bazen durumum yetmiyor ve yaptığım çeyiz planına göre alacaklarım konusunda o da destek oluyor. Kötü mü sizce ailesi rahatsız olur mu? Çeyizime temel ve basit neler almalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Nişanlıysanız olabilir ama sadece sevgiliyse olmaz. Bir garantiniz yok. En azından nişanda ilişkinin adı koyulmuş, sözlenmişsin. Sevgiliden ayrılınca ne olacak o para? Hesabını yapıyorsan ödersin. Yapmadıysan kocanla beraberken sevgiline aldırdığın şeyleri kullanmak hoş olmaz
01 Yorumla
Soran1 yılEvlenme planımız var ufaktan ev eşyası almaya çalışıyoruz
En İyi Cevaplar
Selam! Böyle bir durumda partnerin destek olması gayet normal bence. 🤷♂️ Hani beraber geleceğe hazırlanıyorsunuz sonuçta. 😊 Aileler zamanla alışır, önemli olan iletişim kurmak ve saygı göstermek. Çeyiz için temel ihtiyaçlar ise beyaz eşya, yatak odası takımı, mutfak eşyaları gibi günlük hayatı kolaylaştıracak şeyler olabilir. 🛏️🍽️
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBence kötü. Ev alışverişi sırasında eksikleri o alabilir. Ama adamdan para alıp çeyiz yaptım demek de ne bileyim tuhaf. Amaç ne yani. Üç dört nevresim takımı bi uyku seti, yemek takımı, çatal kaşık takımı, tencere takımı, süpürge, ütü en temel şeyler abartmadan alınabilir.
00 Yorumla
u 1 yılYani bence doğru değil ya. Sonuçta nişanlın değil ileride ayrılır mısın ne olursunuz bilemeyiz orasını. Evlilik yolunda olsanız o zaman olurdu da sevgiliyseniz olmaz bence.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
45Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,8b cevap paylaştı.
u 1 yılkötü olur evet
01 Yorumla
Soran1 yılneden peki sence
1 yılYani gereksiz olur gadası
01 Yorumla
Soran1 yılÇeyiz yapmam gereksiz mi
u 1 yılBence evlilikten sonra ortak beğenilere göre almak daha mantıklı. Şimdi şöyle bir şey var yanlış anlaşılabilirsiniz. Olabiliyor alsanız, dahi borç aldığınızı belirtin ve eliniz uygun olunca ödersiniz. Aksi durumda benim üstüme yığdı çeyizi diye düşünebilir. 🌸
25 Yorumla
Soran1 yılo düşünmez de annesi laf edebilir benimde çekincem buydu aslında
- 1 yıl
Evet kaynana söyler bence konusunu açmayın 🤔
Soran1 yılevet sağ olunn
- 1 yıl
Lafı olmaz, her zaman. 🌾💓
Soran1 yıl💓💓
Gizli Üye(30-35)1 yılBende evlilik yolu gozukmeden, aday yokken ceyiz yapmadim. Nisanliyim ve bazi esyalarin parasini nisanlim ödüyor. Bir seyler almadim ama o parayi altin vs yapip kenara attim bazen. Nisanlimdan boyle bir talebim olmasa da ilk o teklif etmisti. Sana su kadar para atayim ceyize harcarsin diye. Hesabima atti. Beraber gidip begeniyoruz aliyoruz. Bazen de internetten soyluyorum. Ha benim birikim yetmezdi belki. Esyalarda cok pahali. O da destek olunca daha rahat alışveriş yapmaya basladim. Yuva kuruyoruz sonucta. Artik onun parasi falan olmuyor. Baska zamanda o sıkışır bende varsa ben veririm. Onda vardi o vermis oldu.
11 Yorumla
Soran1 yılEvet bi de eşyalar sürekli pahalanıyor diye liste yaptım sırayla birini alıyoruz bende varsa zaten ben alıyorum da yoksa o
Eğer ki nişanlıysanız birlikte bir şeyleri yapmak gayet normal. Büyük ihtimalle eşyalar pahalanmadan almak istiyosun. Eğer ki senin sevgilinse hayatta hiçbir şey garanti değildir. Ayrılırsınız yarın öbür gün o aldığın çeyizlerin bir anlamı kalmaz. Ödediği paralarla kalacak o kişide zaten. Belki onu hatırlatacağı için çeyizleri bile istemeyebilirsin.
00 Yorumla
1 yılZaten erkek adam evleneceği kişiye yardım etmez mi yani tabi herkes aynı değildir ama ben paraya değer vermem evet ne istiyorsa maddi durumum yeterli ise verirdim hiç acımam ama seçimi iyi yapsın ya da sonrasında da alabilir böyle şeylerde yeni trend ürünler daha uygun oluyor
00 Yorumla
1 yılElindeki imkanlarla ne geliyorsa yap ve durumunun ne olduğunu söyle yarın öbür gün san çemkirip söylenmesinler baba evinden kaç parça ile geldim vs vs ama erkek arkadaşından alma bence olurda biterse onun parasıyla aldığın çeyizi geri mi vericeksin
02 Yorumla
Soran1 yılAy bitmesin de hepsini o almıyor bazılarını sadece
- 1 yıl
Hee öyle ise iyi
1 yılBen anlamıyorum onu o öder bunu bu oderi... bu kafayla nasıl birlikte yuva kurulur... ceyizine para yetmiyorsa o destek olur düğün salonuna onun parasi yetmiyorsa sen... zaten birlikte kullanacaksiniz
03 Yorumla
Soran1 yılEvet sadece annesinden çekiniyorum
- 1 yıl
Annesi laf eder ya... kayinvalideler böyle firsatlari çok severler😅
Soran1 yılEvet tam tahmin ettiğim gibi
evlenince eksik seyler giderilir.. niyetiniz ciddi bilr olsa ileride kavga konusu olacak seyler yapilmamali.. erkek o kadar niyetlenmisse beyaz esyasini falan krndi alsin koysun kenara. kadinin ceyizlik bir durumu sadece kendi olmali bence.
10 Yorumla
1 yılEvin ihtiyaçları olan şeylerse ve kesin evlenecekseniz absürt bi durum yok ama evlenmezseniz parasını geri vermen lazım bence
12 Yorumla
Soran1 yılEvlenme planımız var da annesi laf eder mi emin olamıyorum
- 1 yıl
Annesine söylüyorsa ilerde kesin lafını yapar 😄
1 yılNişanlı bile değilsiniz yani çocuk senin hiç bir şey in değil o yüzden elin oğlunun parasını yemeye çalışma ayıptır günahtır
11 Yorumla
Soran1 yılParasını yemiyorum kş paramın yetmediği yerde ev eşyası çeyizlik o da alıyor
Şahsen ben kendim rahatsız olurum parası yoksa evlendiğimizde çeyiz alış verişinde birlikte hepsini alırız ama kendisinin istemesi rahatsız eder beni
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİleride başına kakabilirler, çeyizini bile bize düzdürdün diyebilirler. Ben olsam riske girmezdim. Ayrıca daha yüzük bile takmamışsınız. Yavaş yavaş parça parça al ama kendi paranla al. Her şeyi karşı tarafın yapması da doğru değil
01 Yorumla
Soran1 yılHer şeyi almıyorlar bazılarında yetmediği durumda
Gizli Üye(18-24)1 yılBence nişanlı ya da sözlü değilseniz çok saçma sapan bir hareket ben utanırdım şahsen para istemeye. Ve ailesinin yerinde olsam kızardım baya , çeyizi de kız hazırlar zaten onu geçtim ama nişanlı vs olsaydınız anlardım
02 Yorumla
Soran1 yılYakında söz olacak ama öyle bi planımız var
Cevap sahibi1 yılHa e tamam o zaman. Yine de çok şey etme şimdilik nişan falan olana kadar. İlerde ailesi yüzüne vurmasın
1 yılKötü tabi senin çeyizinide adam mı dizecek mk git ailenden yardım işte ne kdr saçma muhabbet
16 Yorumla
Soran1 yılsonuçta evlenince beraber kullancaz ya o eşyaları ortak almanın nesi kötü
- 1 yıl
Ne alakası var arkadaş erkek kendi çeyizini dizer kadın kendi, adam hem kendisininkini alıp hem seninkine niye yardım etsin mantığa bak. Ozaman sen git adama ysrdım et alacağı şeyler için?
Soran1 yılHer şeyi ortak yapmaya çalışıyoruz
- 1 yıl
Aynen ortak ama para olarak yardım eden erkek 😂😂
Soran1 yılSadece o ödemiyor ki
- 1 yıl
Yahu arkadaş kendini çeyiz yapmak için erkek arkadaşımdan para alıyorum diyosun. Şimdi de sadece o vermiyo ki diyosun, madem paran var ozaman ne diye ondan istiyorsun? Demek ki yok ki ondan istiyosun nasıl ortak vermiş oluyosun ne dediğin belli değil
1 yılErkek arkadaşından aldığın paralarla çeyiz yap git başkasıyla evlen
13 Yorumla
Soran1 yılöyle mi yapıcam dedim ne alaka
- 1 yıl
La oluum
Soran1 yılne
Gizli Üye(30-35)1 yılAyrılma kararı alırsanız ne olacak? Kötü olmasından daha ziyade ayrılınca başka bir erkeğin aldığı eşyaları eşinle nasıl kullanacaksın? Eşine eski erkek arkadaşım verdi bunların parasını diyecek misin?
Aklımda deli sorular 😳😳
00 Yorumla
1 yılBence alma çünkü ileriyi bilmiyorsun gerekte yok riske girmeye
02 Yorumla
Soran1 yılYakında söz düşünüyoruz ama
- 1 yıl
Saf kalple düşündüğünü biliyorum ama biraz kurt olursan üzülmezsin canım
1 yılYani günün sonunda onunla evleneceksen sorun olmaz tabi🤷🏻♀️ evlenirsen tabi😂
02 Yorumla
Soran1 yılEvlenme planımız var da niye öyle dedin
- 1 yıl
Sevgilim demişsin sözlüm nişanlım değil sevgililik pek bir ciddiyet taşımıyor.🤷🏻♀️
1 yılEvde ortak kullanilacak seyler bir sorun yok bence beraber almanizda
01 Yorumla
Soran1 yılBence de öyle ama annesi bazen laf söyleyecek gibi oluyor
Bence kötü değil de durumu iyiyse yavaş yavaş yap onun içinde iyi tebrikler ederim
05 Yorumla
Soran1 yılParça parça alıyoruz benim bütçem yetmezse onun kartıyla alıyoruz
Soran1 yılAy sağ olun annesinden çekiniyorum sadece
Soran1 yılTeşekkürler
Destek vermesi çok güzel normal ailesi bilmese de olur
00 Yorumla#TeknolojininEvHali
Seninle evlenecekse sorun degil00 Yorumla
1 yılYok ya destek oluyor işte değerli olduğunu hissettirmeye çalışıyor güzel birler demi
00 Yorumla
1 yılYoo hayat müşterek yardım etsin tabi beraber bir hayat kuruyorsunuz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim eski kocam aldıklarımı , bu marka mı aldın diye küçümsemişti değil ki para versin
Herkes bir değil bunu sorun etmiyorsa sen bilirsin01 Yorumla
Soran1 yılAyyy gerçekten mi yuh ya
Ikinize alıyorsun sonuçta kötü değil ama yinede olmamasi daha iyi
00 Yorumla
1 yılNeden kötü olsun canım evlenince zaten herşeyi o vericek şimdiden verebilir sonuçta bir adım atılmış
00 Yorumla
1 yılBence paran kadar alsan senın ıcın daha ıyı Para veren emır verır unurma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAyrılma ihtimalini düşünerek ben almazdım belki başkasıyla evlenicem ve onun parasıyla aldığım eşyalar çeyizi m'de olucak hoş olmaz
03 Yorumla
Soran1 yılEvlilik düşünüyoruz ailesini falan tanıyorum
Cevap sahibi1 yılPeki mutluluklar
Soran1 yılSağ ol 🙏🏻
Gizli Üye(36-45)1 yılBunlar bu kadar önemli detaylar değil. Eşya illa ki bulunur. Uyumlu, keyifli, huzurlu bir evlilik yapabilmek herşeyden daha değerli.
03 Yorumla
Soran1 yılBence de öyle huzur yerinde olmalı
Cevap sahibi1 yılKendinizi üzmeyecek ve yormayacak şekilde toparlarsınız. her şey gönlünüzce olsun.
Soran1 yılTeşekkürler
Gizli Üye(18-24)1 yılNeden kötü olsun ki benim müstakbel kayin validem indirimde falan bir şey olduğunda ceyizim için alıyor
01 Yorumla
Soran1 yılayy ne güzel benimki beni pek önemsemiyor gibi
Gizli Üye(36-45)1 yılBence bu hiç hoş değil. Kendi yükümlülüklerini de ona yüklüyorsun. Biraz fazla bencilce. Ailesi bundan tabi ki hoşlanmaz.
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılburada asıl kötü olan ne var biliyor musun? Şimdi ondan para alip çeyiz düzüyorsun. Yarın bişey olsa ondan ayrilsan, o çeyizleri napacaksin? Iade mi edeceksin yoksa yeni sevgilin ve kocanla mı kullanacaksin? Hak geçmeyecek mi?
O yüzden böyle şeyleri ondan almak için acele etme, nişanlan öyle
Gizli Üye(18-24)1 yılAyh çeyizi çok saçma buluyorum iki insan beraber alsınlar hepsini işte aileler veya dizmek bekletmek absürt
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKötü, belki onunla evlenmeyeceksin? Başkası için yaptığın çeyizin parasını da bundan mı alıyorsun?
00 Yorumla
1 yılKötü durum değil çünkü aynı eve gidecek bugün olmazsa ilerde mecbur yine kendisi verecek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAyrilirsan nolcak.. baskasiyla ondan aldigin ceyizle
02 Yorumla
Soran1 yılEvlilik düşünüyoruz
Cevap sahibi1 yılAyrilirsaniz?
Gizli Üye(25-29)1 yılOrtak kullanacaksınız sonuçta aldıklarını bence sıkıntı olmaz
01 Yorumla
Soran1 yılDeğil mi ya
Gizli Üye(18-24)1 yılBence kotu değil sonuçta sadece sana özel değil ikinizin de birlikte kullanacağı eşyalar var içinde ama çokta alma bence butcene göre yavaş yavaş kendin almaya çalış çünkü evlilikte cogu masraf erkeğe kaldığı için fazla gelmesin yani sevgiline
01 Yorumla
Soran1 yılevet elimden geldikçe her şeyleri almaya çalışıyorum
1 yılBazı şeyleri beraber ortak alın ama tek başına çıkacaksın eğer kendi paranla al
01 Yorumla
Soran1 yılBir kısmını kendim alıyorum
Ya yardim etsin tabiki ama benim eşim ben etmem herseyi kendin al annenle alin babanla dedi
01 Yorumla
Soran1 yılBurada aslında maddi destek oluyor benim istediğim oluyor
1 yılalıcaksın tabikide yani sonucta kendin için yapmıyosun
02 Yorumla
Soran1 yılyani evet ama gelenekler işte
- 1 yıl
ne alaka gelenekle bununj
Senin çeyizin o adamın çeyizi değil isteme
02 Yorumla
Soran1 yılSonuçta ortak evimizde kullanıcaz
1 yıldeğil her şeyi o almalı
01 Yorumla
Soran1 yılO kadar da değil ya
1 yılAlsın ama yüzük takılsın bir durun yahu
03 Yorumla
Soran1 yılyakında olacak söz zaten
- 1 yıl
tamam ama olup olmayacağını Allah bilir o yüzden işler ciddiye binmeden böyle şeyler mantıksız. Birikim desen okey ama eşya olmaz
Soran1 yılBirikimde eşyalar sürekli zamlanıyor diye tercih etmiştik
m 1 yılKötü veren de adam değil zaten alan da insan
02 Yorumla
Soran1 yılneden öyle dediniz
- 1 yıl
Salla
1 yılBeraber kullanacaksınız zaten
01 Yorumla
Soran1 yılDeğil mi
1 yılKötü evet. Senin çeyizin onun sorumluluğu değil.
02 Yorumla
Soran1 yılama sonuçta beraber yaşayacağız
- 1 yıl
O zaman onun adı çeyiz olmaz.
1 yılEsk sevgilinden al
02 Yorumla
Soran1 yılNe alaka
- 1 yıl
Hişşç aklıma geldi sadece
Neden kötü olsun ki birlikte kullanacaksiniz
00 YorumlaDeğil, sonuçta onunla evleniyorsun
00 YorumlaOndan destek alıp başkasına gidersen 🙄
00 YorumlaKötü bir durum yokta umarım ayrılmazsınız
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNadiren olabilir ama ceyiz kiza aittir.
01 Yorumla
Soran1 yılEee tabii ama işte ben her zaman yetişemiyorum
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet kötü çeyiz kız tarafına ait
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBana göre kimse yok yoksa
her şey hazır.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBilemem ki düzeninizi
00 YorumlaEvlenince basina kalkabilir
00 Yorumla
1 yılBaşına kakar. Gurursuzluk yapma bence
11 Yorumla
Soran1 yılAnnesi mi kendisi mi
1 yılKötü değil aile kuracaksınız sonuçta
01 Yorumla
Soran1 yılBence de ya
- Devamını Gör (30)
Devamını Gör(75)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Çeyiz yapmak için erkek arkadaşımdan para almam kötü mü?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler