• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Ev & Yaşam

Evlenirken evinize ikinci el eşya alıp kullanır mısınız ?

kakilakuku u
kakilakuku Takip Et
FenomenMaster Yaş: 102
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
62
Böyle bırsey yapar mısınız? Empati yapalım
İkinci El Soruları Evlilik Soruları Eşya Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
8 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Afacan_37
    Afacan_37 Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 100%
    +1 yıl

Açıkçası buradan bir serzenişte bulunacağım.

Bu yazımı sabırla okursanız sonuna kadar sevinir. Sizin için zaman kaybı değil. Hatalarım elbette olacaktır. Bunu da yazın. Katılmak zorunda değilsiniz. Herkesin baktığı Pencere ayrıcadır. Benim baktığım Pencereden bunları görüyorum sadece...

Bir tabir vardır. Herkes Şapkasını çıkarıp önüne koysun ve bir daha iyi düşünsün...

Bu zamanda Para kazanmayı insanlar basite alıyorlar sanırım. Sanırsınız ki Para, GAZETE KAĞIDI... Sanki basit bir paçavra. Ver kağıt parçasını, al istediğini. O Kağıt parçasını bir araya getirmek, toplamak için insanlar bir ömür boyu borca girip hayatlarını İpotek ettiriyorlar.

Eskiden bir laf söylenirdi. Paranın ne önemi var. Öyle ya, hiç önemi yok. Hatta değeri bile yok. Daha kötüsü de Size Para kadar değer veren yok karşınızda. İşte en acısı da bu değil mi?

Bugün bir yuva kurmak o kadar kolay değil. Bugün 500 lt üzerinde ki en kötü Buzdolabı 17.000 TL den başlıyor. 10 Kg Çamaşır Makinesi 7.000 TL den başlıyor. Hani Bulaşıkları elimde yıkamam diyen kardeşlerim var ya ortalama 4.000 TL den başlıyor. A101 almaya kalksanız onu da beğenen az çıkar. Bana bunu mu? layık gördün.

Orta sağlamlıkta bir Ahşap Oturma grubu en az 15.000 TL. Çekyat fiyatları da 7.000 TL civarında. Ama sorsanız ben oturma grubundan aşağıda oturmam diyen insan çok olur. Hatta marka olmadan da Gelin gelmeyenler var.

Bunu da geçtim artık evi olmayana Evlilik yolu görünmüyor neredeyse. Bugün en kötü bir ev İstanbul da 400.000 TL

Şimdi burada bir evlilik mi var. Yoksa bir alış-veriş, ticaret mi yapılıyor. Burada teşhir edilen nedir. Para mı?, İnsanlık mı?, Onur mu? yoksa Gösteriş mi?

Allah ne der demek yerine, Elalem ne der diyen bir toplum haline dönüşüverdik.

Elini Vicdanına koyan çok az çıkacaktır bundan eminim. Sözüme de şöyle anti parantez içinde " kimse zorla evlenmek zorunda değil " diyeyim.

Şimdi bunların yanında Erkekte de bir çok meziyetler aranıyor.
    Benim için meziyet; Güzel âhlak, güven, sadâkat, merhamet, vicdan, temiz arı-dur bir kalp, mütevazilik ve yumuşak huylu olmaktan geçer.

Ama başkaları için bunlar değerli amma PARA' n var mı? arkadaş diye de sormadan edemeyenler var.

Hiç kimse Yalı da, Villa da, Saraylar da doğmadı. Hiç kimse evinin eksiksiz, kötü olmasını istemez.

Hiç kimse eşini başkasına karşı mahcup etmek istemez. Hiç bir erkek te onurunu ayaklar altına sermez. Yuvası için, eşi için her şeyle mücadele eder.

Eskiden Yuva ne için kurulurdu. Ayrı bir birey olmak için kurulurdu. Evlenmek, barklamak içindi.

Ama bu zaman da bir yuva Maddiyat olmadan kurulamıyor. Çünkü hiç kimse zoru seçmiyor. Daha doğrusu katlanmak, sıkıntı çekmek istemiyor. Para olmadan saadet olmaz diyen bir toplum ve kuşak oluverdik.

Bugün toplumun Alayı Sosyal Medyadan, TV' den başını kaldıramaz olmuş. Sanırsınız ki Alem Doktora Yapmış birer Bilge. Her şeyi bilen, gören, ondan daha iyisini bilmeyen duygusuz, çıkarcı ve bencil bir mahlukata dönüşüvermiş.

Her Erkek evinin noksansız olmasını ister. Gücü varda sizden mi esirgeyecek. Ama yoksa Adam yerine bile koymayanlar var.
    Bir gün şu devran değişse de sadece Yatak Odası takımını erkekler alsa. Diğerlerini de kız tarafı alsa. Evi barkı eşyaları. Güzel olmaz mıydı? acaba.

Şu sözü çok duyuyoruz. " Erkek tarafı değil mi? almak zorun da " Öyle ya almak zorunda. İşine gelirse, alırsan bunları kızımızı veririz. Olay bu işte.

Ben mütedeyyin bir insanım. O yüzden iman eden kardeşlerime sorarım. Karşınıza Hâşâ Peygamber torunu çıkıp kızınızı istese, bir derviş misali hırkasından başka bir şeyciği olmasa yine ona dersiniz ki; " Böyle olmaz. Hele bir ev al, araba al, işin gücün olsun, evinin içini doldur. Nefes ile yuva olur mu? nefes ile karın doyar mı? Bunlar yok ise kızımız da yoktur " diyecek insanlar da çoktur.
    Bu sözüm gerçekten Allah' tan korkan, cehennem ateşinden Allah' a sığınan kardeşlerime demiyorum. Onlar yapmaz. Ama bir çoğu Müslümanım deyip çağa ayak uyduranlardan. En acısı da bu değil midir.

Bunlar olmadan yuva olmuyor, kız verilmiyor, kapılar açılmıyor. Erkek hem dört dörtlük olacak hemi de elinden her iş gelecek. Ama kız tarafının sadece istediği olacak. Kızımız çalışmaz, kızımız iş bilmez, aş bilmez, onu bilmez bunu bilmez. Ama isteriz. Biz isteyen tarafız. İster Allah, isteriz. Öyle ya Nefese güç mü yeter. Acaba isteyen doyacak mı?

Bunu yorumlarım genel bir yorumdur. Bunlara itimat etmeyen kardeşlerim, akranlarım, aklı başın da, akl-ı selim insanlar var... Sözüm zaten onlara dair değildir elbet. Onlar neye değer vereceklerini bilen kişilerdir.

Bir yuva kurmak için muhakkak bir gelir olması şarttır. Siz idareli olmadıkça, kanaatkâr olmadıkça, iktisatlı davranmadıkça zaten geçinemezsiniz.

Para ile mutluluk olsa idi TV lerde gördüğünüz o topçular, popçular, ünlüler ya da zengin alemi mutlu olurdu. Bir gün başmışsınız bir anda boşanmış bir başkasıyla takılıyor. Yine bir başmışsınız evlenip tekrar boşanmış. Ne kadar bir iğrenç hayatları oldukları halde, gördüğünüz halde onlara bakıyor ve itibar ediyorsunuz. Onlar sadece Paraları için evleniyorlar.

Şuraya bir kaç dip not etmek isterim;

Evlilik Öncesi Mutlaka Bilinmesi Gerekenler Nelerdir? Bunu İki dakikada özetleyelim.

- Evliliğinizi, başka Evliliklerle kıyaslamayın.
    - Peri Masallarına aldanmayın. Çünkü gerçek değiller.
    - Mükemmeli aramayın, çünkü hiç kimse mükemmel değildir.
    - Eşinizin, sizin zihninizi okumasını beklemeyin, bunu maalesef hiç kimse yapamıyor.
    - İstediğiniz ya da istemediğiniz ne varsa bunları birbirinize açık açık söyleyin.
    - Konuşarak her şeyin düzeleceğine inanın.
    - Birbirinize yaşam alanı bırakın, evlendiğinizde her şeyi birlikte yapmak zorunda değilsiniz.
    Eski bir Hikaye varmış;

Kirpiler Eşlerine Dikenlerinin boyu kadar yaklaşırlarmış. Bilir ki çok yaşlaştığında onun dikeni batacak ve eşinin canı yanacak. Sizde birbirinizin canını yakmamak adına birbirinize yaşam alanı bırakın. Birbirinizi incitmeyin.

Yaşımız kaç olursa olsun Kadın ya da Erkek fark etmez. Yalnız yaşadığımız sürece kendi etrafımıza Duvarlar örüyoruz. Kendimizi tehlikelerden, kötülüklerden korumak adına.

Evlilikte bu iki kişi, yani bu iki duvarlar bir araya, yan yana geliyor tabiri caiz ise. Size bu duvarları yıkın demiyorum. Bunu da birbirinizden istemeyin lütfen. Ama o Duvarları el birliği ile Pencereler açın. Bütün hayatı o pencerelerden birlikte izleyin. Belki o pencerelerin bir kaçına çiçekler dikecek ve beraber büyüteceksiniz o çiçekleri.

Evliliğinizi yaşarken hesaplar üzerine kurmayın. Hesapsız yaşayın. Savurganlık yapın demiyorum. Sizler birbirinizin sahibi değil, Yoldaşı olmaya çalışın.

Her şey Güzel olacak sözünü vermeyin. Maalesef bu olmuyor. Ama her şey kötü giderken “ben yine senin yanındayım" sözü çok daha kıymetli kalıyor.

Ses yankısını duymazsa kaybolur gider de insan da öyle. Birbirinize söylediklerinize Kulak verin lütfen. Ne demek istediğini anlamaya çalışarak dinleyin ki, birbirinizin YANKISI olup, kaybolup gitmeyin.

Genelde erkekleri eleştiren tarafımdır ama bunu da bilin istedim. Bir yazım vardı burada onu da okursanız sevinirim. Evlilik ile alakalı;

Erkekler Evlikte Ne Kadar Hatalar yapıyor. Boşanmalar bu yüzden mi?

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Evlilik yolunda olduğum kadına sormuştum benzer bir soruyu.
    Şu an yaşadığım evimde beyaz eşyalarım ya bir ya da iki senelik beyaz eşya almamıza gerek yok. Koltuk takımlarımız da bir senelik onlarda yeni sayılır demiştim..
    Kadın bana aynen şu cümleyi kurdu "ben dul kadın mıyım da beni ikinci el eşyanın üstüne getiriyorsun.."
    Bu cümleyi duyduktan sonra karşımdaki kişiden inanılmaz tiksindim çünkü böyle kırıcı ve iğneleyici konuşması acayip ağrıma gitti. O günden sonra görüşmedim kendisiyle..

0
    0 Yorumla
  • babysharkSmom
    babysharkSmom Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 99%
    +1 yıl

Dünya malı arkadaşlar herkes almam demiş Allah düşürmesin tabi gönül ister ki herkes beğendiğini gitsin alsın kullansın. Ama o maddi güç yoksa ne olacak. Şahsen bazı şeyleri alabilirim örneğin salon takımı yani konsol masa sandalye vitrin tv ünitesi gibi ya da bir beyaz eşya olabilir. Baza alınır ama üstündeki yatak olmaz mesela ya da çok zorda kalmadıkça koltuk takımı olmaz. O da hijyen açısından rahatsız eder

2
    1 Yorumla
    • Yusuf0138
      Yusuf0138
      +1 yıl

Allah dusurmesin

Yorumla
  • şakaysakomikçünkü
    şakaysakomikçünkü Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

evlilik haricinde de kullanılır ne var. yani koltuk filan olmaz ama bazı parçaları bu şekilde aldığım oluyor. mesela müthiş vintage ama bakımsız bi masa aldım bu şekilde, bazı yerleri zımparaladım ahşap boya vernikle yepyeni miss gibi oldu.

1
    3 Yorumla
    • kakilakuku u
      kakilakuku
      +1 yıl

Elıne saglık

Yorumla
    • şakaysakomikçünkü
      şakaysakomikçünkü
      +1 yıl

teşekkürler

Yorumla
    • Dağlı9316
      Dağlı9316
      +1 yıl

@şakaysakomikçünkü yeminle sizi takdir ediyorum, elinize sağlık birçok gencimiz keşke sizin gibi düşünebilse...

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

43

Cevap

34

Cevap

• SüslüSüpürge
    SüslüSüpürge Takip Et
    FenomenYoda Yaş: 29
    +1 yıl

içime sinmiyor ikinci el kullanmak. ancak antika olursa hoşuma gidebilir.

0
    0 Yorumla
  • rmzbjk
    rmzbjk Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39 , eic 100%
    +1 yıl

Yatak vs. tarzında eşyalar haricinde alınabilir ama bunun kararını tek başına veremeyiz bekar olan her kadın evlilikte hep sıfır eşya ister kimse demesin ben alırım diye alanlar var ama onlarda ya boşanmış ya da eşini kaybetmiş ikinci evliliği düşünen kadınlardir hiçbir bekar kadın ikinci el eşya alacağını sanmiyorum

0
    0 Yorumla
  • etkindusunceler
    etkindusunceler Takip Et
    Xper 6 Yaş: 47 , eic 98%
    +1 yıl

Evlenecegim kişi ne istiyorsa onu yaparım, ikinci el pek tercih sebebim değildir ama yok illa istiyorum derse de asla hayır demem.
    İtalyan mı istiyo eskitilmiş mi istiyo alip kullanirim.
    Eşyaların sadece özel olanları, manevi veya antika olanlar benim için değerli.
    Günlük kullanımlar nasıl olmuş pek önemi yok.

0
    0 Yorumla
  • siyah-incii
    siyah-incii Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 49%
    +1 yıl

Eger maddi durumumuz iyi degilse ve esya guzelse kirik dokuk degilse ben alirdim. Evlilige bir dunya borcla baslayip, gecim sıkıntisi yasamak istemem.
    Esya ne ki ben huzur isterdim evliligimde.

3
    0 Yorumla
  • LaFDaLaŞı
    LaFDaLaŞı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 86%
    +1 yıl

Ben istemezdim şahsen ama ne yalan söyleyeyim aslında kimse istemez. Özel ve en iyisi olsun istenir. Mecbur kalınca insan herşeye razı oluyor. Allah herkese gönlüne göre versin.

3
    1 Yorumla
    • comolokko18
      comolokko18
      +1 yıl

amın

Yorumla
  • Seviyorummerkezzz
    Seviyorummerkezzz Takip Et
    Xper 1 Yaş: 28
    +1 yıl

Sıfırı çok pahalı bir şeyse alınabilir ikinci elde de az kullanılmış güzel mobilyalar beyaz eşyalar bulunabilir. Herkes ister evlenirken evinin çok güzel olmasını ama zaten o kadar masraf içinde evleniyor insanlar bir sene iki sene sonra yenisi alınır acelesi ne ki

2
    0 Yorumla
  • suumisali_
    suumisali_ Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 98%
    +1 yıl

Tabiki, neden kullanmayım.
    Bunlar çok önemli değil.
    İkinci el koltuk, kanepe alırsın, siler temizlersin.
    En önemlisi huzurdur, birlikte yol alabilmektir

1
    0 Yorumla
  • Nychtay
    Nychtay Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Bilmiyorum ama büyük ihtimalle sıfır bir ürün alabileceksem neden gidip ikinci el alayım. Sonuçta bir defa alıcam. Ama maddi sıkıntıdaysak temiz ikinci el ürünlerde kullana biliriz.

1
    0 Yorumla
  • AELORA
    AELORA Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 76%
    +1 yıl

Alırım diyen olsa bile hiçbir kadının 2. El eşya alacağını sanmıyorum. Kendisi istese bile çevresi buna müsade etmeyecektir zaten eminim.

2
    0 Yorumla
  • ZodiacK
    ZodiacK Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 74%
    +1 yıl

Şu ana dek hiç ikinci el eşya alıp kullanmadım. Umarım bu saatten sonra ikinci el eşya arama derdine düşmem.
    Bugün varlık içinde yüzen yarın yokluk içinde olabiliyor.

0
    0 Yorumla
  • Legalpainn
    Legalpainn Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

Sevdiğin insanla yeni bir yuva kuruyorsun ve yeni bir başlangıç yapıyorsun. Aldıklarını uzun süre kullanmak için alıyorsun. Herkes temiz ve yeni ister. Ama büyük konuşmamak lazım.

0
    0 Yorumla
  • Tazmanyacnvr
    Tazmanyacnvr Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 97%
    +1 yıl

Temizse neden olmasın. Ayağını yorganına göre uzat diye boşuna dememişler

3
    0 Yorumla
  • lavinia62
    lavinia62 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 81%
    +1 yıl

Alırım tabikide niye almayım sonuçta sağlamsa kullanisliysa ikinci el olması önemli değil benim için

0
    0 Yorumla
  • met96
    met96 Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 96%
    +1 yıl

Evet alabilirim bazen güzel ikinci eller oluyor az kullanılmış. Ama %98 evleneceğim kadın kabul etmez

0
    0 Yorumla
  • SonMohikan71
    SonMohikan71 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 100%
    +1 yıl

Zor durumdaysam alırım onun haricinde sıfır eşya alsam bile kalkıpta boşu boşuna fazla para vermem uygun ucuz eşyalar alırım

0
    0 Yorumla
  • KıyametAlameti
    KıyametAlameti Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 62%
    +1 yıl

Evlenirken istemem.
    Bekar evim olsaydı değerlendirebilirdim. Daha önce az kullanılmış dolap, çadır almıştım.

0
    0 Yorumla
  • ferman87
    ferman87 Takip Et
    Bilge Yaş: 38 , eic 45%
    +1 yıl

O zamanlar paranın değeri vardı, ikinci el almaya ihtiyaç duymadım

0
    0 Yorumla
  • vesvesex
    vesvesex Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

maalesef evet mecbur kalıyoruz ama bir gün her şeyin en temizine sahip olucaz.

0
    0 Yorumla
  • Dördüncümurat4
    Dördüncümurat4 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 98%
    +1 yıl

Hayır dostum.. araba haricinde ikinci el hiç bir şey almam

0
    0 Yorumla
  • Yusuf0138
    Yusuf0138 Takip Et
    Bilge Yaş: 33 , eic 41%
    +1 yıl

Bayanlar çok istemez ama bence kullanılabilir. Herkesin durumu bir değil çünkü.

0
    0 Yorumla
  • _Steampunker_
    _Steampunker_ Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

Karşı taraf kabul ederse eşyalı eve bile çıkmayı düşünüyorum

0
    0 Yorumla
  • GOKHANoturumactı
    GOKHANoturumactı Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 99%
    +1 yıl
    Ev & Yaşam konusunda 704 cevap paylaştı.

Almam. Gerekırse ertelerim sonra alırım ama 2. El almam

0
    0 Yorumla
  • KahveSacliHeRif
    KahveSacliHeRif Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 46%
    +1 yıl

o anki maddi durumumuz el vermıyorsa alırız.. tek basıma alabılcegım bır karar degıl eşime danısırım

0
    0 Yorumla
  • Senasnsena
    Senasnsena Takip Et
    Xper 3 Yaş: 37
    +1 yıl

Eskiden olsa kullanırdım. Ama anladım ki erkekler özverili kadınları keriz zannediyorlar. Hiç bir istekte bulunmadigim birey nisanimizdan hemen önce aldatıldığımı öğrendim. Bence erkekler şımarık ve bencil kadınlardan daha çok hoşlanıyorlar.

0
    1 Yorumla
    • Manifalitikko
      Manifalitikko
      +1 yıl

o kadar haklısın ki.

Yorumla
  • TayyarRA
    TayyarRA Takip Et
    Master Yaş: 32
    +1 yıl

O an ki ekonomik durumuma bağlı.

İhtiyacım varsa alırdım ne yapayım

1
    0 Yorumla
  • umt_0606
    umt_0606 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

Okadar yazılanları gordumde çoğu almam yazmış ben ikinci el beyaz eşya ve sıfır eşya satıyorum ev grubu yzerine her şey bayanlar erkeklerden çok 2. Ci el aliyo genllikle

0
    0 Yorumla
  • guzelgunleregunaydin
    guzelgunleregunaydin Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

Ne olduguna bagli yatak kullanmam television dolap vs bunlarin sakincasi yok hijyen önemli

0
    0 Yorumla
  • burabiaa
    burabiaa Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 99%
    +1 yıl

Beyaz eşya ve yatak odası dışındakileri kullanırım

2
    0 Yorumla
  • kimleraldı
    kimleraldı Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Maddi durum elverişli değilse alınabilir

1
    0 Yorumla
  • llmeelissss
    llmeelissss Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 98%
    +1 yıl

Eğer begendigim birseyse neden olmasın

1
    0 Yorumla
  • Tanzanit
    Tanzanit Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Temiz ve sağlamsa olabilir. Beyaz eşya olmaz ama.

1
    0 Yorumla
  • Manifalitikko
    Manifalitikko Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 48%
    +1 yıl

gerçekten çok mecbur kaldıysam yaparım ya

1
    0 Yorumla
  • Jeasica
    Jeasica Takip Et
    Guru Yaş: 54 , eic 99%
    +1 yıl

Yok Asla yapamam , oturamam ki ben o koltuğa 😬

1
    0 Yorumla
  • perimasalı89
    perimasalı89 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 84%
    +1 yıl

Bu zamanda sıfırdan çok ikinci el kullanan olur

1
    0 Yorumla
  • Frankie34
    Frankie34 Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 90%
    +1 yıl

Durumum yoksa bir ihtimal ama tasvip etmem

0
    0 Yorumla
  • BayanOlric
    BayanOlric Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Evet eğer çok deforme olmamışsa kullanırım

0
    0 Yorumla
  • flaneurx
    flaneurx Takip Et
    Master Yaş: 125 , eic 63%
    +1 yıl
    Ev & Yaşam konusunda 496 cevap paylaştı.

Param yoksa almam , ikinci el almam..

0
    0 Yorumla
  • cocogirlll
    cocogirlll Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Düzgün ve sağlam ise tabi ki alırım

0
    0 Yorumla
  • skidji
    skidji Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37 , eic 95%
    +1 yıl

Evet bence gayet normal.

0
    0 Yorumla
  • ahhbukizlar
    ahhbukizlar Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 31%
    +1 yıl
    Ev & Yaşam konusunda 446 cevap paylaştı.

Temiz ve sağlam ise evet

0
    0 Yorumla
  • Sormec
    Sormec Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 43%
    +1 yıl

İkinci el iphone alacağıma sıfır samsung alırım 😎

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

2. El mecbur kalmadıkça almam.

1
    0 Yorumla
  • Daiask23
    Daiask23 Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl

Kızlar kabul etmez kanka

0
    0 Yorumla
  • majestetuncay
    majestetuncay Takip Et
    Mentor Yaş: 39
    +1 yıl

durumum iyi..
    o yüzden düşünmem..

0
    0 Yorumla
  • BiiKöyÖğretmeni
    BiiKöyÖğretmeni Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 95%
    +1 yıl

Alırım.

4
    2 Yorumla
    • Dağlı9316
      Dağlı9316
      +1 yıl

bravo hocam sizi de takdir ettim

Yorumla
    • BiiKöyÖğretmeni
      BiiKöyÖğretmeni
      +1 yıl

Sağolun🙌🏻

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Durumlar iyi değilse olabilir.

0
    0 Yorumla
  • Seňoritaaaaaaa
    Seňoritaaaaaaa Takip Et
    Bilge Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

Almam :((

2
    1 Yorumla
    • Diyarbakırlı_21
      Diyarbakırlı_21
      +1 yıl

Senorita 🤭🖐️

Yorumla
  • aysknz
    aysknz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Almam değil de almak istemem 😬

1
    0 Yorumla
  • kalpsizsjnzalimm
    kalpsizsjnzalimm Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 93%
    +1 yıl

Kirli değilse alırım

1
    0 Yorumla
  • Asasasasassss
    Asasasasassss Takip Et
    Bilge Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Beyaz eşyayı almam

1
    0 Yorumla
  • luciw
    luciw Takip Et
    Xper 3 Yaş: 22
    +1 yıl

Hyr hiç ikinci el almamismdir

1
    1 Yorumla
    • Yusuf0138
      Yusuf0138
      +1 yıl

Birileri hiç yokluk çekmemesi belliki

Yorumla
  • minikkladyy
    minikkladyy Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 99%
    +1 yıl

Hayır

1
    0 Yorumla
  • Balhaatunn
    Balhaatunn Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl

Hayır almam

1
    0 Yorumla
  • Senaaaay
    Senaaaay Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Kullanamam

1
    0 Yorumla
  • BeyazKuğu03050810
    BeyazKuğu03050810 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 93%
    +1 yıl

Hayır almam

0
    0 Yorumla
  • Blessedblue
    Blessedblue Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 99%
    +1 yıl

Hayır almam

0
    0 Yorumla
  • Burcu3428
    Burcu3428 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 91%
    +1 yıl

HAyırrr

0
    0 Yorumla
  • baron3
    baron3 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Ben öyle düşünüyorum yoksa

0
    0 Yorumla
  • Venoriusent
    Venoriusent Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 73%
    +1 yıl

Asla

0
    0 Yorumla
  • _AsabiHatun__
    _AsabiHatun__ Takip Et
    Master Yaş: 109 , eic 100%
    +1 yıl

Hayır, kullanmam.

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (17)
Devamını Gör(62)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Ev & Yaşam > Sorular > Evlenirken evinize ikinci el eşya alıp kullanır mısınız ?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Evlenince ikinci el eşya kullanır mısınız? 42 cevap verildi
Evlenince ikinci el eşya kullanır mısınız? 7 cevap verildi
Evlenirken eve ikinci el eşya alınır mı? 20 cevap verildi
Evlenirken ikinci el beyaz eşya alır mısınız? 29 cevap verildi
2. kez evlenseniz tekrar çeyizlik eşya alır mıydınız yoksa eski eşyalarınızı mı kullanırsınız? 11 cevap verildi
Ailenizden ayrı eve çıksanız ikinci el eşya alır mısınız? 32 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Mükemmel biri misiniz?
  • Saplı banyo lifleri kullanır mısınız?
  • Sevgiliniz size “Ay ne çirkinsin” dese tepkiniz ne olur?
  • Aşk değiştirir mi?
  • Gün içerisinde yaklaşık ne kadar süre internettesiniz?
  • “Su içsem yarıyor” diyor musunuz?
  • Askılı giyinir misiniz?
  • Üniversite diploması gerçekten iş bulmanın tek yolu mu? Yoksa başarı için farklı anahtarlar mı gerekiyor?
  • Kitap kültürünüz var mı? Ne kadar kitap okudunuz?
  • Kadınların emeği ile yaptığı bir giysiyi giyer misiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨