biliyim belki bilse sevmezdi :(
Soran+1 yılYa öğrenirse
Soran+1 yılYalan ya allah ortaya çıkartır diye korkuyorum
Anlatmana gerek yok yaptıkların da kötü şeyler değil ki. Yüzünü göstermemişsindit umarım.
010 Yorumla
Soran+1 yılYok ama korkum var öğrenirse diye olmaz olmaz ama ya olurda
Soran+1 yılDünya küçük yalan saklanmıyor
Soran+1 yılDürüst olmak gerekirse şimdi hatırladım. Videoda gözüküyordu. Ama sanmıyorum koyduklarını. Allah ortaya çıkarır diye korkuyorum
Soran+1 yılYaşım 19du cahillikte vardı
Soran+1 yılHayır ama olayın üstünden 1 yıl geçti. Şuanlık bir şey olmadı
+1 yılAnlatırsan ayrılırsınız büyük ihtimalle ama anlatmazsan da öğrenirse kötü olur veya vicdanın rahat bırakmaz seni.
00 Yorumla
+1 yılartık yapıcak birsey yok yapmayacagım dedin ve yapma bu sekildede kendini affetmiş ol gecmişin ve olmusun onune gecemezsin bu yuzden kendinle barıs
06 Yorumla
- +1 yıl
kime?_
Soran+1 yılSevgilime
- +1 yıl
Bitirmek istiyorsan anlat tabi ama devam etsin istiyorsan gecmisi yasanmadi sayicaksin
Soran+1 yılYa öğrenirse
- +1 yıl
ögrene bilecek birisi var mı sen yaptıgın seksleri baskalarına analattın mı?
+1 yılEn büyük pişmanlığın bu olsun hayatında telafisi olan hatalar bunlar unut gitsin
06 Yorumla
Soran+1 yılYüzüne bakamıyorım ama çok temizsin ondan seviyorum diyor
- +1 yıl
Kendisi çok mu temiz acaba boşver unut geçmişi geleceğe bak evlene kadar bir hata yapma
Soran+1 yılKonusmadık bu konuları daha yeniyiz. Anlatmalı mıyım
- +1 yıl
Bence anlatma boşver
Soran+1 yılYa öğrenirse
- +1 yıl
Nereden öğrenecekki?
Bütün yazıyı okudum Xperimi almadan gitmek olmaz. Sana da başarılar diliyorum.
10 Yorumla
+1 yılOff saçmalama bunda uzulecek nr var. Yaşadığı hiç bir şeyden pişman olmamalı insan
01 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılfarkındamısın herşeyden pışmansın yaptığından onla tanışmaktan onu engellemekten ınsan bu kadar pışman olmamalı ıstedım ve yaptım demelı ıyıde olsa kötüde olsa ben ıstedım demelı.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTövbe edeni Allah Affediyor. Pişmansan bende affederim. Sonuçta kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Ama erkek arkadaşın geçmişini senden öğrensin. başkasından değil.
05 Yorumla
Soran+1 yılKorkuyorum anlatmak istemiyorum başkasından öğrenemez sanırım
Cevap sahibi+1 yılHiçbir gerçek gizli kalmaz. Evlenip 3 çocuktan sonra öğrenmesi daha kötü olur.
Cevap sahibi+1 yılKaldı ki ben böyle bir şeyi başkasından duyarsam tepkim çok farklı, kendisinden duyarsam çok ama çok farklı olurdu.
Soran+1 yılNasıl öğrencek ki.. ama belli de olmaz
Cevap sahibi+1 yılBilemem sonuçta. sanel alem ve de dünya zannettiğimiz kadar büyük değil.
tam aradıgım hatun he :) dewam et bişi olmaz et ete deymıyo
04 Yorumla
Soran+1 yılAnlatmalı mıyım. Hayır tövbe
Soran+1 yılHayır korkuyorum :( anlat mıyım mı
+1 yılAnlatınca dinleyecek olgunluğa sahip mi dicem ama... zor kabullenmesi
00 Yorumla
+1 yılUzme kendini hatani anlamissin kuzum gecmisi unut gelecege bak
02 Yorumla
Soran+1 yılAnladım ama geçmiş gizli kalmaz ki ben hep korkucam mesela
- +1 yıl
Korkma seni sen oldugun icin seven biri olacaktir
+1 yılYapılan herşeyin ilerde ne sonuçlar doğurur diye düşünülmesi lazım ;) Rabbine sığın sen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiza napabiliriz ki Bu konu hakkinda kendi icinde olan bise
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgecmıs bır coptur karıstırmamak lazım
sıkıntı yapma ama daha tekrarlama10 Yorumla
+1 yılZaaflarimi kullandi cümlesini acarmisin
03 Yorumla
Soran+1 yılİstediğim bir şey vardı ama çok ufak ve anlamsızdı ama ben çok boşluktaydın
- +1 yıl
Istedigin parayla alinacak birseymiydi? bnce s karsilik sende birseyler istemis yapmissin birseylere sebb olmasaydin vijdan azabi cekmezdin blkide bilmedigimiz cok sey var ama hatanin farkindasin bidaha yapmicaksin ve hatalarini düzeltim sevgilini mutlu etmeye bakacaksin
Soran+1 yılDeğildi anlatsam salaksın dersin boşver ne kadar mal mışım
+1 yılGeçmişin olmasaydı geleceğinde olmazdı.
14 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım
- +1 yıl
Geleceğine bak yani, geçmişi düşünme.
Soran+1 yılya öğrenirse geçmiş gizli kalmaz ki
- +1 yıl
Geçmiş gizli kalır eğer gömmeyi becerebilirsen.
O cok istedigin sey neydi?
06 Yorumla
Soran+1 yılÇok ufacıktı bir şeylere inanmak istedim bu aşk değildi ondan tiksiniyordum. Fazla açmak istemiyorum çünkü afedersin b*k uğrunaydı kendimden nefret ediyorum
Soran+1 yılOlay teselli değil ki anlatsam mı
Soran+1 yılOna anlatsam mı diyorum
+1 yılbana mesaj atarmısın nolur
00 Yorumla
+1 yılHerkesin esi kendi gibi olurmus skma canini
00 YorumlaKişilik var da başlıkta karakteri göremiyorum
00 YorumlaAnlat bilsin ama ayrılacak diye tahmin ediyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılKorkuyorum
+1 yılÇoooookkk yanlış yapmışsın
01 Yorumla
Soran+1 yılHemde nasıl
+1 yılkıyamam senin olayını bn yaşadım canım haklısın
06 Yorumla
Soran+1 yılDayanamıyorum...
- +1 yıl
üzülme aynı acıyı bn 3senedir yasıyorumm
Soran+1 yılOnun yüzüne nasıl bakarım
- +1 yıl
sen nie bakıosn eger böyle bişey yapıp dönersen küçük düşersin yeni insanlarla tanış benim gibi bnde yanlızım arkadaşım ol paylaşalım konuşalım dertleşlm belki seversin ondan daha güzel anlayışlı bir kalbim vardır
Soran+1 yılHepiniz aynısınız
- +1 yıl
herkesi aynı düşünme
Gizli Üye(36-45)+1 yılbir foto atsana be sevabına :D
22 Yorumla
Soran+1 yılPislik ya
Cevap sahibi+1 yılneden öyle diyosn ya ben bakir bir adamım bende istiyorm senn gibi bir arkadaşım olsun :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaçmalama ya o çokmu namuslu sevgilin
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama ne biliyim ya öğrenirse bana temizsin deyince içim yanıyor
Cevap sahibi+1 yılÜzülme ya oda masum değil öyle düşün
+1 yılCeki duzen vereceksin daha cok ve anlatmalisin.
00 Yorumlaanlat, bilmeye hakkı var.
02 Yorumla
Soran+1 yılKaybederim onu.
+1 yıliyi sanal yapmissin. Pek dert etmene gerek yok.
05 Yorumla
Soran+1 yılYa resimler ya videolar
- +1 yıl
Yuzun belli oluyomu?
Soran+1 yılEvet çok cahildim çok ama 1 yıldır bir şey olmadı
- +1 yıl
Yuzunu cekmeseydin sorun yoktu.
Soran+1 yılÖğrenir diye korkuyorum hadi o kanıtları görmedi.. Ama geçmiş gizli kalmaz ki
Gizli Üye(30-35)+1 yılsıkma canını seninde ihtiyacın var cinselliğe
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılherkes anlayışlı olmayabilir anlatma seninle kalsın cinsellik erkekten ibaret değil
Soran+1 yılHaklısın
Cevap sahibi+1 yılinsanın en değerli olanı kendisidir
Soran+1 yılYa öğrenme
Cevap sahibi+1 yılanlamadım
+1 yılZor be karmaşık durum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvli adamla ne yaptın tam olarak?
00 Yorumla
+1 yılbizene kardeşim :)
01 Yorumla
Soran+1 yılsöyleyeyim mi diye sordum
+1 yılsenin gene iyimiş
014 Yorumla
Soran+1 yılDerken
- +1 yıl
temas yok biraz daha hafif tabi hoş değil ama bir erkek en azından kabul edebilir seviyede
Soran+1 yılya öğrenirse aslında öğrenmez ama geçmiş gizli kalmaz diye bir söz var
- +1 yıl
bence anlatma ve sende unut tövbe et
Soran+1 yılya aksi şeytan öğrenirse diye korktum
- +1 yıl
ihtimali varmı?
Soran+1 yılŞeytan işi ben sanmam. Olmaz ya
- +1 yıl
sanal işlerini kapat iptal et o zaman
Soran+1 yılo zaman sorun kapanır? Ya ben çok gördüm sonradan ortaya çıkan şeyler.
İslami siteye baktım bir kadın sormuş demişki eşim beni çok seviyor bende onu ben ondan önce beraberlik yaşadım vicdan azabı çekiyorum öğrenirse ayrılır vs. Hoca demişki anlatmayın evliliği bitirebilir.- +1 yıl
bakireyse anlatılmamalı diye duydum bende üstüne kapatın diye
Soran+1 yılanalamadım
- +1 yıl
duyduguma göre bakire olmayan bakireyle evlenemez ama bu tür şeylerin üstünü kapatın diyen vardı anlatmazsan daha iyi olur bence
Soran+1 yılanlatmayacağım korkum öğrenmesi
- +1 yıl
öğrenene kadar sana güvenir seni severse affeder sende biraz muhafazakar ol
+1 yılPişmansan sorun yok
03 Yorumla
Soran+1 yılÇoook anlatsammo
- +1 yıl
Anlat sorun olacağını sanmıyorum
Soran+1 yılAma istemiyorum :(
+1 yılÇok zor b i drum ya
04 Yorumla
Soran+1 yılAnlatmalı mıyım diye düşünüyorum