Annem çok çekingen ve güçsüz ne yapmalıyım?

Benim annem insanları çok düşünür. Onlar hep iyi olsun. Kendini hiç düşünmez. Sırf karşı taraf iyi olsun diye kendini feda eder. Buda beni çok üzüyor. Birbirimizi çok seviyoruz. Ama, annemin panikliği, çekingenliği, heyecanı, utangaçlığı, hep bana yansıyor. Ben aslında o kadar değilim. Ama biraz var bende de. Ben o huylarımı yenmeye çalışıyorum. Annemi öyle görünce ben de öyle oluyorum bu sefer. Annem 50 yaşın üstün de. Bu yaşa kadar hep böyleydi zaten. Arkamda güçlü bir anne olsun istiyorum. Bu sayede bende kendi ayaklarımın üstünde durabiliyim. Ne yapmalıyım ? Kendimi nasıl geliştirebilirim ?

Mesela annemle alışverişe çıktığım zaman, annem satıcıya bir şey soramıyor. Panikliyor. Parayı verirken eli titriyor. Bu sefer bütün iş bana kalıyor. Sanki ben annesiymişim gibi. Ben zaten beni daha sosyalleştiricek, açıcak, çekingenliğimi gidericek, arkamda olucak birisi isterken, annem öyle olunca ben daha da içime kapanıyorum. Ben cesaretli, güçlü, olmak isterken, gittikçe annem gibi oluyorum. Bu arada ben 18 yaşındayım. Sizce ne yapmalıyım? Bana bir çıkış yolu gösterin. Ne olur.
Annem çok çekingen ve güçsüz ne yapmalıyım?