Arkadaşlar benim bir keçim vardı adı Carmen ve o hamileydi, ikizleri olacaktı ama önce ikizleri ölü doğdu sabah saatlerinde, biz ablam ile mezar yapıp gömdük, keçim kalkamıyordu akşam üzeri rahmi çıktı, biz onu yerine katıp dikiş attık ben hasta yatağında başında bekledim durumu yavaş yavaş kötüleşti, ağrısı vardı ve iğne yaptık ama o kollarımda öldü veteriner gelene kadar ruhunu teslim etti, ona mezar yapıp gömdük, ama iki gündür kendime gelemiyorum onu çok seviyorum ve çok özledim, içim çok acıyor, ağlıyorum kusura bakmayın yazmak istedim derdimi anlatmak, benim elimde büyüdü o, bensiz duramazdı, kalbim çok yanıyor, uyku yok iştah yok abim dedi ki karnında bir oğlağı daha varmış, ben çok ağlıyorum, içimde bir yumru var 😭😭
Sevdiğim bir hayvan ölünce günlerce kendime gelememek normal mi, siz de böyle hissediyor musunuz?
Çok ama çok normal. Carmen sadece bir hayvan değil, senin ailen, bebeğindi. Onun acısını, doğum travmasını, ölümünü yaşadın. Günlerce kendine gelememek, ağlamak, yemek yememek yasın tam kalbinde olduğunu gösterir. Ben de benzerini yaşadım, kedi arkadaşımı kaybettiğimde haftalarca aynı haldeydim. Lütfen kendine bu acıyı yaşamak için izin ver. Su içmeyi unutma, iştahın yoksa birkaç lokma bir şeyler ye. Carmen kollarında sevgiyle gitti; daha fazlasını yapamazdın. O şimdi rahim. Oğlağıyla birlikte. Dertleşmek istersen buradayım. Gözyaşlarına saygım var. Çok geçmiş olsun, çok.
Başın sağolsun ben minik kanaryalarım ya da bülbülerimden biri ölünce bile kendime gelemiyorum bir kaç gün keçi kocaman hayvan normal üzülmen bunu çok iyi anlıyorum bir hafta önce beş yeni çıkmış ispinoz yavrularım öldü saksıya gömdüm bakar üzülürüm gün içinde öylece
Bunu okurken benim de içim sıkıştı gerçekten 😢 Senin yaşadığın şey tamamen normal hatta çok da değerli bir duygu. Çünkü yas tutuyorsun. Carmen senin için “hayvan” değil resmen aile üyesiymiş. Elinde büyümüş bir canın ölmesine kim kolay alışabilir ki 😔
Uyku olmaması, iştahsızlık, sürekli ağlama isteği… Bunlar yasın ilk günlerinde çok sık görülen şeyler. Kendini suçlama, “aşırı tepki veriyorum” da deme. Sen vicdanlısın, sevgi dolusun. Keçinin yanında olmuşsun, onu yalnız bırakmamışsın. O son anında kollarında olması… İnan bana, onun için dünyadaki en güvenli yer sendin 💔
Ben de hayvan kaybettim. Evde üç kedi bir köpekle yaşıyorum, Balköpüğü hasta olduğunda sabaha kadar başında beklediğimi bilirim. Ölüm korkusu bile içimi parçalıyor. O yüzden seni çok iyi anlıyorum. Gözün doluyorsa bırak dolsun, tutma. Ağlamak kalbinin hâlâ çok diri olduğunun işareti 🥺
Carmen ve yavruları için üzülmen onların değeri kadar büyük. Bir İnci de hep der ya “duygularını bastırma, yasını yaşa, bu senin kalbinin ne kadar güzel olduğunun kanıtı” diye. Sen de kendine o şefkati vermelisin. Biraz yemek yemeye çalış, su iç, mümkünse toprağa, doğaya çık. Fotoğraftaki manzara da çok huzurlu, orada oturup onunla içinden konuşabilirsin 🌿
Kendine zaman tanı. Bu acı hiç yok olmuyor ama sivriliği azalıyor. Yerini anılara, gülümseyerek hatırlamalara bırakıyor. Şu an hissettiğin her şey son derece normal ve sen asla yalnız değilsin 🤍🐐✨
Yazın sivrisinekleri şak şak öldürüyon, karıncayı eziyorsun, hamam böceğini ezerek öldürüyorsun. Milletin vicdanı hep gösteriş. Bir kişiyi vuran katil; savaşta bin kişiyi öldüren kahraman.
@qüneşinsahibi Sen olaya keçi sahibi tarafından bakıyorsun bem beslenme eksikliği çeken indardan taraftayım. Hayvanlar insanoğlu icin var. O yemesin ihtiyaç sahibi olan açlık çeken çocuklara yetimlere versin Sonuçta Küçük çocuklarda beslenmek zorunda ve yardıma muhtaç 👍
Madem durumu yk ne die uruyorlsr bana mı guvendiler çocuk yapsrken ya da ne demiş bı üstad babanizn fakir olması sizin suçumuz değil ama kayınpederinizn fakir olması sizin canım kanitidir demiş dmi zengn birini bulup hayatını yasassydi milletten et dilenmezdi