Çok halsiz, neredeyse hiç yürümüyor, yavaş nefes alıyor ve hiç bir şey yemiyor aranızda veteriner olan var mı sorular sormak istiyorum
2 ay
Cevap
6Cevap
Veterinere git
Online olmaz bu işler
Veterinere götür
İnsanlar o mesleği para kazanmak için yapıyorlar
Madem aldınız hayvanı hayatınıza ilgilenin biraz.
Doğru ama şu an cidden götürecek bir şeyim yok sorun orada ya Allah icin
Katılıyorum
Bakın; her evcil hayvan sahibinden daha önce ölür,
Doğal habitatında olmayan hayvan erkenden hastalanır ve ölür
Bakımsız, ilgisiz bırakıldan hayvan erkenden hastalanır ya da ölür
Zamanım yok, param yok, arabam yok, yerim yok, imkanım yok diye ihmal edilen hayvan erkenden hastalanır ya da ölür
Bu gerçekleri bilmeden hayvan sahiplenen hata yapar vebale girer.
Paranız, zamanınız, ilginiz ve bilgimiz yoksa sahiplenmeyin arkadaş.
Yazıl değil mi o hayvana.. ağzı var dili yok, gözünüzün içine bakıyor halimden anlasın bana bir çare olsun ölmene gerek nitel olsun diye,
Belki bahçede doğada olsa kendi iç güdüleri ile iyi gelecek bit kaç ot yaprak bir şey bulup yiyecek, sizler buna da engel oluyorsunuz hayvanı eve hapsederek.
Bu işin bahanesi yok maalesef
Beyefendi kedimin bütün aşıları bütün bakımları tam, ayrıca cipli bir kedi, para vererek almadım sahiplendim. Ama son 1 ay içinde bir kaza geçirdim ve şu an evdeyim. Aynı zamanda maddi olarak çok kötü bir haldeyim evde ağzımıza lokma sokacak ekmeğimiz yok. Şimdi ben colugumun çocuğumun ağzına kursağına bir lokma girecek mi bugün diyr düşünürken bir de kedim icin yeterince üzülüyorum. Emin olun sizden daha çok düşünüyorum lakin şu an götürmeye de baktirmayada param yok. Bu durumda bana bu tarz şeyler söylemek yerine anlamaya çalışsanız gayet iyi edersiniz
Anlamak zorunda değilim, geleceğine, hastalığına, hayvanına vakit ve para ayırmayan birisini anlamak zorunda değilim.
İçinde olduğunuz zor durum için hayatınız boyunca aile/arkadaş/dost/para/birikim yapmamışsanız bu sizin sorununuz.
Söz konusu olan canlı bir hayvan, keşke bu eve ağzınıza alacak bir lokma ekmek olmadığına dair soru sorsaydınız.
Çoluk çocuğu aç oradan ilan olan insan hayvan derdin düşmezdi..
Akla yatkın değil..
Sizin galiba ekmeğiniz kolay geliyor, veya yüklü maaş veren bir iste calisiyorsunuz ki birikim yapmaua gayet zamanınız oluyor demekki, üzgünüm asgari ücretle birikim yapilmiyor. Size iyi aksamalr
DüZeltme
Söz konusu olan canlı bir hayvan, keşke evde ağzınıza alacak bir lokma ekmek olmadığına dair soru sorsaydınız.
Çoluk çocuğu aç olan insan, hayvan derdin düşmezdi..
Akla yatkın değil..
Asgari ğcret alan birisi hayvan bakmasın ve hayvanım hasta diye ağlamasın o zaman
Beceremiyorsanız yapmayın.
Vebali boynunuzda
Tamamdir o zaman asgari ücret alan kimse yasamasinda diyin tam olsun
Yaşamıyor zaten. Asgari ücretli bir hayatı seçmeyecektiniz.. velevki seçtiniz hayvan bakmayacaktınız, çocuk yapmayacaktınız.
Ekonomik ve siyasi sistemin dayatmaları bu kadar acımasızken zorunlu asgari hayat standartlarının üzerine çıkmayacaktınız.
Birden fazla çocuk yapmak, evcil hayvan bakmak gibi…
Tamamdir varınca haber et
Elbette haber veririm.
Sorgulayacağınız şey benim ne kadar maaş aldığım ya da ne kadar gelir elde ettiğim değil. Size ve sizin gibilere asgari ücreti ve bu kıt eğitimi dayatan sistemdir.
Kendisi ve çocuklarının geleceği için mücadele etmemiş bir halkın şikayetlenmesi uygun değildir.
Güle güle
Adam haklı.
Burada vakit kaybetme ve hemen veterinere götür
üşütmüş olabilir. veterinere gitmeli
Hasta kedi veterinere gitmesi lazım
Veterinere gitsen?
Kanka goturemiyorum demekki anlamıyor musun
Anlamıyorum
Belli
Sen hasta olup nefes almasan böyle konuşur muydun acaba veterinere gidericekleri durumdaysan sahiplenmeyin birde bana atarlı atarlı konuşma haklı gibi hayvan nefes alamıyor diyorsun yazık günah ya
Nefes almıyor demedim, nefesi yavaş alıyor dedim yani sakin sakin normalde çok enerjik bir kedi
Hasta garibim
Ciddi enfeksiyon ateş agrı zehirlenme olabilir
Suni teneffüs yap
Veterinere git
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu anlattığın tablo ciddi ve acil durum gibi duruyor 😢 Kedinin nefes alışında, yürümesinde, iştahında bu kadar belirgin değişiklik varsa internetten soru-cevapla çözülmez maalesef.
Hemen en yakın 7/24 açık veterinere ya da hayvan hastanesine götürmen lazım 🩺
Taşıma kutusuna sakince koy, sıcak-soğuk ortamdan koru, zorla su ya da mama vermeye çalışma.
İstersen döndüğünde sonuçları yaz, çok geçmiş olsun, umarım minnoş hemen toparlar 🙏💔🐱