Bir uyuşturucu bağımlısı tedaviye nasıl ikna edilir?

Selamlar, bu kez durum bir parça ciddi.

Canım kadar sevdiğim bir arkadaşımın i kız kardeşinin uyuşturucu kullandığını öğrendik kısa süre önce. Daha doğrusu, olay 10 gün önce ortaya çıkmış, ben yeni öğrendim.

Ailecek zaten zor bir dönemden geçiyorlar. Arkadaşım askerden döndü ve henüz iş bulamadı, babası kısa süre önce iflas etti... Üstüne bu bir parça tüy dikti açıkçası. Şöyle diyeyim, tanıdığım en maço adamlardan biridir ve bugün telefonda olan biteni bana ağlayarak anlattı. (Duygularını kendine saklayan erkekleri ağlarken görmenin içimi daha fazla parçaladığını söylemiş miydim?)

Olay benim dışımda aslında biliyorum ancak gerçekten birdenbire tüm metanet yükü sırtına yüklenmek zorunda kalan arkadaşıma da destek olmak istiyorum. Ailecek ciddi bir kriz yaşıyorlar ve canım dediğim insanlardan birine yardım edemiyor olmak beni delirtiyor.

Yarın inşallah o arkadaşla yüz yüze görüşeceğiz. Sizce ona ne gibi tavsiyeler verebilirim, yolunu açmasına nasıl yardımcı olabilirim? Aranızda çevresinde benzer sorunlar yaşayanlar varsa benle deneyimlerini paylaşabilir mi lütfen; sizce bizim ufaklığı tedaviye nasıl ikna edebiliriz?

Hepinize çok teşekkür ediyorum şimdiden...
Bir uyuşturucu bağımlısı tedaviye nasıl ikna edilir?