Yoksa insanlar lükse düşkün, ikinci el evlenilirken pek tercih edilmez mi?

Yoksa insanlar lükse düşkün, ikinci el evlenilirken pek tercih edilmez mi?

Halsizlik yapmak istemem ama yeni evlenen kişilerin eşyaları yeni olması gerekiyor. Tabi bu tamamen iki insanı ilgilendiren bir durum ama 2 el yeni çifte olmaz gibi
Evet abes ama yurtdışında çok yaygın
2. El almayan lükse düşkün mü oluyor? Bazilari 2. El alir ama evi doldurur. Ya da sirf bedavaya yakin olsun diye çok kalitesiz eşya lir 2 seneye değişmek zorunda kalir. Ben 2. El dusunmuyorum. Sifır ve kaliteli sağlam markalardan bir kere alip az öz uzun kullanma taraftariyim. Gelinligi nisanligi kinaliga kadar 2. El alan var. Ben tercih etmem biraz da hijyen acisindan. Ama tercih edene de lafim yok
Hijyen konusu sıkıntı
Evlenince ikinci el eşya alırım hiç önemli değil. Son model olmak zorunda değil. Eşimin maddi durumuna göre. Sonra da durumları toparlar iyisini alırız hiç farketmez yeterki onu zora sokmayayim
Anlayış önemli
Yeni evlenenlerde 2. el kabul edeni daha görmedim. her şey sıfır olacak. Hatta öyle ki örneğin buzdolobı 20.000 TL lik olacağına 60.000 TL olanı istiyorlar. Herşeyin de en pahalısı olacak bir de ki en pahalı en iyi demek sanki :)
Cevap
11Cevap
2. el eşya kullanımı artar
Bana da öyle geliyor
Özellikle 2. El eşya almam. Ama evlendiğimde adam kendi evinde oturup sıfır eşya aldıysa kendine belli eşyaları kullanırım.
Özellikle alır mısınız diye sormuştum
Almam :)
bazı şeyler alınabilir misal evlenmiş 3 ay sonra kadın başka kocaya kaçmış adamda eşyaları satıyor.. ama elektronik eşyada 2. el alırken 5 kez düşünün
Bozuk çıkıyor çoğunlukla
Ekonomik sebeplerden ötürü şaşılmayacak bir durum olmaz.
Evet öyle
Bilmiyorum. Ama tercih etmem az olsun ucuz olsun ama temiz olsun
Evet en güzeli
Fakirlikten dolayı artar ama ben kabul etmezdim 2. el eşyayı
Neden peki
Çünkü ikinci el yani. Benim ailem beni hep sifirda oturttu niye fakirlik çekeyim?
Bu doğru.
Bence alınmamalı 2 . El olduğundan değil de başkasına nasip olmamış eşyayı annem kullanma der hep iyi değil der
Bak o da doğru eşyaların enerjisi var derler
Tam olarak öyle
Bence çoğu kadın lüks istiyor her seyi borç üstüne borç oluyor önceden ikinci el daha populerdi sanki
Evet önceden öyle yurtdışında hala
Artabilir ama ben şahsen almazdım. Gerekirse sabreder, para biriktirir ve en iyi şekilde evimi kurardım.
Doğru
Offf ÇOOK pahalılık var
Kesinlikle ARTAR
İşte
Artmaz diye düşünüyorum
En güzeli eşyalı evler sjdjd
Taraflardan biri türk kızıyken?
Evlenmek başlı başına manyaklık
Ucuz olsun sıfır olsun derdim almazdım ben olsam
Sen evli misin?
Ekonomi bozuk srtabilir
Çok az eşya tercih ederim