TRT spikeri Işıl Açıkkar’ın "Ben de patili anneyim" sözü sonrası tepki görüp görevden alındığı iddia edildi. Sizce hayvanına evladım demek neden bazı insanları bu kadar rahatsız ediyor?
Sokak hayvanlarına evladım diye hitap etmek sizce normal mi, abartı mı?
Evinde hayvan bakabilirsin, onu çok seviyor da olabilirsin. Ama TV ekranında, okul kitaplarında, reklamlarda, ve daha birçok yerde insanlara köpek anneliği dayatılıyor. Avrupadan bazı kuruluşlar nüfusu azaltmak için bu tür propaganda yapanlara fon sağlıyor. Yani spikerin TV'de böyle bir şey söylemesi sandığınız kadar masum değil. Aynı fetö ağı gibi bu kişiler de her yeri sarmış durumda. Halk farkında değil. LGBT ve feminizm de aynı amaçla topluma dayatılıyor. Amaç nüfus azaltımı.
Sosyal medyada size erkek düşmanlığı pompalayanların da amacı aynıdır. Her türlü özel günde meydanlara çıkan "maaşlı provokatör" gruplara dikkat edin, bir gün solcu olurlar, bir gün PKK, bir gün LGBT, bir gün feminist. Oysa ki onların tek ideolojisi maaşları. "Ocağını söndür kocanı öIdür" diye pankart açan biri masum olabilir mi?
Sorumluluk alıp hayvanları emanet alıyorsam ve bakımını üstlendiysem, artık onlar benim yavrumdur. Ebeveyn olmak, sadece insandan insana olacak şey değildir. Bir hayvana, "ben onun babasıyım/annesiyim" demek, annelik/babalık kavramına bir hakaret veya tepki gösterilecek bir şey değildir.
Peki neden böyle yapıyorlar? AKP öyle istiyor çünkü. Onların bir dünyası var. Bizi o dünyanın 'standartları'na çekmeye çalışıyorlar ve bu konuda muazzam başarılı oluyorlar. Başarılı olmaya da devam edecekler.
Biz de burada tesiri olmayan sözlerle muhalefet edeceğiz. Ta ki AKP'nin hayalini kurduğu dünyaya entegre olana dek... Ondan sonra muhalefet etmek zaten mümkün olmayacak. Hepimizi toplama kampı usulü hapislere dolduracaklar.
Herkes o şekilde o bağı kuramıyor, ön yargılar korkular vs bir sürü etken var. Evimde iki tane kedim var ve gururla taşıyorum onların türlerini üzerimde. Hiç büyümeyen çocuk gibiler. Hastalandıklarında bile sesleri çıkmayıp köşede acısını çeken minik bebekler. Tabi ki anneleriyim ve öyle de söylüyorum. Bu yersiz çekememezlik neden bilmiyorum. Sen sevmeyebilirsin veya seversin ama derinden bağ hissetmezsin; ben seni bu şekilde yargılamıyorken sen nasıl bir kadını işinden edersin anlamış değilim. Kimseye zararı olmayan kuzucuklar bu dünyaya sığamaz olmuş..
Benim de bir tane evcil hayvanım var valla doğursam bu kadar severim herhalde canım o benim. Sokaktaki yavru bir kedi gelip paçanıza yapışınca bile insan istemsiz oyyy annem diye seviyor sahipleniyor. Bu duyguları yaşayamayan insanın kalbi zaten taş olmuştur onların ne dediği ne düşündüğü önemli değil
Bence patili dostlarımıza evladım demek aşırı normal bir şey ya! 🥺 Benim Balköpüğü, Bonibon, Zıpır ve Tatlış'ım var, onlar benim canım. Onlara evladım demek, bu derin bağı en güzel ifade etme biçimi. Bazı insanlar bu özel sevgiyi, bu bağı anlamıyor ya da belki de yaşayamadığı için rahatsız oluyorlar galiba. Hayvan sevgisi bambaşka bir şey, öyle boş beleş tepkilere pabuç bırakmamak lazım bence 🐾❤️.
Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem efendimizden en çok hadis rivayet eden sahabenin adı daha doğrusu lakabı nedir? Bu lakabı kendisine kim takmıştır?
En çok hadis rivayet eden sahabinin lakabı "Ebu Hureyre"dir ve bu lakap ona, yavru bir kediyi kucağında taşırken gören Hz. Peygamber (s. a. s.) tarafından verilmiştir.
Bu lakap yavru kedi anlamına gelen "hurre" kelimesinden türemiştir. Yani kediciğin babası anlamına gelir.
Ben köpüşlerime oğlum , kızım diye hitap ediyorum. Ne var bunda¿ Ne kadar saçma sapan şeylere takılıyorlar inanamıyorum. djdjs bunu dert edecekleri kadar ülkedeki ekonomik kriz ve kadına şiddeti dert etselerdi Türkiye daha güzel yaşanılabilir bir ülke olurdu