Sıfır daha iyi. Bazı eşyalar 2. el alınmaz. Ozellikle elektronik esyalar. Camasir, bulasik makinesi gibi. Bu esyalar ömrünü doldurmuş oluyor zaten. Zorlasan tamir ettire ettire 3-5 yil daha kullanılır belki ama sıfır alip 10-15 yil kullanmak varken 2. El boyle elektronik esyalar almak dogru degil bence. Yatak falan da sıkıntı. Aklıma turlu turlu seyler gelir bu yatakta neler oldu diye. Bunu da sıfır almak daha iyi. Belki oturma grubu, salon takımı, yemek masasi, orta sehpa gibi seyler temiz bulunursa 2. el alınabilir. Cok yipranmamissa. Yani gidip istedigin kumas ve renkte kaplattirma yapilirsa yeni gibi olur zaten o koltuklar. Ama bunun dışındaki esyalarin sıfır olmasi daha iyi. Ozellikle elektronik eşyaların.
şu an arkadaşım başka bir elde yaşıyor. Çocuğun evi kurullu kız eşyaların komple değişmesini istiyor. Arkadaşım değiştirmeme konusunda ısrar ettiğinde kız şey demiş. Ben yeni gelinim. İkinci evliliğim değil. Yeni gelinin eşyası yeni olur.
Evlenirken eşyaların parasını ortak ödemek lazım bu yüzden pek sorun etmem sıfır ya da ikinci el olmasını benim en büyük korkum düğün ve ev eşyasının büyük bölümünü bana kitleye bir kadın olmasın
Ikinci el piyasasına karşı değilim. Ürünün ne olduğuna bağlı diyebilirim. Mutfak dolapları, beyaz eşya, ütü, gibi şeyler gayet ikinci el alınabilir. Yani arabalarında ikinci el alınması kadar doğal. Ama bazı hijyen ürünleri olarak tanımlayabileceğimiz şeyleri ikinci el almaya karşıyım. Tencere, tava, yatak, nevresim, çarşaf, halı gibi. Şu an bu durumu bebek arabasıyla yaşıyoruz mesela. Çevremizdeki herkes 1.000-1.500€ ya bebek arabası almış çocuğuna. Benim o parayı verecek durumum yok. Onun için ikinci el alsak diye düşündük. Ama yine hijyen ürünü diye tanımlayabileceğimiz bir şey. Yani daha önce kullananın evinde hayvan yaşıyor muydu, temiz miydi, sigara içiliyor muydu, bunlar önemli.
Olabilir sen eşya lar la değil adam la evleniyorsun be guzelim. Sevmediğin bir adam sana sarayları verse 1 ay sonra o saraydan da o adamdan da sıkılırsin. Sevdiğin olsa neresi olursa olsun orası saray olur zaten. Maddiyat yüzünden kalp kırmayın ilerde yenilerini alır kardeşim. Bakış açıni değiştir derim biraz.
Bu yalnizca ulkemizde sorun , yoksa yurt disinda cok yaygin, insanlar evlerinin onunde panayir gibi acip kullanmadiklari takilarini dahi satiyorlar. Orada her sey para ediyor.
Bizdeki türk mantığı "daha ucuzunu al ama ilk kullanicisi sen ol" bencede bu durum mantıklı.. ama piano gibi vs gibi hobi eşyalarıyla ikinci el alınabilir