Heves ettim aldım, daha gerekli şeyler alabilirdim ama kendime engel olamadım. Kapsül kahve makinesi gereksiz mi olmuş sizce? Haklı mı kaynanam? Müsriflik mi etmişim?

Heves ettim aldım, daha gerekli şeyler alabilirdim ama kendime engel olamadım. Kapsül kahve makinesi gereksiz mi olmuş sizce? Haklı mı kaynanam? Müsriflik mi etmişim?

Bence haklılıktan ziyade insanların seçimlerine saygıyı konuşmalıyız. Aslında kaynanan sana psikolojik baskı yapmış kullandığı kelimelerle ve seni fakir zihniyetine yönlendirmiş. Bu çok genel bir durum. Ülkemizin büyük bir çoğunluğu bu psikolojide. Ayrıca da etiketlemiş ve bu da hoş olmamış. Ancak haklı konusuna gelirsek, karşındaki karakteri, neyi nasıl gördüğünü, bu davranışı sergilerken ne düşündüğü, seni nasıl değerlendiriği gibi sorular var. Karşındaki insanı değerlendirirken, genele doğru da bir bakıp bir yol almak gerekir belki de.
Bir kere kayınvlidenin senin evine aldığın hiçbir eşyaya karışmasına hakkı yok. Oğlumun parası diye de söyleyemez. Benim eski eşimin annesi iyiydi Allah var ama çok dengesizdi afedersin çok patavatsızdı evimin herseyine karıştırdı idareyi bil gereksiz harcama elektrik süpürgesini ne yapacaksın çalı süpürgesi ile yap daha iyi supuruyor diye diye herseyime karışırdı üstüne Bi de oğlum calisiyo Oğlumun parası diyordu bir de yakın oturuyorduk ne zaman ona yakın oturmaya başladık evde hep huzursuzluk oluyodu sakin evine hiç birseyine karışmasına izin verme
Yaşam şartlarına bağlı bisey o ya kimisi düğün alışverişinde temel ihtiyaclari on plana koyar, kimisi keyfini, kimisi alışveriş çılgınlığına düşer. Birde zamanın getirileri var tabi eskiden çeyizi çok önceden hazırlayıp yıllarca evliliği bekleme gibi bi olay mümkündü bu yüzden çeyiz yavaş yavaş hazirlanirdi ama günümüzde bu mümkün değil çünkü aldığın şey mağazadan çıkmadan eski model oluyor o yüzden herseyi bir anda alma zorunluluğu var buda bazılarına alışveriş çılgınlığı gibi geliyor haliyle.
Bu tartışılabilir bir konu ihtiyaç olup olmaması önemli tabii burada Bazı insanlar var bir hevesle alıyorlar kullanmıyorlar öylece kalıyor sonra satışa çıkartıyorlar falan Ben kahve makinesine her gün kullanıyorum istisnasız Her gün kullanıyorum Benim için bir ihtiyaç Ama ben kahve makinesini ikinci el aldım Birisi almış kullanmamış Ben ondan aldım onun için israftı ama benim için değil
Cevap
43Cevap
Müsriflik veya tasarrufa yönelik tercihler, kişisel değerlere ve bireysel mali duruma bağlı olarak değişebilir. Kaynananızın size "müsrif" demesi, kendi değerlendirmesine dayanabilir. Ancak, bir kapsül kahve makinesi satın almak bir lüks tüketim ürünü olabilir ve bazı kişiler için gereksiz bir harcama olarak görülebilir. Tasarruf yapma veya bütçeye uygunluk herkesin tercihine bağlıdır. Eğer sizin için kapsül kahve makinesi almak bir zevk veya keyif kaynağı ise ve buna mali durumunuz elverişliyse, bu tercih size bağlıdır. Önemli olan, bu tür alımları mali durumunuzu dikkate alarak yapmak ve genel mali hedeflerinizle uyumlu olup olmadığını değerlendirmektir. Kaynananızın yorumunu önemseyebilirsiniz, ancak son karar sizindir. Kendi bütçenizi ve önceliklerinizi göz önünde bulundurarak tasarruf ve harcama konusunda dengeli bir yaklaşım benimsemek önemlidir.
Yani kapsül makinesi ya da kahve makinesi çok müsrif olacak bir şey değil ona bakarsanız İnsanlar bir ömür boyu kullanmayacakları tabakları alıp milyarlarca para ödüyorlar yani şimdi şu anda ekonomik koşulları sıkıntılı olduğu için ister istemez tepki göstermiş olabilir çok kafanıza takmayın düğün arefesinde çeyiz alışverişinde böyle şeyler oluyor, ama yani o insanları da hak verin çünkü mesela benim de abim evlendi hani yapılan masrafları şunu bunu çevrendeki evrenin insanları gördükten sonra yani tepki gösteren insanları da çok kızmıyorum.
Açıkçası şart olan mutfak gereclerinden biri değil lakin kaynananızın kullandığı üslup çok ama çok yanlış yüksek ihtimal gereksiz samimiyetten kaynaklı boyle bi hadsizlik yapmış size tavsiyem biraz mesafe koymanızda şuanki ve ilerideki hayatınız icin büyük fayda sağlayacaktır
Heves edip aldığın bir şey için müsriflik demek yanlış bana göre, sonuçta çöpe gitmeyecek o kullanılacak bir ürün. Misafirlerin gelince kolaylık olur sana ayrıca kehveyi seven biri için bence gerekli bu tarz makineler.
Kaynanan belki daha gerekli olan şey alsaydın demek için dedi bunu ama üslup yanlış...
Bu soruları reklam olsun diye adminler mi soruyor?
@SymrnaCityStyle hayır. Bilmem kaç milyon üyenin üye olduğu bir sitede adminin böyle bir soru sormaya ihtiyacı olur mu sence? Sitenin sponsor markaları var bazı kategorilerde , soruya göre reklem koyuyorlar e bu da gerekli bir şey zaten
Kimin neye ihtiyacı olduğunu hiiiç bilemeyiz. De... O gereklilik kısmına niye girdin. 🤣🤣🤣 Tam avukatsın ha.
@SymrnaCityStyle sjdhsj neyse onu söylerim babam bile olsa hatalı bulduğum şeyler de eleştirimi de yapıyorum site için...
Ayrica Site nasıl büyüyecek yoksa gereklilik kısmı bu... Hem bizde bu sayede markalara karşı bilgilenmiş oluyoruz.
Şeyi sevmiyorum ben sitede üye her gün burada zaman geçiriyor ama devamlı bir şikayet yargı e git o zaman sözleşme yaptı sanki (genel olarak diyorum bunu)
Aynen devam. Otomatiğe bağlamışsın. Tik olmuş sende. Kolay gele. 🤣🤣
@SymrnaCityStyle ne alaka ya neyse peki sana da kolay gelsin
Savol
@SymrnaCityStyle adminlere dokunman ☺
@gaddarım adminleri bu kadar öcü gibi görmeyin dokunulmazlıkları yok, buranın maaşli çalişanlarıları ve yönetimin isteğine göre hareket ediyorlar. Hatasız değiller gerekli durumda şikayetinizi yapabiliyorsunuz ki ben yaptım daha önce, gerekli şeyler yapıldı yönetim tarafından...
Valla ben bilmiyordum bu kadar detayini sen iyi biliyorsun iskillenmedim degil 😃
Öncelikle aranızda bu şekilde bir uslub olması hoş değil yani kayınvalideniz size öyle söylemde bulunması hoş olmadı. Evlilik çağına geldiğinize göre kendi ihtiyaçlarınızı özgürce alabilecek yaşta olduğunuzu düşünüyorum.
Hoofff o neden yorumunu yapıyor karışıyo hadi karıştı sen neden takılıyosun be canım istediğini alırsın yani bir kere evleniyorsam ve bütçemde varsa istediğimi alırım Bi zahmet karışmasınlar yani canın istemiş almışsın ne var bunda
Onu alma bunu alma herşeye müsriflik de bütün parayı biriktir öldükten sonra tekrar dünyaya geleceksin ya ikinci hayatından paran fazla olmalı o yüzden gereksiz hiçbir şey alma bütün paranı sakla
Şimdiden buna bile müsrif dediyse ilerde olabilecek sorunları düşünemiyorum evliliği tekrar gözden geçir bence, ya da eşinle konuş 3. kişilerin bizimle cok içli dışlı olmasını istemiyorum de yoksa her şeye burnunu sokacak kaynanan
Birincisi heves etmiş almışsın güle güle kullan. İkincisi ise kaynanani savundugum için demiyorum ama kadın belki seni düşündüğün için ne bileyim paranı belki daha önemli ve gerekli yere harcamani istediği için böyle davranmış olabilir.
Sen de bir gün çağır o makinede ona bi kahve yap, bak o zaman sözünü nasıl geri alıyor..😃
Kuşaklar arası iletişim her zaman kötüdür. Alt nesil üst nesile derdini anlatamaz üst nesil alt nesili ancak alt nesil gibi yaşamışsa anlar ki üst nesil böyle değildir.
Bu yüzden alt nesil üst nesilin söylemlerini dikkate almalı fakat alttan almalıdır.
Bana göre de gereksiz ama ben içmiyorum.. sen içiyor ve kullanıyorsan paranda varsa sıkıntı yok.. ama daja öncelikli şeyler varken böyle keyfiye şeyleri geri plana atabilirsin
Evladım bu tür şeylerde haklılıl haksızlık aranmaz gülümse geç ikimize kahve pişiririm belki seversimiz de bence vaziyeti idare edeceksin başka yolu yok hem böyle yapatsan bir şey kaybetmezsinsonra en sevdiği olursun eşin de çok mutlu olur hayırlısı olsun
Aslında doğru konuşmuş gereksiz onun yerine daha önemli bişi alinabilrdi ama üslubu yanlış müsrif yerine küçük bı fikir söyleyebilirdi direk kişiliğine laf söyler gibi müsrif demesi hiç hoş değil..
Kadınların cevaplarına bakıyorum hep ne karışır falan. Çalışıp kendin alsaydın madem abla. Evlilik müşterekdir kendi paranla alsan kimse bişey demez. Eşitlik, feminenliği savunanlar işlerine gelince eşitlik istiyor, işlerine gelmeyince özenmişsindir diyor
çeyizine eşinin parasıyla bir şeyler alacak değil ya Mehmetçiğim
kendi parasıyla olmasa da eşinin karşılayacak maddi durumu varmış ki almış yine kaynanasına laf düşmez
kahve makinesi için eşimi borçta bırakmam şahsen maddi durumu olduğu halde annesi karışmaya çalışırsa çıldırırdım çok haklısın
Kesinlikle 3. sahıslara laf düşmez beğenmiş almış eşi olacak adam da razı demek ki bize laf düşmez.
Benimkini kendileri aldı seve seve kişiden kişiye fark var ayrıca çehiz düzmek kolay değil herkes çok iyi biliyor ne istersen onu alırsın ev senin çehiz senin..
Paranın kimin cebinden çıktığı önemli değil. Sonuçta herkes çeyizi toparlamaya çalışıyor. Öncelikli şeyler alındıysa sıkıntı yok bugün almazsan yarın olsa yine alacaksın. Bu sorunun cevabı sende.
Senin gibi kaynanam var kapı gibi … Herşeyi alacağım tabi … oğlunu da aldım…. Bir tanesin sen de…
darılma böyle yaklaş 😂😁
dene ! Ama 1 2 kere yapınca samimiyetsiz gelir… alışınca bayılır
maalesef boyle demesi biraz normal gibi.. eski kusak bir zihniyete sahip insan gorduklerimizi bizim gibi goremez
Sen almışsın kaynanana ne oluyor🤔 ona müsrif geliyorsa kendine almasın😂 senin aldığına ne karışıyor haspam🤔
Eğer kullanmayacagin bir eşya olsaydı haklıydı musriflik olurdu ama kullanacağın bir şey bu yüzden boş ver
Parasını kaynanan verdiyse fikrini söyleme hakkı var.
Ama kendi paranla aldıysan ziyadesiyle boş yapmış demektir.
Şu kaynanalar ne kadar da seviyor boş konuşmayı. Sanki kendi kullanacak, kendi evine alıyorsun yani kime ne?
Parasını sen ödediysen sıkıntı yok veya kocan ödediyse Ama onların cebinden çıktıysa yorum yapma hakları var tabii ki😄
Yine yok
Senin düşüncen.
Keşke bazı seyleri evlendikten sonra alsanız. En azından karşıdaki kişiye malzeme olacak sorunlar oluşmaz.
Şu kaynanaları varya... Bendeki de oğlu bağcığımı ilikliyor diye kılıbık vs dedi.. Banada sanki başkası görüp demiş diye anlatmıştı sözlüm ama sonra olay patlamıştı.. Melek yüzlü görünen şeytanlar. Neyse ki kurtuldum ben
Böyle kaynanalar neyin peşinde anlamış değilim. Ya o evde sen yaşamayacaksın evlenecek olan kişiler yaşayacak neden müdahil olursun ki
Onun döneminde böyle cihazlar olmadığı için yadırgıyor. Kuşak çatışması..
Çeyizinde kaynananın söz hakkı yok ki? Senin aldığın şey onu ne ilgilendirir
Kahve makinesi sizin için çok mu önemli yer tutuyordu?
O mu parasını verip almış afedersin. O mu kullanacakmis..
Kaynanıza ne içinde sizin yaşayacağınız eve aldığınız kahve makinesinden. Ev sizin, hayat sizin sonuçta. İster bir tane ister on tane alırsınız ona ne😒
Kaynananaaaaa bak ilerde Allah muhafaza dul kalır başıma kalırsın o zamanda müsrifliğim tutar seni bozuk para gibi harcarım de göz dahi ver 🤣
Yav kaynanana ne Allah Allah
B. k var karışıyor
Ohh iyi ki de almışsın
Heveslenip almışsın kaynananın tavrı çok saçma ona ne ki bundan çok gereksiz ve yanlış yaptığı
heves edip almışsın sonuçta kaynanan çok yanlış konuşmuş.
Ben olsam ben kullanıcam siz mi ödediniz sanki parasını derdiim
Paran varsa keyif de veriyorsa kahve içmek çok iyi yapmışsın bence
Onu bana diycek var ya o ağzını oracıkta ortadan ikiye ayiriveririm sananesi ya sanane
Şart olan şeyleri ertlediysen bence kaynanan haklı
Ay onaneymiş aceba, kendi çeyizin istediğini alırsın, o ne karışıyo
Hemen uzaklaş bu işin sonunda mutsuz bir evlilik var..
Kaynanan caninin sıkmak için öyle demiş sen onu takma sen haklısın
Ne alakası var? Kahve sever biri olarak benim için ihtiyaç.
Kesinlikle haksiz sen dogrusunu yapmisin kahve makinesi her eve lazim para yüzünden demistir
Evlenme kapsül kahve milli içecek yanlış yapmış.
Bencede gereksiz lakin bu tarz heveslerinizi kendi bütçenizle alın karşı tarafın gözüne batar düğün alışverişleri çok yüklü olabiliyor. Ev sizin istediğinizi alırsınız.
Çok önemli bir şey sanki şu sizin gösteriş mekanız yüzünden nice yuvalar yıkılıyor
@GoogleAmcanız kadınların ufak tefek heveslerine laf söyleyip olay çıkaran erkekler yüzünden yıkılıyor yuvalar 😉
@sinirliyimgerginim yürü be kadın DAYANIŞMASI 🤝
Gösteriş değil heves etmiş almış aaa
Ya Allah aşkına şu dünyada her şey kadınlara odaklı gelişiyor Bu lüks araçlar lüks yatlar lüks rezidanslar vs vs sırf size yaranmak için savaş bile çıkarıyoruz hayatımızın merkezinde siz kadınlar varsınız her şey zaten sizin için yapıyoruz
@alanurkandemir ☺️🥰😇
@googleamcanizBiz olmasaydık siz de olmazdınız neticede 🤣🤣
Oda Doğru'ya siz varsanız biz varız medeniyet Vay arkadaş ya her şey sizle başlıyor sizle bitiyormuş oysa 🤔
Ağlama ve kabullen 😄
Ağlamıyorum da şimdi düşününce sanki biz kullanılıyoruz damızlık gibi 🤔
@GoogleAmcanız lan ne alaka az beynini kullan
Beyin mi 🤔
Doğru sende olmayan bişey söyledim böyle algilaman gayet normal
Belki seninle konuşurken Beynimi kullanmama gerek kalmıyor 🤔
Yeto gogle
Ama o uzatıyor
tamam en beynini kullanmayan sensin sus artık
Seninle konuşurken gerek yok kullanmaya dedim
Şimdiden böyleyse kaynananız evlendikten sonra oooo
İmkanlarınıza göre Gönlüne göre yaşamaya devam et.
🌹
İstediğini alırsın, hayat senin hayatın. Ona ne. Tam kaynana terörü bu!
Kaynanan haklı kahve en güzel bakır cezvede pişer böyle makineler alıp da tatsız tuzsuz kahve içenlere anlam veremiyorum aynı şey çay makinesi için de geçerli
Arkadaş bu aileler neden karışır anlamadım gitti. Ne müsrifi ya afiyetle keyifle kullan
Çok pahalı bir şey değil zaten. Ben bekarım ben bile kahve makinasi düşünüyorsun Philipsin
Bence gereksiz ama almışsın artık hayirli olsun
Heves edip almışsın. Karışmaması gerekir.
Yeni evlıyım bende almayı dusunuyorum tabıkı müsrıf diyemez bu şimdiden ipleri elıne alma laf sokma çabası sen kahve seviyorsun evınde içmek istiyorsun kafede degıl kıme ne ya
Yani bide şöyle düşünelim zaruri ihtiyacın varsa ve elin sıkışıksa keske ihtiyacını alsaydım derim ama alacak durumdaysan ne var yani almışsın. Her ne kadar haklı olsa da musrif kelimesine yerine daha güzel cumlelerle ifade edebilirdi kendini.
Yani müsrif demesi yanlışta güzel bi dille uyarıp söyleseydi daha iyi olabilirdi bunu kendi annen sana söyler gülersin ama kaynananlada arada bi mesafe var. Kendi kızlarına alsalar çok hoşlarına gider valla
Of ya paylasmayin soyle seyler bunalima giriyorum. Zaten bunalimdayim sessizce evlenin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?