Tesettürlü olmak isteyen bir kişinin topuklu ayakkabı giymesi uygun mu?
"Kızlar Neden Topuklu Ayakkabı Giyer ?" diye bir soru-> link
"Kızlar Neden Topuklu Ayakkabı Giyer ?" diye bir soru-> link
Cevapları merak ediyorum. Kapalıyım ve topuklu ayakkabıyı giyiyorum seviyorumda. Ama bunu birisi dikkat çeksin diye değil kendimi şık hisedoyorum yakıştırıyorum. Örneğin şuradan yola çıkarsam kapaliyım ama saçımı boyatıyorum nihayetinde erkek görmüyor saçımı kendim için boyatıyorum şık buluyorum yakıştırıyorum. Tesettürlü olmak isteyen şık olamaz mı erkeklerin bakış açısı bu mu acaba.
Topuklu ayakkabı erkeklerin dikkatini ne derece çeker.Kızlar kendini şık hissettiği için giyer diyorum kendi bakış açım ama erkeklerin bakış açısını merak ediyorum. Güzel bir soru cevabını merak ettiğim bir soru
"şık hisedoyorum yakıştırıyorum" Yakışmak ayrı şey tesettür ayrı şey.
"kapaliyım ama saçımı boyatıyorum" cevabı kendiniz vermişsiniz zaten: "nihayetinde erkek görmüyor saçımı" Topuklu ayakkabı, ses, belki açıksa bir de ayak, ve boyunu uzun gösterme... bunlar saç gibi gözükmeyen şeyler değil ki...
Kardeşim bir de şöyle "şık" diyerek işin içinden sıyrılmak insaflıca bir hareket değil. Bu sitede bir araştırınız ayakların nasıl tahrik unsuru olduğunu göreceksiniz. Dahası siz buna her ne kadar masumca "şık" deseniz de bilinçaltı sebeplerde daha çarpıcı, net cevaplar olduğu malum. Sorudaki linki incelemişsinizdir. Orada en gerçekçi cevapları tesettürlü olmayanlar veriyor aslında.
Eskiden olmayan bazı fitneler doğabiliyor ve onların değerlendirilip, hükümlerinin tahlil edilmesi lazım. Umumiyet artık bundan tahrik olduğu için, hanefi meshebinin kuralları gereği direk haram diyemesek de tahrimen mekruh yani harama yakın bir iş olduğu kanaatindeyim.
"karşımızdaki insanlar yani erkekler çok mu fesat diyorum bazen. Buradaki konuları görüyorum etkilendikleri şeyleri o zaman diyorum kadın dışarı çıkmayacak"
Dışarıda hanımların çok gezmesi zaten uygun değildir denmiyor mu hep kardeş? Çok sıkıntıdayız biz de inanınki:( O kadar çok bombardıman varki tahrik eden. Her yönden saldırıyorlar. Konuyu ciddiye aldığınız için teşekkür ederim. Allah yardımcımız olsun, amin.
Nur suresi 31 ayetin sonunda 'ayakları ile yere vurmasınlar' diye buyurmuş cenabı hak,, ben buradan ister topuklu ya da düz zemin olsun ses çıkaran tabanlı ayakkabıların giyilmesi haramdır diye anlam çıkardım...
tesettürlü bayan dikkat cekmemsi lazım amac budur zaten ^^
Ayakları yere vurup ziynetleri bilinsin diye ses çıkartmak da "dikkat çekmek için" değil mi?
Tebrik ediyorum. Allah razı olsun, amin.
teşekkür ederim ^^
Tesettürde amaç zaten dikkat çekmemektir.Sadece eşine karşı süslenmektir.
Topuklu ayakkabı ve ziynet eşyalarını sergileyen bayanların tesettürlü oldugunu düşünmüyorum :) veya onlar tesettür değil süs için kapanmışlardır :)
geçen gün çarşaflı bir kadının ayağında bildiğin erotik topuklular varya ondan vardı içlerinde ne yaşıyorlar ya
çekmiyor dikkatimi çarşaf sadece gözüme tuhaf geldi çarşafın altına erotik filmlerde gördüğümüz tarzda topuklu ayakkabı görünce bir tuhaf geldi
Ayaklar zaten erkekler için başlı başına tahrik unsuru... Bunu topukla filan körüklemek tesettüre uygun bir davranış değil.
Cevap
6Cevap
Tebrik ediyorum. Allh cümlemize şuur versin, amin.
Bence dikkat çekici, göz alıcı şeyler uygun değil ama onlar giymek istiyor hak veriyorum bir yerde.
"Bence dikkat çekici, göz alıcı şeyler uygun değil" Aynen.
"ama onlar giymek istiyor hak veriyorum bir yerde." Önemli olan Allah'ın beğenip beğenmemesi değil mi?
Hiç yoktan iyi gene ama. Nefsini o kadar yenebilmiş demekki. Uyarmak, farkındalık uyandırmaya çalışmak lazım. Allah yardım etsin cümlemize, amin.
Evet tayt giymesi çok kötü gerçekten ama azıcık dahi olsa kapanan hiç kapanmayandan iyidir. Sınavda 100 üzerinden 1 alan 0 alandan iyidir. Allah düzgün kapanmayı nasib eylesin, ne diyelim başka:/
Topuklu ayakkabı giyenlerin, Kuran-ı okumadığı kanısındayım.
Keza caiz değildir böyle bi' hataya düşmek, banane kendi günahı.
Allah cümlemize şuur versin. İslama yönelenlerden eylesin cümlemizi, amin.
"Ayy beenim dinim imanım kıyafetimde ayakkabımda deeğil" neden çünkü başı kapalı ya hanım kızımızın gerisi tamam
Biz dekolte giyip bizim dinimiz imanımız kıyafetle ölçülmez desek kafir oluyoruz?
Sokakta okulda falan çok görüyorum böylesinden. Kız başı kapatmış dap dar giyinmiş makyaj yapmış. Ama kapalı
Hımm ok canım
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
"Ayy beenim dinim imanım kıyafetimde ayakkabımda deeğil"
Tesettür imanlı olmanın göstergesidir.
Biz dekolte giyip bizim dinimiz imanımız kıyafetle ölçülmez desek kafir oluyoruz?
Kafir demedik zaten... Ancak şu söylenebilir: Tesettürsüz olan "kafir ameli" işlemiştir. Günahtır...
Yazılarınız, cümleleriniz düzgün olursa sevinirim. Dilbilgisi, imla kuralları filan alt üst olmuş resmen:)
İmla kurallarına dikkat ettiğin kadar söylediklerime etseydin keşke
Bunu sadece senin için demiyorum. O kadar çok kişi var ki. Tesettüre girdim ya o yeter diyor. Ama tesettürün amacı ve kendi kafasındaki tesettür hiç uyuşmuyor
Amaç zaten dikkat çekmemek değil mi ? Başı kapatıp dap dar giyinip,kırmızı ruj sürüp,topuklu ayakkabıyla şıkır şıkır gezenler sence tesettürlü mü ? Bence öyle gezip ama kapalıyım ben diyenler saygısızlık ediyor.
Evet aslında onlara tesettürlü de demek çok yerinde değil. Başörtülü diyorum öylelerine.
Onları başörtülüler değil türbanlılar yapıyor.
Başörtülü olanlar genelde yaşı daha büyük kadınlar.
Topuklu ayakkabının sesi her yerde kendini belli eder bu sebepten tesettürüne dikkat eden birinin giymemesi lazımdır.
Tesettürde topuklu ayakkabının caiz olmaması sesinden kaynaklanır. Çünkü islam dinin ortaya çıktığı yer ve zamanda bir kadının ayakkabısının topuğunu vurarak ses çıkarması hayat kadını olduğunu ve boş olduğunu simgeliyor. Bu yüzdendir caiz olmayışı.
"tesettürlü bayan dikkat cekmemsi lazım amac budur zaten^^" demiş 00ButterflY00. Aynen katılıyorum.
Ses çıkartmak tahrik unsuru oluyordu evet. Artık görüntü olarak da topuklu ayakkabıların tahrik unsuru olduğu su götürmez bir vakıa. Üstelik azınlığın değil çoğunluğun yaşadığı bir vakıa. Kaldı ki görüntü sesten üstündür. Bu yüzden tesettüre uygun bir kıyafet unsuru değildir diyorum topuklu ayakkabılar için.
Arkadaşım kadının tesettürü kıyafetiyse erkeğinkide gözü olmalı. Bende kapalıyım ve nadirde olsa topuklu giyiyorum. Bu benim dikkat çekme isteğimden değil ki. Tamam giymesem daha iyi ama giyoyo bu tahrik unsurudur diyemezssin. Bunu düşünüyorsan sen ne kadar gözüne sahipsin tartışılır.
"Bu benim dikkat çekme isteğimden değil ki"
"Tamam giymesem daha iyi ama giyoyo bu tahrik unsurudur diyemezssin"
Diyebilirim, çünkü sese bile dikkat edin diyor Kur'an, kaldı ki bu görsel... Üstelik fıtrata aykırı garip şekillde topuk takılmış ayakkabılar giymek dikkat çekmenin ta kendisidir... Ayakkabılarınızın şıklığını arttırmak değil hedef. Siz kimi kime beğendirmeye çalışıyorsunuz...?
Kendi vicdanınızı avutmaya çalışıyorsunuz sadece.
"Bunu düşünüyorsan sen ne kadar gözüne sahipsin tartışılır."
Konumuz erkeklerin bakmaması gerektiği değil "tesettür & topuk"... Erkekler baksa da bakmasa da tesettür FARZ-I AYN... Yaptığınız itham hiç hoş değil, sizi yapıyorsunuz diye itham eden kişiselleştiren mi oldu? Bana "bakma madem" demediğiniz kaldı bir tek yuh diyorum... El İnsaf...
bence uygun tabki ayakkabıın amacı tahrik değil ise :D
Bence tesettürlü bayanlarda topuklu giyebilir Sonuç da onlar Kadın uzaylı değil hem çok yüksek topuklu değilde abartılı olmamak kaydı ile olabilir Ama bazıları bokunu çıkarıyor tabi
Herkesin kendi tercihi elbet.
Imanini giyiminde kusaminda aramiyorum kimsenin.
Kimse kimsenin imanını aramıyor... İmanımız neyi yapmamızı gerektiriyor, onu konuşuyoruz...
kimsenin düşüncesi ve değerleri ile yargılamayız sonuçta herkes kendi yaptığından sorumludur.
Ankara'da topuklu ayakkabı giyen bir sürü tesettürlü var
Topuklu ayakkabı giyen bir sürü tesettürümsü var maalesef.
Altı Tophane üstü Şişhane olmadığı taktirde her türlü giyinebilir.
giysinsler nolacak sanki.suslenseler hem kapali hemde suslenmis diyonuz suslenmeseler bunlar orumcek kafa giyime bak diyonuz.
türbanlı cicişler.iki soru birden soramazsın aynı zamanda
Aynı anda iki soru sormadım... Neden giyliyormuş ne cevap verilmiş göz atmak isteyenler bakabilir diye link var orda. Neyse soruya odaklanırsanız sevinirim.
tesettür tarz değil farzdır
tesettrululer farklı bir cins mi
Tesettür bir kişi değil bir olgudur... Bu hal üzere olmak isteyen kişilerin giymesi uygun mu mahiyetinde sordum tabiki. Zorlama yorum yapmayın lütfen!
Kombo atasım geldi ona ne, banane, sanane...
tesetturlu kadınları sevmıyorum
Allah'tan korkun. Siz dün yoktunuz, sizi kim yoktan var etti? Kainat nasıl yoktan var oldu?
Rum Suresi | 43
Geri çevrilmesi asla mümkün olmayan (ecel), Allah tarafından, bir gün erişmeden önce, yüzünü dosdoğru dine (İsl�m’a) yönelt. O gün (kıyamette insanlar, cennet ve cehenneme gitmek üzere) bölük bölük ayrılırlar.
Bize ne ya.
Hatırlatırım, Biz müslümanız, kardeşiz ya hani. İnsan kardeşini de düşünür malum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar