Peki dışarıdan eve geldiğiniz zaman ilk olarak genelde ne yaparsınız?
#EvdeKal

Eve girdiğim an lavaboya gidip ellerimi 30 sn boyunca sabunlayıp daha sonra su ile yıkıyorum ardından havluyla kuruluyorum. Eller yıkandıktan sonra kurulamak önemli nemli kalması doğru değil sonra üzerimi değiştiriyorum çıkarılan kıyafetler makineye atıldıktan sonra iş yerinden aldığımız dezenfektan ile ellerimi yeniden temizliyorum ardından ev moduna geçiş yapıyorum
Sende aynı benim gibisin. Gerçi ben 1-2 kez hastaneye gittim, gelir gelmezde bütün giysilerime makineye atıp, duş aldım.
Hastaneler enfekte olma riskinin en yüksek olduğu yerler doğru yapmışsın
Evet bizim ailede sağlıkçı olduğu için bol bol hatırlatıyorlar bize sağ olsunlar.
Dışarıdan gelen aile bireyi önce kapı ağzında dezenfektan kullanıp ellerini yüzünü yıkıyor ardından kıyafetlerini kirli odasında çıkarıp duş alıyor a temiz kıyafetleri giyip evin diğer alanlarında rahatça dolaşabiliyor.
Elimi ve yüzümü yıkarım ve kıyafetlerimi kirliye atarım.
Bolca dezenfekte oluyorum
Çok teşekürler hocam
Ricalar.
Cevap
8Cevap
Ellerimi bir yere değmeden yıkarım gadası
Az önce geldim. Alışveriş çantalarını direk balkona attım hemen eldivenlerimi çıkarıp ellerimi yıkayıp maskemi çıkardım. Sonra ellerimi kolonyaladım. Şu an ellerim su toplamış bir vaziyette asdfghjk
Ben dışarı çıkmıyorum. Sanal marketden söylüyorum her şeyi. Onlarıda lavaboda tek tek deterjan ile yıkıyorum.
Dışarıda bir bez bulunduruyorum, o bez ile mümkün mertebe az yerlere dokunup direkt duşa giriyorum.
Bir tek market için cikiyorum kapı kollarına dokuadan elimdeki mutfağa bırakıp hemen ellerimi yikiyorum sonra da aldıklarını sabunlu su ile yıkayıp yerlestiriyorum
Maskemi yıkıyorum duş alıyorum kıyafetleri makineye atıyorum
Hiç dışarı çıkmıyorum ama genel olarak zaten hep yaptığım şeyi yaparım ellerimi yıkarım zaten takıntım var 😅
Mesela reis bugün geldim eve, ilk önce aldığım malzemeleri yıkadım. Elimi yüzümü yıkadım, üstümü değiştirdim. Maskeyi yıkadım, kapı kollarını sildim 😂
Elimi yıkıyorum maskemi atıyorum kıyafetleri atıyorum makinaya
Sabunla el yüz yıkayıp kolonya ile cila atıyor üstümü değiştiriyorum :)
2 ay evden çıkmadım şu an çalışıyorum eve gelince uyku yemek öyle duruyorum
Maske ve eldivenleri kapıdaki kutuya bırakıp ayakkabıları da çıkarıp eve giriyorum. Poşetleri balkona koyup direkt duş almaya gidiyorum.
Direkmen lavaboya gidip ellerimi yıkıyorum
Hiç çıkmıyorum ki hep evdeyim
İlk ellerimi yıkıyorum.
Siliyoruz sirkeli su ile
Hemen elimi yıkarım, çamaşırlarımı makineye atarım 🌸
Banyoya koşmak kıyafetleei değiştirip ellerimi dezenfekte etmek
Hemen hemen dışarıya hiç çıkmıyorum
Dümdüz giriyorum her zamanki gibi
banyo net balık oldum artık
Maskemi çıkarırım nefes alınmıyor o maskeyle
Burnumu yüzümü ellerimi yıkıyorum
Hiç çıkmıyorum ki hep evdeyim...