Alınabilir. Gayet doğal ve normal karşılanabilecek bir durum olduğunu düşünüyorum yani her zaman her şeyin en iyisi olacak birinci sınıfı olacak sıfırı olacak diye bir şey yok. Yeri geldi mi de temiz, kullanışlı, hesaplı, insanların kendi zevklerine tarzlarına hitap eden cinste ürünler almaları hem onlar adına daha tasarruf sağlayacaktır hem de basit sade bir düzen kurmuş olacaklar. Sonuçta ölümlü dünya mala mülke bu kadar bel bağlamanın bir mantığı yok. Önemli olan hane içerisindeki mutluluk huzur sevgi ve saygı kavramlarının kaybedilmemiş olması ve bunu bir ömür boyu sürdürebilme yetisi.
Nadir, güzel şeyler bulunursa olabilir ama bence evlilik anında her şey sıfır olmalı. Evlilik yeni bir başlangıç demekse eşyaları da ilk kullanacak kişiler evlenen çift olmalı diye düşünüyorum.
Yatak gibi şeyler alınmaz ama çok kullanmayacağım bir eşya ise sıfırına gereksiz para vermektense ikinci el alabilirdim. keza bekar evimdeki eşyalarımın bir kısmını da evlenince kullanabilirim eğer ikinci el sayılırsa. elzem olan eşyalar alınır, geri kalanlar ise maddi imkan olduğunda yavaş yavaş alınır sorun olmaz. her şey imkan dahilinde olur çünkü.
durum çok Zor ise belki spot tarzda alınabilir ama ben eski eşya almak sevmiyorum o kişilerin enejileri geçiyor eşyalara öyle düşünüyorum tercih ermem.. spot ya da teşhir ürünü olarak alınabilir
olan sıfır alır olmayan 2. el. bazen çok güzel yeni eşyalar satılıyor yeni yeni. evliliği büyük borçla başlamak yerine borçsuz 2. el eşyada olabilir...