Gizli Üye(30-35)+1 yıl150 ye yakın yorumun içinden çok nadiren 3-5 tane düşünceli olgun kendini geliştirmiş insan gördüm. Ulan 1. si çocuk sana bence yaptığınızın ne kadar kötü olduğunu göstermek istemiş kısasa kısas yaparak kendi değerini ortaya koymuş. 2. si o saati gerçekten istemiyo senin ve ananla babanın zihniyetinin b*ktanlığını sana öğretmeye çalışmış ama ankayabilcek zihniyette kapasite de yok. 3. sü evleniyosun karşılıklı istediğin kişiyle ailen ve sen seni mal olarak görüyosanız satılıyosan bilemem. 4. sü bi insandan hediyedir, takıdır bu tür şeyler gücü ve gönlünden ne geliyosa neyse ona razı olunur biz şunu istiyoruz bunu istiyoruz denmez.(Takı olarak) 5. si yorumlarda çocuğa gurursuz paragöz vs demişler ama gurursuz olan sen ve ailensiniz çünkü şunu isteriz bunu isteriz diye dayatan para düşkünleri sizsiniz.
6. SI VE SON olarak şunu söyliyim ben evlenmeye karar verecek kadar, ömrümün sonuna kadar beraber yaşayacak kadar sevdiğim bi kıza 4 istesinler 15-20 tane takardım, takmazsam da adam değilim. Ama mevzu ve olayın özeti takı, para veya kaç tane olduğu, fiyatı falan değil. Sizin bunu isteyebilecek dayatabilecek pazarlama yapar gibi zihniyette gurursuz, görgüsüz insanlar olmanız. İçimden gelirse gönlüm isterrrrssee seversem evleneceksem 20 tane takarım ama sayıya birileri karar veremez attığım adıma BEN KARAR VERİRİM birileri beni yönlendiremez12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOlayın ayrıntılarını bilmiyorum bak gerçekten cimri de olabilir her şey ihtimal yani ben yüzeysel zihniyetleri ve olması gerekenleri yorumladım
Cevap sahibi+1 yılYanlış anlaşılmasın hani takarım diyenden çok takarım ama senin ve ailenin yaklaşımı da bozuk dostum bil yani bunu hatalar tek taraflı olmaz.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu nasıl çirkin bir tutum ya. yani ailelerin bişeyleri net talep etmeleri bence hoş değil öncelikle. biz hiç aileleri bu mevzulara karıştırmadık. eşim ne kadar yapabileceğini söyledi, ben isteğimi ona söyledim. aramızda hallettik. zaten ailem ağzını açıp bişey talep edecek insanlar değiller. olması gereken olacak dedim sadece onlara. keşke kendi aranızda halletseydiniz. ama sözlün de art niyetliymiş. kısasa kısas der gibi yapmış. 4 bilezik yapamayacaksa zaten hiç evlilik yoluna girmeseymiş. ya da bunu sana çok görüyorsa. kişinin durumu yoktur, yapma imkanı olmaz bunu bilir kabul edersin sorun yapmazsın ama yapacak durumu var ve boşa gidecek kafasıyla bakıyorsa şimdiden çok geçmişler olsun.
biz bişey talep etmedik ama ben eşimin 5 bilezik yapacağını biliyordum mesela. bir de reşat kolye yaptı ben talep ettim diye ama aramızda o samimiyet vardı isteyebiliyordum. o da imkanı dahilinde elinden geleni yaptı. ben ona saat almak istediğimde de izin vermedi. gereksiz gördü. yatırım aracı değil çünkü. altın bir yatırımdır. biz o bileziklerle arabamızı aldık mesela. yani sözlün bir aile olma kavramından da çok uzak ve belli ki ailesinin dolduruşuna da gelen biri. ben olsam böyle biriyle evlenmeyi biraz daha düşünürdüm. 80 bine ona saat alacağına kendine bilezik alsaydın daha iyiydi:D
43 Yorumla
Soran+1 yılBaşta ailem bilezik olsun derkrn ona sana yardım edim bende aliim dedim zaten. Ama bana ilk zamanlar bi araba aldım birikimim evlrnirken satıcam dediği arabayı annesine hibe etti. Ve o araba onun artık benimde imkanım çok bir şeye yok dedi. Öyle olunca bende ailemin isteklerine karışmadım. Nasılsa bize istediler kendilerine değil
Cevap sahibi+1 yılanladım. olan olmuş artık dediğim gibi imkanı var da seni buna layık görmüyorsa ilerde daha da zehir edebilir hayatı. işte söz nişan dönemleri bu yüzden önemli. hemen gerçek yüzleri ortaya çıkıyor ama insanlar geri dönemiyorlar bu yoldan sırf aileler tanıştı diye. halbuki sonrasından dönmek daha zor. bu para mevzuları çok çirkin mevzular bu süreçlerde özellikle. bence onu tanı diye gayet kendini açık etmiş. bundan sonra karar senin. en azından ailen arkanda. bu ilişkiyi zaten onaylamıyor ama yarın öbür gün evlenip mutsuz olduğunda ailene kendini kabul ettirmen daha zor olacaktır hep yüzüne vururlar sen seçtin sen istedin diye. iyi düşün kendin için e sağlıklı kararı ver
Soran+1 yılO kadar haklısın ki. Bu hafta onunla görüşmeyerek kafamı dinlicem
1. si sözlünün ailesi sözlünün kafasına girmiş.
2. si yine sözlünün ailesi bak sözlün demiyorum, ailesi diyorum çünkü beyin yıkadıkları her kafadan bir ses çıktığı çok belli altın almak istemedikleri için saçma sapan konuşmuşlar. Çok çirkin yaptıkları, altınsız gelin mi olur. İnsan oğlu için bilezik alır, takar. Ölü yiyiciler resmen.
3. sü senin ailen onlara inat olsun diye altın istemiş fakat cidden çok fazla istemiş. Yani ailen de acımasız.
4. sü bu evliliğe aileler eften püften sebeplerle karıştığı için sizin evlilik olmaz. Yürümez.
5. si sen sözlün ile baş başa kalıp açık açık konuşursan belki düzelir. Onun dışında düzelmez.
6. sı günümüzde 40 bin liradan aşağı saat alamazsın.
7. si sizin iş zor.01 Yorumla
Soran+1 yılOnlatın parasıyla alınmadı o altınlar. Yine sözlümğn birikimi ile alındı. Onlar o birikimi onlara bıraksın istiyolardı. 80 değil 180 binlik saat istese tarzı olsa gördüğü bildiği bir şey olsa saat merakı olsa gözüme gelmez hiç ikiletmez mutlu mutlu alırdım. Fakat öyle bir ilgisi yok sırf kinaye yapmak için istedi. Bende bu yolda beraber mi yürüyecez yoksa yarış mı yapıcaz. Öyle ise sen kazandın çünkü ben karşımda olduğun sürece seninle yarışamam dedim
+1 yılne kadar zamazingo bi saçmalık bu böyle
1- kadına altın takılır zaten bu bizim geleneğimizde var
2- altınları sana mı yapıyor zaten ailene almıyor size alıyor sizin yani evlendikten sonra harcarsınız olur biter
off bu nişanlılık şeyleri gerçekten amma yıpratıcı ya
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok yıpratıcıııı. Bize değil sadece bana alıyo sanki
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
83Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,8b cevap paylaştı.
u +1 yılNormal değil tabi ki de.. ayrıl yol ver bence
10 Yorumla
+1 yılSabancı sülalesinden mi geliyorsunuz gadası
00 YorumlaAilesi baya baya kafasına girmiş ona da helal olsun sevdiğine sahip çıkıpta ailesine siz hayırdır ben evleniyorum resti çekememiş. Eğer aynı durum benim başıma gelse ailme resti çekerim. Ben evleniyorum kardeşim ailem evlenmiyor. Bu durumda darılacak küsecek varsada umurumda bıle olmaz. Kısacası sana çok büyük ayıp yapmış. Şimdiden böyleyse yarın öbürgün anası babası halası teyzesı neler sokar elemanın kafasına ve sana kötü davranır.
410 Yorumla
Soran+1 yılBu korkutuyor beni
- +1 yıl
Çok sıkıntı bu işler gerçekten. Bence karşına alıp konuşmalısın neden böyle bir yarışa girdiğini aslında herşeyin birbirimiz için alındığını vs düzgünce bir konuşmalısın bence. Baktın inat yapıyor konuşma seni tatmin etmiyor bence bazı şeyleri tekrar gözden geçir derim. Sonuçta bir evlilik ciddi bir şey daha sonra hayatının mahvolmasındansa.
Soran+1 yılÇok doğru aslında. Allah esirgesin ben sözlü iken bile ayrılırsak çevreme nasıl dicem diye o kadar korkuyorumkii
- +1 yıl
Neden korkuyorsun ki. İnsanların ne dediğini boş ver kendine odaklan. Sen mutlu olacaksın sen yaşayacaksın kimse yanında olmayacak milleti boş ver kendini düşün. 3 ay 5 ay ağlarsın geçer bütün ömür ağlamaktansa. Bence sen al karşına oturt açık açık konuş durumu anlat. Çünkü ailelerin karışması çok kötü durum ve karşındaki kişi seni değilde ailesinin gazını alıp sana karşı birşeyler yapıyorsa o evlilikten hiç bir hayır gelmez. Yarın öbürgün ötekileştirirsin. Kıyaslanmalar başlar laf sokmalar başlar. Harcadığın birşeylere bile aile tarafından laf gelir ve bunun gelip senden hesabını sorar cok tad kaçırıcı şeyler özgürlüğün kısıtlanır. Sonra bir bakmışsın elinde bir çocuk bütün ömür boyunca 4 duvar arasında yemek yap ütü yap cocuk bak ailesi gelmiş hizmet et buna dönmüş. Kendine bunu yapma al açık açık konuş kendisni düzeltsin siz evleniyorsunuz sizin geleceğiniz.
Soran+1 yılHaklısın. Biraz kafamı toplayıp öyle yapayım artık
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim. Çok seviyorum aslında başkasının lafıyla sözüyle inad edip beni üzmese. Bizim rızkımızı başkalarına bırakmaya çok hevesli olmasa
Soran+1 yılİnşallah yaaa çok teşekkür ederim. Sizde çok mutlu olur yüreğinizin dengi insanlarla karşılaşırsınız inşallah
Kesinlikle normal değil ki zaten bence bu tür şeyler istenmez karşı taraf alırsa kendiliğinden almalı üstelik istediği şey çok pahalı yani bir insan sorgulamalı belki durumunuz yok. Bence bu altınlara karşılık bir tür intikam için istenen bir şey hele bir de tarzı değilse geçmiş olsun kinayeli bir şekilde istemiş bunu.
22 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Altınları ailem istedi. Ki oda geldikleri ilk günden aileme hep maddiyatlarından çok bahsedip altın olayına gelince e durumumuz yok ayarı gramı sayısı önemsiz bunların dediler. orada aileler inatlaştı. Bende gizliden bende alayım yeterki sıkıntı yaşamayalım dedim o zaman. Bunlar bizim olacak zaten bende olmadı 2 bilezik aliim dedim. Ama bu kendisi dikilip o kinayeyi bana yaptı
- +1 yıl
Şimdiden böyleyse evlenince kim bilir neler yaşanır. Bunların hepsi birer sinyal aslında…
+1 yılBunu görmezden gel hiç üstleme mutlu olun kizim bazan hani basit şeyler vardir belki oda ailen birseyler istedi diye o anlik tepki meselesi yapmış olabilir bundan belkide pişman fakat dönemedi. Sen bunu okgunluk la karsila kapat gitsin zaten alinan yapilan ne varsa yuvaniz için. Aile şudur ablasi bazan yapici erkek bazan kadin dir evi ev yapan. sen o dengeyi koru bence güzel bir evlilik yapip bunlara ileride gülüp geçersiniz. Mutlulkllar diliyorum
110 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim o kadar yapıcı yazmışsınki. Sabahtandır evimizle ilgili ahize ne alsak diye atıyo. Eksiklerimize bakalım diyo. Sabah iptal et o saati bi anlık yanlış yaptım gerçekten istediğim o değildi. Sadece beni anla die yaptım dedi. Ki ben ondan bir şey istemedim. Ailem isteyince de iki bileziği de ben alayım ama aramızda kalsın dedim zamanında. Her konuda yanında olurken o karşımda olunca çok üzüldüm hala üzülüyorum
- +1 yıl
Evet bazan diyorum ya anlamak empati yapmak en güzelidir. Ani karar lar vermeden önce lütfen bir nefes alip düşünün hepsi bu. bazan 1 gün sonra karar verin daha saglikli olur. ben anladim eşinizi saygili düzgün bir arkadaşımız. Hepimiz bazan baska duyguya çekiliriz. Düşün hergun günaydın derken güleriz gunoş deriz mutlu hissederiz. bazan içimizden gelmez sebebi baska sorunlar vardir. arkadaşımız aynidir tavrida ayni fakat bizim baska sorunlarimiz onu farkli algilamamiza yol acabilir. siz agizdan cikana kadar senin kolendir. ciktigi zaman sen onun kolesi olursun lafi bu yuzden iyi bir iliskide temel kuraldir. mutlu ol ablasi hic bir seyi kafana takma esiniz de anladigim kadari ile saygili ve size karsi sevgi dolu. bir omur mutlu olmaniz dilegi ile kendine cici bak olur mu. takmayin kafaniza bu basit konulari
Soran+1 yılBuraya yazdım ama onunda konuşmadım olabildiğince sessiz oldum. Sadece ben seninle aynı yolu yürüyeceğiz bir ömür sandım sense o yolda rakibim gibi davrandın. Ben sana rakip olamam sen kazandın bense bu ilişkide yalnız hissediyorum dedim
- +1 yıl
Onu da anla sen dogru bunları hissetmiş olmana katılıyorum fakat çıkışlar böyle olmasın rose şunu şöyle düşün. Bir aile içi basit tartışma ki bu zaten basit ve öyle bir şey.. o san ait der sen ona dana. o sana mal der sen ona kal gibi ağızda kelimeler büyür gider ve saygisiz bir hal alır rose. bundan her zaman kaç uzak dur. kendinden ve karşındaki insandan nefret ettirir seni bunu aska yapma yaşama. Burada sanırım sorunu güzel bir empati yaparsak çözdünüz. Hic bir sey olmamış gibi ara gününün nasil geçtiğini sor ona ilgini göster. Fatkli dille diyorum yani her insanin bir anlama ve anlatma dili vardir. onu sen tanıyorsun bunu anlayacağı dilden ona anlatmaya çalışmak doğru olur. aksam için de benim fikrimi sorarsan bugun hava ist iyi nerdesin bilmem disarida yemeğe çıkmaya ikna et. bas basa iyi bir yemek bahane ama güzel seyleri hayati anlatmak ve yanlış anlaşılmalar kapamak sorunu çözmek için odeal bir seçim olur.
Soran+1 yılSabahtandır evimizin eksikleri ile ilgili yazıyo şunu beğendinmi halledeyim falan. Şimdi akşam yatak bakmaya gidelim gelince diyo. Sanki bir şey yaşanmamış gibi davranıyo o ama ben üzgünüm
- +1 yıl
Kiyamam ya öyle düşünme lütfen onu anla şu an bak rose 1 düğün düşün ev esya sac bas hazirlik vs onda ne kadar stres var sana yanimda ol diyor anla onuda. sen 1 cümleye kırıldın haklısın tabiki ama surada bile ne iğrenç şeyler oluyor gülüp geçmek bazan okumak dahi istemiyoruz. kimler var kimler ne zihniyette. cevremize bakalim örnek sayacak insanlar bile kalmadi eskiler hariç. Bence sen akli basinda iyi bir eş sin onun için o sana dua edip kiymetini bilir. O insanda senin için inan ki aynı bunu unutma. genc kız olduğunu asla göz ardi etmedim ama bunları aş mutluluk senin hakkin ve ortada sadece yanlış anlaşılma dışında sorun yok.. sen yanliz hissetme bak senden fikir alip konuşup beraber karar alalim diyen dunyalar tatlisi eşin var. mutlu olun olur mu burdan yaz gelen gelir düğüne ben şahsen gelirim
Soran+1 yılYaaa çok teşekkür ederiiiim😊 kalbi güzel insan Rabbim karşına senin gibi güzel kalpli insanlar çıkarsın inşallah 🤗 ben son zamanlarda hep beni yanlız bırakıyosunun sitemini yapıyodum bu taşıran son damla oldu galiba. Ama ılımlı düşünmek gerek bu zamanlara kadar oda böyle biri değildi 😊
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim böyle güzel düşündüğün için rose, seninde kalbin güzel rose mantıklı açıklamalar yaparak seninle eşin arasında empati yapmak o stresli zamanda sizi anlamak ve düşüncelerimi anlatmam zor olmadı. Şu an başınız kalabalık ve eksikler le koşuşturma arasında mutlakaki duygulardan kopup şu süreci aşma çabası veriyorsunuz. Daha mantığa dayalı anlatın bu süreci şu an stres iki taraf için de sıkıntı yapar. seni yanliz bırakmıyor o sadece şu an yuvasını daha iyi hale getirmek için mücadele veriyor. bakarsan bunu zaten farkedeceksin. huzurlu ol evet bazan yanlız hissetmene sebep olabilir bu fakat sevmediği anlamina gelmez. yine canin sıkılır yanliz hissedersen seni bekliyor olacağım bir abin olarak elimden gelenin yapmaya çalışırım. iyi ki böyle tatlı düşünen güzeli insanlar var. sakın kendini üzüp gereksiz mesajları dikkate alma olur mu. her şey çok güzel ilerliyor.. mutlu ol
Soran+1 yılÇok teşekkür ederiiiim 🤗
- +1 yıl
Rica ederim sevgi ile kal kuzum
+1 yılNormal değil, bilezik ortak bir yatırımdır sadece kadına ait değildir ki. Hepsini geçtim saati ne yapacak? Beğenmediği bir şey bir de. Ayy anneci erkek de hiç çekilmiyor, annesine dağıtırken iyi sana gelince yuva kuracağı kadına gelince yabancı gözüyle bakıp arkaplana itiyor. Hayır bir de demişsin 2 tanesini ben alırım diye, ona rağmen bunu yapıyorsa. Güzel sinyaller aslında uzaklaşıp gitmen için. Hatta bu yorumları okut ona görsün ne yaptığını. ddhdkdh
11 Yorumla
Soran+1 yılOhooo okusa krize girecek herkese anlatmışın die😩 asıl sen aklı başkalarından alıyon benim ne var annem sonuçta dicek
s +1 yılHaksız sayılmaz. Onlar ne kadarlık yapıyorsa o kadarlık istemeleri hakları. Ben nişanlıyım, hiç sormadım bile ne takacaksınız diye. Gittiler trabzon set aldılar, bileziklere baktık hangisini beğenirsin dediler ya bu ya bu hangisi bütçenize uyuyorsa dedim, hala bilmiyorum kaç tane takılacağını. Nişan kıyafetini de kiralayalım çok para vermeyelim dedim olmaz öyle dediler. Nişanlımın şu an kullandığı beyaz eşyaları değiştirmeyelim ne gerek var bi dünya para dedim. Bunları neden anlatıyorum, nişandan önce nişanlım dedi ki ya nişanda takım elbiseye gerek yok evdekilerdem giyeyim olmaz mı. Şunu yapayım diyoruz ya ne gerek var diyor. Velhasıl çoğunlukla sen nasıl davranırsan karşındaki de öyle davranıyor. Şunu istiyorum bunu istiyorum demek bana mantıklı gelmiyor
12 Yorumla
Soran+1 yılBende aynı fikirdeydim fakat bundan bir yıl önce bana tüm birikimim arabam diyordu evlenirken onu satıcam masraflarımızı karşılayacam diyodu. Biz ayrı şehirde yaşıyoz bi gün olsun o arabayı bu kullanamadı ailesi kullanıyodu. Hep evlilik birikimim derdi. Şimdi iş ciddiye bindi. Babam yok annem o arabayı kullanıyo senin de araban var annem kullanmaya devam etsin. Düğünde de masrafa ne gerek var derken neyi varsa annesine vermeye başladı. Bende biz de bi yol yüricez ama dediğimde annem benden sonra evlenecekleride düşünüyo sanırım bizde çok masrafa girmeden halledelim senin araban bizim olur hem ikimizde çalışıyoz ne olacakki. Diince üzüldüm bende
- +1 yıl
Şimdiden senin benime girdiyse zor o iş ya maalesef
+1 yılHerşeyi senin ailen başlatmış, sana fiyat belirlemiş. 4 bilezik bilmem ne, bunlar ne kadar iğrenç ve ayıp örf ve adetler. Size ne alınacağını karşı tarafa bırakın. Esas doğru olan, kız tarafının birşeyi diretmeden, erkek tarafının gönlünden geçeni almasıdır. Kız seviyorsa kendisine alınan herşeyi kabul etmeli. Aileler için çocuklarının mutlu olması önemli olmalı. Kız tarafı altına bakarsa iş en başta bozulur. Kusura bakma da ailen bu rezilliği ortaya koyduktan sonra sözlünün de 80 bin liralık saat istemesi son derece normal. Olayı siz başlatmışsınız bir şey deme hakkın yok.
00 Yorumla
+1 yılElbəttə erkeğe de hediye alınmalı nişanda ama şu bir gerçək ki bu kadar pahalı saati istemesi marka takıntısı vs olduğu için değil. Sadəcə seni zorlamaya çalışmış. 4 bilezik ve set demişsin. 4 bilezik bana görə gayet makul bir istek. Sözlün çok saygısızlıkla karşılık vermiş.
30 Yorumla
+1 yılKendi ağzınla söylüyorsn aslnda
başlarda nasl istersen onu al diyerek
sana bıraktığını sonradan neden böyle bir evrim geçirmiş tek suçlu belki de ailelerin masraflı altın sevdası damatları hırçın bir hale getiriyor
Ama seninki ayarı kaçırmış direk bir kendinden soğutma yoluna gitmiş farknda bile degl
Bence saati alır bir güzel de kayıplara bile karışır bu kafayla her şeyi yapar10 Yorumla
+1 yılkesinlikle resmen sana inadına istemiş saati. sen kız tarafısın düğün için bilezik vs istemen çook normal ki senin de dediğin gibi onları sonra beraber harcayacaksınız. ama o buna bile sinir olmuş. daha evlenmeden böyle yapıyosa evliliğinizde sana ne inatlar yapar kimbilir. ayrıl askım ben arkandayım
10 YorumlaBenim annemler benim için on tane 40 gramlık bilezik istediler 2 metre zincir ve kelepçe falan yani ortalığa 1 kg altına yakın ve bunlar bunların hepsinde mehir olarak kılındı ailem de eşime 300-400€luk saat taktı
Yani biz 1 kg altına 300 400 euro’luk saat taktik onlar dört bilezik için 80 milyarlık saat mı istiyorlar anlamadım gitti23 Yorumla
Soran+1 yılOnlar değil bunu benim sözlüm istedi hemde hiç tarzı olmayan görmediği bir saat
- +1 yıl
Bence açık açık konuş yani sonuç olarak senin ailenin senden altın istemesi karşı senden saat isteyemez çünkü mehir kadınlara şart olan bir şey ama erkeklerin bunu istemesi ilk defa görüyorum çünkü benim eşim de istemedi biz kendi imizden taktik ama yani siz istemiyorsanız almak zorunda da değilsiniz çünkü öyle bir hakkı yok Allah katında ama onlar mecburiyeti var
Soran+1 yılBizde kimse demedi. Ben abimlere de ilk maaş hediyesi seiko saat almıştım. O zamandan hayalimdi eşime de alıcam diye. Ona da güzellikle dedim böyle bir fikrim var diye. Hevesime tükürdü. Hani gerçekten sevdiği beğendiği bir şey olsa parası mühim değil. Benim üzüldüğüm şey bunu bana kinayeyle yapması beğenmediği bir şeyi sırf beni üzmek için isteyecek çirkefliği olması
+1 yılBir de bu saçmalık var evlilik hazırlıklarında.
İki tarafın da uç seviyelerde istekleri. Şahsen ben utanırım böyle bir şeyi istemekten. Aynı zamanda senin ailenin de karşı taraftan "biz şunu bunu isteriz" demesi çok ayıp.
Türkiye'de insanlar düğün öncesi bu kafayla birbirlerini sömürüyor resmen.20 Yorumla
+1 yılAltınlara vereceği parayı böyle çıkarmaya çalışmış aklı sıra... Haddim değil ama, insan bu tarz durumlarda gerçek yüzünü gösterir. Üstelik daha sözlüyken böyle hoş olmayan bir davranışta bulunmuş. Umarım, evliliğinizde olacakların fragmanı değildir
24 Yorumla
Soran+1 yılVe bize bir bilezik aldı ise annesine külçe altınlar alıp veriyo. İmkanı zorlanmadı aslında. Sadece neden herşeyimi veremiyorum aileme nin siniriyle aklınca paramı çöpe attırıp değersizleştiriyo
Soran+1 yılZoruma giden bu. Yoksa çok düşkünü olsa saatin gördüğü kullanabileceği bir şey olsa töbe gözüme gelmez her şey feda ona der alırım istemesede. Ama bir erkek olarak sadece istemek için istemesi ona ve ilişkime saygımı zedeledi
- +1 yıl
Bence burada değersizleştirilen paran değil, sensin :/ İnsan sevdiği kadını el üstünde tutar. Hele birde karşısında bir kadın varsa, daha narin davranır. Dilerim bu durumun en kısa zamanda kolaylıkla düzelir
Soran+1 yılEvet galiba 😭
Evlilikte aldın al şu koltuk takımı olsun bu saat olsun gibi maddi şeylerle uğraşırsanız o evlilik çok uzun sürmez. Çıkar ilişkisi olur. Evinizde huzur yoksa sana 4 bilezik yerine 3 kilo altın alsa ne olur veya sen ona 80 bin liralık saat yerine 8 milyonluk saat alsan ne çıkar. Evliliğinizi bunlar üzerine kurmayın birbirinize yardımcı olun. Aileleri devreden çıkarın ilk önce.
17 Yorumla
Soran+1 yılYalnız sorun şu. Başta bana birikimim arabam var evlenirken satıp masrafları karşılayacam dien adam. Seninde maaşın var neye ihtiyacımız olacak diyerek o arabayı annesine hibe edip e imkanım hiç bir şey almaya yok diince bende ailemin isteklerine karışmadım nasılsa bizim için dedim. Ama o zaman da dedim yap yapabildiğini bende yaparım senle dedim. Fakat şu an o kendisi hiç tarzı olmayan kullanmayacaı hayatta bir kez dahi görmediği saatin linkini atarak istiyo. O zoruma gidiyo
Soran+1 yılBana da öyle geliyo 😭 düğün için tarih aldık. Kına salonu içinde. Hatta nişan için de. İşler bu kadar ciddi olmadan böyle sorunlarımız yoktuu
Soran+1 yılHaklısınız
Afedersin ama devenin nalı 🙄. 4 bilezik bir set istemişsin bu çokta büyütülcek bir mevzu değil, yapılması gereken zaten durumları çok kötü değilse. Arsız kızlar var ev araba isteyen siz bi bunları istemişsiniz çok mu? Öpsünde tepesine koysun. Yüzsüz bide 80.000 liralık saat istiyomuş. Iğreniyorum böyle adamlardan
02 Yorumla
Soran+1 yılYa ailesinden bişi gitmeyecek. Şöyle ki bunun birikim olsun evlenince satarım die aldığı arabaya ailesi nasılsa sözlünün arabası var bunu biz kullanıyoz die çöktüğü için bu sorunlar oldu aslında. Ailesi hem bir kuruşumuz gitmesin dio. Hemde bunun olana çöküp e senden sonrakilerde var diyo. O zoruma gidiyo
Soran+1 yılÜstte bide böyle kinaye yapınca çok üzüldüm
Herseyi senin ailen başlatmış, sana fiyat belirlemiş. 4 bilezik bilmem ne, bunlar ne kadar iğrenç ve ayıp örf ve adetler. Aileler için önemli olan çocuklarının mutlu olması. Zaten yarın öbür gün hayatlarını kaybettikten sonra tüm mallar yine çocuklara kalacak, neyin derdinde bunlar? kusura bakma da ailen bu rezilliği ortaya koyduktan sonra sözlünün da 80 bin liralık saat istemesi ve karşılık olarak görmesi son derece normal. Olayı siz başlatmışsınız bir şey deme hakkın yok.
10 Yorumla
+1 yılEvet hayatım bu saati istiyorum 🥰🥰
21 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂
ne aşk ama😂başlık parası kalkmamış sadece ismi değişmiş ve diğeri araya maddiyat girince aşk falan gidiyo demekki, aslında bunlara örf adet veya yatırım diyolar ama dünya evine girecek insanlar evliliğe bu sebeplerden 1-0 geride başlayıp borç harç içinde başlıyor, dahada kötüsü bunlara yapılacak masraflar evlilik gibi önemli bir müessese içinde kullanılsa geçim kolaylığı artacak, aşk diye bir şey yoktur sevgi ve saygı vardır malum günümüz evlilikleride=maddiyat olduğuna göre 🤔
paranıza sahip çıkın 😂bide üstüne nafaka ödemeyin00 Yorumla
+1 yılSenin ailem o kadar altın isterken sorun yok, o saat isteyince mi sorun? Evleniyor musunuz ticaret mi yapıyorsunuz ablam. O kadar altına da saate de gerek yok. Birbirinizi seviyorsanız sade bir düğün de yeter. Ne gerek var 30 yılda bir gördüğünüz akrabalarınız için o kadar masraf yapmaya?
00 Yorumla
+1 yılHaklı ailend onlardan istemiş durumları varsa zaten yaparlar istemek bana görgüsüzce geliyor. Evlilik maddiyat üzerine mi kuruluyor hem altın falan istemek saçma.
51 Yorumla
Soran+1 yılDurumları vardı. Fakat bizim maaşlarımız zaten iyi diye bunun yaptığı birikimleri alıp kardeşleri evlenirken falan kullanırız kafasındalardı
+1 yılNormalde tutumu böyle değil diyorsun ozaman altın isteme olayında bir itici tavır olmuş buna istinaden böyle bir şey istemiş diye düşünüyorum kim bilir ney zoruna gitmiş açıkça fikrini söylemiş aslında kizilacak bişey göremedim misilleme yapmış gibi geldi bana daha cok
05 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Kendinden yola çık seni kimse doldurabilirmi hayır dimi ancak sende bir nebzede olsa onların düşüncelerine hak veriyorsan dolarsin ancak
- +1 yıl
Gizli Üye(18-24)+1 yılYa şimdi canım seni üzmek istemem ama bu böyle yapıyorsa evlendiğinde ne olacak. Hem ailen altın istiyorda kendileri için mi yo hayır yine sana takılacak yine sizin olacak bunda büyütülecek bir durum yok ki. Ama eğer benim düşündüğüm gibi değilse çıkartırsın acısını imam nikahi kiyiliyor ya mehir olarak ne isteyeceğin tam olarak sana kalmış kuzum. Ama bu evlilikte şunu yap bunu yap diye bir şey söz konusu olamaz. 80 bin tl'yi ne yapacakmış beyfendi. Bak parasıda sorun degil ancak hem onun tarzıda degil diyorsun. Yani huzur denilen bir şey. Gün gelecek beraber aç kalacaksınız beraber aglayip beraber güleceksiniz. Geleceginize vesile olmak istemem cunku vebal alamam ama yani bu şekilde evlilik huzurlu olmaz eğer bunun anası da cadı gibiyse? Neyse bir sey demiyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılYa annesi çok iyi bir kadına benziyo. Fakat evlenme teklifinde aldığı yüzüğü bile annesiyle aldı benim fikrimi sormadı. Nişan kıyafeti baktık beraber birinci gün lacivert nasıl bi renk karalara mı bağlayacaksın dedi. İkinci gün annesi bu güzel dedi. En güzeli lacivert olan dedi. Evlilik sürecindeki bir adam annesine külçe külçe altınlar nie alır. Alıyo işte. Ne olacak bilmiyom. Bana 4 bilezik bir set çok. Ama evlilik sürecinde külçe altınlar anasına helal olsun ana ne de olsa
Cevap sahibi+1 yılİşte güzelim benim senin kararlarını fikirlerini sormuyor. Evlendiğinizde annesi şimdi iyi gözüküyor olabilir ama yarın senin ev düzenine bile karışabilir. Örnegin bu camasir makinesi cok masaraf ya da koltuk takimi guzel degil yani seni sevdiğin seyler yerine anasinin sozunu dinleyecek. Tamam onuda dinlesin ama insan bi sana danisir dimi seninde fikrini sorar
Soran+1 yılEveet 😭
Cevap sahibi+1 yılÜzülme canım benim. Sen seni umursamayan bir adama degil. Seni el üstünde tutan üzerine titreyen iyi bir adama layıksın🥰
+1 yılAy yol ver. Prenses erkek çekilmez. Kadının hakkı zaten altın ayrıca az istemişsin bile 4 bilezik gayet normal sanki dünyayı istedin hiç takmamayı mı düşünüyordu da böyle tepki verdi? Karı kılıklı ıyyy
30 Yorumla
+1 yılEvlenmek için yanlış kişi bilmiş ol Ayrıca inatçı belli ileride büyük sıkıntılar yaşarsın Ben şimdiden U dönüşü yap derim
20 Yorumla
+1 yılŞimdiden maddiyat hesaplamaları başlamış gibi, umarım ileride daha büyük problem yaşamazsınınız. Adet olarak kız tarafı bir şeyler ister ya da istemez sizin bileceğiniz durum ama sözlün bence karşılık olarak istemiş saati.
04 Yorumla
Soran+1 yılKarşılık olarak değil aslında. Bana aldığı altınları çöpe attığı para gibi görüp sende çöpe at dedi kısaca. Saat sevdiğinden değil. Öyle bi ilgisi olduğundan değil. Linkteki saati gördüğünden ya da beğendiğinden değil. Bunlar zoruma gidiyo
- +1 yıl
Nasıl yani çöpe at derken? Gereksiz mi görüyor size yapılan harcamayı? Belki bana düşmez ama biraz yavaştan alsanız keşke ilişkinizi. Çünkü koskoca bir hayat için seçtiğiniz kişi sizi bu kadar değersizleştirirse kendinize yazık edersiniz. Yol yakınken bu konunun üzerine gidip sözlünüzle aklınıza takılan her şeyi açıkça konuşsanız belki ilerisi için net bir fikir olur aklınızda.
Soran+1 yılKaçtır konuşuyoruz çözüyoruz sonra yine böyle oluyor.. bu ilişkideki hevesim heyecanım değerlilik hissim hiç bir şeyim kalmadı
- +1 yıl
Bir kere çıkmışsınız yola, geri dönmesi zor ama karar sana kalmış.
+1 yılOnlar sana ne yapıyorsa sizinde onlara aynı bütçede bi şeyler almanız gerekiyor.. Evet4 bilezik 80.000 küsür eder senden de ona karşın adaletli olacaksa eğer saat istemesi normal
26 Yorumla- +1 yıl
Dağdan indim şehire işte bunlar böyle
- +1 yıl
gidesi olan sana altınlar alsa da gider ki
- +1 yıl
Farkındalık çok önemli
Olm ne cahil insanlarsiniz ailen seni 4 bileziğe satmış. Bizlerde bisey istemeyiz oğlan tarafı ne takarsa o. Ne kadar görgusuz yobazsiniz. Oğlan tarafı az bile istemiş. 80 değil 150 bin TL'lik saat istesin. Altın kaplamami seninki. Yeter be altın istemenin zamanimi kaldı cahiller
12 Yorumla
Soran+1 yılSatsa benim karşılığımda kendilerine alırlardı. Biz kızımıza ne zorluklarda neler yaptık sizde gençlerin geleceği için yapın dedi ne var bunda
+1 yılÇok bir şey istememişsin ki gayet normal. Ama bunu sana seninle yapamam diye konuşmak yerine karşılığını almaya çalışılıyorsa sıkıntı. Ben çok soğurdum.
14 Yorumla- +1 yıl
Yapamam derken yapmaya gücüm yok diye konuşabilirdi
- +1 yıl
Bir de saati niye alıyorsun ki? Çok sinirlendim keşke almasaydın 😕
Soran+1 yılYapamam diyemezdi. Çünkü bana daha sevgili drğilken birikimim arabam var evlenirken satıcam dien adam. Evleniceğimiz zamana gelince e senin araban var biz kullanırız bu arabayı da ailem kullanıyo onlara kalsın. Bizde bu işlerde az mütevazı olalım altına falan da çok gerek yok moduna girdi.
Soran+1 yılSinirle siparişini girdim. Ayrılsamda alsın bütün zamanlarında bana yaptığı yanlışı hatırlasın
+1 yılMaddiyatların gereksiz masraflar ölçüsünde oluştuğu İlişkiler mutlu değil mutsuz eder çünkü denge lazım alınabilir olması uzun vadede bu dengeyi bozar mütavazi şeyler mutlu eder
10 Yorumla
+1 yılİki taraf için geçerli değil mi? Altınlar setler saatler havada uçuşan pazarlık ve alım-satım durumuna girmiş ilişkiler bana çok garip geliyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılO bütün birikimiyle araba aldı ailesinr bıraktı yine külçe altınlar alıp ailesine veriyo ama düğünde bana alacağı bileziği istemiyo. Ve ailemin isteğine karşılık kendisi geçip benden istiyo. Altın bizim birikimimiz olacak saat ise bir daha o paraya satılmayacak onun ilgisini çekmeyen sırf nispet için bir aksesuar
Iki taraf da birbirinden bir sey istememeli. Sipariş vermek gibi oluyor ya da kızın bedeliymiş gibi sanki. Iki taraf da gönlünden ne cikarsa onu takar.
20 Yorumla
u +1 yılAyril yol ver. Bu ne siz onu istediz biz bunu isteriz. Baştan yanlış bir ilişki başlangıcı olmuş ve böyle devam eder. Huzur olmaz yol yakınken ayrıl
20 Yorumla
+1 yılAdam haklı. Tebrik ediyorum onu. Altın al derken rahatsız olmuyorsunuz adam kısas yapınca (ki sizin istekler daha fazla) siz hemen rahatsız olup ifşalıyorsunuz.
29 Yorumla- +1 yıl
@12fls Ya hadi * git. Kendine almıyormuş hee hee tamam. Dünkü çocuğuz yedik biz. Bu nasıl slk bir kafa ya adam kredi çekiyor altın alıyor düğünden sonra hem ederinin altında satıyor hem kredi ödüyro. Siz de buna geleceğimiz için diye bir yalpa uyduruyorsunuz. Sen ve senin gibi kezbanlar. Parası olan adamın senin geleceğin için 3-4 bilezik parası kenara atmaya ihtiyacımı var. Hiç mi kafanız çalışmıyor. Adamın parası yoksa napsın? 500-600 milyar en düşük düğün ev kurma bütçesi zaten bir de 200-300 altın parası çıkarıyorsunuz. Neyse ya bir kezban bir keko bir 1920 ler kürdistanında yaşayan kafaya neden anlatıyorsam ne anlar. Maddiyatmış. O sizin küçük beyninizde öyle. Hem maddi istekleri olan sizsiniz kabul etmeyince maddi olan erkek canım.
- +1 yıl
@12fls Lan çok istesenden keşismez zaten. Yurt dışından hatun alıyorum, 2 senedir ne için ikna etmeye çalışıyorum onu biliyormusun? Senin gibi kezbanlar anlamaz. Buraya yerleşmek için para topluor. Nasıl yani diyor. Ben oraya gelecem ve herşeyin hazırına mı konacam? Sen tek başına tüm masrafları halledeceksin öyle mi? Ben kendimi MAL gibi hissederim eşya gibi hissederim olmaz öyle bende birikim yapıp en azından ev dizmeye yardım edeceğim diyor. Lan gerek yok gel hallederim diyorum gurur yapıyor. Bu güne kadar cebine 3-4 bin tl koyamadım. Teklif dahi etsem ağlıyor ben muhtaçmıyım açmıyım diyor. Siz ne anlarsınız. Alışmış senin gibiler yrak yeme karşılığı maddi isteklere. Benim gibilerle denk gelmezmişmiş lan ben senin gibiler yüzünden 15 senedir yurtdışından aşk yaşıyorum. Ha işin felsefi boyutu kafanın alacağını sanmıyorum ama. Az çok varlıklı biriyim. Birisi beni şartlandırıp maddi harcama yapmaya koşturuyorsa do kişi benim hayatımda olamaz. Benden ne kadar isteği beklentisi yok ise bende o kadar veriyorum zaten. Kendim için para harcamayı bile sevmem. En fazla kılık kıyafet o da insan içine çıktığım için bana kalsa 5-6 sene aynı şeyleri giyerim. Sevdiklerim için harcarım parayı. Yani bu cimrilik değil bu karşındakinin seni maddi bir malak olarak görmesiyle alakalı. Neyse ya muhtemelen diyarbakırda köyünden yazıyorsun hadi naaş.
- +1 yıl
- +1 yıl
Akp li Diyarbakırlı değilim ama sizin gibileri çok iyi bilirim. Hem kendi ağzınla kadının parasına konduğunu söyleyen sensin. Kendi ağzınla en iğrenç kelimeleri kullanan da. Size söylenecek söz yok bnce bana cevap yazma. Madem çok mutlusun hala niye derdin bitmedi türk kadınlarıyla.
- +1 yıl
@12fls Senin gibi kadınlarla diyelim ona. Eh bu durumda bu coğrafyanın lağımı yapacak bir şey yok. Ama siz bu lağımı kapatmak yerine suyunu içmeyi seçiyorsunuz. O migdemi bulandırıyor. Ben kimsenin parasına konmam konmadımda raaat ol. Anne baba parası bile yemedim. Kimim kimsem yok. Beni işe sokan bir akp gençlik kolları ya da işe atılmamı sağlayan amcam abim olmadı.2 ekmek yemek için %100 burslu kazandığım okullara da gitmedim. Paranın ne olduğunu da iyi bilirim başkasının yağıyla doymamayı da. Hadi sen git erkeğin parasını sömürmeye çalışmaya devam et. Para karşılığı evlenirseniz parayla alınmış mal muamelesi görmeye devam edersiniz. Sonra erkekler neden böyle ypaıyor diye ağlamayın. Çoğu insan gerçeği dile getirmez biz getirince bir başkasından duymadığınız için şok olmanız normal. erkek erkeğe arka planda neler konusulduğunu bilmediğinizden bu kafayla devam edin.
Ondan ayrıl ayrıl. Daha evlenmeden yaptığı terbiyesizlige bak hele. Çok sinir bozucu. Kesin kılıbık tipli değil de yılıbık bir tip. Ağzı iyi laf yapan kendini modern zanneden bir sansar.
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyleee ailecek çok modernler. İsteme günü annesi ayak ayak üst üste atıp ne var canım bunda sanki hangi devirdeyiz dien kadın. Modernlikle saygıyı bazen karıştırıyolar
+1 yılCok gerkesiz siz evleniceksiniz bir evde yaşıyıcaksınız ve onun bu tür haraketi çocuk ca kısas almak için olmuş sanki cok gereksiz bir tepki ben ilişkiyi bitiridim böyle bir sey söylerdise
01 Yorumla
Soran+1 yılBende napacaımı bilemiyorum
Senin ailende istemiş belki o yüzden böyle davranmış olabilir keşke kimse hiçbir şey istemese içinden gelerek alınan hediye anlamlı olur böylesi değil
01 Yorumla
Soran+1 yılİşin ilginci şu ki imkanı vardı. Tüm birikimlerini ailesi alıp siz ikiniz de çalışıyosunuz zaten onun arabasıda var paraya pula ihtiyacınız olmayacak. Sonra bu kardeşlerinin hali ne olacak dediklerinden bizden kısılıyodu. Yoksa tabiki doğru olan istememek
+1 yılErkeklerin dişil enerjisi arttı diyorum inanmıyorlar
10 YorumlaSizin istemeniz hata hatta kız tarafının tek tabak dahi almayıp erkek tarafını yolmaya çalışması hata ama bazı erkekler ve aileleri sizin gibileri Hak ediyor ne diyelim
10 Yorumla
+1 yılEvlilik fikrinden soğutan bir başka örnek.
Bunların muhasebesi bu şekilde yapılıyorsa o ilişki kafadan bitmiştir zaten...
Neydi o laf, iyi günde kötü günde dimi...00 YorumlaBence alma.
O verdiği altınların parasına kıyasla senden bilerek o saati istemiş akli başında kimse öyle bişey istemsz.01 Yorumla
Soran+1 yılAklı başında değil gibi 😩
+1 yılBu nişanı iyi düşün böyle dayatma olmaz bir saatte 80 bin verlimi yazık ya milyonluk müctahitlerin gelinleri istemiyor öyle saat
03 Yorumla
Soran+1 yılGelin değil damat o saati istiyo gelinden
- +1 yıl
O ne yaaa damatin gelinde uistegi olduğunu ilk kere duydum
Soran+1 yılBende yaşarken gördüm
+1 yılbence bi oturup konuşun sonuçta birbirinizi sevip verdiniz bu kararı öylece bitirmek olmaz
11 Yorumla
Soran+1 yılBuda mantıklı aslında da çok kötü oldum bi çaresiz kaldım
Bence bitir öyle bir adamla çok sıkıntı yaşarsın 4 bilezik istemiş ailen normaldir çok değil ama kalkıp bir erkeğin ısrarla o saati alıyorsan al almıyorsan alma demesi kalitesini ortaya koyuyor Allah sana göstermiş erkenden vazgeç.
10 Yorumla
+1 yılsenin ailen neden altın istedi
bunu dillendirmeye gerek var mıydı12 Yorumla
Soran+1 yılNormalde istemeyeceklerdi. Onlar altınsız da gelin olur diyerek davrandıı için istediler. Birde bana arabam var birikimim nasılsa senin araban var evlenirken onu satıp masrafları karşılarız dien adam iş ciddiye binince arabayı annemlere verdim param da imkanımda bişeye yok dedi die böyle oldu sanırım
- +1 yıl
o halde yanlış kişiyle nişanlısın rose
Kesinlikle normal değil ve ben sizin mutlu olacağınızı sanmıyorum elbette karar sizin ama bu durum acı gerçek bu
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılK. bakma cocuk haklı mal satın almıyor adam ailen nasıl altın istediyse oda 80 binlik saat isteyebilir
21 Yorumla
Soran+1 yılMal satın alsa ailem kendinize yapın demez başlık ya da süt parası isterdi.
+1 yılBence çok normal. Siz altın İnci tek taş isterken sorun yok. Erken isteyince suç
20 YorumlaEvliliğe ailelerin araya girmesini bu yüzden sevmiyorum
20 YorumlaÖnemli olan saatin fiyatı değil , konuşma tarzınız, iletişiminiz samimi değil arada bir bağ yok ileride nasıl anlaşacaksın bu adamla.. .
00 Yorumla
+1 yılKesim olayına karşıyım her zaman. Tarafları birbirine düşürmekten başka bir şey değil.
Geçmiş olsun.
00 Yorumla
+1 yılAilenin düğün için altın istemesi gayet normal ama nişanlının altın istendi diye senden o kadar pahalı saat istemesi normal değil.
00 Yorumla
+1 yılSenin ailenin şu kadar bilezik istiyorum demesi bana göre iğrenç ama sözlünün ki sırf kısasa kısas intikam gibi olmuş o daha da iğrenç.
00 Yorumla
+1 yılSende ondan 100bin liralık yüzük istersen normal şimdi o düşünsün 😄
020 Yorumla- +1 yıl
Yüzük mü istemiş? Bilezik istemiş. Zor zamanlar için istemiş, adam da hiç takmayacağı uyduruk bir saate 80 bin ver ödeşelim kafasında. Saat ile bir tutuyorsa ohoo iş yaş demek.
- +1 yıl
@cvcvnfjfkfk haklısın. Sanki altını kumara basacak kadın.. aman boşversin. Bekarım, huzurluyum :D
- +1 yıl
Tabii ya, kadın demiş zaten 2 bileziği ben öderim diye. Aşağıda birisine bunu anlattım bana gold digger dedi, komik çocuk ya. Aynen her kadın para avcısı 🤦♀️🤦♀️
Soran+1 yıl@cvcvnfjfkfk parmağıma aldığı yüzüğü bile bana sormadan annesiyle aldı. Ama saatine link attı😩 ay yüzük diince yine cinlendim
- +1 yıl
Kızım seni allah kurtarıyor şu anda iyi ki safını belli etmiş, bunlar ileride sana çok çektirirler bu nedir ya. Hayır açık açık konuşmaya da yeltenmiyor, direkt alttan alttan imalarda bulunuyor siz benden bunu isteyin bakın ben ne yapıyorum gibisinden. Çocuk gibi inatlaşıyor resmen. Yani ne bileyim insan gibi oturup konuşmak dururken seninle kutuplaşmaya çalışması çok yanlış. Annesi de her şeye burnunu sokuyor gerdeğe de o girsin madem, ay özür dilerim böyle deyince de sinirim bozuldu ama napayım djdkhdkdjdk
Soran+1 yıl@cvcvnfjfkfk aaa çok modern kadın görüntüde hiç karışmaz. Ama ikisi beraberken ne dese benimkine o ayet niteliğinde resmen
- +1 yıl
@cvcvnfjfkfk haklı. Böyle bi insanla ömür mü geçer? Durumum yok demek zor mu? Yok pahalı saat istemeler. Şahsen ben şahsıma en ufak bişey istemem. Adettendir diye saat alsalar, ucuz bişey olsun derdim. Ama onun yaptığı çocukluk. Kurtulmuşsun @Rose-23
- +1 yıl
Iy cimri olduğu buradan belli bu allah bilir masada otururken masaya telefonunu cüzdanını anahtarını falan da koyuyordur, böyle modern görünümlü ama zihniyeti çok gelişmemiş adamlar geliyor aklıma.
- +1 yıl
- +1 yıl
Bir de sen kalkıp adama cidden yük olsan derim belki bir bildiği vardır diye ama birikim sahibi adam, birikimini çoluğuna çocuğuna bırakmaz annesine babasına yedirir bu. Yok arabam anneme olsun, yok saat alayım annemin zoruna gitmesin, yok altına gocunayım annemindi o demeler falan. Annesi dünyaya çocuk değil kendisi için para sayma makinası getirmiş. Bir de demişsin istersen yapmayalım ben yardımcı olurum sen benim aileme bakma diye, sen bunu diyerek ailene karşı çıkabiliyorken o ana kuzusu otursun annesinin dibine inşallah ömrünün sonuna dek hiçbir kadına musallat olmaz.
- +1 yıl
@cvcvnfjfkfk seri köz getir karşim :D hayır bak böyle tiplerin manitası olabiliyo işte :D sonra bunlar bide yazıyorlar kadınlar paracı falan…
- +1 yıl
@Epoch Valla ileride ne kızım olursa ne oğlum olursa gitsinler kendi hayatlarına baksınlar bana hiçbir şey borçlu değiller aksine ben dünyaya çocuk getirdiysem onlara bakmak görevim, tabii ki annesine babasına yardımcı olacak hayırsız evlat olmaya gerek yok ama hayırsız eş olmak ve çocuğunu başka birilerinin hayatını zehir etmesine izin vermek bambaşka bir şey. Sen ne kadar beyefendi bir adama benziyorsun ya, allahım çok şükür dünyada böyleleri de var. Hepsini geçtim, kızım olursa kocasından çok beklentiye girmesini de istemem, yani kendi parasını kazansın isterim ama evlilik öyle bir şeydir ki, belirli bir maddi imkanın olmalı. Daha bunun çocuk okutması var zor zamanları var ne olacağı belli değil. Bu soru sahibi böylesi kötü ruhlu adamları hak etmiyor ya, kendisi ortaya bir şey koyabiliyorsa adam da koyacak. Birisi eksik koyuyorsa o işte bir şey vardır, mesele para değil o aile için rahat bir gelecek yaratabilmek ve herkes üstüne düşeni yapmak zorunda.
Soran+1 yıl@cvcvnfjfkfk ya benim ailem bu özel sektörde çalışıyo kızım aile ilk tanışmada bile hep maddiyatlarından bahsettiler yatmadı aklımıza istemiyoz dediler ben çocuk onlar gibi değil istiyorum ben dedim diye tamam dediler. O bana evlenirken arabayı satıp masrafları karşılayacam dediği içinde sandımki bu kadarını da yapar. Ne bilim ailesi e kızın arabası var zaten seninki de bizim olsun. E bizim bişey yapmaya da gücümüz yok dicek nereden bileyim
- +1 yıl
@cvcvnfjfkfk teşekkür ederim efendiye efendi olurum, efendi olmayanla muhatap olup efendiliğimi bozamam. Ailem düğün yapmadan evlenmiş o parayla iş kurmuşlar. Hayat ortaktır bizde. Eve kim önce gelirse yemeği o yapar. Yorgunsalar yumurta kırar yeriz. 5 çeşit yemeğe ne gerek var? Umuyorum kendine göre birisini bulursun :) @Rose-23 ailenin sözünü dinle, ben dinlemedim bi kere iyi dersler çıkardım. Neyse kurtulmuşsun, hayırlı olsun! :)
- +1 yıl
- +1 yıl
@cvcvnfjfkfk burçlara inanmıyorum burcum karakterimi de yansıtmıyor. Bende o parayla düğünden başka şeyler yapmayı düşlüyorum. Yengeç, yükselenim aslan. Bazı konularda aslana daha yakınım. Çok karma ve alakasız karakterim burcuma göre…
- +1 yıl
Ben de pek inanmıyorum. Belki saatin, doğum günün yanlıştır aklıma bir şey gelmedi skfhkffj bir de o burç ve yükselenden çok haritana göre yorumlanıyor, yani gerek açılar gerek gezegenlere düşen burçlar ve evlerin numaraları şeklinde.
- +1 yıl
@cvcvnfjfkfk dürüst olmak gerekirse bununla ilgilenmiyorum bu konu hakkında en ufak bir fikrim de yok. İnsanın karakterini yaşadığı olaylar, çevresi ve tecrübeler değiştirir. Gezegenlerin yörüngelerine göre değişeceğine inanmıyorum ben :D
- +1 yıl
Elbette olabilir skfhfkj ben her bilginin işimize yarayacağına inanırım, o yüzden eski öğretiler veya inanışlar bile bazı açılardan iş görür.
+1 yılO altınlar senin için bir mihirdir, aldıklarına bu kadar takılan biri inan ileride o altınları sana vermez
03 Yorumla- +1 yıl
@Eirenee1 Mihir olarak geçiyor genelde , yinede dokunulmaz kadına aittir
+1 yılben bilezikleri yaptım sen de saati al diyo işte almıyosan ona değer vermiyosun demektir
02 Yorumla
Soran+1 yılSaati alacağımı kendim söyledim zaten seiko marka güzel bir damat saati bakıyodum. Fakat o hiç görmediği tarzı olmayan sadece nette yüksek fiyatlı olan bir saati yolladı bu güzel bunu al die. Ben ona üzüldüm. Yoksa alırım. Hatta o altın alırken de ailemin bu isteğini yapalım nasılsa bize. Ben onlara belli etmeden yardım ediim bende alayım senle ama gizli olsun bunu bi ben bi sen bilelim dedim
Kadına takılan altınları ne zaman kadının kullandığını gördük?
03 Yorumla
Soran+1 yılOnlar evlilikten sonra satılıp başka yatırımlar yapılabiliyo. Fakat saat öyle bir şdy değil
Soran+1 yılAraba benim var zaten bizim olacak. Evde krediyle o aldı 15 yıl taksidini ödeyecez. Aldığı altınlarda da zorlanmadı birikimi vardı aldı. Fakat o birikim ailesine kalmadı bize altın alındı die sorun yapıyolar
+1 yıl4 bilezik çok mu allah aşkına c takı takmasn o zaman nerden buldn bunu ya 4 dal a bile laf edip evlenınce senin harcamana bile laf eder sktr et
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDogru olanı yapmıs enayimi cocuk size bilezikleri doserken ben olsam dafa fazla bile isterdim
110 Yorumla- +1 yıl
Sen evlenme o zaman. Bilezik kadına mı kalıyor? Ailenin ortak harcaması oluyor zor zamanlar için ama bu adam birikimi olduğu hâlde gidip yuva kuracağı kadına karşı centilmen, beyefendi olacağına annesinin oğlu olmayı tercih edip annesine gelirken her şeyi dağıtıyor olması iyi ama? Yok araba yok altın. Zaten böyle birey olmayı becerememiş annesinin beynini bulandırmasıyla hayatta kalan adamlar öğğkk evlenmesinler bir zahmet.
Cevap sahibi+1 yılAha geldi gold digger
- +1 yıl
Başka bir şey diyemeyince tabii annesinin kuzusu seni, hadi git annenin pişirdiği yemekleri ye sen buralar senin yaşına göre fazla canım, biraz büyü olur mu?
Cevap sahibi+1 yılSenden büyüğüm ergenciğim
- +1 yıl
Ahh canım ama ben olgunluk açısından demiştim işte akıl anca kendisine gösterilene çalışınca böyle oluyor demek ki.
Cevap sahibi+1 yılSen boş yapma git zengin koca bul kendine vakit kaybetme burada millete laf yetistiricem diye
- +1 yıl
Sana açıklama yapmayacağım bile biliyor musun, cidden uğraşmama değmezsin. O kadar yazdığımdan anlamıyorsan, beynin otomatik pilota bağlamış gibi tek bir şeye dört elle sarılmışsa çünkü hahaha sen de biliyorsun gerçekler acı ve bu yüzden kadınları suçlamak daha kolayına geliyor, iyi öyle olsun. Sana hayatında başarılar dilerim :)
Cevap sahibi+1 yılBende sana başarılar dilerim asko kusko
Soran+1 yıl@cvcvnfjfkfk beni o kadar iyi anlamışsınki çok teşekkür ederim. Gerçekten çok üzülüyorum var ya.
- +1 yıl
Üzülmene gerek yok, tamam üzül çünkü bu herifle bir sürü vaktini heba etmişsin. Ben senin yerinde olsaydım cidden çok üzülürdüm ama bir yandan da sevinirdim çünkü bu adamla daha evlenmeden kendisini belli ettiyse ufak bir olayda kolayca paçayı sıyırabilirsin demek, boşanmayla falan evraklarla uğraşmaya gerek bile yok. Allah bilir ileride çocuğunuz olsa annesi ona da karışır oğlum benim annemin adını koy diye. Birey olamamış zavallı herif, sen yabancı mısın sanki? Senin yeni ailen var ya, babası kendi annesine böyle yapsa demediğini bırakmaz ama.
100 ₺ değerindeki saatte aynı zamanı gösteriyor o kadar pahalıya gitmek istiyorsa kendisi alsın.
12 Yorumla- +1 yıl
Mesela saat değil sadece nispet olsun diye yapmış
- Devamını Gör (89)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler