Dershanesiz üniversite kazanılır mı?

Daha 6. sınıfta dershaneye vermişlerdi beni. Gitmedim, bunun için çok küçük olduğumu düşünüyordum. 7. sınıfta gittim ve 8. sınıfta da yazdırdılar ama liseye önem vermeyen bir tiptim ben. Düz lise benim için biçilmiş kaftandı, diploma puanım da iyi gelecekti.

Derken 8. sınıfta ağlaya zırlaya bıraktım dershaneyi. Meğer parasını babaannem veriyormuş ve ben onun yanında, "beni zorla dersaneye gönderiyolar babaneeeaa" diye ağlayınca, olay bitti. Tabii ücreti babaannemin karşıladığından haberim bile yoktu.

Şimdi lise sondayım. Liseye vermediğim önemi çok veriyorum üniversiteye. Mutlaka gitmem lazım yoksa kafayı yerim anlayacağınız. Ama babam kabul etmiyor. Güvenmiyormuş bana.

"Baba, ben sözelim, sayısal da görmem lazım neden anlamıyorsun beni? O zaman çocuktum ben." diyorum.

"Olmaz." diyor.

Aslında bu kadar üstünde durmazdım, geçen seneki mezunların kitaplarından da faydalanabilirdim. Kendi kendime de bir şeyler yapabilirdim ama biraz kıskançlık da söz konusu bende.

Abim, bir baltaya sap olamayan bir insan. Milyarlar verip bir belge aldırıyor, ardından hiçbir işe girmiyor. "Onu sevmedim ben, şu belgeyle şunu olurum, o daha iyi." diyor, hemen o belge alınıveriyor.

Ben asıl buna içerliyorum. Benim bir hatam bütün hayatımı engellemelerine sebep, ama onun bu vurdumduymazlığı hiç önemli değil, yeter ki o iyi olsun.

Ne yapmalıyım ben? Dershanesiz üniversite kazanan var mı aranızda? Bana bir yardım ediverin. Hayır yani üniversite hayallerim suda yüzecek yoksa.
Dershanesiz üniversite kazanılır mı?