Reddeden, dost gibi olmak isteyen ama ne yaptığını kendi bilmeyen kız

Herkese selamlar öncelikle. Benim bir sorum olcak sizlere.

Bundan 3 yıl evvel aynı okulda olduğumuz bir kızı çok sevmiştim... Kıza ilk teklif ettiğimde kabul etti, 2-3 hafta sonra da sana birşey söyleyeceğim ben seni arkadaş olarak görüyorum dedi.

Yıkıldım. Sonrasında ben yüz vermedikçe o bana yakınlaşmaya başladı. Msn'den hal hatır soran mesajlar, okul başarıları ile ilgili tebrik sms'leri vs attı (tabii o zaman çok toymuşum baştan hayatımdan kopartamadım)

Bu bana yakınlaştığı için o zaman gene kendimi ifade ettim, gene reddetti. Neyse evvelki sene babam bir kaza ve ardından ciddi bir ameliyat geçirdi. Ortak arkadaşlarımdan bu kötü haberi ve benim cep numaramı alıp aradı. Gelmesini istemediğimi yüzüne 3 kez söylememe rağmen ısrar etti (utanmasam kovacaktım kötü laflar sarfecektim) neyse ve geldi.

Babam ameliyattan sonra yoğun bakımda kaldı bu süre boyunca ben ne kadar istemesem de bana kardeşime yardımcı olmaya çalıştı.Elinden geleni yaptı hakkını yemeyeyim. Birkaç gün sonra ben teşekkür mesajı ve isterse ziyarete gelebileceğini smsle gönderdim ki bunu zaten böyle bir günde en az 30-40 kişiye yapıyordum çünkü malum hastanedeyiz arayan soran gelip giden çoktu.(gerçekten tarif edilemez günlerdi Allah kimseye yaşatmasın) Sonra bana mesaj attı ve dedi ki: " bak x'ciğim ben seni anlıyorum ama sen de beni anla lütfen" Öncesinde gerçekten anlamadım sonra jeton düştü ve çok sinirlendim. Telefon açtım Gayet açık ve kibar bir dille ve ciddi bir üslupla "ben artık kimsenin hiçkimsenin isteklerini beklentileri karşılamak için koşacak veya uğraşacak bir adam değilim. sadece ailemin ve kendi geleceğim için yaşadığımı söyledim" anladın mı diye sorduğumda biraz şaşkın ve ürkek ses tonuyla "anladım" diyebildim. bu olaydan kısa süre sonra doğumgünüydü ve o kötü günümüzde en azından bize yardım ettiği için sade bir mesaj attım(belki burda bir hatam var) karşılığında bol gülücüklü 3 tane teşekkür mesajı gönderdi.

Gönül işlerinde ince eleyip sık dokuyan kimseyi de kendi gönlüm için oyuncak etmeyen biriyim ama aklım zaman zaman hala onda. Ama bu olay sonucunda hayattan öğrendiğim çok önemli birşey var. Halden anlamayan kişiden hiçbirşey olmaz arkadaşlar. Benim o gün orda yaşadığımı yaşamayan bilemez. Babam ölüyordu az daha. Hangimiz babası ölürken kendisini reddeden bir hatunu düşünür? Hakikaten Halden anlamayan kişiden hiçbir şey olmazmış. Sonradan öğrendim ki bu kız meğerse anne va babasını çok trajik şekilde kaybetmiş bir kızmış ve bir takım dengesiz hareketlerini ben buna yordum. Tamam çok iyi merhametli çok sevilen bir insan ama durum bu. Sonrasında gelip arkadaşlar birşeyler söylediler şu anda tüm arkadaşları okuldan mezun olmuşken onun okul en az 2 sene uzamış durumda ve devam etmeye gücü direnci yok. ilahi adalet mi diyeyim bilmiyorum adını siz koyun.

Ben bu yaşadığımı bay bayan tüm arkadaşlarımın yorumlarına bırakıyorum. İnsanların fikirleri benim için önemlidir. Siz bu durumu nasıl yorumluyorsunuz? Teşekkürler.
Güncellemeler
+1 yıl
Diğer arkadaşların yorumlarını rica ediyorum. Teşekkürler
Güncellemeler
+1 yıl
Jınu hakkunda yeni yorumkar yazmak isteyen arkadaşların fikirlerini duymak isterim yazmaktan çekinmeyin lütfen :D
Güncellemeler
+1 yıl
konu hakkunda yeni yorumkar yazmak isteyen arkadaşların fikirlerini duymak isterim yazmaktan çekinmeyin lütfen :D
Reddeden, dost gibi olmak isteyen ama ne yaptığını kendi bilmeyen kız