Hayvanseverlerin , evcil hayvanlarına çocuk muamelesi yapmasını, çocuk yerine koymasını abartı buluyorum.
Evet sevelim , bakalım ama insan Yerine koymak ne ya 💁🏻♀️

Hayvanseverlerin , evcil hayvanlarına çocuk muamelesi yapmasını, çocuk yerine koymasını abartı buluyorum.
Evet sevelim , bakalım ama insan Yerine koymak ne ya 💁🏻♀️

normal tabii neden olmasın biz onlara oğlum dedik diye onları insan gibi görmüyoruz ki bir kere bunu anla mesela benim köpeğim var ben onu insan gibi gördüğüm için oğlum demiyorum (ha insanlardan daha düşük bir varlık olarak da görmüyorum bu da ayrı) onunla aramda bağ var beni güvendiği biri olarak görüyor ve bu da samimi bir ilişkimiz olduğunu gösterir onun bakımını yapıyorum ilgileniyorum elbette oğlum kızım diyebilirim ne var bunda
Bu sorunun kesin bir cevabı yok, çünkü bu konu kişisel tercih ve duygulara bağlı. Bazı insanlar evcil hayvanlarını ailelerinin bir parçası olarak görüp onlara çocukları gibi davranabilirler. Bu, hayvanlara sevgi ve ilgi göstermenin bir yolu olabilir. Bazı insanlar ise evcil hayvanlarını sadece hayvan olarak görüp onlara çocuk muamelesi yapmanın abartılı olduğunu düşünebilirler. Bu, hayvanlara saygı ve sorumluluk duymanın bir yolu olabilir.
Her iki yaklaşımın da artı ve eksileri vardır. Evcil hayvanlara çocuk gibi davranmak, onların mutlu ve sağlıklı olmasına katkıda bulunabilir, ancak bazen hayvanların doğal davranışlarını ve ihtiyaçlarını göz ardı edebilir. Evcil hayvanlara sadece hayvan gibi davranmak, onların doğal davranışlarını ve ihtiyaçlarını anlamaya yardımcı olabilir, ancak bazen hayvanların duygusal bağlantı kurma ve ilgi görmeye ihtiyacı olduğunu unutabilir.
Bu nedenle, evcil hayvanlara oğlum, kızım diye bahsedilmesi normal mi sorusunun cevabı, kişinin evcil hayvanına nasıl baktığına ve onunla nasıl iletişim kurduğuna bağlıdır. Önemli olan, evcil hayvanlara sevgi, saygı ve sorumlulukla yaklaşmak ve onların hem fiziksel hem de duygusal ihtiyaçlarını karşılamaktır.
Hayvanların ev ortamında yetiştirilmesini doğru bulmuyorum. Her canlının kendi yaşam ortamı var. Yine mama , şu destegi , veterinerlik hizmeti alsın. Ama ev ortaminda değil. Ev ortamı sagliksiz , kistatik hastalıklar yapıyor tüyler.
İnsan yerine koyduğumuz için oğlum, kızım demiyoruz ki. Cinsiyetinden dolayı diyoruz.
İnsan yerine koyan , benim çocuğum var diye çocuk yapmaktan vazgeçeni biliyorum. Yoksa oğlum kızım gibi kelimeler değil benim kastım.
O kadarı abartı, çocuk ayrı, evcil hayvan ayrı. Sevince insan kediyi köpeği çocuğu gibi seviyor, ondan da vazgeçemiyor ama kedisi var diye de benim çocuğum var zaten demek fazla.
Benimde vardı kedi baktım bir süre ama evde olmuyor işim oluyor gidiyorum hayvan yapayalnız evin içinde , iş yerinin bahçesinde duruyor şimdi 🙂
Cevap
11Cevap
Evet neden olmasın ki benim köpeğim olsa ona kızım derdim prensesim derdim :) <3
Sevilir tamam ama dediğin gibi isim taktığını da kabul edelim ama insandan daha fazla değer bile veriliyor. Bir aç insanı doyur deseler 50 tl vermez özel mamalara binlerce para veriyorlar ama. Sonrada bir şey olunca sokağa atıyorlar
Ay şaka mı bu soru bu ülkede köpeğe t. c. z eden ahmaklar pislikler varken alıp evinde sıcak yuva sağlayıp bakımını üstlenir yemeğini verip sevgisini verenlere mi dil uzatıyorsun, ister tekiyim diye severler ister boncuğu diye ister oğlum kızım diye size ne?
Alin buyurun aradan 1 gün geçmeden olanlara bakın twitter.com/.../1691387826934329344
Her gün böyle olaylar yaşanıyor nefret dilini bunlara yansıtin, tepkiyi bunlara verin, verin ki bu adamlar ifadesi alınıp salinmasin
Onlari insan yerine koydugunu ne biliyorsun belki kendini kopek ve ya kedi yerine koyuyor belki ben de bir hayvanim diyordur kendine😂
Ben normal buluyorum. İnsanlardan çok daha iyi niyetliler ve hak ediyorlar her şeyi. Ne zaman üzgün veya kırgın olsam kedileri sevmeye çıkarım ve isim de takarım, kızım, bebeğim de derim her şeyi derimmm.
normal evet
iki kedim var ikisini de 40 günlükken evime aldım besledim hastalandırlar ateşlendiler başlarında bekledim oynadım konuştum ilgilendim
tıplkı kızımla ilgilendiğim gibi
abartı bir şe yok bunda.
Aaaa hiç abartılı değil. Oğluşum o benim 💙
Profil fotom Oğluşum benim 💙🧿 gelir yanıma sarılır koklaşırız.
Normal ya ama yanlış anlamalar olabiliyor. Duş aldırıyorsun/kucağında seviyorsun, mamasını sütünü veriyorsun /koca gün senin kucağında uyuyor veya yerinde/evlat oluyor
Çok saçma buluyorum. Hayvansever diye kendini lanse eden çoğu kişinin hayvanlar üzerinde egosunu tatmin ettiklerini düşünüyorum.
Ben anlamıyorum bunu bu kadar olmaz diyorum. Madem çocuk sevgisi istiyorlar yurtlar çocuk dolu alsalar onlara verseler sevgilerini
Evet gayet normal, derim ben de.. Bir can o da, hayatına alıyorsun, evinde yer veriyorsun, aile ferdi gibi oluyor tamamen❤️
yani sadece sözde kalıyorsa bu sorun değil ama bazıları var ki gerçekten evladıymış gibi davranıyor bu bence de abartı.
normal çünkü onlar hiçbir zaman büyümeyecek çocuklar.
Normal bence ama ben tercih etmem ismiyle hitap ederim
Ben oğlum kızım dediğim zaman diğer oğlum ve kızım trip atıyor.
Bi kedimiz var çok severim ama asla çocuklarım gibi olmaz
Sevgi göstergesinin herşeyi doğaldır ve içtenlikle söylendiği için dudaklardan dökülen masume sözlerden oluşan güzelliktir.😊
Ben seviyürüm. Bir de zaten yaş olarak bizden küçükler.🙂
Çok saçma. Kedi misin köpek mi ne alaka ne alakaa
Hiç hoşuma gitmiyor nedense
Normal bence
normal bana göre
ben hiç sevmiyorum
Bence gayet normal
Saçma ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?