insanlığı hayran bırakacak kadar güzel ve ihtişamlı şeyleri de mecazi anlamda mucize diye adlandırırız ama gerçek anlamda doğa üstü olayları kastediyorum ben.
ankette kastedilen mucize kavramı doğa üstü olaylara inanıp inanmamanız.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mucizeye Inanmanın Hükmü
Her müslümanın, Allahu Teâlâ'nın insanlara zaman zaman göndermiş olduğu peygamberlerinin davalarında sadık ve haklı olduklarını ortaya koyan ve Allah tarafından desteklendiklerini ispat eden mucizeler verdiğine inanması farzdır. Hiç bir peygamber yoktur ki, Hak Teâlâ ona bir mucize ihsan ederek onu tasdik etmiş olmasın. Bu husus, Kur'an'da adı geçen her peygamber hakkında indirilen müteaddid âyetlerle sâbit olmuş ve onlara verilen mucizeler açıklanmıştır. O halde mucize gerçeğine iman; Kitap, Sünnet ve İcmâ-ı Ümmet ile sâbittir. Kur'an'la sâbit olan "İsrâ" ve "İnşikâk-ı Kamer" gibi hissî ve kevnî mucizeleri inkâr, küfrü gerektirir. Her Peygambere mucize verildiğine dair pek çok âyetler olduğu gibi Peygamber (s.a.s)'in şu sahih hadisi de zikredilebilir: "Hiç bir peygamber yoktur ki Ona insanların imanına sebep olan mucizeler verilmiş olmasın. Bana verilen mucize ise, ancak bana vahyolunan bir vahiydir. Onun için kıyamet gününde ümmeti en fazla olan peygamber ben olacağımı ümit ediyorum" (Buharî, Fezâilûl-Kur îın, 1; Müslim, İman, 239).
Peygamberlerin mucize göstermelerinin aklen de mümkün olduğuna en açık delil; mucizeyi yaratan Hak Teâlâ'nın her şeyi yaratacak kudrette bir "Kâdir-i Mutlak" olmasıdır. Çünkü; kâinatta, yerde ve gök yüzündeki canlı cansız varlıklar âlemine dikkatle bakılarak ondaki incelik, şaşmaz düzen ve muhkem nizam incelenip düşünülünce, bütün bunların yaratıcısı olan Hak Teâlâ'nın, peygamberlerini tasdik etmek maksadıyla gerektiğinde, herbirinin elinde, ezelî ilmine ve küllî iradesine uygun olarak mucize adı verilen fevkalâde bir şey yaratmasının aklen mümkün olduğu kolayca anlaşılır. Allah (c.c)'a, sonsuz kudret ve azametine inanan herkes; mucizeye, onun aklen mümkin ve fiilen sâbit olduğuna tereddütsüz iman eder. İnsanlık tarihi bu gerçeğin canlı örnekleriyle doludur.
Bence "mucize" ve "mucizevi" ayrımı yapılmalı. Mucizevi olan insanın algılarıyla alakalıdır. Örneğin biri inanılmaz bir şekilde ölümden dönmüştür ona mucize denmez. Mucize denen şey Allah'a ve onun izniyle peygamberlere mahsustur. Örneğin Peygamberimizin parmaklarından insanların içeceği su akmıştır. Bu mucizedir. Fakat bunun da rasyonel bir açıklaması vardır dersen ona bişey diyemem ve hatta ben eğer Allah izin verse onun her mucizesini aklın alabileceğini düşünüyorum. Fakat tekrar etmeliyiz ki mucize Allah'a ve peygamberlerine mahsustur. Mucize yoktur demek tehlikelidir dini inanç açısından.
inanmıyorum...
bana göre bir olayda veya durumda her türlü olasılık vardır az da olsa o yüzden insanların kafasında her düşünmediği olasılıkla karşılaştığı sırada bunu mucize olarak nitelendirmesidir...
mucize yoktur , o durumun olma ihtimali her zaman vardı ama bunu insan düşünemedi.
arkadaşın bahsettiği olaylar, tabiki fiziksel yasalarda durum her zaman aynıdır. dünyanın yerçekimi kuvvetinden maddeler çekilir. yapma burada hepimiz zekiyiz. arkadaşın yazdığı şeylerde fiziksel yasaları kastedmediğini hepimiz biliyoruz, sen de biliyorsun. ama nedense ters taraftan algılamaya çalışmışsın.
Mucizeleri bizim yarattigimizi düşünmüşumdur. bu yüzden mucizelere inanmıyorum
rüya görmeyide mi sen yarattın ve o rüyaların çıkması
Uyku süreci boyunca devamlı rüya görürüz kimisini hatırlarız kimini hatirlamayiz. Hatırlatıp o rüyaları film gibi izlemek için beyin dalgalarını takiben bir cihaz çıkarmışlardi. Bak beyin dalgaları dedim. O beyin dalgaları tamamen kendine o rüyalarda senin yaşadıklarına ithafen oluyor. Bilim adamları gerçek olan rüyaların sadece yanılsama deja vu olduğunu hatta bununla sık sık karşılaşan insanların beyin dalgalarinda bir problem olduğunu da tıp fakültelerinde söylüyorlar. Ben inanmıyorum açıkça
arkadaşım inançları yüzünden kimseye kafan basmıyor diyemezsin. mucizelere metafiziksel boyutta inanmıyorsa inanmaz, inananlara zeki veya inanmayanlara geri zekalı diye adlandırmak sadece bu kelimeleri kullananın tahammülsüzlüğünü gösterir. ben mucizelere inanmıyorum, burada inanan arkadaşlarla konuştum hiçbirinin zekasına laf atmadım, aksine söylediği şeye inanmasını fakat benim farklı düşündüğümü dile getirdim. yanlış yoldasın evlat... kibar ol
Cevap
30Cevap
mümkün tabiki.günümüzde mucize her şartlar altında ekonomik mücadele verebilen kahramanlardır.Aslında ülkemizde mucize çok. asgari ücretle çalışmaya dayanmak ve kira fatura verebilmek bir mucize:) kendimden bahsetmiyorum tabiki.Ama böle çok insan var.
kamerayı gökyüzüne çevirdiğinde cinler alemini-melekler alemini-ve ruhlar alemini ve gayb erlerini görebiliysan işte o mucizedir. uzay çağında olmamıza rağmen henüz insan ruhunu-melekleri-gayb erlerini-ve cinleri görüntüleyebilen bir teknoloji çıkmadı henüz. yasin suresindeki entedrükel kamera kelimesi içinde yaşadığımız dönemi işraet ediyor olabilir. mucizeler çok zorda kalmadıkça zuhur etmez. mücadele vermeden mucize beklenemez.
Deveye sormuşlar neren eğri diye, nerem doğru ki demiş. Kardeşim, sorun çelişkilerle dolu. Sen önce basit br sözlük bul. mucize ne demek öğren. sonra itiraz mı edecen, kabul m edecen sen bilin. "Metafizksel olarak mucize olayını reddeden" sen metafiziği de öğren. Sapla saman birbirine karıştırmışsın...
Kardeşm bn inaniorum mucizelere . mesela bn mucizeym sende öle. bundan 90 yıl öncesini hatrlayamıyo ne olduunu bilmiyorum kimse o ilk zamanı bilemiyo bundan 1000 yıl önceki adam vardı biliyoruz ama şimdi nerde bilemiyoruz sadece 80 90 yıl için nie burdayz bnce bu mucizeden başka bişi olamaz. Mesela uzay sonu yok dioruz çünkü bilmiyoruz sonunu görmedik atom altı parçacıklar çıktı piyasaya rastgele değil hiçbişi bi mucize .
ya zaten bu şekilde insan beyninin algılaması zor ve bir o kadarda insanı hayran bırakan olayları, çok şaşalı olduğu için değerlendirebilirsin. uzay olayına tamamen çok görkemli olduğu için mucizevi diye adlandırabilirim ama onlarında matematiksel bir açıklaması vardır. ben metafiziksel boyutta mucizelere inanmıyorum. ölünün dirilmesi, yılanın bilmem neye anında dönüşmesi gibi..
adamım sonu korkunç bnce herif uyduruyo gibi gelmedi bna bnce mucize bu ;-D
Tabiki bnde uçan dedeler yada ışık saçan bir asa yada denizin yarılmasını gözlerimle görmek isterdm amaa nerde .s
;-D byy
bi örnek vericem ve konuyu kapatıcam Seyit onbaşı'nın 250 kg luk top mermisini sırtında taşımasını bana nasıl açıklarsınız?
peki ya kıbrıs savaşındaki 5 parmak dağlarına çıkan tanka ne olacak? bunlar mucize değil de ne o zaman hadi açıklayın bekliyorum...
Dostum senin dinin ne müslümanmısın değilsen senin için geçerli değil bu yazdıklarım
İMANIN ŞARTLARI
1-Allah'ın birliğine inanmak.
2-Meleklere inanmak.
3-Kitaplara inanmak.
4-Peygamberlere inanmak.
5-Ahiret hayatına inanmak.
6-Hayır ve şerrin Allah'dan geldiğine inanmak.
ISLAMIN ŞARTLARI
1-Kelime-i şahadet getirmek (Eşhedu enlâ ilâhe illallah ve eşhedu enne Muhammeden abduhu ve rasuluhu).
2-Namaz kılmak.
3-Oruç tutmak.
4-Zekat vermek.
5-Hacca gitmek.
*kitaplara inanıyosanız ki bütün müslümanlar yada kutsal dine mensup insanlar inanmak zorundadır. içinde yazanlara inanıp iman etmişsiniz demektir. Mucizeye inanmıyorum demek kutsal kitabımızın içindekilere inanılmadıını gösterir. Böle müslüman olunamıyo bknz imanın şartları .
ben müslüman değilim, insan hayatında bir tanrı algılayışına gerek olmadığını düşünüyorum. dinin dogmatik olması bir defa bana ters, bişeyler dayatması bana hoş görünmüyor. buna inanıyorsan hepsine inanmak zorundasın demek, bir tanrının sözümüş gibi gelmiyor. sırf bir insan yasak elma yedi diye, imtihan edip, iyi bir insanda olsa dahi, sırf kendisinin istediği şekilde ibadet etmediği için onu sonsuz azapla korkutmasınıda bir tanrının söyleyebileceğine inanmıyorum. gayet insansı sözler bunlar
eee ölüce noolck hepimiz gene o hatırlamadığımız aminoasit halimize gerimi dönücez yada bi elmanın içindeki bi besn mi olucaz . Bn tam olarak mükemmel bi müslüman diğilim ama ara sıra namaz kılarım oda tam bi müslüman olmadığımdan kaynaklanıyo. Bn müslümanım ama diyelim senin dediğin gibi olucak yok olucaz. benim kaybedicek bişeyim yok senle beraber ikiömizde yok olmuş olucaz. Ama eğer benim dediğim doğruysa ozmn benim bi ümidim oluck bi gün cennete girerim die ama imanı olmayanlar cennete giremiyo
işte ozmn sadece sen kaybetmiş olucaksın anliosn dimi dostm .s
carl sagan'ında dediği gibi, Güven verici bir yalan yerine, zor bir gerçeği kucaklamak... evet yok olacağız herşeyin bir sonu olduğu gibi bizlerde doğaya tekrar karışacağız.
senin yürüttüğün mantık, kötü bir mantık sanki tanrı bir yangın sigortası gibi, eğer varsa kurtulurum cehennemden...
şu videoyu lütfen izle özellikle 1.30dan sonraki dakikaları iyi izle
video >> link
izledm kardeşm buarada bn feto yada dier kıytırık din alimiyi diean adamları tınlamam. onlar vatan haini şerefsizlerdir tarikatçı falan değilm yani :D darwinin teorisinin çürütüldüğünü biliosun sanırım . bilmiosan bi araştır bak çürütenler kesinlikle müslüman değildir. senin bana videoda gösterdiğin adam haala darwn teorisini savunan biridir itimat etmemi bekleyemessin. Ki ben zatn eminim müslümanlığın hak ve tek gerçk din olduğuna bnden senin düşüncelerine saygı duymamı bekliyemessin
çünkü ortada büyükj bi yanlış war ve bn bunu düzelticek kadr konuya hakm değilim. O ateist hani videosunu izlettiğin adam ölür ve sen onun ölüm şeklini görürsün . bazı insanlar çok pis ölür mezarında kemikleri birbirine geçmiş halde çok insan gördm nette . araştır müslüman adam öldüğünde çürümez we bu kesnlikle böyledr . Sen inanmamaya dvm et ama son anda tüh demede gene sen bilirsin her koyun kendi bacağindan asılır. bu tür insanları izlerken karşıt görüşlerede bi bak araştırma odur.
oha, pardon bu kelimeyi kullanıyorum cidden şaşırdım çünkü evrim çürütüldü mü? yapma dostum evrim tüm bilim insanlarınca kabul ediliyor, insanların çoğu kabul ediliyor, evrim biyoloji, jeoloji, genetik gibi bir çok bilim dalının paralelinde gidiyor. çürütülme falan yok :D aksine darwinden sonra üzerine çok şeyler katıldı üzerine. bunlar kabul edildi artık. bu arada celal şengör bey avrupada ödül alan bilgili bir bilim insanıdır. itü de öğretmenlik yapıyor :)
ya bi bak bari ezbere girme evrim çürütüldü sen uyu bi oku evrim çürütüldü yaz ve çılgınlar gibi oku şindi daha önce okdm falan deme okumadn başlık şu evrim çürütüldü ateistler şokta die birsürü şey bulursun netten bi bak Kardeşm nerden geldiğini bilmeyen bu insanlaı dinleme gözünü seweyim sorsan açıklıyamio samanın yanına ip koymuşuz eee fare olmuş hahaha xD Sana bişi sorucm Hz Muhammed S.A.V. okuma + yazma bilmioken indirildi vahiy . orda ne yazio biliomusun insanların hücrelerden oluştuğu ...
Peki soruyorum o yıllarda nası bilindi bu nası bilindi atom falan ki simyanında kurucusu kabul edilen alim müslümandır ve cok eski tarihlerde bunlar bilini biz baktık sonadan ve öyle olduunu gördk ki bu tüm dünyaca kabul görmüş bişiydir. Ama bunu görüp haala darvin diosn kafayı takmışsn sabt bakiosn darvin çürütüleli oluyo bitti fin adam boşa çalışmış Çürütülünce kaç milyon atest müslüman oldu kimbilir yaah kanky öyle işte .s
kardeşim, sen burada istediğin kadar evrim çürütüldü yaz. araştırmalar devam ediyor. bizim bunu tartışmamız boş adamlar araştırıyorlar. kabul görüldü, istersen bu siteyi baştan sona evrim çürütüldü yazılarıyla doldur nafile :) din ve bilimi aynı kefeye asla koyma ikisi tamamen zıt. hiçbir zaman bir müslüman kurandan esinlenip bilimsel birşey bulmadı, hep bilimsel şeyler bulundu sonra dinciler aaa bak kuranda yazıyor gibi kelimeleri, lastik icabı çevirerek uydurdular. bu asılsız birşey.
dediğin şeyler olmadı zaten, din dogmatiktir bilimse sorgucudur. bunlar tamamen zıt şeyler. dini ve bilimi aynımış gibi hatta dahada ileriye giderek dinin bilimden bir üst kademede olduğunu savunanlar şu son yüzyılda oldu. din ve bilim eskiden farklı kutuplardı, kaç tane bilim insanı öldürüldü sırf bilim yaptığı için. şimdiki imamların, bilimsel şeyleri kullanarak aaa bak buda yazıyor kitabımızda diyerek islama insan çekme politikasından başka birşey değil.
sağol yorumun için by.
:D ok byyyyyyyyyy
bilimden en son söz edecek kişi herhalde soran dır. ayrıca kim demiş bilim dogmatik değil diye. Bilim dogmanin daniskasidir. Ayrıca bilim ile dini mukayese etmek kadar saçma ve bön bir şey yktur. ŞŞimdi bişi dicem ilim heba olacak:) bu ortamda en iyisi cahil karşısında susmaktır. Evrim teorisinin kabuledilmesi veya reddesilmesinin bir önemi yok. çünkü kurgudur. kabuldür. 7 milyar insan da kabul etse hak ve hakşkat değişmez. Sen kabul etsen nolur etmesen nolur. geberince kazığa oturtunca anlarsın
o devirde de kalpleri mühürlü insanlar inanmamışlar büyücü sihirbaz demişler. üzerinden çok zaman geçti ama insanların beyinlerinde en ufak bir gelişme olmadı. sen o devirde de bunu yapsaydın sana büyücü şarlatan derlerdi. ama kimse ay'ı ortadan 2 ye ayıran birisine bunu diyemezdi. günümüzde bile geçerlidir.
herşeyin uzun yada kısa vadede belli başlı mantıklı ve bilimsel bir açıklaması vardır. birinin onu açıklayamaması yada o zaman açıklayamıyor olması onun açıklanamayacağı anlamına gelmez...
bu mucize durumu bence ilkel insanın doğa karşısındaki teslimiyetinin farklı bir dışavurumu...yani tıpkı binlerce yıl önceki atalarımız gibi bizde açıklayamadığımız vede korktugumuz şeyleri mucizelere yada bir şekilde metafiziğe bağlıyoruz... zaten dinlerde bu şekilde meydana geldi...
evet bencede dinler bu şekilde üretildi insanlarca, yıldırım düştü, şimşek çaktı, insan buna baktı ve hiçbir cevabı yoktu ve bu kendiliğinden olamazdı. bunu yapan bir irade olmalıydı, bu durum karşısında insan tanrı yaptı dedi ve düşünmekten kurtuldu. Artık insan kendince bir cevap bulmuştu zeus sinirlenmişti ve kızgınlığını şimşek çakarak göstermişti. oysaki şimdiki bilim şimşeğin nasıl gerçekleştiğini açıklayabilmekte.
Materyalist gözlüklerle bakarsan mucizeye tabi inanmazsın. Bugün açıklayamadığın bir şey yarın bilimsel olarak açıklığa kavuştuğunda, o zaman ne yapacaksın mahçup olmaktan başka? Dolly olayıyla aslında kendi görüşünü çürütüyorsun farkında değilsin.
Mucizeye inanmıyorum. Bizim yapamadığımızı başkası yapınca biz de ne diyeceğimizi bilemiyoruz ve mucize diyoruz.
Ayrıca Dolly olayını ilkel çağlarda nasıl yapmayı planlıyorsun o konuyu anlamadım tam.
Bunların haricinde, henüz teknoloji görmemiş topluluklara git (amazonlar falan) ufak numaralarla elinden ateş falan çıkart hemen büyücü, mucizeci(!) olursun.
Biraz geniş bakmak lazım olaya.
Ayrıca hiç bir kutsal kitaptan başka bi yerde "şarlatanların" dışında mucizeler ile ilgili bişeyde yok.
Onun için sen yanınsama dejavu göz aldanması yalandır olmaz öyle şeyler de geç bence
mücize ve şans yok. kader vardır. zaman ve mekan yaratılmış biz süresi gelince onu yaşıyoruz yarın ne yaşayacağımız kiminle görüşeceğimiz ne yemek yiyeceğimiz neler konuşacağımız belli 10 sene bir trilyon sene sonrası da.
Allah'ın mucizeleri var Kuranı Kerim'de bile bu varken inanmıyorum diyenleri anlamakta güçlük çekiyorum doğrusu.
Sen kendin bile bir mucizesin. Araştırsana bi insan vücudu nelere kadirmiş. Kendin mucize iken mucizelere inanmaman saçma abes doğrusu.
insan mucize değildir. sadece insan beynini etkide bırakacak düzeyde ihtişamlıdır. buna mecazi anlamda mucizevi dersek haklısın ama metafiziksel olarak mucize görmüyorum. çünkü bir o kadarda türümüzün eksi yönleri vardır, insan mucize değildir yani. doğada hiçbir şey mükemmel değildir, hep mükemmele doğru ilerler. doğanın kanunu bu. eminim evrim sürecinde insan türünden çok daha dayanıklı zeki türler ortaya çıkacaktır buna inanıyorum.
sen burada istediğin kadar evrim çürütüldü de, ancak kardeşim evrim bir gerçektir. bu konuda ciddi araştırmalar sürüyor. fosiller, araformlar hepsi mevcut, evrim sadece kendi başına yürümez, jeoloji, genetik, biyoloji vs. bir çok bilim dalı paralelinde gitmektedir. evrimi red etmek bunları red etmek demek ki bu da akla tamamen ters, istersen bende burada çürütüldü yazayım. bu birşeyi değiştirmez.
en sevdiğimde ney biliyormusun? Bilim Hakikatin kendisidir ve bu hakikat herzaman ortaya çıkar...
al kardeşim bak buradada dünyaca saygınlığını kazanmış wikipedia da evrim anlatılmış. iyice oku lütfen evrim biyoloji açısından ne öneme sahip, evrime sosyal ve kültürel tepki gösteren tayfa kimmiş? bilim insanları evrime ne gözle bakıyormuş? evrim teorisinin ortaya çıkış süreci , anlayacağın hakkında tüm bilgilere ulaşabilirsin... bak bakalım çürütüldü yazıyormu?
link
daha önceden de dediğim gibi senin ya da benim evrim çürütüldü, evrim yalan vs. sözlerini böyle hep birlikte koromuş gibi söylememiz hiçbir anlam ifade etmiyor. Evrim, modern biyolojinin temel taşıdır. bu belki biraz ağır olacak ama dünyada akıl almaz bir değişim var her konuda, bu değişimi red etmek aptallıktır. bilimin ışıklarına gözlerini yumup cehaletin kör sularında yüzmektir. yıl 2012 oldu evrimin 3 ana maddesinin hepsi kanıtlandı, evrim geçerliliğini dünyaya ispatlamış bir gerçektir.
haa bak şimdi anlaşmaya başladık. zaten evrimde ilk canlı öncülü olan proteinlerden oluşuyor, sizler müslüman olarak o canlı öncülünü tanrının yarattığını düşünürsünüz, [eğer ben müslüman olsaydım yaratılma işini basit algılamazdım. ilk canlının oluşmasına tanrı sebep olduysa diğerleride ondan gelmekte diye] ben inanmayan olarak tesadüfen oluştuğunu düşünürüm veya başka koşullar düşünürüm. yani evrimin islamda kabul edilmesi öğrettiği dogmalara zarar vermemekte.
Hayatımda gökten zembille inen hiç bir şeye tanık olmadım.
biri mucize anlatsın dimi ama :)
Anlatılanlara bakarsak ohooo. Uçan insanlar duyuyoruz mirim.
Noel babanın bana hediye getirdiği gün suyun şaraba dönüştüğüne, Kızıldeniz'in ayrıldığına, ayın ortadan ikiye bölündüğüne inanacağım.
Peygamberimizin yüzlerce mucizesine şahit olan ama hala inanmayan kafirler de aynen senin gibi demişlerdi; imkansız, göz boyama, sihir diye. Denizin yarılmasının ne matematiksel açıklaması olacak, Ay'ın yarılmasının ne matematiksel açıklaması olacak, Allah'ın kudretinin yanında bunların sinek kanadı kadar değeri yoktur. Aç zihnini kurtar kendini cehaletten. 1400 yıldır 1 gr yol alamadınız.
valla işin dini boyutunu bilmem ama gerçek hayattakiler göz yanılmasından başka birşey değil bunu matematikle ilgilenenler daha iyi bilir
a dedim ama bunun için uzun uzun açıklama yapıcam falan gerek yok cevabım a .
Mucize = az ihtimal ve bence ihtimali olmayan hicbir durum yoktur yok dediklerimiz o ihtimali hesaplamaya katamayip yetersizlikten yok demek zorunda kaldiklarimiz bence
Sorunun ilk cümlesini bitiremeden esnedim eöyhhh iyi geceler , yaşananlar bir rüya mı acaba ? öhömm zzzzz
Denizin yarılması. Ay'ın yarılması bunlara inanmıyor musun sen yani şimdi?
Nedir mucize olayı ilk önce bunun özüne inmek gerekir?
ya aslında iki anlamı var şuan, bir çok görkemli olaylarda, insanı hayranlığa bıraktığı için mucizevi deriz.
bu mecazi anlamı
birde gerçek manada arkadaşın dediği gibi;Noel babanın bana hediye getirdiği gün suyun şaraba dönüştüğüne, Kızıldeniz'in ayrıldığına, ayın ortadan ikiye bölündüğü olayları
evet gerçekten güzel bir felsefi pencereden bakmıssınız olaya tebrik ederim dolly olayı örneği gerçekten güzel olmuş benı ıkna ettınız mucızelere ınanmıyorum :)
Allahın varlıgına inanıyorsam,mücişzelere de inanırım
mucize batıl dinlerde vardır.ancak kur'an da mucize diye bir kelime geçmez.
sanırım başımdan mucizevi bir olay geçmediği için mucizelere inanmıyorum
esasında her şey bir mucize.. bakmasını bilen için...
Soru detaylarını okumadan cevap verdi sanırım çoğu kişi benim gibi. A demiştim :))
Ve eğer okusaydım oy dahi vermezdim. Kaçıyorum böylelerinden.
Mucizeler Sadece "Peygamgerlere" verilmiştir.Bunuda bi kenara not et arkadaşım.
evet doğru..
ben demedim ki peygamberlere verilmedi diye. soruda aksini kast eden bir durum görünmüyor.
yalnız benden de sana küçük bir not, "Mucizeler Sadece "Peygamgerlere" verilmiştir" değil
Mucizeler Sadece "Peygamgerlere" verildiği din adamları ve kitaplarda söyleniyor. verilmiştir diye kesin konuşman hatalı bir durum. sadece söylenti var ortada :) buda böyle küçük bir not olsun.
eee şimdi veya yakın uzak zamanda.Hiç bir kimsenin böyle bişey yaparak bi durum yaşatmadığınma göre duymadığımıza kitaplarda yazmadığına göre peygamperler dışında.Ozaman demekki onlar dışında mucize verelicek insanoğlu yok.Oyüzden senin dediklerin faso fiso
+++
mucizelere inanırım.
hayata o mucizelerden biriyle bağlandım.
İnanıyorum. Her şey mantıkla açıklanamaz diye düşünüyorum.
ben metafiziği attım kafadan zaten herşey materyalisttir
her aşk bir mucize aslında
mucizeyi sen yaratırsın.
inanmamak elde değil.
mucizeler gerçek olabiliyor tabi bazen
evet bazen denk geldim :)
:D mesela sevgilime o kadar aşıktım ki tabi çıkmıyorduk bi şekilde facede denk geldim ekledim bu bi mucize bence :D ne blym aklıma başka bişey gelmd gelince anltrm söz :D
ya bu matematikte vardır, olasılıkla açıklanabilir. benim dediğim mucizeler ayrı :D
aslında iki anlamı var şuan, bir çok görkemli olaylarda, insanı hayranlığa bıraktığı için mucizevi deriz.
bu mecazi anlamı
birde gerçek manada arkadaşın dediği gibi;Noel babanın bana hediye getirdiği gün suyun şaraba dönüştüğüne, Kızıldeniz'in ayrıldığına, ayın ortadan ikiye bölündüğü olayları
hedonist, kardeşim ben mucizleri olasılıkla açıklamadım zaten, arkadaşın facede sevdiği kişiyle karşılaşmasını olasılıkla olduğunu düşünüyorum. zaten soru detayında bahsettiğim mucize olayını red ediyorum ben. neden red ettiğim birşeyi açıklayayım ki ? son olarak cahil falan sözlerine dikkat et, üzülürsün sonra!
ben inanıyorum mucizelere..
Evet kedim tam bir mucize :)
Hayatın kendisi mucizedir.
inanıyorum ben mucizelere
mucizelere inanıyorum hemde çokk...
Sana bir sorun cevap verebilir misin?
ben fizikçiyim. öyle şeylere inanmam.
mucizeler var bence.
Mucizelere İnanıyorum
Mucizelere inanıyorum
Mucizelere İnanıyorum
mucizelere inanıyrum