Sacmalamış.. Sevgili olsan veya olmasan bile bir bayanla yemeğe gidiyorsan , paran olmasa bile uslup öyle olmamalı... sanki kaz yontma usulü veya nedir bu ya hep ben ödüyorumda bu seferde sendeniz galiba içinde tutumayıp pırtlamış gibi birşey ama yanlış... Büyük ihtimalle pırtlama değil.. başka bişeyin dışa vurumu, artık o senin gözlemine kalmış... Ben olsam param olmasa bile borç harcla giderim o yemeğe ama genede ödetmem bayana hesabı... Artı sevgiliye bile bu seferlik sendeniz desek herhalde ayrılık sebebi olur gibime geliyor. Uslup sorunu var,, bide sanki çok rahat birine benziyor bu tarz işerlerin p'çi...
43 Yorumla- +1 yıl
Evet benim de böyle bir erkek arkadaşım vardı ve ilk kavga bu nedenle oldu. Hep cimri olmasından ve çevresinden dilenmesinden kavga ediyordum. Sonunda ayrıldım.
En İyi Cevaplar
1. Hesabın ödeyeceği tarafların ekonomik durumları ile ilgilidir
2. Bir tarafın düzenli bir geliri var diğerinin yok ise geliri olan öder
3. Her iki tarafın geliri var ise dönüşümlü öderler
4. Her iki taraf öğrenci v. s ise yine dönüşümlü ederler ama erkek 2 öder kız 1 öder
5. Ne olursa olsun ilk ödemeyi erkek yapmalı
6. Her iki tarafın ekonomik durumları iyi değilse nisbeten ekonomik yerler tercih edilmeli
7. Hesap ın az olduğu durumlarda bugün sendeniz denmeli
8. Bitti116 Yorumla- +1 yıl
u6hjyt
- +1 yıl
Aynen öyle ama işte kıza hiç para harcamak istemeyen çok erkek var.
+1 yılBunun parası yok tipi bir affı olamaz. Bir erkek ve bir bayan buluşmaya çıkıyorsa hemde ilk, bu gün özenilmiş, düşünülmüş olmalıdır. Elbette sevgili olduğunda falan hesabı eşit bölüşeceksiniz. Ama bir erkek kadınını sahiplenmesi ve incelik göstermesi lazım. Bu dünyanın her yerinde geçmişten günümüze aynıdır. Hatta erkeğin hesabı öderken aleni değilde alttan belli etmeden ödemesi doğrudur. burada senin suçun yok. Hatta sen gayet iyi niyetle kendi hesabını da ödemek istemişsin. Doğrusu bu işte. Aksini iddia eden erkekler lütfen biraz incelik öğrensin
32 Yorumla- +1 yıl
Tabiki hep yapsın demiyorum ama incelik ve ilk buluşma için bu ideal. Hele ki erkek davet ediyorsa.
+1 yılbende hesabı kendim ödediğimde huzurlu oluyorum fakat bir erkeğin ödemesi cok ayrı bir sey güzel bir davranıs. he zamanı gelir parası olmadığı zamanlar sende (kızlar) ödeyebilirsin her buluştuğunuzda o ödiycek bişey diye yok ama ilk aylar erkek tarafından ödenmesi gerekir bence yıllar gectikce hesapları bölüşürsünüz ama her zaman hesabı kıza ödeten erkek itici gercekten
26 Yorumla- +1 yıl
hadı canım nıyeymıs o tabı odeyeceksınız erkek para cuzdanı gıbı gormekten vazgecın kımse sızın yedıgınızı odemek zorunda deıl
- +1 yıl
Hayatımda bir defa olsun hiç bir erkeğin parasına bakmadım hatta yedirdim cidden kız hesabı ödeyince erkeğin gururu incinir bir kere iki iliskim oldu bir tanesinde hesabı ödeyen ben varken elin cebine girmiycek diyen diğerinde sürekli ödeyen bendim ve ödediğim şeylerin değerinide bilmezdi bir kere bile ödemezdi bu benim icin sorun değil ödemeyebilir ama ödeyen kişininde yeri farklıdır bende centilmenliktir bence ben her zaman ödiycekte demiyorum yeri gelir sen ödersin şu an yaptıgın yorum cok bencilce
- +1 yıl
demek istediğimi adam gibi anlamamışsın
- +1 yıl
bu aralar param yok kusuruma bakma falanda diyebilir anlayışla karşılanır ödiycek diye zorunlu tutmuyoruz burada sen olayı yanlıs anlamıssın kimsenin kimseyi para cüzdanı olarak gördüğü yok o kadar ön yargılısınız ki anlamıyorum yani bu bir kibarlık mertliktir yani her şey paradan ibaret değil yapılan davranışın güzelliği bu
- +1 yıl
bence senın yorumun da bencılce sen odeyınce kotu erkek odeyınce centılmen ole bısı yok
- +1 yıl
Bene de başlarda erkek ödemeli. Zaten ödemiyorsa kıza değer vermiyor ve ciddi düşünmüyordur bence. O nedenle kaybetmekten de Korkmaz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
169Cevap
Açıkçası bugune kadar sadece 3 4 defa hesap ödemişlerdir arkadaşlarım.
Ama şöyle bir şey var. Bir defa bile kız " ben ödeyeyim" demezse soğuyorum. Kendimi ATM gibi hissediyorum.
Bazı arkadaşlarım " sürekli sen ödüyorsun ödeme" derler. Bazıları da hesabı ödemem için beklerler ve ses çıkarmazlar. Açıkçası eski sevgilimden bile bu nedenden soğumuştum. Bide sürekli görüşmüyoruz diye trip atmıştı :D
Kız dediğin ödemeyi teklif eder.
Ha bu arada alman usulu taraftarıyım.
Ha sen özel bir yere alırsın ödersin. Ama eşit olmalı. ( Her ne kadar bunu uygulamıyor olsamda.)
Erkekleri para ödeme kaynağı olarak görmekten vazgeçin.
Çalışır iyi bir işi olur, iyi bir geliri olur tamam anlarım da her zaman hesap ödemesini beklemek normal mi sence?
Bu arada samimi olan insan "sendeniz galiba" , " sen mi ısmarlıyorsun" der. Bunu iticilik olarak görmeni anlamıyorum. Erkek, kız eşittir deyip erkekler hesap öder demekte ayrı bir olay..28 Yorumla- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=1oPIGZFCY0Q
İzlemeni öneririm.. - +1 yıl
helal olsun cok doru dedın de yukarda bazı denyolar kadın para oderse uyuyamam demısler bunlara ne denır pekı
Nereye itici allah aşkına.. Herşey karşılıklı şöyle bir hesap yapalım her zaman erkeğin hesap ödediğini düşünürsek, minimum aylık en az 600 TL para ediyor.. ki bu 600den daha fazla olacağı kesin.. Geriye kalan parayla hangi birinle elektirk, su , telefon ödesin ve geçinecek para kalsın uyanın biraz şu gözlerini pembe düşlerden uyanın artık. Bana burada şimdi yok efendim delikanlı adam para mı ödetir falan saçmalıklarını okuyup kendilerini bir alt sanmasınlar.. Hayat zor arkadaşlar her zaman erkeğin para ödemesi hiç adil değil hani kadın erkek eşitti? o zaman işine gelince mi eşitlik oluyor..
32 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖğrenciyim, dün akşam aylık iyi bir geliri olan bir arkadasımla kafeye gittik. İlk buluşmamızdı, niyetimiz daha iyi tanımaktı birbirimizi. O davet ettiği için hesabı öderken karışmadım, sonrasında emrivaki hesapla yarın 10da hazır ol seni kahvaltıya götüreceğim dedi. Bugün kahvaltı yaptık, ben lavabodayken hesabı halletmiş. Sonrasında, sinemaya gidecektik. Avm ye geldiğimizde sinemayı benim ödeyeceğimi söyledim, hayır ögrencisin sen olur mu öyle şey dedi. Ben de kendimi kötü hissedeceğimi söyleyince tamam dedi. Biletleri ben aldım mısırları o aldı.
Demem o ki, karşınızdaki Ali Ağaoğlu kadar zengin olsa da hesabınızı her zaman ödetmeyin, Ne erkekler kendilerini kullanılıyormuş gibi hissetmek ister ne de aklı başında olan kızlar birini kullanmak ister. Senin dediğin hesap da itici evet, hele arada belli bir samimiyet yoksa direk muhabbeti kesme davranışı.71 YorumlaBahsettiğin durumun erkeği-kadını olmadığını düşünüyorum. Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim ki; yemek yedikten sonra ''nasıl olsa erkek hesabı öder ohh, kafam rahat'' kafasında olan kızları da ben itici değil, iğrenç buluyorum.
Zaten dünyadaki bütün boktan işler erkeüin üzerine atılmış, yeni bir şeyler eklemeye çalışmayın. Erkek arkadaşı ile buluşmaya giderken cüzdanını yanında bulundurmayan kadınlar biliyorum ben. Nasıl olsa erkek öder kafasında olmayın, hayat müşterektir :)61 Yorumla
+1 yılla at penisi altından kukun mu var , milyarlarca kukuludan birisin nedir bu ego. Bir daha o zaman onla takılma beleşçi yavşak seni. Bir bitmediniz * kodumun kezoları , analarınız sizi özenle yetiştiriyor dimi. Zengin koca avına çıkıp bir araba turuna gidiyorsunuz.
613 Yorumla- +1 yıl
helal olsun kardesım konus be ne guzel konustun ıcımı rahatlattın valla sınır stres ıcıne gırdım ya burdakı yorumları okuyunca
- +1 yıl
Sakin ol şampiyon asdfghjkl
- +1 yıl
TEK BİR DOĞRU YOK
Bölgelere ve ülkelere göre değişen bir kültür yapısı var. Finlandiya, İsveç, Norveç, Danimarka, Kanada, Amerika gibi ülkelerde hesabı bölüşmek doğal. Kur yapma aşamasında bile iki kişinin benzer finansal durumları varsa hesabı erkeğin ödemesi modası geçmiş kabul ediliyor. Halbuki İtalya, Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerinde Hesabı bölüşmek ters algılanıyor. Ortadoğu kültüründe ‘Alman usulü’ iyice kaba bir davranış olarak kabul edilmekte. Pakistan, Afganistan, İran gibi ülkelerde özellikle kadının kendi hesabını ödemesi telaffuz bile edilmiyor. Yani konu yoruma açık! - +1 yıl
yav bıze ne afganıstandan ırandan turkıyedekı hayat sartları bellı hayat pahalı halen de gelıp erkek odemelı gıbı sacmasapan bı davranısa gırmenın luzumu yok bu belescılıkten baska bısı deıldır kadın dedıgın bole olmamalı erkegıne hesap odetmemelı kendısı de odemelı sevgı nerde o zaman
- +1 yıl
Hani biz çağdaş ülkeydik kadınlar kucaktan kucağa dolaşabilir , geceleri fik atabilirdi. Hesap ödemeye gelince nerede bu çağdaşlık eskide kaldı artık o devirler. Kadınlar değeri bitti , en güzelinin ederi 100 dolar.
- +1 yıl
ısıne gelmeyınce pıc olduk dımı ksar karı tabı odeyecen o odetene canım kurban ıyı yapmıs senın gıbı bı ksara
- +1 yıl
- +1 yıl
agzına saglık
- +1 yıl
Hayatımda çok ama çok nadir kıza hesap ödettirmek zorunda bırakıldım. Onun dışında hiç ödetmedim. Hiç bir zaman adetim olmadı. Bir erkek her şeyden önce kendi cebine güvenip yola çıkmalı. Ola ki karşı taraf X bir yer istedi mevcut durumu ona müsait değil ya kızla paylaşacak başka yere gidecek ya da kız ona ortak olacak ama kalkıpta yavşakk gibi "Sendeniz değil mi?" nedir? O senin askerlik arkadaşın mı? Hadi kankana yaparsın aranızdaki samimiyet üst düzeydir seni yanlış anlamaz vs. ama yemeğe çıkardığın bir kıza böyle dersen ben sana bırak adamı erkek bile demem. Yazıklar olsun böyle karaktere sahip olan elemanlara.
20 YorumlaAynısını bir arkadaşımda yaşadım. Canım ciğerim diyebileceğim bir kız arkadaşımdı. Onun da bir arkadaşı gelmişti çıkmıştık. Hesap gelince arkadaşı para çıkardı bizimki bak ben cüzdana bile el atmıyorum ödüyor hemen dedi. Aşırı uyuz oldum bu lafa mesela. Kimsenin yiyip içtiğine takılmam, 3-5 kuruşla ölmem ben ama can sıkıyor. O günden sonra hesapların genelini ona ödetmeye başladım ben de :D Dediğim gibi birkaç bardak çay-kahveden kimse ölmez. Önemli olan insanları kırmamak ve kullanmamak.
Ama tavsiyem tüm hesabı erkeğin ödemesine izin verme. Arada orada olduğunu hatırlat. Ben hayatı paylaşacağım kişiden böyle şeyler beklerim. Diğer kızlar itici geliyor. Gel paranı yemeye çıkalım gibi. Buranın fiyatları pahalıymış galiba demesi bile farklı gözle bakmamı sağlıyor bir kıza. Benim yapmadığım idareyi karşı taraftan beklerim çünkü. İkimiz de yiyelim, içelim dersek bir halt olmaz bizden :D10 Yorumla
+1 yılO çocukla kaçkere buluştun kaçkere sen hesap ödedi bu da önemli. çocukla 5 den fazla buluşmuşsundur hepsini o ödemiştir artık bıkmıştır direk yüzüne değil ama dolaylı sözle söylemiştir bu normal. ama daha ilk veya ikinci buluşmada söylemişse yaptığı yanlış.
02 Yorumla- +1 yıl
Halısaha parasınımı verdin :) sen o arkadaşı halısaha değil baleye falan gönderseydin.
+1 yıleti pufum böyle anlayışsız, incelikten yoksun öküzler için üzme kendini kıyamam ben sana böyleleri hayatında barındırma
47 Yorumla- +1 yıl
bakma sen onlara o öküzü korumak için kırk takla atıyorlar onlar sana layık olmayanlarla yorma kendini sen daha iyilerine layıksın
- +1 yıl
moralini bozmaya çalışıyorlar
- +1 yıl
okuzmus asıl okuz sızsınız be erkek hesap odetınce okuz kız hesap odetınce prenses hadı canım ordan ole bı dunya yok kım ıncelıkten yoksun bellı asalak belescıler
- +1 yıl
ne demek pufum benim birbirimize destek olmazsak kim korur kollar bizi inşallah daha güzel sorularda karşılaşmak dileğiyle iyi geceler
+1 yılEtipuff lar da hesap öder... :) bu güzeldi...
ilk buluşmada erkek ödemeli...
yemek yendi sonrasında mesela tatlı yenecek bu sefer ben ödiim diye kız teklif etmeli...
ya da 2. buluşmada kız ödemeli...
diye düşünüyorum...
haklısın o öküzlük konusunda :)10 Yorumlaarasıra bende odetıyorum mınıbus u falanda su zamana kadar demedım sendenız falan dıye, yoksa param gıtmedık :D su anlama da gelmesın; asla odetmem falan yok oyle bısey. Yerı gelır o oder, o gun ben para vermek ıstemem kız ! Derım bugun sendeniz ona gore ye :D sorunda cıkmaz herhalde
00 Yorumla
+1 yıldelikanlı adam yanında bir bayan var ise hesabı her zaman kendi öder bayana hesap ödetmez ödettirmez !!!
ben şahsen bir kızla yemeğe çıkıcam vs bir yere gidicem kız hesap ödemeye kalkıcak valla o kızı elime alırım ödetmem70 YorumlaHerkes yediğini içtiğini ödesin arkadaşım bu Türkiyedeki kültür ler adetler insanı bitirir 3 Sene avrupada farklı ülkelerde yaşadım görüştüğüm her insan kendi hesabını ödedi hiçte ağzını yapmadı bunu gördükten sonra tillahı gelse farketmez yediğinizi ödeyin kendi kendinize yetemeyecek kadar durumsuzmusunuz
02 Yorumla
+1 yılO herif nasıl bir dengesiz olduğunu bu sayede göstermiş zaten ben asla kız arkadaşıma (sevgili de diyebiliriz) hesap ödetmem biz orada iskele babası mıyız ama böyle sevgilisinin sırtından geçinmeye çalışan rahat, vurdumduymaz, kendini akıllı zanneden hem cinslerimi görünce ya da duyunca ben kahroluyorum resmen sonuçta erkeklerin itibarı zedeleniyor.
Bence sen o heriften hemen soğu doğal ortamına bırak ve oradan hızla uzaklaş sana da yazık ama32 Yorumla- +1 yıl
kızlar bızım hemcınslerımızden sırtından gecınınce de ben rahatsız oluyorum onlar gecınınce ıyı erkek gecınınce mı kotu bırakın bu kadın yalakalıgını
- +1 yıl
ama bugün sendeniz galiba gibi laubaliliklere de hiç gerek yok parası yoksa da durumu düzgünce izah etsin her şeyin bir üslubu var. Sonuçta ne kızlar ne erkekler birbirlerini atm olarak görmemeli kızlar erkeğin ödetmeyeceğini bilseler bile nezaketen söylemeleri hoş olur
Kesinlikle haklısın. Ben mesela erkek arkadaşımla yemeğe çıktığımda, ya da iş arkadaşlarımla bazen, yemeğin parasını ben ödeyeceğim dediğimde kesinlikle ciddi bir şekilde ve içimden gelerek teklif ediyorum. Ama nedense erkeğin tamam öde demesi çok ama çok itici. Yani en azından bir kez olmaz desin ısrar etmemi beklesin isterim
30 YorumlaGenelde erkekler hesabı kızın ödemesini itici bulmuyor ama gerçekten soğutucu bir sey zaten o durumdan sonra kız erkekten soğuyor beyninde cimri özelliği beliriyor onu cimri olarak kabul ediyor o yüzden bence itici bir durum.
12 Yorumlaben de hesap ödeyen kız çekiciliği diyorum, peki tamam bizim gelenek ve göreneklerimizde yapımızda bayana hesap ödetilmez ama yanımda hesabı ödememi bekleyen ezik bir kızın da olmasını istemem.. kız dik duracak yeri geldiğinde hesabı da ödemesini bilmeli
02 Yorumla- +1 yıl
ole bı dunya yok delıkanlı adam ayakları yapmayın burada tabıkı odeyecekler kadının zıkkımlandıgı seyı odemek zorunda deıl kımse
+1 yılKadınların para göz olduğu gerçeği. Erkek öderken hiç sorun olmaz. Hatta erkek her zaman ödese çıtınız çıkmaz. Fakat bir kere böyle bir şey dese ''öhöö erkekler odun'' dersiniz. Ne kadar saçma yaratıklarsınız.
Hösöp ödötön örkek ötöcülöğü. s. s. s. s05 Yorumla- +1 yıl
Güncelleme için cevap: Ne zaman teklif etmeyi düşünüyorsunuz? Mezara girince mi?
- +1 yıl
senın hemcınslerın de dıyor bugun sendenız dıye onlara nıye bısı demıyosun
- +1 yıl
Neyse yorum yapmıyorum daha fazla. Güzel bir film izledim, baya duygulandırdı. Daha sonra cevap vereceğim sana.
Bu güne kadar yanımdaki kıza daha hiç hesap ödetmedim. Ve kızlara hesap ödetilmesini saçma buluyorum. Paran yoksa bu gün elimde çok para yok simit yiyelim de kız sana hayır mı diyecek sanki? Gidiyorlar pahalı yerlere sonra kıza hesap ödetmek falan
22 Yorumla
+1 yılBen bu noktada centilmenliği falan hadi es geçtim, insan normal arkadaşına bile senden miyiz diye utanıp soramıyor. Bu ne yüzsüzlük? Üzülme etipuffçum sen ana puff de gitsin hayatından :) Abidine bak sen!
11 Yorumlaeleştrmek için gelmiştim ama düşündüklerimi yazmışsın :) hesabı erkek öder diye bişey yok samimiyet oluşmadysa erkeklere teklif etmeye utanırım ben ödiyim mi diye çünkü onu küçük düşürmek istemem ve mümkün olduğunca bişey yiyip içmemeye çalışırım çünkü çok rahatsz oluyorum şu hesap işinden, ama aramzda o denli muhabbet yakınlık oluştuysa ya ödetmemeye çalışırım ya da hiç yemem :) ama senin karşındakide bildiğin hödükmüş yani canımm :)
02 Yorumla
+1 yılBu konuya iki açıdan bakıyorum. 1- çocukta para olmayabilir? Evet normal bişey. O an parası yoktur. Ve bunun sonucunda hesabı sana ödettirmek için saçmalamıştır. 2- Çocuk gerçekten cıvık bir tip. Ki hiç sevmem bu tipleri. Bu çocuk gerçekten iticidir. Arkadaşlarından hep sigara falan otlanan cinstir. Bu iki açıdan hangisi olduğuna karar vermem için çocuğu tanımam gerekiyor. Ama 1. seçenek daha yakın geliyor bana, cünkü onunla yemeğe çıkmışsın. Az çok tanıyosundur heralde yemeğe çıkmadan önce?
04 Yorumla- +1 yıl
cocukta para olsa bıle kadın da odemelı
- +1 yıl
ben ödetmem açıkçası. cünkü yemeğe çıkarıyosam bir kadını o kadın kadınımdır yani. insan kadınına hesap ödetir mi? ama sen ödemeli diyosan, çocukta da para yoksa zaten mecbur kadın öder :D ama konumuz bu değil, konumuz cocuğun cıvık cıvık sendeniz falan demesi :D
- +1 yıl
ne alaka ya bırakın bu arabesk lafları tabıkı odeyecek o senın kadınınsa sen de onun erkegısın
- +1 yıl
arabesklik değil maçoyum ben bu konuda. ödetmem uleynn ! ödetmem işte. :D
cidden ödetmem ama ödetemem yani. ama param yoksa yemeğe de çıkmam öyle işte:D
Çok haklısın diyen çıkmadı karşıma ama öyle bişey olsa uyuz olurum heralde 😊 ben sevgilimle dışarı çıktığımda genelde yarı yarıya öderiz 😊 mesela yemek benden sinema ondan gibi 😊 en mantıklısıda bu bence 😊 karşımdakinin de omzuna yuklemiş olmam herşeyi 😊
00 Yorumlasöylememe gerek kalmadan ısmarlıyorlar zaten, yıllarca biz ödedik biraz erkekler de kız parası yese neden öküz yaftasını yapıştırıyorsun çok ayıp at gözlüğü ile bakmayın geniş düşünün paraya tamah etmeyin para sadece hoş vakit geçirmene vesile olabilen bir araç kimin ödediğinin pek bir ehemmiyeti olduğunu sanmıyorum.
00 Yorumla
+1 yılyeri gelince bende öderim hesap ama gelipte bana demesin yani, "bugün sendeniz" gibi. ben teklifimi yaparım ısrarımıda yaparım erkek tabi ödicek dünyanın kanunu bu erkek hesap öder :D
15 Yorumla- +1 yıl
bikere çok zengin biriyle birlikteliğim olmuştu hep restuarantlara götürürdü beni ve elimi hiç cebime atmayı teklif bile etmemiştim etmem zaten zengin ödesin :D
- +1 yıl
hadı ya ıns paranızı yerler okuz gıbı o cocugu alkısladım beter ol emı daha cok paranı yesınler ıns ıkınızın de
- +1 yıl
inşallah canım ya :D
- +1 yıl
ıns yerler ama merak etme veren el alan elden ustundur senın gıbılerın yerı bellı zaten obur tarafta
+1 yılyok ya? birde biz mi ödeyecektik. centilmenliğin de bir sınırı var. hesap ödeyin hesap ödeyin diyorsunuz, birkaç haftaya kalmaz erkeğin kıçına tekmeyi basıyorsunuz. denendi uygulandı, hesap ödetin beyler..
12 Yorumla- +1 yıl
ben uzun zamandır kimseyle ''ciddi'' düşünmüyorum.
Gizli Üye(36-45)+1 yılbir laf vardi, tamam hesabi ben odeyecgm zaten asla bir kadina odetmem ama o el bir cantaya gitsin bir mucadeleni bir goreyim hani bir israr et falan derlerdi o geldi aklima..
Ama ben davet edenin odemesi gerekir davet edilenin teklif etmesi gerekir diye dusunuyorum.. Adabi budur..
______THEGODISNOWHERE_____02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBelki seninle ayni fikirde olmak hosuma gidiyodur :)
senin sorununu anladım o odundan uzaklaşman lazım 10 erkekten 9 u bunu yapmaz emin ol çok bayan arkadaşım hesabı ödemiştir ama öncesinde kendisi ısrar ettiğinden hiç bir zaman bir bayana sen öde demem diyeni de sevmem
10 YorumlaTamamen ergen düşüncesi. Neden soğuma sebebi olsun ki? Madem sevgilisiniz, Hayatınızı bölüşüyorsunuz, yemek parasını kimin ödediğinin ne önemi kalır. Haksız mıyım?
12 Yorumlao zaman hesabı erkek ödeyecekse kadın erkek eşitliğinden bahsedemeyiz o zaman
kadın hiçbirşey demeden erkek hesabı ödüyorsa ve kadının hesap ödemek için teklif etmesi gerekiyorsa
erkek kadından üstündür sen bunu savunuyorsun o zaman12 Yorumla- +1 yıl
İmzamı atarım. Kızlarla vakit geçirmek için benim masamda hiçbir kız hesap ödeyemez bilmem ne diyenler para ile kadınları tavlamaya çalışanlardır. Bir erkek yeni tanıştığı bir kıza ne maçoluğu ile ne parası ile üstünlük sağlamaya çalışmamalıdır. Bir de bu söyleyenler kızlar yılda bir yemeğe gidenler. Sürekli bir yerlere giden erkek kesinlik para yetiştiremez. Evleneceğimiz kadın değil sonuçta para ile gösteriş yapmanın bir anlamı yok.
Ya biz uç kere buluştuk ilki o davet etti cay içtim sadece o ödedi ikincide bisey istemedim israr etti kurabiye aldim ama az yedim gerisini o yedi yine o ödedi ücüncü buluşma da da benden habersiz ödemişti hesabi ben hic odeyemedim ya :( ayıp olmuş mu ki?
09 Yorumla- +1 yıl
oldu oldu bedavacı
- +1 yıl
sende türban takmışsın ama paraya tapıyorsun
- +1 yıl
sen ode o zaman bedavaya gıtme
- +1 yıl
sacmalama hee aşağılık kompleksleri ne girme istersen sonra türünün örnekleri yiyici erkekler turüyor
+1 yılNormalde zaten bölüşürüz. Gidip bir yere oturmadan önce yanında fazla parası olmadığını söylerse seve seve öderim, bende de yoksa simit yeriz. Ama önemli olan üslup. Zorla üstüme yıkamaz o kişi, belki yanımda fazla param yok? ?
02 Yorumla- +1 yıl
ıste sorun da orda zaten kımse kımseye bısı ısmarlamak zorunda deıl ve erkek hesap oder dıye bısı de olamaz
- +1 yıl
İlk cümlemi oku ister. Ben diyorum ki bana emri olarak öde diyemez.
+1 yılwala eşitiz derken sorun yoksa hesap öderkende sorun olmaz.. sonucta karşılıklıdır hayat.. kızların bu bırının uzerınden gecınme tutumları kadar ıgrenc bı durum yok! buyuzden tuttum senı ;)
23 Yorumla- +1 yıl
aynen ya valla agzına saglık bazılarının yorumlarını okuyunca cıdden sınır hastası oldum ya yok bayana hesap odetmem bılmem ne hangı devırde yasıyoruz ya
- +1 yıl
teşekkur ederım arkadaşım ıcımden ne gelıyorsa ve gerçek neyse onu söylerım... önceden bende oyleydım para ödetmem fılan tarzındaydım (babamızdan öyle görduk) ama baktımkı kızları tanıdıkca tek dertlerı yıyeceklerı bırını bulup uzerınden gecınmek! haa parası yoktur eywalh der anlarm ama ılla kafeye restorana bılmem neye gıtmeye gerek yok durumuna göre harcarsın... paran yoksada oturun bır bahcede ya da sahılde ya da nebıleyım oturabılecegınız sakın bıyerde ordada aşk yaşanır sohbet edılır... yanı ılla bırseylermı yemen lazım? (böyle kızlara başka seyler yedırıcende neyse agzıma yakışmaz)... bı ınsanın hayatındakı öncelık paraysa o ınsan değersizdir gözumde!
- +1 yıl
abı bırak ya ne alaka babamızdan ole gorduk bılmem ne ne sacma adet bunlar kadın hesap odemeyecek dıye bı kural mı var ıste ben de buna sınır oluyorum kızlar bırısının sırtından gecınınce bısı olmuyo ama erkekler kızların sırtından gecınınce odun oluyo bunlarda zerre kadar gurur yok ya bunlara yemın edıyorum sana zırnık vermıycen ac bırakcan hepsını hakedıyolar cunku
Tatlı dille kadın da öder erkekte öder. İlişki için böyle bakardım ben. Ama öyle cümleler kullanması arkadaşın lavuk olduğunun göstergesidir. Bu yorum için kızmamanı tavsiye ederim, çünkü öyle..
11 YorumlaYa birde bazılarının kızların hesabı ödemek istemelerine izin vermeyipte kalkıp "Her şeyi de erkeklerden bekliyorsunuz aq" demeleri de var. "sendeniz galiba?" "sen mi ısmarlıyosun?" gibi şeyleri söyleyen kişiler tanıyorum ama o tanıdıklarım ciddi anlamda ilişkileri sağlam olan ve birbirlerinin samimiliklerine güvenen insanlar, karşıdasında ki de hiç umursamaz-takmaz bu denilenleri zaten
10 YorumlaBenim bildiğim kız elini cebinden iki şey için çıkarır bir sevgilisinin elini tutmak için iki telefonu çıkarmak için :)
22 YorumlaO nasıl bir beleşçiliktir arkadaş:) Kıza ödettiriyor
benim beklediğim genelde şudur sinemaya gidersin erkek öder yemek yersin erkek öder e bir yere gitmişsin bir çay içiyosun bunu da kız ödesin gibi ödemiyorsa öküzdür o kızda zaten...00 YorumlaEvîn, hewl dana afirandina ronahîyekê ye.
--------------------------
Aşk, bir aydınlık yaratma çabasıdır.
Hesap dedinde aklıma geldi ondan yazdım.
Ahmet KAYA00 Yorumla
+1 yılDaha sonra o hesap odeten daha dogrusu teklif ettirmeden sen odesene diyen erkek ayrildiktan sonra ben para odemedim cimriyim diye ayrildi diyebiliyor. Dikkat et :D
00 YorumlaOyle birsey soylenmez ama hepde erkeklere yuklenmemek lazim :-) sonucta birbirinizi para icin sevmiyorsunuz.. gun gelir kiz oder gun gelir erkek oder agirlikli olarak :-)
00 YorumlaKardeşim eğer bayan hiç sormadan hesabı ödüyorsa ekonomik özgürlüğünü kazanmıştır ve o kişi olgun birisidir aksini iddia eden ergenin önde gidenidir ;)
00 Yorumla
+1 yılo ne öyle ya bence de çok itici. parası olmaması sorun olmaz söyleme biçimi böyle yüzsüzce olmamalı. hem zaten bu tarz biz de onlara söylesek onlar da bizden soğurlardı eminim.
00 Yorumla
+1 yılUlan bide eşitlik dersiniz. Madem bu durumdan çok gocunuyorsun alman usulu de gitsin. Millet "güzel vakit geçirdim para mühim değil" diyeceğine "ben ödedim de hiç karşı koymadı" nın derdine düşmüş.
02 Yorumla- +1 yıl
Ben bir kızı davet ettiysem tüm hesabı çekiyorum o gün. Ve günün planıda bana ait oluyor. Eğer sadece benim ödememden rahatsız olursa ki çoğu zaman oluyorlar bir "dahaki senden olsun o zaman" derim. Hem ortadaki huzursuzluk kalmıyor, hemde vakit geçirmekten hoşlandığım bir insanla 2. kez dışarı çıkıyorum.
Ps: 2. de de her şeyi onun üstüne atmam.
Ama şöyle bişey var samimi arkadaşım olunca kız erkek farketmez hesap muhabbeti dönmüyor ortada. Kendi arkadaşlık ilişkilerimde en sevdiğim yön de bu olsa gerek.
Eğer odemeyi sorun ediyorsan neden ben odeyeyim diyorsun? :) Bencede kizlar odememeli ama sizin yaptiginiz da ayri bir cinslik hem odeyelim diyorsunuz sonra dert yaniyorsunuz :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılArkadaşlar bayanlarda hesap öder tabi ama, buluşmada yemek yenir bayan ben ödeyeyim dedikten sonra ufak bir ısrardan tartışmadan sonra öder!!! Bu ne demek ki? Kızların erkeklerin yontma iticiliği nedir bilir misin? Hesabı erkek öder diye bir şey yok dünyada. Sizin gibiler hem feminizmi savunur hem de hesap ödetince erkek iticiliği olur. Bana bir bardak su getir denince kalk kendin al demesini bilirken hesap ödemesini de bileceksin arkadaş. En iyisi alman usulüdür. Zıkkımlandıysan ödeyeceksin.
10 Yorumlaöğrenciyse napsın çocuk. aç aç dolaşıyor zaten bide senin hesabını mı ödesin. Hiç sordun mu evde yemek pişiyomu diye. ne yiyosunuz siz diye.
ha diğer türlü işi gücü geliri varsa tabiki erkeğin oldugu yerde kadının parası geçmez.08 Yorumla- +1 yıl
ole bı dunya yok kadın odeyemezmıs hesap bılmem ne bırakın bu erkeklık gururunu bedavaya yok ole kımse kımseye bısı odemek zorunda deıl
+1 yılCok haklisin. Tabikide hesap ortak odenir hatta kizin saka ile karisik ben oderim demeside gayet normal ama bir erkek bana ben teklif etmeden o sacma uslupla sendeniz filan dese soguma nedeni
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle katılıyorum. Sana şakası bile beni soğutuyo direkt.
25 Yorumla- +1 yıl
ederin ne kadar?
- +1 yıl
Seni aşar !
- +1 yıl
Haha. Bravo beni 😘
Tabii ki erkek ödemeli fakat işinize geldiğinde kadın erkek eşitliği diyorsunuz işinize gelmediğinde itici mi oluyoruz?
10 Yorumlaarkadaşınız tam bir sığırmış. bu durumda sizde inek oluyosunuz tabi.
tabir-i caizse sizi sağmaya çalışmış :)40 YorumlaArkadaş ortamında sendenmiyizzz falan diye şakalar yapılır bunda birşey yok.
Benim görüşüm Alman usulü herkes kendi yediğini içtiğini.31 Yorumla- +1 yıl
abartıyo burdakıler ıste
Bir erkek hesap ödetiyorsa yarın okeye sizide davet eder krodur o kro
02 Yorumla- +1 yıl
hadı ya nıyeymıs o zoruna mı gıdıyo hesap odemek belescı
Para & Ekonomi konusunda 763 cevap paylaştı. eleştirmeye gelmiştim ama sana hak verip çıkıyorum..
01 Yorumla
+1 yılsevgilin olarak bir kız var ise ona hesap ödetmemek için ne yapıp edip para bulup öyle giderim buluşmaya ona asla ödetemem sana katılıyorum bayan
01 Yorumla- +1 yıl
hadı canım nıyetmıs tabı odeyecek ole sacma bısı olmaz avrupada herkes kendınınkını oder
İlk defa buluşulan birine hesap ödetilmez. Sürekli olarak buluşulan herhangi bir mekanda hesabın müşterek olarak ödenmesi normal. Tamamını kadına ödetmek büyük nezaketsizlik ve kibirdir.
00 Yorumla
+1 yılsımdıye kadar hıc bır bayan hesap odetmedım benım yetısme tarzıma dunya gorusune ters gelen bır durum benım erkeklıgım nerde o zaman
13 Yorumla- +1 yıl
erkeklık hesap odetmeyle olmaz bayanları hazıra alıstıran sızın gıbı denyolar zaten
- +1 yıl
kadın erkek esıt dıyen sız deılmısınız ole bı dunya yok tabı odeyecekler zıkkımlandıgı seyı erkek odemek zorunda deıl
- +1 yıl
yorumunuza saygım var
bayana hesap ödeten gözüne bakan erkekler gördüm erkekliğimden utandım. yazık ya cidden.. aciz duruma düşeceğime yemeğe çıkmam daha iyi...
12 Yorumla- +1 yıl
ya bı sktır gıt allah askına kadın hesap odemez dıye bı kural mı var ben onun zıkkımlandıgı seyı neden odeyım kendı odesın her zaman erkek mı oder bırakın bu sacmasapan tavırları ya
"Sendeniz galiba" diyen odun etipuff'un yanında ne yapıyor diye sorarlar adama
01 Yorumlailk 2 buluşmada öyle birşey diyorsa hayvandır öküzdür :D
Ammaaa bu buluşmalarda 3 ya da 3+ hesabı o çocuk ödemiş ve sen ödememişsen sen hayvansın öküzsün :D12 YorumlaTabikide sürekli erkek ödemez kızda elini cebine atmalı ama şöyle bişey var bazı erkekler var onlara erkek bile demek istemiyorum ayrıldıktan sonra sağda solda gülerek ben ona hesap ödettim diye anlatıyo
02 Yorumla- +1 yıl
sagda solda erkege hesap odettım dıye hava atan karaktersızlere ne demelı
- Devamını Gör (164)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler