bunu hep bu şekilde kullanırız.günlük hayatta insanlarla sohbet ederken bile benim denk geldiğim hali bu.atatürk hakkındaki tabularımızdan kaynaklı bişey mi bu?
dokundum kötü enerjisi geçecek mi bakalım?
dokundum kötü enerjisi geçecek mi bakalım?
paronoyak mıyım bilmem ama
mustafa kemal hiç ömrünce maraşal olmamıştır bu maraşal kararını meclis vermiştir
türkiye nin tek maraşalı fevzi çakmak paşadır
ayrıca burda insan beynine enjekte edilmek istenen
yeni bir keşif yapılan yerlere denir genelde bu söz
aya ayak bastı insan oglu vs vs
mustafa kemal cumhuriyeti kurdugu için yeni bir düzen yapacagından pekiştirmek için söylenmiş olabilir
bu algıda ki farklılıktır mustafa kemal e kendince ünvan veren bir meclis ayrıca onun kurdugunu korumak isteyen yazarlar senin bilinç altını etkilemez mi sanırsın neden mustafa kemal hakkında konuşunca dogru söylesende seni yargılarlar çünkü bilinçaltına enjekte ederler fikirlerini ve bilinçaltı koruyucudur o fikri korur ayrıca gitti dersen bunu bilinç altı ya gönderildi ya kavuldu diye algılar bilinçten farklı calışır ve hiç unutmaz
Çünkü deniz yoluyla oraya gitti, öyledir, bir süre denizde vakit geçirdikten sonra mesela dersin ki 20 gün sonra karaya ayak bastım. Olay ayak basma değil, kara parçasına ayak basmak.
Atatürk bi insan,tabulaşamaz ; saygı duyulur,sevilir,hayran olunur.
bi açıdan simgesel.o adım Atatürk'ün değil,milli mücadelenin ilk adımıdır.
Cevap
12Cevap
Tarih kitaplarında bu şekilde geçiyor olması muhtemel, o yüzden de hepimiz bu şekilde kalıplaştırmış olabiliriz kafamızda. Sonuçta her millet kendi tarihini daha şanlı anlatır, ve "ayak basmak", "gitmek"ten daha görkemli bir izlenim oluşturmaktadır.
Evet. Fakat önemli olanın cümleler değil, eylemler olduğunu düşündüğümden çok önemli bir ayrıntı olduğunu da düşünmüyorum.
İşlevselliği ön planda tutan düz adamın tekiyim.
Bundan daha önemlisi onu Samsuna kim gönderdi? Birazda bunu merak et bakalım ne çıkacak? Belkide biliyorsundur cevabını.
Çünkü ülkemiz için tarihi bir dönemin başlangıcı.Ayak bastı diyerek olay daha hoş bir simge haline geliyor bence.
O ilk adım çok önemli olduğundan.. Mücadele ondan sonra başladı.. Atatürk hakkında tabu ? böyle birşeye sahip değilim.
Samsunu ve geleceğin Türkiyesini ayağa kaldırdığı için olabilir.
gitti yazınca biraz daha gösterişsiz duruyor .Türkçenin güzelliği işte burada . Gitti evet gitti ama ne yaptı yani gitti de? Ayak bastı tamam o geldi lider burada mantığı canlanıyor benim kafamda
buna çok güzel cevabım var ama yönetim siler. o yüzden lsdjhfslh yazayım ben
bunun çok önemi yok . önemli olan Samsun'a gitmiş olması .
ha gitti ha basti ne farkeder gittiginde basmayacakmi ucacakmi yani
tarihi bir dönemin başlangıcı
Nickin neden blance de asdfghj değil o zaman?
vapurla samsuna geldiği için ayak bastı deniliyor.
güzel cevap
Gezmeye gitmiyor sonuçta normal böyle söylenmesi
öyle söylenmiş ve süregelmiş bir olgu
Uçacak değildi ya :(
kimbilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar