yoksa kitap okumayı sevdiğiniz için mi kitap okuyorsunuz?

Bana çok saçma gelen düşüncelerden bir tanesi bu. Sosyal medyada görüyorum hatta burada da görüyorum insanlar sırf havalı görünmek elit görünmek adı altında kitap okuyor. Kitap dediğin bir hobidir ve bir hobiyi sırf başkalarını hava atmak için yapmazsın mutlu olmak için yaparsın hoşuna gider yaparsın. Ayrıca böyle insanlar belki bizim anlamadığımız düşünüyor ama gerçekten bunu anlıyoruz görüyoruz ve çok komik görünüyorlar.
Selamlar 🖐️
Son yıllarda moda oldu kitap kahve yağmur üçlüsü.
Okuyarak elit olduğunu düşünenler var, bir de fotoğrafını çekip kitabı okumadan kenara koyup elit olduğunu düşünenler var.
Kitap okuyarak elit olunmaz, kitap farklı hayatlara kapı açar.
Bilgi depolamamıza yardımcı olur.
Elit olabilmek için kültürlü olmak gerekir, kitap okuyarak yeterli kültür kazanılmaz.
Birkaç kitap okumakla elit olunmaz.
Elbette okumak önemlidir ama ne okunduğu daha önemli.
İnsan kendine bir şeyler katacak bilgileri okumalı ki kendini geliştirebilsin.
Ben kitap seçimlerimde buna dikkat ederim mutlaka.
Niye cinsiyetçi bi yorum yine
Cinsiyetçilik ile alakası yok … bi kadına kitap okumak daha çok yakışır.. bu cinsiyetçilik ise evet cinsiyetçiyim
Cinsiyetçilik haksız ayrıca..
Haklısın 🙏
Seninle tartışamam felsefesi, okey okey 😂😂
😂 cinsiyetçilik yaptıysam kadınlar lehine yaptım 👌 haklı bile olsam bi kadınla tartışmaya girmem felsefesi 🙏 onlar hep haklı çıkar 🤷🏻♀️
Cinsiyetçilige karşı dürüst bir tavır sergiliyorum demek ki. Kadınlar lehine olsada karşıyım. Nezaketiniz için ayrıca teşekkürler.
🙏
Saşkınım 😅
Niye şaşkın 🙄🙄🤭
Genelde atıştığımız insanlara gıcık oluruz ya sjsjsj
🙄🤷🏻♀️🤪 ben seninle atışmadım 🤪 sen atışmak istedin havamda değildim 🙄 ama şimdi gömerim seni 🤪🤪🤭
Ajsjsjsj ben neşeliyim şu an ben havamda değilim 😂😂
Bu olmadı 🙄 geri gelen mektubun hikayesini biliyor musun?
Havan batsın 😱😱
Geri gelen mektubu bilmesem yaparmıyım😅
Pervane olan kendini gizler mi alevden... Nihal Atsızın o güzel hikayesi
Pervane olan kendinde olmaz ki gizlesin🤷🏻♀️ Dur Ben bugün de soru olarak bu şiirin hikayesini sorayım 🤪
Fikir verdik adama 😅😅 bilen az ama
🙄🙄 fikir mi 🙄🙄 ben senden önce biliyordum 🙄 olsun 🙃
Bunu mu tartışalım şimdi 😂
Dün tartışmaya yer arıyordun şimdi 🙄 bravo 🙌 🙏
Cevap
19Cevap
Bu nasıl bir soru? 🤣 sırf inançlı görünmek için namaz kılmak ya da hacı desinler diye sakal bırakmak gibi birsey. Kitap okuyarak elit olunmazki daha bilgili olunabilir belki farklı açılardan bakılabilir hayata. O da okuduğun kitaba bağlı. Ben hoşuma gittiği için başka dünyaların kapısını açtığı bulunduğum yerden alıp başka yerlere taşıdığı için okuyorum kitabı. Tamamen haz için yani🤣
@Yertax google a yaz çıkar ne olduğu
Kitap okunmak için vardır. Yeni bir hayatın hatta çoklu hayatların varlığını, bu varlıkla birlikte düşüncesini bizlere aktarır. Gerçek dünyanın sadece yaşadıklarımızla sınırlı olmadığının aslında çok güzel bir örneğidir hayata tutunmak adına. O nedenle kitap okunmak için vardır, göstermelik elit süsü verme kiçin değil. ;)
Sadece kitap okumak çağımızın basit ve bilindik entelektüelliğini inşa eder dehayı değil, deha halihazırda zihninde ayrıcalıklı bir müstesnalığı barındırır sadece bunun gereklerini yerine getirmesi gerekir, zihnini billgi çöplüğüne çevirmesi değil.
Kızlar Bir Adım Öne Entelektüelin tanımına baksın bunu diyen. Sirf kitap okuyor diye elit denilemez.
hayır tabiki..
onu nasıl anladığı özümsediği daha önemli..
Kitap okumak ile elit olmak ne alaka ya. Eğer öyle bir şey varsa , elinde sadece kitap tutupta okumak için okuyan kişiler elit olmaz. Okuduğunu anlayan kişiler elit olabilir
Bir insanı elit göstermeyecek olan tek şey kitap okumak olurdu herhalde. Kitap okumanın asıl amacı "elitlik" olmamalı. Bilgili görünmeyi anlarım da, elitlik farklı bir boyut.
Okuduğu kitaplar yeni yeni yazilmis saçma canım aşk kitapları ise hayır
Ben genelde fantastik bilim kurgu okuyorum uzaylıların canavarların zombilerin hayal dünyasında gezip psikolojimin içine ediyorum bu durumun pek elit olduğunu sanmam aşamskdjkd
😂😂 olsun olsun ☺️
düşünsene kitap okuyorsun ama sadece metin hara filan. ne eliti, elit bir insan olsa boş ol boş ol boş ol der o an.
Ben kitap okmuyı çok seven bir kişiyim.Özellikle polisiye, gerilim türü olsun bayılırım. Sırf bir insan kitap okuyor diye elit olmaz.
Sanmıyorum kitap okumayı sevdiğim için okuyorum elitle alakası yok.
Bsyleri özentiyle sırf yapmış olmak için yapınca sınıf atlamış olmuyosn.
Elitliğin bi davranışı ama bi kitap okumayla olmuyo
Kitap okumak elitlik değildir basit bir alışkanlıktır hobidir
Olması gereken şeyler, nedense fazla abartılıyor..,
Hayır, her insan kitap okur. Şahsen kendimin elit olduğunu düşünmüyorum djdjxn
Kitap okumayla övünen çok canım var ülkede maalesef :D
Sevdiğim için. Entelektüel ya da elit olmak İlber hocanın dediği gibi aileden gelir
Ne okuduğu onemli birde okuduğunu algilayabiliyor mu oda onemli
Kitap okuduğu halde algıları kapalı beyni almayan nice insan tanıyorum 😒
Okuduğunu pratiğe, bilgiye, anlama kabiliyetine dökerse evet. Boş boş okuyup eyleme dökemiyosa kuru gürültüden ibaret.
Kitap okuyarak elit olunsaydı, daktilo satın alınarak yazar olunurdu...
Şimdi, kitap okumak var, kitap okumak var. Anlayan anladı.
7 yasindan beri okurum bayagi elitmisim🤪
😂🤗
otobüslerde kitap okuyanlar var bir de :)
Evet evet 😂
elitlik, entelektüel birikimle olur. içinde sadece kitap yok.
Olmaz. Kitap okumayı sevdiğim için okuyorum
Bunlar yaşam tarzı, gösteriş ile olmuyor.
Eline küçük prens'i alan elitim diyor 😂
kitabı herkes okumalı
Hayır. Ve kitap okumayı sevdiğim için okuyorum.
Olur tabii ki bu da soru mu
saçmalama yın elitin kitapla ne alakası var 😒😒
Yalnız kitap okumakla elit olunmaz
Yoo kötü çocuk da kitap yani kdjddkdfk
Hayır elitlik farklı bir şey :)
Kitap okumayı seviyorum fakat vakit bulamıyorum
Djcjcjkc bu ne sacma soru
Hayır olunmaz diye düşünüyorum
Hayır belki göstermelik okuyordur
Okuyor veya okumuyor diye elit olmaz.
Yani.
Hayır