Para & Ekonomi konusunda 5,7b cevap paylaştı. Doğru insanı bulmak zor.
Şahsen evlilik maliyetleri, artan enflasyon yüzünden 400 bin TL'yi kabul etmiyor. Minimum 570 bin TL civarında maliyeti var. Ne zaman biriktirsem, yılda en az 15-20 binim eksik kalıyor, yetişemiyorum. Bu gidişle 750 bin liram olur olmaz direkt evleneceğim diye tutturuyorum. Enflasyon aklımı karıştırdı.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılŞu zamanın gençleri evlenemezler daha doğrusu evlilik şimdiki gençlere göre deyil sorumluluk zor geliyor dışarda ve mekanlarda ve kafelerde gençler eylenmeyi içmeyi sevişmeyi çok seviyorlar tam Viking kafası ye iç seviş bir an gaza gelip evlenirler sıkılınca boşanır şimdi evlilik hayal oldu gençler yokluktan evlenemiyor eskiden evlenme yaşı 21 idi şimdi 28 veya 30 evlenmeyin daha iyi
00 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 513 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanı bulmak önemli doğrusunu zaten onun kriterleri belirler ona uyum sağlanırsa iyi kötü kötü iyi kavramları devre dışı kalır
Kötü çiftler de doğrudur uyum varsa ama mutlu oldukları için doğru insan diyemeyiz bu anlamda düşünürsek ama dışarıya göre doğru değil deriz ayrı mesele00 Yorumla
Doğru insanı bulmak tabiki.
21 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
137Cevap
+1 yılEvrenin yasası inanç yasasıdır. Ve inanç düşüncelerde gizlidir. Doğru insanı bulmuş olsan 400.000 tl'yi karşılama durumun yoksa bunu anlar. Yanlış insansa anlamaz. Sana yetersiz güçsüz hissettirir.
Şayet yetersiz ve güçsüz hissetmesen sınırlarını bilir, neyi aradığın konusunda net olursun.
400.000 tl sana doğru insanı vermez. Fakat yanlış insanları hayatında açığa çıkarır.
Neyi istiyorsun? Nasıl bir insanla evlenmek senin değerlerine uygundur? Değerlerin neler? Ve mutluluk senin için ne demek?
Hayata bakış açın, auran bu enerjideki insanları sana çeker. Evliliğe bakış açin nedir?22 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim bunu deneyeceğim😀
+1 yılDoğru insanı bulmak zor fakat doğru insanla beraber mantıklı bir insanda bulmamız lazım. Bazen doğru olan her şey istediğimiz gibi olmayabiliyor. Evlilikde düğün yapacağım diyen kişilerde mantık aramam. 400 bin TL'nin 100k'sı ile sevdiğim insanın ailesi, güvendiği dostları, benim ailem ve benim dostlarımla güzel bir mekan kiralayıp sabaha kadar eğlenmek çok daha güzel olacaktır. Ya da onun yarısıyla birkaç günlük çok güzel bir yerde baş başa da kalabiliriz. Çözüm isteyene yol çok, istemeyene da benim ona "verebileceğim yol" daha çok.
10 Yorumla
+1 yılBu kızların sözlerinde tek dedikleri doğru insan ya arkadaş bırakın masalları sizin doğru insandan kastınız zengin malı mülkü olan bir adam doğru adammış 😂😅🤣 sizin cebinizden çıkmıyor nasılsa genelinizin cebinde akrep var. Erkek tarafı düşünsün onu istersiniz bunu istersiniz ancak. Bir şekilde halledilir diyor bazıları nasılmis o bir şekilde söyleyince bilelim. Kredi çekmeklemi nasılmış.
10 Yorumla1 kere yapılacak bir etkinlik şeyi için o kadar paraya yazık olur derim. Ben o kadar düğün masrafı yapacağıma aynı parayla sevgili eşimle yurt dışında haftalık balayı tatili yapar, yer içer gezerim tozar döneriz. Akıl var mantık var. Bana kalsa kesinlikle o miktarı düğün için harcamazdım
10 Yorumla
+1 yılİkisi de zor artı olarakta düğün yapma, şart mı yani artık bu devirde bu pahalılık devrinde? Ha mütevazısından yapabiliyorsan yap ama yapamıyorsan girmeyeceksiniz o toplara. Sonra beni bırakıp gitti borçlarla diye ağlayan bir sürü insan tanıyorum, e bırakır el kızı senin doğup büyüdüğün lise arkadaşın falan değil ki ya da aynı mahallede görüp tanıdığın kız. Üzülmemek adına seni bırakır umrunda da olmaz.
10 Yorumla
+1 yılBu fiyatları kim uyduruyor anlamıyorum... Evlenmek eğer düğün yapmazsan sadece belediyeye verdiğin harç ücreti kadar. Nikah yapabilirsiniz.
Bari deyin ki havai fişekli, drone kamera çekimi olan, aşırı lüks ve yemekli, göl-deniz kenarında bir mekanda düğün yaparsanız 400bin tl.
Ha normal düğün salonunda normal bir düğün yapıp ev eşyası dizme işini ekleyip 400bin tl diyorsanız başka. Onun da daha hesaplısı olduğuna da adım gibi eminim.10 YorumlaArk. lar siz kraliyet tohumlari misiniz sizin evlilik zimbirtilariniz kimin umrunda ve artik her yer eglence mekani dolu... teknoloji falan war...2023 yilindayiz... Insanlar sizin dugun sovunuza gelip neden altin taksinlar o parayi kendilerine harcamak varken... herkes kiskandi dugunculeri ve ademle havva evleniyo sanki bi bekaret bi bekaret...
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl400 alt limit bence. Evlenmeden önceki borç haliyle erkeğe yazılır düğünde takılan kadının. Bir de daha o borç bitmeden ben bosanacagim der. Bunu dediği an tedbir nafakaasi gelir. Bu kalıcı nafaka ya döner çünkü çocuk da vardır.
İşin özü bir kuru @ mcik için değmez. Evlisin yapıp bekarın eksik kaldığı bir şey de yok ayrıca10 Yorumla
+1 yıl400 bin dugune harcayacak parasi olan fakir fukara doyursun, ogrenci okutsun o parayla hora gecer. Diğer turlu zayi olacak ve kimseyi de memnun etmeyecek.
Az parayla evlenmek mumkun. Zeka ve bolca anlayis ve guclu bir ikna kabiliyeti kafi.
10 YorumlaDüğün yapma? İnsanlar görsüm diye inanılmaz kapitalist bi sistemde borca harca girip düğün stresi bence insanları agresifleştirip anın tadını yaşamaktan uzaklaştırıyor. Yani kutlama yap. Gücün neye yeterse.
27 Yorumla
+1 yılDogru insanı bulunca bunun maliyeti 400 bin tl olmazdı..
Yorganı ayağina göre uzat diye bi kavram var.. buladar gösteriş sükse ne için hiç anlamıyorum..
her bütçeye göre düğün yapmak mümkün.. öümüt boyu borc ödeyeceğim düğünü ne yapayim 🤷🏻♀️00 YorumlaTürkiyede belli ya da gelince evlenmek kültürün bir parcasi.
Kültürde erozyon olsada bunda hic olmuyor.
Yani 400.000 degil isterse 4milyon olsun bu ülkede hersene hemen hemen ayni oranda dügün olmaya devam edecem.
Az taki vede sonrasindada az üreme olacak olsada bu ülkede evlenme orani azalmaz00 YorumlaValla doğru insanla evlenmek daha zor kualnma klavuzu da olmuyo ki bu evlenilecek insanın ona göre davranılır ya da hiç evlenilmez elbette ki paranın da bı önemi var fakat iki isnain bir birine saygısi sevgsi oldukdan sonra gerisinin bir önemi olmadığını düşünüyorum
31 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel bir yorum insanlar artık öz saygısını kaybetti
+1 yılLzjxşzkz harbi ya bence düğün felan saçma ya o kadar para harciyon ben istemezdim hele böyle bi dönemde her şey uçuk ztn
46 Yorumla- +1 yıl
Ben 32 yaşındayım ve işsizim babam benim düğünümü yapmak yerine bana İPhone aldı ve tabi benim telefonumu gören kasiyerler sürekli işiniz ne diye soruyor.😂😂😂
- +1 yıl
Kasiyerler ne alaka? Telefonumu görenler diye söylesen olabilirdi ama özellikle kasiyerler diye belirtmen çok saçma olmuş. Avm de alışveriş yaparken telefonunu çıkartıp kasiyerlerin gözüne gözüne mi sokuyorsun? Alışveriş yaparken telefonum cebimde olur, kartımı çıkartırım ya da nakit veririm. Kadiyer telefonumu görmez bile.
- +1 yıl
Olay şöyle cepte şok uygulaması kullandım ya ben ondan
- +1 yıl
Düğüne gerek yok bu zamanda bi nikah tama
- +1 yıl
Kadına bağlı durum insafına yani
- +1 yıl
Kadınlar istemiyor zaten artık bi gelinlik giyerler fotoğraf vs anı için o kadar milleti eğlendirecek zamanda değiliz mevlüt olabilir ama belki onada gerek yok gerçi
Şu devirde doğru erkekte yok doğru kadın da yok sana baştan onu söyleyeyim. Öyle yattığın oturduğun yerden ben doğru adamımda diyemezsin, he dersin ama bu seni doğru kişi yapmaz. Eyvallah doğru olabilirsin ama kime göre neye göre. Anlıyor musun yani bizim doğrularımız başkalarına yanlıştır.
21 Yorumla400e sadece düğün masrafları salon gelinlik takı falan sanırım doğru mu? Beyaz eşya mobilya mutfak malzemeleri sarf malzemeler ev kira peşinatları falan dahil değil gibi geldi bana
10 YorumlaBen doğru insanı buldum şimdi 400 bini bulmaya geldi sıra 🥰😊 @Bravehrart
22 Yorumla- +1 yıl
O da olur tatlım 😘😘
+1 yılBu devirde ikisi de zor. Ama doğru insanı bulunca her türlü evlenmenin yolunu bulur insan dügünsüz filan.. Gerek yok boş şeylere para harcamaya
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 386 cevap paylaştı.
+1 yılDoğru insanı bulsan zaten sevdiği insanı zora sokmaz
31 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın
Para & Ekonomi konusunda 356 cevap paylaştı. Kendini ateşe atmak birde üstüne para vermek hihihih😁
32 Yorumla400 bini kadına versem daha mutlu ederim onu
30 YorumlaAmin ol bu para bir şekilde bulunur. Ama doğru insanı bulmak daha zor
30 YorumlaNiye insanlar hala Türkiye için kendini feda ediyor ki anlamıyorum. Bi bana mi kolay geliyo yurt dışına kaçıp bu sorunlu ülkeden kurtulmak. Dilse dil öğrenilir işse iş çalışılır yani. Önemli olan istemek isteyen herkes gidebilir bence.
15 Yorumla
+1 yılDoğru insanı bulmak. Evlendiğinde her şey dört dörtlük olmak zorunda değil. Ayrıca kolaylaştırmak varken neden zorlastiriyorsunuz.
10 Yorumla
+1 yılDoğru insanı bulmak daha zor. Düğün yapma, eşyalı ev tut, eşya alma yarı yarıya azaldı bile maliyet. 😀
13 Yorumla
+1 yılNikah sadece diğer masrafları düşünmek dahi istemem temel ihtiyaçları alırız sonrası allah kerim
21 Yorumla- +1 yıl
Allah kerim ama insanlar zebani gibi
400.000 bin ucuz bile. 1 kez evleniyorum diye her şeyin en iyisi en pahalısını isteyenler var.
20 YorumlaDoğru insanı bulmak daha zor para bı şekilde halledilir
21 Yorumla- +1 yıl
Doğru haklısın sizin cebinizden çıkmadığı için bir şekilde halledilir. Kredi çekilir adamı borca sokulur halledilir ya
+1 yıl400 bin TL maliyeti insanlar kendi kendine yapıyor.. Herşeyi abartarak istiyorlar. Ben Sade Nikah yaparım, O paraylada Şehir turlarına giderim, Gezer tozarım kocamla.
20 YorumlaKesinlikle doğru insan daha zor para bir şekilde halledilir
20 Yorumla
+1 yılBitli akrabalarım için ömür boyu borç ödeyemem, değmez.
20 Yorumla
+1 yıl400 bin bulunur da evlenecek insani bulmak zor
20 YorumlaMinimum maliyeti dimi bu jxmx doğru insanı bulmak daha zor
20 Yorumla
+1 yıl400 bin az bile en az 700-800 gidiyordur masraflara
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 883 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenirim ama bir gece için de gidip 400 bin tl harcamam. Parayı vadeliye altına dolara atarım yaz aylarında ya da sonbahara doğru bi tatile giderim oh mis
10 Yorumla Doğru insanı bulmak zor, para bir şekilde kredi, aileden destek vs bulunur
10 YorumlaDoğru insan bulmak Yoda para zaten gider düğru insan bulsanda bulmasanda
10 YorumlaNeye göre 400bin sadece koltuğa 100bin gidiyor..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl400 bin günümüzde çok para değil bir erkek için yani bunu sorun edecekse bir erkek evde gecindiremez. Kadın çalışmıyor diye de terkeder hatta zorla çalıştırır.
11 Yorumla- +1 yıl
Asgeri ücret ile geçinen insanlar var bence onlar için o paralar çok zor
+1 yılDoğru insanı bulmak düğünün çokta önemi yok
10 YorumlaŞey evlenmeyip parayla ülke dışına çıkıp başının çaresine bakmak daha kolay
11 YorumlaBence doğru insanı bulmak zor. İsteyen parayı bulur. Allah da yardım eder.
10 Yorumla400 bin bulmak daha zor gibi bence büyük para oldu şimdi
10 Yorumla
+1 yıl400 bin mi 😀 dostum bu hesabı kim yapmışsa onun ben matematiğine hoplayayım 😀 la evin fiyatı zaten 1 milyon. Televizyon alıyorsun 60binden aşağı TV yok 30binden aşağı beyaz eşya yok ne 400ü
00 Yorumla
+1 yıl400 değil 4 tane 400 hazırda doğru insana denk gelemiyorum ya da gelmiyor , şimdi sen doğru musun diye soracaklar , çok şükür sigaram bile yok ama yok yani çıkmıyor karşımıza
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 500 cevap paylaştı.
+1 yılBu kadar para harca , ev düz , sonra da 10 katını harca boşan. Satın aldığın ev - araba - her şey ikiye bölünsün. Sonra yine sıfırdan başla hayata. 😅👍🏻 değer mi? Önce onu bi düşünmek laxım.
01 Yorumla- +1 yıl
* lazım..
Gizli Üye(25-29)+1 yılparayi bulmak sonrasi sebze meyve secmeye benzer
31 Yorumla- +1 yıl
Diyosunn yani
+1 yıl400.000 sonucuna kim nasıl ulaşmış ama benim gözümde ahaberden farkı yok bunu diyenin. Çünkü evlenmek isteyen kızların çoğu ev, araba ve altın istiyor en az 500 gr.
013 Yorumla- +1 yıl
bi zahmet
- +1 yıl
Erkek bunu yapmak zorunda size göre zaten. Erkek maddiyat kapısı. Hatta rızık kapısı. Ayrıca ben 400.000 rakamına eleştiri yapıyorum
- +1 yıl
çalışmak erkeğin işi çünkü
- +1 yıl
erkek iyi kadın istiyorsa ken gibi olmak zorunda
- +1 yıl
Bunu diyorsun ya bi de kadın erkek eşit diyorsundur. Çok gülerim gerçekten
- +1 yıl
Ken gibi ney la? Street Fighter daki Ken mi?
- +1 yıl
yoo değil üstünlükçüyüm ben neden eşit olmak istiyim ki üstün olmak varken
- +1 yıl
hiç duymadım Barbie ken vs gibi işte
- +1 yıl
Seni Feminen Rashism in ile başbaşa bırakıyorum. Şimdiden söyleyim haklısındır ben haklıysam bile.
- +1 yıl
heh şöylee
- +1 yıl
Mall ya😂😂🤦🏻
- +1 yıl
estağfurullah o senin mallığın
- +1 yıl
Aynen. Haklısın. Haklısın haklısın... Aykut elmas haklısın yaz YouTube a çıkar demek istediklerim 😂
Nikah kıyın geçin parayı da varsa eve yatırın, çeyiz falan. Birbirini seven anlayan iki kişi birbirini zor durumda bırakmaz.
11 Yorumla
+1 yılDüğün yapmak saçma sapan bir şey. Milleti eğlendirmek için eşimi o kadar borca sokamam.
24 Yorumla- +1 yıl
İşte bu ya
- +1 yıl
Cidden haklısın evde aile arasında olabilir ama ne gerek varki o kadar masrafa
- +1 yıl
İki aile istediği zaman senin bir düşüncen isteğin olmuyor
- +1 yıl
Düşüncemi belirttim isteyen yapsın
Bu tamamen kişilere bağlı merhametli birini bulayım da iş evlenmeye kalsın
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru insanı bulmak zor. Evlenme maliyetini bir şekilde halledersin ama yanlış insanla evlenmenin verdiği hasarı kolay kolay düzeltemezsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPlatonik olduğum adam evlenmez işte ne güzel benim olmayacaksa evde kalsın
20 YorumlaBu zamanda doğru insanı bulmak daha zor bence. Hani 400 bin tl harcamazsın da 200 harcarsın mesela ama doğru insan zor işte kral.
00 Yorumla
+1 yılDoğru insanı bulmak.. Bulunca zaten gerisi Bi şekilde halledilir. Gerçekten isteyen insan harcamaları dengeleyebilir
00 Yorumla
+1 yılİslam dairesinde evlilik yapan ve bu daireden çıkmayan insanlar mutluluğun tadına ömür boyu varırlar
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yıl400 bin para mi dalga mi geçiyorsunuz 1 milyon en az evlilik maliyeti
Benim maddi sorunum yok manevi sorunum var030 Yorumla- +1 yıl
Abi senin bu yakışıklılık şakamı?
- +1 yıl
Art niyetle yazsan ne olacak reis sen varken biz neyiz
- +1 yıl
Tamam abi sensin birde beni gör diyor Akanakwbwjbwjw
- +1 yıl
Bu adam gayet yakışıklı bu arada, boşuna sallamayın yani
- +1 yıl
Ondan yakışıklı olsan ne olacak ki, zaten değilsindirde. Şimdi bunun boş muhabbettine giremem seninle
- +1 yıl
Tamam abi en yakışıklı sensin
- +1 yıl
Ne diyosun abi
- +1 yıl
Abi tamam dedim en yakışıklı sensin diye niye uzattın ki bu kadar
- +1 yıl
Abi git işine bak beni sinirletme
- +1 yıl
Hay sokyim ne kadar yakışıklı erkek varsa yeter be a. k
- +1 yıl
Filozof kadin sende nerden attın ortaya bir şey sana öyle gelmistir sana göre ben yakisikliysam başkasina göre tipsizimdir bakiş açilari önemli
- +1 yıl
Lan kaybol şurdan yeter sana mi küfür ettim ben artist kimsin sen hayırdır
Sen neden üzerine alindin kiza yavşayip duruyorsun kaç günden beri
Sen neden rahatsiz oldun onu anlamadim
Tipin yoksa çekil kenara sabrettim sabrettim ziplattirma kendini kaybol tatihe kariştirmadan seni - +1 yıl
Klavyede ne kadar tuş varsa anana girsin kaybol diyorum ulan terket burayi
Yakalarim bulurum seni görürsün klavyeyi
Hangi il hangi ülke nerdesin gitmediğim yer kalmadi benim senin yanina da gelirim rahat ol - +1 yıl
Benim nerem sapik ben cevap bile vermemişim 4 gün geçmis qradan sen çiktin ananin ağzindan
+1 yılKesinlikle doğru insanı bulmak, onu bulsak sade bi şekilde evleniriz zaten
11 Yorumla
+1 yıl400.000 bin mi. Sanmam ya turkiyede evlenmek icin milyoner olmak lazim
10 Yorumla
+1 yılİnsanların sırf akrabalarına gösteriş için abartılı düğün yapmaları saçma. Az kişili ve sade mekan tercihen, doğru kişi olması kat kat daha önemli ve zor...😓
10 Yorumla- Devamını Gör (245)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat