ben dindar bir erkekle evlenmek istiyorum . ama nerede bulurum bilmiyorum. cemata mi karismak gerekir? cemaat ne demek?..
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılGenelde insanlar maalesef Allah'ın ayetlerini ya dua ederken, ya namaz kılarken ya da buna benzer durumlarda dile getiriyorlar. Çoğunlukla da anlamlarını bilmiyorlar. Kuran-ı Kerim'i anlamını bilmeden de okumak apayrı duygular uyandırıyor insanda ama bir de anlamlarını bilip, yaşamın her anında ona uygun yaşamak bambaşka. Ben bir mühendisim ve işim gereği çeşitli cihazlar kullanıyorum. Bu cihazların da bir kullanma kılavuzu var. Belirtilen koşullar dışında kullanmam durumunda o cihazın zarar göreceği aşikar. İşte insanın kullanma kılavuzu da başta Kuran-ı Kerim ve sonra da Peygamber'imizin (SAV) mübarek sünnetleri. İnsan kimi zaman zorlanıyor lakin şüphe yok ki bizim mutluluğumuzu bizden daha çok isteyen Allah'ın bir bildiği vardır muhakkak diye düşünmek gerekiyor. İşte severken de sevilirken de buna dikkat etmek gerekir. Herkes gibi ben de karşımdaki insana aşık olmak, gözlerinin içine baktığımda söyleyeceklerimi unutacak kadar sevmek isterim. Hemen hemen herkes bu şekilde sevmeyi ve bunun bir ömür sürmesini ister. Lakin ne yazık ki çoğunlukla sevgilerinin özüne faniliği koyuyorlar. Çoğu zaman insanlar karşısındakinin güzelliğine/yakışıklılığına ya da maddi olanaklarına kapılıyor. Bazen de ilgi alakası cezbediyor. Bu örnekler çoğaltılabilir. Lakin hepsi de her an bir kaybolma tehlikesi taşıyor. Çünkü Yaradan bir tek şey dışında her şeyin fani olduğunu söylüyor. Fani olmayan tek duygu Allah Aşkı. Hz. Mevlana'nın söylediği gibi "Sonsuz aşk istiyorsan Sonsuza aşık olacaksın."Bu nasıl olacak diye soracak olursanız söyleyeyim; her şey niyetle başlar. Yaşamın her anında Allah'ı anarsak elbet o da sevgisini, rızasını esirgemez bizden. İşte o zaman gerçek aşk yaşanır. Hem de bir ömür. Nereden bulacağınızı sormuşsunuz; işte o konuyu Allah'a bırakın derim. Siz O’nun rızasını ararsanız elbet O da karşılığını fazlasıyla verir. Nereden mi biliyorum; " Ve zamanı geldiğinde, Rabbin sana (kalbindekini) verecek, seni hoşnut kılacak.. "(Duha Suresi/5. Ayet) Kalbinizde Hep Allah olsun, çünkü o AŞKIN KENDİSİ…
80 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 886 cevap paylaştı. ks şakirt yuvası takıl işte birine..şehir falan verseydin allAhın izniyle biri yapışırdı kesin güncellemeye falan ekle bari :/
41 Yorumla- +1 yıl
slksdaklsadklasd
seninde öyle olmak gerek yani öyle insanlar ısmarlama gelmiyor tabiki sen nasıl ortamdaysan öyle insanlar tanırsın canım ama sakın ilk denemeni nur cemaatiyle yapma eger harbıden istiyorsan mevlevi nakşibendi yada kadiri tarikatlerinin sohbet ortamlarında bulun çok kültürlü çok beyefendi insanlar oluyor içlerinde .. tabi cemaattede vardır ama cogu cıkar pesınde cok azı normal gelıyor bana o yuzden dedım ..
23 Yorumla
Soran+1 yılhm. tskler bekleyip gorucez. :)
- +1 yıl
Genelleme doğru değil
nasip kısmet işleri bunlar bacım :)
cemaat : topluluk demek. aynı dinden vs olanların topluluğuna denir.
bizim ülkede cemaatçi dedinmi ayakların kıçına değerek kaçmalısın demektir zira pek hoş bir imajları yoktur. malesef.
sen ocu buculara karışma hiç başına iş çıkarma. zamanı geldiğinde bulursun.22 Yorumla
Soran+1 yılkarismayi dusunmuyorum zaten :)
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
35Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılsimdi bu islami evlilik siteleri cokmu edepli sanki?bikere islama saygilari olsaydi o sitelerde kari-koca aramazlardi ordakilerin hepsi evde kalmis cürük carkit o kadar nisanlari atilmislar bir bok olmayanlar chatde koca es hanim arar iste.islamda yaziyormu türban tak ibadet et ve cik resim koy kendini chatlerde pazarla diye?günümüzün soytarilar türbanada islamada kurban olsunlar erkeklerde ayni bok o sitedekilerin islamdan bahsederler imani bütün bayan arayisi icindeyim derler oysa imansizligida kendileri yaparlar...sen temiz bir koca istiyorsan gülüm bence bir topraga erkek ek kendin byüüt ve evlen ancak o sekil temiz imani bütün bir esin olur bu zamanda anca ücün birini bulun aksi takdirde...
11 Yorumla- +1 yıl
Genellleme yapamayız
+1 yılDindar Evliligi yapmak isdediginden eminmisin Seni neler bu yola itiyor.
Onu gecdim Sen dindar bir kisinin nasil düsündügünü biliyormusun ?
Üsdüne Kuma getirebilecegini Seni Dinen her an Bosaya bilecegini vesayireleri Düsündünmü ?
Böyle bu Genc yasinda Kendini yakmakmi isdiyorsun Senin hicmi Hayelerin yok hayatda Yapmak Yasamak isdediklerin yokmu Senin. Soruyorum Sana214 Yorumla- +1 yıl
Haddini aşmışsın:SS
- +1 yıl
Ne yobaz insansın sen nerde yaşıyorsun uzayda falan mı bu yazdıkların ne böyle saçmalık dini bir bütünlükle olan bir evliliğin büyüsünü anlayamayacak kadar geri kafalısın nasıl bir zihniyete sahipsin sen..
- +1 yıl
Beni burda elesdiren Arkadaslara Tessekür ederim Sizin gibi düsünmekdense ben Yobaz olmayi tercih ediyorum. Islam kuralalrindan bahsetmeden önce bi düsünün herkez sokaga cikip Müslümanim diye bagiriyor hangisi Müslümanligi yasanmasi gibi Yasiyor ?
Yapmacik Müslümanlardan cok ! Bana dürüst olmuyorsunuz kendinize dürüst olun.
Müslümanim diyorlar Karilarini aldatiyorlar. Müslümanim diyorlar Alkol aliyorlar Müslümanim diyorlar Dedikodu yapiyorlar.
Bi düsünün bakalim nedemek isdedim.
Saygi gösder
Soran+1 yılbeyefendi dusunceleriniz cok yanlis. dindar demek kuma getirmek degildir baska biseylerle karistirmayin. hayatimi sadece allahin yolunda biriyle birlestikmek istiyorum zamani gelince bu demek degildirki illa haci hoca olsun.. ibadetlerini yapabildigince yapsin yeterli... bu dusuncelerinizi bilgisizliginize bagliyorum.
- +1 yıl
Dogru Allah yolunuzu Acik etsin hic birsey demiyorum Yasiyin görün ondan Sonra buradan bana yazarsiniz Dogru Karar olup olmadigini Dindarin nasil iyisi varsa kötüsüde var demedi demeyin.
Hüngür hüngür Agladiginizda beni Hatirlayin olurmu
Soran+1 yılherkesin iyisi kotusu var. onemli olmak aralarindan iyiyi secebilmek.
- +1 yıl
Lütfen bana bidaga yorum yazmayin Sizin iyiliniz icin burda Size aydin olmak isdedim.
Siz anlamakda zorluk cekiyorsunuz kafaniza takmisiniz bikere.
Soran+1 yılhicde yardimci olmadin ve bida bole seylere sen yorum yapma.
- +1 yıl
Ugrasamam Seninle
Cahilsin cok Cahil
Akilan biraz Evlenerek neyi cözeceksin ?
Soran+1 yılyaw ben simdi evlenmeye ciktim yaziyormu. bilip bilmeden konusma. cahil senin gibilere denir.
- +1 yıl
Isine bak bana Yorum yapma degerli Zamanimi Calma .
- +1 yıl
Bir ilksin beni Terbiye edecek belki basarirsin vay vay ben nekadar Aciz birisiymisim .
- +1 yıl
sen dindarlığı hiç bilmiyorsun be canım
+1 yılgit ak parttiyeveya refah partisine. bb partisine üye ol. onlar kısa sürede sana bulurlar. Cemaat zordur. , internette tanıdıgım bir çok cemmate bagli bayan içler acisi haldeler. belki bahtlari kötüydü bilemiyorum. cünkü cemaatteki insalar bastirilmiş duygularla yetişiyorlar. içlerinde cok azı farklidir. bence sen kısmetini Bekle rabbim neylerse güzel eyler, ve vardir bir bildiği.
03 Yorumla
Soran+1 yılyaw bulmaya cikmadim zaten yani. soruyorum sadece.
- +1 yıl
bende bildigimi söyledim sadece bir şey demedim yav. yada bir evlilik programina cik. kriterlerini söyle. bulurlar seni :)
Soran+1 yılyok daha neler :))
+1 yılGüzelce bi' kapan. Dışarı çıkınca sağa sola bakmayıp gözler sabit yürümek suretiynen ilerle. Bu yürüyüşü sokakta denemeden önce evde denemeler yap. Kolay değil... Sonrasında sana gelen hayırlı kısmetlerden seçiver işte :\ Öf anlatırken bile bunaldım. Çok kolay gelsin alla emanetsin :\
11 Yorumla
Soran+1 yılsana dicek laf bulamiyorum. saga sola baka bilirsin ama haram seylere bakmamanin bunaltici oldugunu sizden duydum. yinede dusuncenize saygilar.
Allah bu düşüncenizi zafere ulaştırsın sevgili kardeşim .Cemaat toplu bir insan gurubu için kullanılan bir sözdür örn. cami içerisinde namaz kılan insanlar,bir okulun öğrencileri vs. ancak günümüzde insanlar cemaat sözçüğünü dindar insanların toplulukları için telafuz etmektedir.Dindar bi insanla evlenmek istediğinizi toplumun öğrenmesini sağlayın bunu gizlice yapmanız daha hayırlıdır. selametle
00 Yorumla
+1 yılbazı arkadaşlar öyle yorumlar yapmış ki cami çıkışına git ve cemaatlerle alakalı. evet ben dindar biriyim namazda kılarım ama çok kültürlü ve modern yakışıklı biriyim. kendini ateist diyen çoğu kişiden daha bilgiliyim. bende dindar biri arıyorum kısmet.
00 YorumlaSülalelerde gönüllü şişman teyzeler vardır bu işler için.
Bir haber salıp bekle. Bulur getirirler hemen.26 Yorumla
Soran+1 yılsen salsan diyorum.
Soran+1 yılkolay gelsin sana o zaman. bende gorucu ulusu evlenmeye niyetli degilim zaten.
- +1 yıl
:)) doğru söylemişsin
+1 yılBen gayet dindar bir insanım ibadetlerime cok dikkat ederim eger istersen tanışıp evlenebiliriz yanlızlıktan da usandım zaten profilimi ekliyebilirmisin?
03 Yorumla
Soran+1 yılben ilerde demek istedim. su an evlilige sicak bakmiyorum. bu islerde bole sanaldan olmaz zaten. :)
- +1 yıl
Tamam gerçekte tanışalım o zaman ya bende hemen gel nişanı takalım manasında söylememiştim zaten ok kendin bilirsin
Gerçek den Allah korkusu olan saygılı dindar bir bayanla evlenmek istiyorum dul bekar boşanmış aile korkusu olan aile terbiyesi olan ciddi anlamda sevebilecegim karşılıklı sevgi olmasını çok istiyorum iyce tanıyıp ondan sonra her şey olmasını istiyorum
00 Yorumlaşimdi amaç dindar görünüp bardan pavyondan çıkmayanmı yok sa herşeyini kalbinde yaşayanmı göreceli kavramlarla evlilik olmaz ha yok türbünlere oynasın dersen çok aramana gerek yok sokağa çık yeter
16 Yorumla
Soran+1 yılher onune geleni dindar diye alamazsin guzel ahlakada bakarimda. din yolunda olmasi benim icin onemli onun icin adam akilli cevap vermicekseniz yazmamanizi tavsiye ediyorum..
Soran+1 yılanlayamadim acik konus. beni sinir etme.
Soran+1 yılignore ediyorum seni.
+1 yılpilav milav yemeye çağırırlarsa koş git
arada nikah,düğün,mevlüt hepsini çıkarırlar23 Yorumla
Soran+1 yılsagaol birlikte gideris artik :)
- +1 yıl
olur,çifte mevlüt yaparız
Soran+1 yıl:))
Aşk İlişkileri konusunda 501 cevap paylaştı. dindarım diye gezen, dandik okadar çok insan varki.. içen zıçan birinde de Allah korkusu vardır .. hayırlısı de geç.. kısmet bu çıkar biryerden..
10 Yorumlaöyle bir erkeği hak edecek karakterdeysen o gelir seni bulur...
16 Yorumla
Soran+1 yıldemi beklemekten baska care yok desene..
Soran+1 yıldua et benim icin :)
Soran+1 yılseninde :)
+1 yılDindar bir nesil yetiştirilmek üzere.. Az daha beklesen ?
44 Yorumla
Soran+1 yılevlenmeye cikmadim simdi zaten. siz dert etmeyiniz.
- +1 yıl
Hahaa. Güzeel :D +1
- +1 yıl
Dert etmemizi istemiyorsan, burada bu soruyu sormaman daha iasbetli olurdu. Soruna cevap veren burdaki herkes, az buçuk derdinle dertlenmiş insanlar.
Soran+1 yıltskler o zaman cok yardimci oldunuz. :))
islami evlilik sitesi var oraya üye ol bence ama ücretli :))ama nacizhane bir tavsiyem yaşın çok genç dindar yaşam biçimini biraz daha gözden geçir üzülebilirsin ...
13 Yorumla
Soran+1 yılsagaolda sanaldan evlilik mi olurmus :))
+1 yılBir insan nasıl bu kadar yüzeysel evlenebilir. Evlenmek isteyebilir. Gerçekten anlayamıyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılne demek istedin.
+1 yıllink Sohbet var dediler geldik hacı
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 415 cevap paylaştı. islami evlilik sitelerine bak googlede arattır en meşuru gonülden diye başlıyor bulursun.
01 Yorumla
+1 yılal işte burdan bulursun bir şekilde
https://timav.com.tr/00 Yorumlaaslinda bende dindar kiz ariyorum.. emailini verirsen tanisiriz..
00 Yorumla
+1 yılYalakalık yaptığın tanrının oğlu var olmaz mı ?
Bana da yap. Benim babamdan neyim eksik ?02 Yorumla
Soran+1 yılsize bisey demiyorum. allah goruyor.
önce sen dindar olacaksın hayat tarzını onun çerçevesinde çizeceksin o seni bulur
10 Yorumla
+1 yılSimdi senin için burada ateistler bile dindar olur :)
10 Yorumlaayni soru bendede vardi ...
10 Yorumla
+1 yılKabe'nin oralarda bulursun.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 839 cevap paylaştı. BKZ: denizde kum, türkiyede dindar.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılNiyette önemli ama hayırlısını iste.
11 Yorumla
+1 yılCamiye git bacım, imamı sor söylerler ;)
10 Yorumlaallah gonlune gore versın
01 Yorumla
Soran+1 yılamin amin seninde :))
hakediyorsan, o seni bulur. merak etme
02 Yorumla
Soran+1 yıleminim avukat bey.
benim var öyle arkadaşlarım
05 Yorumla
Soran+1 yılolabilir.
Soran+1 yılaman yok sagaol. gorusu usulu istemiyorum.
benle evlen o zaman :D
02 Yorumla
Soran+1 yılcok komiksin.
+1 yılkısmet canım bu ısler
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbulabildin mi kardeş :) nerden buldun merak ettim
00 YorumlaBenimle tanıs😊
Tel instagram hakanaslan25190700 Yorumla
+1 yılBenden bahsettiniz galiba kulaklarim çunladi da :)
00 Yorumlacami çıkışına git...
21 YorumlaBu sitede çok var.
13 Yorumla
Soran+1 yıltobe tobe de. carpilcan yalan soleme.
Soran+1 yılsaygi duyarim beni ilgilendirmez.
+1 yılmeyhane.
110 Yorumla
Soran+1 yılseviyenize indmiyorum.
- +1 yıl
merhaba disco.
he soran he hem koca ara hem seviyeden bahset peh. abazangirl.
Soran+1 yılkoca aramiyorum cicim sen dert etme. aricam en son yer bura.
- +1 yıl
soruyu sikayet ediyorum o halde alakasiz diye.
Soran+1 yılet. senide ben ediyorum.
- +1 yıl
et.
disco bu evde kalir kesin.
Soran+1 yılsenin gibi.
- +1 yıl
elbette
+1 yılBurada
00 Yorumla
+1 yılsiteden
00 Yorumla
+1 yılcamiye git:)
01 Yorumla
Soran+1 yılgideris kotu bisey yok yani :))
Gizli Üye(36-45)+1 yıl+4369917123190
00 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem