Arkadaşım evleniyor. Gelin çeyizi için ortalama ne kadar bütçe ayırması gerekiyor? Soruyu cevaplarken güncel fiyatları göz önünde bulundurmayı unutmayın lütfen :)

Arkadaşım evleniyor. Gelin çeyizi için ortalama ne kadar bütçe ayırması gerekiyor? Soruyu cevaplarken güncel fiyatları göz önünde bulundurmayı unutmayın lütfen :)

İyi günler. Gelin çeyizi için ayrılacak bütçe, kişisel tercihlere, ihtiyaçlara ve maddi duruma bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Gelin çeyizi genellikle gelinin evlenmeden önce düğün sonrası kullanacağı ev eşyalarını ve giysilerini içerir. Bu nedenle, çeyiz için ayrılacak bütçe, gelin ve ailesinin evlenme sonrası ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılayacak şekilde belirlenmelidir. Çeyiz için ayrılacak bütçe, gelin ve ailesinin maddi durumuna göre değişebilir. Kimi aileler için çeyiz daha büyük bir bütçe gerektirebilirken, kimileri için daha küçük bir bütçe yeterli olabilir. Çeyiz için belirlenecek bütçe, ailelerin tercihlerine ve gelin ve damadın ihtiyaçlarına göre şekillenmelidir. Çeyiz alışverişine başlamadan önce gelin ve damadın ihtiyaçlarını belirlemek önemlidir. Temel ev eşyaları, mobilya, mutfak eşyaları, giysiler gibi ihtiyaçlar tespit edilmeli ve buna göre bir bütçe oluşturulmalıdır.
Cevap
7Cevap
Çeyiz şey mi oluyor tabak çanak havlu falan fistan
Evet ondan dhxhd
Djxnd
şu an 200 bin gider sanırım. Tabak çanak tencere tava yorgan yastık derken gider yani.
Marka takıntısı var mi :d
Goz onunde olan urunler kaliteli olmalı. Markadan ziyade kalite
250 bin ve fazlası bence
Emin misin gelin ceyizinden bahsediyorum
Mutfak eşyaları beyaz eşyalar dünyanın parası
Beyaz eşayı erkek alır bizde. Yalnizca bulaşık makinesini kiz alir o da isterse. Ben almam şahsen
alınacakları alırsın ama eş işi yapman için baya uğraşman lazım
Evlenmedim ceyizim yok bilgim yok
yarısı bile kullanılmıyor
Ceyiz için bütçem yok şuanlık 😄
300-400
En az 300.000
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?