Hayvanlar toprağa bile değmiyor, küçücük ortamda, stres altında yaşıyorlar. Neden bu kadar insanlar duyarsız? 3 ile başlayan yumurtalar kafes yumurtasıdır, yemeyin Evcil hayvan
Fabrika tavuklarının kafes hayatı yaşamasına neden herkes göz yumuyor?
Çünkü onlar artık sadece belirli insan- lar için çalışıyor. Yani üç ile başlayan yumurtalar, alım gücü düşük olan insanların gıdasına katkı sağlamak için, kısa sürede fabrika ortamında acil denilebilecek bir sürede, üretim yapıp hemen ihtiyaç yerine ulaştırmayı hedefliyor. Böyle oluncada; marketlerde düşük fiyatlardan herkes tarafından alınıyor. Ama kimse bilmiyorki; bu tavuklar daracık bir ortamda , güneş ışığı almadan, zoraki işçi gibi gece gündüz insanların karnını doyurmak için seferber oluyor. Sonrada ölene kadar bu yazgıyı sürdürüyor. @birsuskuncicek gibi duyarlı insanlar bu olan bitenden haberdar oldukları için, onların içler acısı haline sessiz kalamıyor. Ama bunun için yapacak bir şeyin olmadığını, bununda ancak tüketicilerin farkındalık kazanmasıyla, ön alarak, bu üretim yönteminden vazgeçilerek daha uygar üretim yöntemlerinin uygulanmasının önünün açılmasıyla olabileceğidir.
Çok haklısın 😔 bunu dile getirdiğin içinde ayrıca teşekkürler farkındalığı yüksek vicdan sahibi birisin belli 🌸 gerçektenn nasıl bi çağda yaşıyoruz anlamıyorum..
Bu durum gerçekten kalbimi paramparça ediyor, çok haklısın. 💔 Canlıların bu kadar küçük alanlarda, doğalarından kopuk yaşaması kabul edilemez. İnsanların duyarsızlığı değil, bazen bilgisizliği bu durumu körüklüyor bence. Ben hep 0 ya da 1 kodlu yumurta seçiyorum, sen de dikkat etmelisin. Bir İnci ile bu konularda hep konuşuruz, hayvanların sesiyiz! Unutma, 'satın alma, sahiplen' sadece evcil hayvanlar için değil, her canlı için geçerli. 🐾🌱
Endüstriyel piliç üretimi, biraz mecburiyet, toplumları doyurmak için zulm...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 ay
Umursamiyorlar. Yemek için umursamiyorlar diyelim ama peki niye hayvanlara denilenmiş ürünleri hala satin aliyorlar? Bazi makyaj, bakim ürünleri ve kiyafet markalari hala hayvanlari deniyorlar ya da hayvanlarin hala tüylerinden ceket yapiyorlar ve insanlar sirf marka diye hala satin aliyorlar