Evlilik ayları geldi. Evlenmenin en düşük maliyeti 400 bin TL oldu. Aramızda keşke daha önce evlenseydim diyenler var mı, yoksa zaten evlenmeyecektim diyenlerden misiniz? Bütçeniz evlenmenize engel mi? Bu şartlarda ne yapmayı planlıyorsunuz?

Evlilik ayları geldi. Evlenmenin en düşük maliyeti 400 bin TL oldu. Aramızda keşke daha önce evlenseydim diyenler var mı, yoksa zaten evlenmeyecektim diyenlerden misiniz? Bütçeniz evlenmenize engel mi? Bu şartlarda ne yapmayı planlıyorsunuz?

Merhaba,
Katılmıyorum, 400 bine yükseldiği filan yok. Daha önce maddi imkanım olsa evlenirdim ancak bu benim hatam çok borç vermiştim. Bütçeme gelince çok param yok. 50 bin birikmişim var sadece motorum var 75 bin değerinde ve arabam var aşağı yukarı 250 bin ediyor en kötü ve bir de evim var. 😅
Bu sene evlilik düşünüyoruz inşaAllah. Ancak 400 lira evliliğe vereceğime araba alırım daha iyi. 400 çok, aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz kanaatkar olmalı, birbirimizi zorlamamalı, şahsen benden fazlasını isteyene git zengin bul der uzak dururum. Herkesin gönlüce olsun.. 😅
Merhaba, Her bireyin mali durumu ve evlilik için ayırabileceği bütçe farklı olabilir. Evlilik masrafları önemli bir konu olabilir ve buna karar verirken finansal durumunuz göz önünde bulundurulmalıdır. mesela evlenenlere tavsiyelerim şunlar.. Gelirinizi ve giderlerinizi gözden geçirerek bir bütçe planlaması yapın. Harcamalarınızı analiz edin ve tasarruf etme imkanları arayın. Düğün masraflarınızı makul bir düzeye indirecek önlemler almayı düşünebilirsiniz. Evlenme sürecinde önceliklerinizi belirleyin. Hangi masrafların size gerçekten önemli olduğunu ve hangi masrafları azaltabileceğinizi düşünün. Bu şekilde bütçenizi daha iyi yönetebilirsiniz. Geleneksel düğünlerin yanı sıra daha uygun maliyetli seçenekleri düşünebilirsiniz. Örneğin, daha küçük bir düğün organizasyonu yapabilir, aile ve yakın dostlarla bir araya gelerek daha samimi bir tören düzenleyebilirsiniz. Ayrıca, düğün tarihini daha uygun maliyetli dönemlere denk getirmeyi düşünebilirsiniz. Aile üyeleri veya yakın arkadaşlarınızdan mali destek istemeyi düşünebilirsiniz. Ancak bu tür bir yardım talebinde bulunmadan önce ilişkinizi ve aile dinamiklerini göz önünde bulundurmanız önemlidir.
Şahsım adına benim bütçem engel değil, şimdi düşünüyorum üniversiteyi bitirdiğim yılları falan, insanlar böyle bir karar verecek ve malum şu anda her şey koşarak pahalanıyor. Hesabınıza bu yaza göre yapıyorsunuz mesela ama bir anda %20-30 üstüne çıkmanız gerektiğini görüyorsunuz, hele bu işe bir de ailelerin maddi yeterliliklerinin olmadığını düşünsenize. Ne yapalım evlenmeyelim mi diyeceksiniz, acı gerçek öyle gözüküyor. Herkesin işi rast gitsin.
Şatafatlı bir düğün yapacaksan normal, herkes kendi bütçesine göre göre yapsın illa her şeyi abartmak gerekmiyor sırf elaleme hava atmak içim , o kadar borcun altına girmek aptallık sonra otur düşün ben bunu nasıl ödeyeceğim diye sonra huzursuzluk ve evliliğin bitmesi, bide az masraflı evliliklerin daha uzun sürdüğüne dair araştırmalar var:)
Cevap
128Cevap
Vay be paraya bak gadası
Kimse kusura bakmasın maliyeti saçma sapan organizyon yapan akım manyağı çiftler yükseltiyor bi kız isteme bile bir nişan değerinde maliyet ödüyorlar ne yani nedir mehter takımı gibi kız isteme bir bebeğin bile daha doğmadan 10 binlerce TL harcanıyor ne için bir hiç gösteriş o yaptı bende yapayım yok cinsiyet yok hamilelik partisi sacmaliklariyla doldu ondan sonra bu dünyaya çocukmu getirilir diyor madem çocuğunu düşünüyorsun aç bi banka hesabi saçma sapan şeylere harcayicagina çocuğuna yatırım yap düğünde harcanan maliyetin en az yarısı belkide yarısından fazlası boş ve gösteriş için tamamen evlenince de borç bataginin içinde tartışmalar kavgalar sen aldın ben aldım hop doğru mahkemeye boş işlerler için ne yuvalar yıkılıyor ama kimsenin umrunda değil
Eşimle 3 yıldır evliyiz. Biz evlenirken eşimin durumu olmadığı için ben düğün istemedim. Evimize alınan eşyaları birlikte aldık. Klasik olarak tencere tavayı ben alayım, beyaz eşyayı ve diğer pahalı eşyaları onlar alsın demedik biz. Erkeklerin üstünde ciddi bir yük var. Çoğu kız para, mal mülk meraklısı. 25 yaşında bir adam birini sevince hemen evin var mı, araban var mı diye soruyor kızların ailesi. Türkiye şartlarında genç bir delikanlının nasıl evi arabası olsun eğer ailesi zengin değilse. Artık dış görünüş, para, kariyer evliliği değilde merhamet evliliği yapsak keşke. İnsanların insanlığına baksak, cebine cüzdanına değil.
Öncelikle size helal olsun demek istiyorum bu devirde sizin gibi düşünen kadın kalmadı varsa da binde bir evlendiğiniz adam da şanslıymış Allah mutluluğunuzu daim etsin bir ömür birlikte olun inşallah. Umarım sizin gibi insanlarla karşılaşırım. Özellikle şu cümleniz "Artık dış görünüş, para, kariyer evliliği değilde merhamet evliliği yapsak keşke. İnsanların insanlığına baksak, cebine cüzdanına değil." çok ama çok doğru. İşte bu özelliklere önem verilmediği için evlilikler bitiyor.
Büyük konuşmyayaım da aşk karın doyurmuyor bunu da bilin istedim her şey merhamet değil saçma fikirlerinizi topluma yansıtmayın.
@Coololdusername Beyinsiz beyinsiz konuşma bir daha oku 😂😘
En beyinli sensin canım
İnsanlık ve merhamet de karın doyurmaz🤗
@Coololdusername varoşun kızı
Tabi efendim
İnşallah nankörlük yapmaz
@Coololdusername aşk karın doyurmuyor diyen kız arkadaşım paranın kokusunu alınca yapıştı resmen... Evlenmedim...
Rızkı Allah verir. Kimine az, kimine çok verir... Bununla insanları küçümseyemezsin
İnsanları küçümsediğim yok. Lafım aşk aşk diyip ortalıkta gezinenlere. Biz bir birimizi seviyoruz para olmasa da aşkımız var diyenlere. Aşk bitiyor kalıcı bir şey değil. Para olmayan ocak yavaş yavaş sönmeye mahkum. Hele hele böyle bir devirde. @Freddy1616
@Coololdusername olmasın demiyoruz ancak iki asgari ücret bir evi geçindirmez mi?
@Freddy1616 nasıl harcandığına bağlı ben sadece genelleme yapıyorum
@Coololdusername ne alaka benim yazdığımla ve soruyla? Anlayarak oku bence nasıl bir kafa yapısı bu ya ya sabır
@adamınbiri_06 ben size bişey demedim.
Ayrıca burası herkese açık bi platform ve herkes fikrini söylemekte özgür. İyi günler dilerim.
@Coololdusername tamam sen hayvan gibi yaşayabilirsin o zaman
İyi kötü paramız var da aday yok. Maddi tarafı külfet olsa da bence asıl sorun bütünleşeceğin birini bulamamak. Kibirden kimseye yaklaşamıyorsun. Garip olmuş insanlar.
Bu arada düğünlerin tamamen kaldırılması taraftarıyım. Eski akrabalık, eski dostluklar kalmadı pek.
Bu bizim; boş lüzumsuz değersiz haber üreten medyanın lakırtısı. Evlenmenin yüksek bir maliyeti yok. Yeter ki her iki tarafta kanaatkar olsun 100.000 liraya da evlenebilirsin 1 milyon da yetersiz kalabilir. Tamamen insanın açgözlülük ve kanaatkarlık çizgisinin neresinde olduğuna dair bir durum bu
Valla o parayla alırım sevgilimi veya eşimi ( olunca tabi) dünyayı gezerim birlikte ilk durağımız Maldivler, sonrası birlikte bakarız. Bu Maldivler e gideceğim sadece doğru kişi olsun yanımda. 400 bin TL düğün dernek için harcayamam. Ev mutfak vs zaten var...
Çok saçma geliyor evlilik. Bir kabadayı mapustan çıkar düğün yapar. Kendisine de tost verirler mikrafonu eline alır der ki, lan kaç yıldır mapusanede kendi elimi s2yordum kimsenin haberi yoktu, bu gün bir ampül s2cem el alemin haberi var. Bir gün ıraklılarla işte evlilik muhabbeti yaptık karılarını anlatdılar karım ayağımı yıkar falan, ne bilem benim için süslenir pülsenir falan fistan. E nasıl kız alırım sizin ordan dediğimde en az 10000 dolar paran olmalı dedi oğlum ondansa gider genel evden her gün başka başkasını çıkartırım onlarda kıllarına kadar tıraş eder değil ayağını yıkamak. Parayla birini almak evlilik gösteriş saçma. Seviyorsa o seni sen onu. Ayrı ev tutun evlenin yaşayın. Ha kızın annesi babası falan muhabneti oldumu kız gelmez falan. Önceliği sen değilsin demekdir. O yüzden salla. Seni seven yanındadır nasıl olsa. Masrafa gerek yok. Bir lokma ekmekle bile yanında durur. Showa ihtiyaç duymaz seni önemseyen.
En düşük o. Ben kocamdan toplamda başlık parası sadece 1 milyon tl isteyeceğim mesela. O da şahsi için kadınız sonuçta ihtiyacımız oluyor sıkıntı yok ama 2 taksitte olur. 500-500 de verir problem değil. Evleri vesaire arabaları var zaten :d dekorasyon veya dha lüks bir ev istersem 10 milyonu geçer ki çok normal bir fiyat artık
Yorumlarını kaldırttıran benim hahshahdhshdbd kime laf ettiğine dikkat et. Heryerde güçlü olduğum gibi burada da güçlüyüm
Kardeşin değilim :8
Hahahahahahahh
Kahkaha attım
İşte ben zengin kocayı aklımla güzelliğimle tavladım. Zaten kendim de fakir değildim. ;) davul bile dengi dengine ablası. Sende evde soğan ekmek yersin anca.
Bayağı umrunda değilmiş aynen küfürü bıraktın çünkü komiksin.
Iyy sen kimsin yazmayım ayrıca senin paran beni tavlamaya yetmez. Hadi anam hadi başka kapıya
Dur tacizden ve hakaretten diğer yazdıklarını ss almıştım cimere atayım seni
Geçmiş olsun. Cimer geri dönüş yaptığında dilekçe bile atacağım. Ceza alman için elinden geleni yapmayan ne olsun. Hadi bakalım
Ağlamaya devam edin
Bütçeden önce engel olan farklı şeyler var. 😅
Düğün takı vb her şey içinde sanırım bu miktarın. Bence mutlaka tasarruf edilebilecek kalemler vardır. O yüzden gençler umudunu yitirmesin bence.
Madem pahalı oluyor sizde bütçenize uygun yapın. Evet hayatta bir defa evleniyoruz ama her zaman her istediğimiz olmuyor. Ben geçen sene evlendim. Kına o bu şu olmadı. Aile arasında yüzük taktik bizim evde. Nikah salonunda nikah kıydık bitti gitti. Ceyizimi zaten evlenmeden önce dizmistim yavaş yavaş acele etmeden yemeden içmeden kısmadan. Şimdi de kirada oturuyoruz biraz biriktirip ev satın almayı düşünüyoruz. Gösteriş merakı olursanız her şey zor olur sizin için.
Maddi olarak her şeyim eksiksiz olmasına rağmen ben çekiniyorum evlenmekten, acabalar maddi anlamda aklımda. Ama bakıyorsun ne iş var ne güç var ne araba var ne ev var herkes çatır çatır evleniyor valla, ben anlamadım bir şey.
İş güç önemli sorumluluk sahibi olmalı, anlayışlı olursa partner orta yol bulunur
Az önce yemek söylemeye calıstım. Bir haftadır falan söylememiştim. Daha önceki siparişi takrarlaya bastım tekrarlayamadım niye , 3 porsiyon adana kebap 1.250 tl olmuş. Benim moralim bozuldu. Daha da yemek yemem.
Ya arkadaş neye göre fiyat veriyorsunuz?
Benim 4 milyona evlenen arkadaşımda oldu bu sene 80 bine evlenen de. iş olayın özünü kavrayabilmekte kimse kusura bakmasın."ayagini yorganına göre uzatacaksın."
Buralar hep izdivac yorumlar desen full meyhanelerde kafelerde oturan cüzdanı cebinden belli olan araba anahtarını sigara paketini tesbihini telefonunu masaya koyup yaw he kişilerle dolmuş bu ne görgüszlüktür
G*daman
Hayır, engel değil. 2 evim ve üç aracım var. Eğer müstakbel evlerin kondisyonunu beğenmezse, tadilata sokup istediği gibi yaptırabilir. Ev alışverişine müdahale etmem, kendi zevkiyle istediği şekilde alışveriş yapabilir
O paraya güzel tatil ve üzerine ortalama bir araç alınabilir. Ya da faizlr dört, beş dönem yaz tatili karşılar. Düğüne ne lüzum var. Eskisi gibi akraba mı kaldı iyi günü birlikte kutlamak için? Akbaba gibi dedikoduya geliyorlar benim çevremde.
En büyük masraf dilimi düğün denilen saçmalığa harcanıyor.
Sade ve samimi bir nikah bizim milletimize yetmiyor. Gösterişli, şatafatlı, gereksiz lüksler ile dolu bir düğün hastalığımız var.
Adı üstünde en düşük maliyet bu millet bir kere evlencem diye en iyisi için uğraşıyor. Neyse banane vermeselerdi. Evlilik cahil cesaret işi ben daha o kadar cesaretli değilim 💆♂️
insanlar harıl harıl evleniyor her güne ve bir düğün davetiyesi geliyor
bence bu hesaplama ya yanlış ya da göz korkutmak için yapılan bir şey
Ekonominin vurmadigi insnalarin sikayet etmedigi tek yer dugun diyebilir keske olmasalar hic sevmiyorum herkes bi nikah yapip gecse ne iyi olur ama bizim sacma adetlere ters tabi
Ya Allah aşkına düğün derneğe verilen para fakirlere harcansa hem o yuvaya bereket gelir huzur gelir hem de ahiret için hazırlık olur ne gerek var o kadar gösteriye
Fakirler artık düğünü yapanlar 😂
Olum evlenmenin maliyeti 400.000 değil siz gösteriş yapmak için o parayı harcıyorsunuz. Ya da istemeye istemeye it gibi yaptırıyorlar akıllı olun kaliteli kadın onu bunu isterim demez
Ben bu kadar olacağını düşünmüyorum derdi sevgi ve aile kurmak olan insan gösteriş olmadan sade bir söz nikah ve tutumlu şekilde ev dizme yapılrsa hiç öyle masrafa gerek yok
Çok güzel düşünüyorsunuz katılıyorum 😅
Teşekkürler
Ricalarr
Ben direkt nikah yapacağım ne düğünü ya 😅 sonra balayına gidip gezeceğim oh mis 😎
evliliğin maliyeti nasıl ki asgari ücreti 500 dolar seviyesine getirdiler oda en az 20 bin dolar seviyesine geldi bu devirde evlenmek akıl işi değil
Bir Araştırma okumuştım evliliğe daha fazla para harcayanlar daha fazla boşanıyormuş Amerika'da
Bir gecelik düğüne o kadar para vermeyi mantıkla bulmuyorum yurt dışında balayı yaparım daha iyi o kadar param olsa zaten yurt dışında yüksek lisans yaparım ya da work and travel ile yurt dışına çıkarım
Asıl önemli olan mutlu olmak. Düğündu gelinlikti hiçbir önemi yok. Yeterki kalper eller bir olsun onun dışında herşeyin üstesinden beraber gelinir ☺️💛❤️
Bence sevdiğin adamla olduktan sonra hiçbirinin önemi yok❤️❤️❤️zaten başarılı bir insanım üni bitince Allah'ın (c. c.) izniyle sevgilimle evleneceğim ve masrafların büyüm kısmını ben karşılamak istiyorum.
Mesela sade bir nikah yapsak, sadece ev eşyası alsak kaç para eksilir masrafımızdan? Akrabalarımız eğlenmese, biz direkt nikahtan balayına gitsek?
Hayatınızı birleştirmek için en iyilerine gerek yok. İyi bir yol arkadaşlığı için eldekiler değerlendirilmeli.
Benim daha evlenme yaşıma bir 5 10 sene var bırakın da evliliği o zaman düşüneyim bir de bu fiyatlarda kim evlenir
400.000 para değil artık iki yıl öncekinin 40.000 lirası buna rağmen oy verdi beynine sohtuhlarım
Hayır evlenmeme engel değil. Erkek olsaydım da engel olmazdı. Maddiyattan yana sıkıntım yok çok şükür.
Bunların asıl kaynağı gösteriş bırakılırsa bu kadar maliyet çıkmaz
Sadelik oldu zaman bir şeyler yapilir
Valla ağa, ben düğüne karşıyım. Sevgilim de aynı fikire sıcak bakarsa o parayı vereceğimize rahat bir balayı ve eve eşya alırım.
Resmi nikah ve küçük bir kutlama yeterli düğüne o kadar para harcayan adamda bence akıl yoktur
Hiç planlı biri değilim her şey olacağına varacak sonunda, evlenmekte kutsal bir yürüyüş evlenmemekte bu yolda..
Nikah dairesine git tak yüzük bi aksam yemek ver 50.000 tl bu kocaman dügünler güzelmi 400 kişi tavuk pilav fanta icmeye geliyor
Maddiyat konuları yüzünden konuştuğum kız parası olana gitti gayet maddiyat engel oluyor. Edebiyat yapanlara gülüyorum çünkü yaşanmışlık var 🚬
Ekonomi böyle diye keşke daha erken evlenseydim demiyorum shsjs bu gidişle beraber yaşamalar bile hayal olacak aile yanında yaşanacak
daha da pahalı olsun
evlenmek enayiliktir
bu kdar bencil insanların ailes ikurmasını
üremesini beklemek
saçmalıktır
dugun falan bana sacma geliyor aile arasinda ve arkadaslarimla evde minik bi kutlama yapmak istiyorum sadece
Eskiden her haftasonu evin yanında korna sesleri gelirdi, düğün konvoyları olurdu. Şuraya bak, dünyanın parası. Millet nasıl evlensin.
Artık düğünler rafa kalksa bu sebeple ne güzell olur
Düğün yapacağımız parayla dünyayı gezelim
Evet baya yüksek çalışıp çeyizimi almayı düşünüyorum o yüzden
Ne güzel maşaAllah 😅
Sağol 😂
Ricalarımı iletiyorum 😅
🌸🌸
400.000 mi 🤔 onu 1 milyona yuvarlayalım olmaz mı
yani zor ve mantıksız bu fiyata biz daha bu evreye bile gelemedik kız bulma derdindeyiz
Bundan 67 sene evvel sene 2015-2016 iken 30-50 arasıyken Annem çok söyledi dinlemedim…
Bugün bir. Çift adayı ile tanıştım mobilyaları 140bin perdeleri 35 bin tuttu
Bir eğlence için o kadar para harcanmaz şimdi milyonersen tm ama değilsin
Sade nikah yapın gereksiz hıc bır esyayı almayın bu maliyete bakarak gozunuz korkmasın
En az 3 çocuk derlerken şimdi üremeye engel oldular
Ahın gitmiş bahın kalmış halla üreme diyorsun helal olsun amca😂
İnşallah 700 / 800 olur kimse evlenmez. Hak ediyo bu halk bunu
5 milyon olsun farketmiyor ilgilenmiyorum çünkü evlenmeye niyetim yok.
Evlenecek insan bulmak 400 bin TL bulmaktan daha zor. Kızlar da evde kaldık falan filan yazmışlar, gören de düğün masrafını onlar yapıyor sanacak.
Benim sorunum değil çeyiz dışında herşeyi erkek tarafı hazırlayacağı için
Engel yok sadece engel benim!! evlenmeyeceğim
güzel 399 bin 990tl bulmam gereken para kaldı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başvurun evlendirsin sizi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?