Gizli Üye(25-29)1 yılHayır tabiki de o kadar gereksiz dantel masa örtüsü vb şeylerden daha gerekli bir şey
Kitaplar farklı birer dünya ve biz kitap okuyarak birbirimizi ve toplum ilişkilerimizi düzeltebiliriz
Çeyiz denen kavram da evlilik de gerekli olan şeylerin bulunduğu bir nevi ihtiyaç kutusu
Kitaplar da burada önemli kilit rolü üstleniyor
Evlilik aslında meşakkatli ve uzun bir yol bu yolda çiftler birbirlerini anlayarak yol alabiliyor
Kitap okuyan ve okumayan kişinin kelime dağarcığı arasında dağlar kadar fark mevcut
En ufak bir tartışmada uygun olmayacak kelimelerle içinden çıkılmaz bir kördüğüme dönebiliyor
O yüzden bence kitaplar evdeki önemli yeri kaplamalı
Bence kadınların değil erkeklerin de mutlaka çeyzinde mutlaka bulunması gerekiyor
Sadece bulunması yeterli değil okuması gerekiyor
Şöyle düşünmek gerekirse sen hastasın ve ağrı kesici karşı dolapta durmakta
Sen sadece evde ağrı kesici var diye iyileşiyormusun hayır
İçmen gerekiyor çünkü
Kitapta öyle sadece varlığı yeterli değil okunup sindirilmesi gerektiğini düşünüyorum
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılYadırganacak bir hareket değil narcos ama içinde bulunduğumuz toplum yadırgıyor. Hatta kitap kattığı, çok lüks düğünler, eşyalar istemediği, gösteriş yapmadığı için yadırganan, hastalıklı olarak nitelendirilen bir çok insan var. Şahit olmaya devam ediyorum.
Sağlıksız olan sanki bu davranışlarmış, gösteriş yapmak sağlıklıymış gibi algılanan doğru buymuş gibi ve bunun dışındakiler hastalıkmış gibi kabul edilen bir toplum var.
Üzücü yani bunlara şahit olmak. İstediği gibi evlendiği için, insanların istediğini yapmadığı için millet ne der'i takmadığı için toplum dışı kabul edilmek ve bunu en yakınlarından görmek asıl sağlıksız olan bu.
Ruhumuza yapılan saldırılara baş kaldırdığında sağlıklı bir birey dolayısıyla sağlikli bir toplum olmaya başlayabiliriz. 😃21 Yorumla
1 yılTüm kitaplarımı ve atmadıysa evdeki ansiklopedileri ileride evlenince kendi evime götürmeyi düşünüyorum. Yani annem ansiklopedileri atmayı düşünüyordu ve atma dedim. Umarım atmamıştır. Tuhaf karşılayan biriyle evlenmem. Kitaplarım çocuğum gibidir. Teki kaybolsa arıza çıkartırım. Yani hatta babam kitabın birini takas etme lafı etmişti bir arkadaşının siyaset üstüne bir kitabıyla. “Sakın ha sakın !” dedim ve onu ararken bir keresinde bulamadım. Babam , vermedim dedi ama ben inanmadım. Sonra o kitabı buldum ve çok kötü mahcup oldum.
21 Yorumla- 1 yıl
Kitaplarımda Benim de Çocuğum gibi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,8b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır neden yadırganacak bir hareket olsun ki. bence oldukça güzel bir şeydir kitapları bende çok severim çeyize eklenebilir sorun yok
22 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle Barış
- 1 yıl
🙏
1 yılHayır aksine geleceğe yatırım yapmış olur gadası
11 Yorumla
1 yılKitap okumayı oldum olası sevmiyorum süreklilik gerektiren çoğu şey sıkıcı geliyor. Baştan sona bitirdiğimi hatırladığım tek bi kitap var onu da 17 lisede arkadaşım vermişti, kitabı 17 yaşında verdi ben 10 yıl sonra okudum aaa bu neymiş ya diye dolabımda bulup tam 1 yıl içinde bitirdim. Mikser koyalım o çeyize harikalar yaratırım ama kitap sakat 😂😂
18 Yorumla- 1 yıl
7! İle 4!'i çarp desem bana ünlem münlem büyük harflerle konuşma bacım diyecek bi tip olarak ilgi alanların değişken olduğunu ve zekanın çeşitli olduğunu idrak edebilecek durumda olduğunuzu sanmıyorum.
- 1 yıl
Düşün bi'de kitap okusam üüüffff 😂😂
- 1 yıl
Okuduğun cümledeki duyguları anlamlandırmayla ilgili problemin var sanırım. Yazdıklarımda övünme değil, belirtme ve açıklama vardı ablası
1 yılKitaptir, ceyizdir falan bunlarin romantizmi guzellemesi bana asiri sacma geliyo ya.. kitap gerekliyse alirsin. Kitap alintilayip bir de bunun icin ovgu falan bekliyo cogu insan hic benlik degil yemin ederim.. hatta plak, teyp ivir zivir guzellemesi nostalji guzellemesi falan yapiyolar tam delirmelik he..
12 Yorumla- 1 yıl
Cok zor...2024teyiz ve hala eski pusku sacma sapan yesilcamdir, plaktir teyptir, edebiyattir bunlari guzelliyolar... ne alaka zaten turk olarak gelmisim onu da anlamiyorum :D kafam hic turk degil. Ulkede sayisiz sacmalik, bebek cinayeti, kadin tecavuzu, cinayeti falan var millet deli deli danteldir, fincan cay takimidir, kitap ceyizidir falan bunlari duzecek bilmem ne... aklima hakaret gibi bisey bu insanlarin takintilari
1 yılYadırganılacak hareket değil de bazı yerlerde anlamazlar ne olduğunu bile. Onların bildiği tabak çanak mutfak eşyası ya da yorgan yastık nevresim.
21 Yorumla
1 yılŞu kitaba olan önyargıyı ne zaman yıkıcaz acaba merak ediyorum! Ben heryerde kitap okumak istiyorum ama bazı durumlar insanın canını sıktığı için okuyamıyorum. Çeyiz olarakta istiyorsa koysun ne zararı varki?
21 YorumlaKitap okumayı sevmeyenlere tuhaf gelebilir. Biri bir kere bana kitap okurken "okuyorsunda ne oluyor" demişti. İşte bu tip insanlar yadırgayabilir😬
32 Yorumla- 1 yıl
Beni kastetmiyorsun dimi 😂
Kadınlar dilerse çeyizine kitap koyabilir. Yadırganacak bir durum değil ama ne gerek var. Kitap her daim okunur. Misal şu kitabı çeyizime koyayım, evlenince okurum der gibi... saçma bana göre.
11 Yorumla
1 yılniye yadirgamislar ki ne güzel iste sacma sapan patik ti havluydu oyaydi onlarin yerine keske herkes bi kitap hediye etse ne kadar muhtesem olurdu
21 Yorumla
1 yılHayır kim neyi kullanıyor ve değer veriyor ise onu koysun
31 Yorumla
u 1 yılKitap neden çeyizlik olsun ki? Ben bunu taşınmak olarak adlandırıyorum. Kitapları ile birlikte taşınıyor. Bu bir çeyiz değil ki.
11 Yorumla
1 yılYorumlara bak 😂 sanırsın herkes İlber amca 😂
Çeyiz olayını çözemedim ben ya ‘ benimle evlenirsen bunlar promosyon ‘ gibi bir şey sanırım11 Yorumla
1 yılHayır tabiki neden yadırgansın ki.. Bazen bazı aileler de aksine gözlerine sokmak gerek ki cahil kalmasınlar..
11 YorumlaYoo ben ceyizimde 1 kitaplık dolusu Nurullah Genç kitabı getirmiştim ve hala çıkan her kitabını almaya devam ediyorum..
12 YorumlaAnlayana çok şey anlatırda bizim toplumda bunu anlayacak IQ seviyesine henüz kimse sahip değil. Benim çeyizde vardi bir dünya kitap 😄
11 YorumlaÇeyiz mi olmalı illa 🙄 kitap var çeyiz yok sayılır mı
12 Yorumla
1 yılBen komple baba evindeki kitaplığı götürmüştüm çeyize kitaplarla beraber :D
11 YorumlaNeden yadırgansın ki? Demekki bizim çeyizimiz de kitap belki hah🧚
12 Yorumla
1 yılÇeyiz gereksiz isterse içinde helal di👩🍳👩🍳do olan çeyiz olsun
11 YorumlaHayatımın en güzel yıllarını onlar sayesinde yaşıyorum olmazsa olmazlarım
11 Yorumla
1 yılVallahi ben eve taşınırken 2 koli eşim 3 koli kitap getirdi bence gayet normal
11 YorumlaGelişmemiş yerlerde yadırganabilir ama bence yadırganacak bir hareket değildir
11 Yorumla
1 yılİlla çeyiz olacak olmak zorunda yani😂 en eliti en medenisi bile çeyiz peşinde ya😂
14 Yorumla- 1 yıl
Erkekler çeyiz yapsın😂
- 1 yıl
Pembe tüylü terlik size yakışıyor🤭
Kitap mı yiyecekler şaka şaka koysunlar tabii nolcak yadırganmasın
12 YorumlaBen hoşuma gelen eşyalarımın , herşeyimi götürcem, cehiz algısına çokta önem vermiyorum🤓
11 Yorumla
1 yılyaygın hale gelen bir davranış olsa keşke, çula çaputa özenmekten iyidir.
11 YorumlaNe demek çeyizime kitap biriktiremem🙄evlenmiyim daha iyi sfsgsj
11 Yorumla
1 yılBence değil üstelik gereksiz bir şey almaktansa gerekli olan eşyalarını koymaları daha iyi
11 Yorumla
1 yılNe güzel işte evlilik masrafları için yaptığımız borçları satar satar öderiz 😃
11 Yorumla
1 yılBir gün biri olursa şayet, kitaplarını alıp gelse yeter bana. Çeyizi olmasına gerek yok.
13 Yorumla- 1 yıl
Golden ring koydum olur mu :)
Gizli Üye(18-24)1 yılÖyle bir hayalim vardı çeyize değilde kendi evimin iki odası ful kitap olsun diye sonra bizimkiler çok kitap var diye ben tatildeyken bağışlamışlar d
11 YorumlaHayır demek ki kültürlü bir kadın. Her kadın rekabet için dantel pijama takımını kullanacak değil. Aksine bu kadın kültürlü olgun demek olur.
10 YorumlaBinbir çeşit taş tabak sus pus yadirganmaz. Kitaplık kurmak kitap dizmek yadirganir... Böyle de bir toplumuz işte
10 YorumlaBence hoş olur özellikle romantik kitapsa düşünen birde onun yazdığını😍
10 Yorumla
1 yılKahve makinası yerine kitap koyduysa sıkıntı.
10 Yorumla
1 yılŞova gerek yok ya kim koyuyor allasen kutuya koyar geçer
10 Yorumla
1 yılTabıkıde hayır niye yadırgansınki bende kitaplarımı yanıma alırdım
11 Yorumla
1 yılKitap okumayanlar için garip gelebilir ama ben olsam kitap koyabilirdim
11 Yorumla
1 yılUmarım değildir zira bende çok var
20 Yorumla
1 yılkeşke tek çeyizi bu olsa
11 Yorumla
1 yılAsla değil yaygınlaştırılmalı, yadırganmamalı
11 YorumlaNe istiyorsa onu koymalı bence
11 Yorumla
1 yılHayır değil. Koyulabilir elbette.
11 Yorumla
1 yılKitap önemli bir detay 👍
11 YorumlaGayet şık hareket ama nerde onu anlayacak toplum
11 Yorumla
1 yılHerşeye laf kitaplarım için tek kelime konuşma 🤣
11 Yorumla
1 yılAa bu ben bence çok sanatsal
11 YorumlaHayır bence imrenilmesi gereken bir hareket.
11 Yorumla
1 yılYoo yadırganmamalı bence
11 Yorumla
1 yılKitap:ben ne alaka 😂
11 YorumlaÇeyize özel şart değil zaten okuyan alır her türlü
11 YorumlaHayır istediği bişeyse tabiki alabilir
11 YorumlaYadırganacak bir şey değil. Kişisel zevk meselesi.
14 Yorumla
1 yılTuhaf gelir anısı varsa bilemem
11 Yorumla
1 yılkitap kişisel bir şeydir çeyize konulmaz
11 Yorumla
1 yılTuhaf sanki, yine de karışmazdım.
11 Yorumla
1 yılAksine takdir edilecek bir davranış.
11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBenim çeyizimin yarısından fazlası öyleydi
11 Yorumla
1 yılÖyle kadın varsa haberimiz olsun 😊
20 YorumlaKitaplığımı koyucam direkt
10 Yorumla- Devamını Gör (28)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt