Yapay zeka (AI) destekli sistemler, ev sakinlerinin alışkanlıklarını öğrenerek enerji tasarrufu ve konforu artırabilir. Ev temizliği ve düzenlemede daha yetenekli robotlar olabilir. Robotik sistemde ev asistanları çıkabilir. Sanal gerçeklik sayesinde evden çıkmadan ev ortamında sistem üzerinden istediğimiz yere gidebiliriz bu şekilde eğitim ve iş için dışarıya çıkmamıza gerek kalmaz. Isınma ve soğutma teknolojisi de değişebilir bence kalorifer, kombi ve klima sistemi yerine farklı bir sistem gelir. #TeknolojininEvHali
Gelecekte ev teknolojilerinde ne gibi yenilikler olur?
Valla bilmem de geçen yabancı bir evin dizaynını seyrettim dedim bizim oturduğumuz evlere ev dememek gerek 😄 Kadın sesiyle komut vererek perdeleri indirtip, çayı demletti, ışıkları yakıp söndürdü ve kapıyı kilitletti çok ilginç bir evdi.
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Bence çok güzel ama bilmiyorum ya tembellik plus 😄 ama işten yorgun gelince düşününce harika kimsenin kimseye ihtiyacı kalmaz. Minnet etmezdi 🤭
Daha fazla enerji maliyeti, daha radyasyonlu , daha gürültülü cızırtılı, hacklenebilir, özel ve kişisel alanı kalmamış daha bağımlı evler mi? Hiç sanmıyorum. Buna razı olup üstelik para veren kişinin akıl sağlığından şüphe ederim.
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
O konuda haklısın ne kadar konforlu görünse de o kadar da dezavantajları barındırmaktadır. İleri de yaygınlaşacağını düşünüyorum ama çünkü şuanda da evimizdeki bir çok teknolojik ürünün eksileri olsada artıları için kullanıyoruz.