Erkeklerin çeyiz yaptığı yerler de var diyorlar, doğru mu?
26 gü
KızlarSoruyor'da kullanılan çerezlere ilişkin detaylı bilgilendirme için Çerezler ve Çerez Kullanımı İzinleri Hakkında Bildirim ve de Kişisel Verilerin İşlenmesi Aydınlatma metinlerimizi inceleyebilirsiniz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Bizde öyle. Kız baba evinden hiçbir şey götürmez. Erkek parasını verir, kız seçer, ev yapılır.
Nerelisiniz
Güzel bir yermiş neresi bende merak ettim
Şanlıurfalıyım. Ancak aileden aileye fark ettiğinizde belirtmek istiyorum. Abimi bu şekilde evlendirdik biz ve tüm akrabalarımız böyle evleniyor.
Çok iyiymiş kız açısından
Yani olması gereken o. Bir kız bir erkek gibi kolay kolay para kazanamaz, çok zorlanır. Kadın ve erkek ne biyolojikmen, ne fiziksel olarak ne sosyolojikmen asla eşit değildir.
Erkek dediğin hanımının üstündeki yükü alır, yükü paylaşmaz.
Ya boş ver çeyizi düğünü ya evlenmeye karar verdiyseniz tutuşun el ele gidip herşeyinizi kendiniz alın ucuz olsun basit olsun bazı şeyleriniz hatta 2. El olsun ama kimseye ne yük olun nede kendi belinizi bükün zmanla yenilenir her şey ama yazık hem senin ailene hem karşı tarafın ailesine...
Vardır varsa da bana uymaz zaten.
Bazı yerlerde böyleymiş
O erkeğin elinden cımbız eksik olmuyordur 🤭
🤣🤣
Çeyiz değilde damada hediye olarak bohça hazırlarız
annem cinsiyet ayırmaksızın hepimize çeyiz yapıyor ama yöreyle falan alakalı olduğunu sanmam
Aynı bizde de öyle oldu
Ceyiz mi kaldi hala var mi
Nereyse orası ben evlenmeye gidiyorum
vardır bence de
Vardır yaa ahahaha
Evet yapan var.
Vardır bizim burada iki tarafta yapıyor.
vardır bence
Varsa bilmiyorum
Vardır belki
Vardır belki 🤷🏻♀️
Sanmıyorum
Vardır belki
Yoktur
Elbette vardır