Bence kitap da bir çeyizdir. Hem ev dekoruna katkı sağlar hem içeriğiyle insanın vizyonunu genişletir.
Siz ne düşünüyorsunuz?

Bence kitap da bir çeyizdir. Hem ev dekoruna katkı sağlar hem içeriğiyle insanın vizyonunu genişletir.
Siz ne düşünüyorsunuz?

Yani evlenirken kitaplarını da kendi evine de götürür ama çeyizine de kurdele ile kitap koyulmaz herhalde. Ne yapacak yani, ben bunu evlendikten sonra okuyacağım deyip çeyizine mi koyacak, oldu olacak çeyiz gösterme adetlerinde de açsın kitaplarını göstersin. Kültürlü bir kadın çeyiz olayına çok önem vermez, verse de kitap koyacak kadar saçmalamaz. Bu soruyu ise hiç sormaz.
Bu kadar sinirli olmayı nasıl başarıyorsunuz
Hiç sinirli değilim ama kitap da çeyiz için sorulmaz yani.
Bence çok güzel olur. Çünkü eşinin ne okuduklarını okumak, aynı hissi, düşünceyi paylaşmak ya da farklı bakış açıları ile yeni şeyler öğrenmek güzel olurdu..
Bu nasıl romantik bir yaklaşım hoşuma gitti. Bu soruyu sorarken aklıma hiç gelmemişti.
Bende ne diyeceğimi bilemedim. Romantizm gibi algılandıysa ya da öyle kabul görüyorsa hoşnut oldum diyeyim 🥰😇
Burcun ne peki
Aslan. Yükselen akrep.
Senin?
Aslan yükselen başak
Anladım. Aslan-aslan pek olumlu yorumlar göremedim 😇
Kültür=bilgi değildir ki. Herkesin bir kültürü var. Çünkü her toplumun bir kültürü var. Bir ülkenin farklı bölgelerine göre bile kültürler değişiyor. Kültür:Bir toplumu oluşturan milli ve manevi değerlerin onların giyim, yaşam, yemek - içme alışkanlıklarına sirayet etmesi demektir.
Ha entelektüel bir kadının çeyizinde olur.
Kitap da kültürün bir parçası değil midir herkes bir yerden parça ona bakarsak
Kitaptan öğreneceğin sadece bilgi. Bilgi ve kültür ayrı iki kavram. Kitabın içinde mesela tasvir edilen bindallı Türk kültürünün bir parçasıdır. Düğün kültürü ile ilgili bir şey. Ha demiyorlar mı kitap okuyan, araştıran insanlara kültürlü diye? Diyorlar ama yanlış kavram kullanıyor diyen. Okuyan, araştıran, sorgulayan anlamına gelen kelime entelektüel.
Cevap
5Cevap
Evet olur tabi ki de neden olmasın.. kişi ne isterse ona ekleyebilir çeyizine
Çeyiz kategorisine girmez ama evindeki kitapları elbette götürebilir. :D
O da ev eşyası ama :)
Bilemiyorum Altan :D Olabilir evet
Bence olmaz.
Ama kitaplarını getirebilir.
Birmde izin veriyor
Bir de 🤣🤣
ahaha müşterek değil miydi ya, belki kitap kokusuna hassasiyetim var
okuyorsa sorun yok :) duvar rafında süs olacaksa anasının evinde bıraksın
Okunan kitaplar ne olacak ben de duruyor çoğunluk. İnsan atmaya, vermeye kıyamıyor kitabı. Takımı, elbisemi, paramı veririm, kitap ayrı
Alacaksın yanına neden bırakasın ki
Elbette okunmuş olanı bile güven veriyor kitabın
Çeyizin kitapla alakası yok üzgünüm çeyiz bir gelenek görenek âdettir ceyiz ve kitap birer kültürdür ama ayrıdır yerleri
Çeyizde kitap ne alaka? Kendi kitapları olur onlarida yanında götürür yani. Çeyize kitabı niye koysun. Çeyiz dışında evine kitap sokamıyor mu?😅
Çeyizinde değilde daha çok kitaplığında olmasını tercih ederim.
Kültürün kitapla alakası yok, görgü ile alakası vardır.
Çeyiz başka bisey kitabın yeri ayrı
Elbette
Benm tek ceyizm kitaplarm zaten
Ve güzel kalbin 💗
Kalbimiz😍💙🤭
Evet 💗🌸
En güzel çeyiz olabilir
Kesinlikle katılıyorum
tc kızlarının %90ı için dekordan öteye gitmez
Her şeyiyle güzeldir kitaplar
yinede sabahattin ali kürk mantolul madonnayı plajda story atılsın diye yazmadı :D
olur bence
Olur
bencede
çokta güzel olur.
En marjinal sizsiniz hee
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?