Çeyiz olmadan evlilik olur mu, ben olanını hiç görmedim

Çeyiz olmadan evlilik olur mu, ben olanını hiç görmedim

Evet, çeyizsiz bir gelin olmak mümkündür ve günümüzde birçok kişi çeyiz konusunda farklı yaklaşımlar benimsemektedir. Çeyiz, geleneksel olarak evliliğe hazırlık amacıyla gelin tarafından getirilen eşyaların toplamını ifade eder. Ancak, evliliklerde çeyiz geleneksel olarak uygulansa da, herkesin bu konudaki yaklaşımı farklıdır ve çeyizsiz bir gelin olmak da tamamen kabul edilebilir bir tercihtir. Çeyiz, kültüre ve coğrafyaya bağlı olarak büyük farklılıklar gösterebilir. Bazı toplumlarda çeyiz önemli bir gelenek olarak kabul edilirken, diğer toplumlarda daha az vurgulanır veya hiç yoktur. Evlilik, iki kişinin duygusal bağını ve birlikteliğini paylaşmakla ilgilidir ve bu bağ eşyalarla ölçülemez. Her çiftin, evliliklerini nasıl kurmak istediklerine dair kendi tercihleri vardır. Bazı çiftler çeyizle ilgilenmezler ve evlerini ortak olarak kurmayı tercih ederler. Diğerleri ise geleneksel çeyiz alışverişi yaparlar. Önemli olan, bir çiftin evlilik hazırlıkları konusunda anlayışlı ve uyumlu olmasıdır. Her iki taraf da kendi değerlerini, ihtiyaçlarını ve tercihlerini ifade edebilmelidir. Bir çeyizsiz gelin olmak veya çeyiz konusunda farklı bir yaklaşım benimsemek, birçok çift için kabul edilebilir bir seçenektir.
Cevap
3Cevap
Eşya çeyizi mantıklı. Tencere tava vs. Ama havlu başörtü patik bilmem ne yersiz ve gereksiz. Kuru kalabalıktan başka bir şey değil...
Olur bence ihtiyacım olan şeyler ben de varsa ekstradan patikmiş dantelmiş havluymuş yazmaymış boş gerek yok ihtiyacım kadar olsun yeter bana
Çeyiz mi kaldı demek istiyorum..
Ben gördüm.
Tabiki olur eskidendi o çeyiz falan 21 yaşındayım tek bir iğne bile alamam gereksiz... Düşünmüyorumda zaten evliliği.
Bulaşık olmadan yemek yiyebilir misin
Mecbur almak zorunda kalıyorsun.
Çeyizi hiç gerek yok bence
Neden olmasın. Çoğusu zaten kullanılmıyor
benim yok, yas 29
Olmaz
Ceyiz mi kaldi
Olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?